már
18

Egyszerű poszt

Ez egy nagyon egyszerű poszt lesz.

Csak azt szeretnénk mondani, hogy: Nem. Nem tartjuk elfogadhatónak, tolerálhatónak, menthetőnek, előfordulhatónak, hogy hangoskodó tüntetőket meztelenre vetkőztessenek és tornáztassanak. Ha eltakarják transzparensükkel GYF-et a rajongók elől, akkor sem. Ha azt kiabálják, hogy Gyurcsány takarodj, akkor sem. (Egyébként jóval tovább tudunk érvelni amellett, hogy takarodjon a fent nevezett úr, mint hogy ne.)

A március 15-i rendezvények, demonstrációk után több embert bevittek, és közülük kettőt elmondásuk szerint "meztelenre vetkőztettek és megaláztak”.

Természetesen biztos infó nincs a történtekről, és ha a 2006-os rendőrterror utáni vizsgálatokat és kitüntetéseket nézzük, vagy azt, hogy Zsanett megerőszakolásának kivizsgálásánál mennyi szabálytalanságot követtek el, – melyek mind arra voltak alkalmasak hogy a rendőrök által elkövetett nemi erőszakot leplezzék – valószínűnek tarthatjuk, hogy a fentiekhez képest bagatell históriáról se lesz hiteles jelentés.

De pont a fenti tények miatt ezerszer valószínűbb, hogy az előállítottaknak van igazuk, mint hogy nem.

És a tendencia miatt ezerszer valószínűbb, hogy az ötletszerű és a szélsőjobb irányában elkövetett rendőri túlkapások felsőbb jóváhagyással történnek, mint hogy nem. És ha a szélsőjobb irányába a közélet egy része szerint elnézhetőek a rendőri túlkapások, vagyis ha a jelenség polgárjogot nyer, akkor bizony bárki gumibotvégre kerülhet. Mint ahogy 2006 őszén bárkivel előfordulhatott.

Mindezt különösen rosszízűvé teszi a hazai közbiztonság látványos romlása, a törvénytelenség és közéleti erkölcstelenség napi tapasztalata. Hangoskodó tüntetőket visznek be az őrszobára, miközben a magyar állampolgárok egyre védtelenebbek a köztörvényes bűnözők utcai erőszakával, és egyre kiszolgáltatottabbak a gazdasági és politikai élet fehérgalléros, úri zsiványságával szemben.

De ez messzire vezet. Mi most csak azt szeretnénk mondani, hogy: Nem. Nem tartjuk elfogadhatónak, tolerálhatónak, menthetőnek, előfordulhatónak.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr91016690

pusztaibetyárokszövetsége 2009.03.27. 14:04:35

Új politikai blog az éterben:
hirosvaros.blog.hu

Miniszterelnököt ajánlunk mi is!
süti beállítások módosítása