júl
03

Megint sunyulás van

Néhány hónapja – mióta 5% felett mérték, majd 15%-os eredményt ért el – a Jobbik egyre inkább kezd a figyelem középpontjába kerülni. Ez a figyelem pedig már túlmutat a klasszikus cigánybűnözéses, Magyar Gárdás, szép ízesen beszélő Morvai Krisztinás, vérben forgó szemű Vona Gáboros témáknál.

A közvélemény érdeklődésének reflektora a Jobbik hátterére, sikerére, bázisára irányul, megvilágosítandó a még homályban derengő elméket, hogy képesek legyenek hova tenni a magyar politikai paletta széljobb - s nem nemzeti radikális (sic!) – oldalán feltűnt új üstököst.

Van is miért keresgélni a Jobbik köldöke táján, mivel nagy ott a kuszaság. Egyfelől adva vagyon a párt, mely 2003-as megalakulása óta képtelen volt elszámolni pénzügyeivel, s közzétenni éves mérlegét. Érthető, mivel nem állították fel az országos választmányt, mely erre hivatott volna. De nem hiszem el, hogy egy ilyen kötelezettségnek azért nem tesznek eleget, mert 6 év alatt senki sem szólt nekik, hogy „gyerekek, ez így nem egészen okés!” Sejtésem szerint azért nem törték magukat eddig az átlátható pártfinanszírozás nemes céljáért, mert van mit rejtegetniük. De mit?

Állításuk szerint csak tagdíjakból, alacsony összegű támogatásokból, anyagi természetű segítségekből hozták össze a kampányukat. Jelzem, az LMP is, nekünk mégsem tellett tv-reklámokra, az országot és az utcákat ellepő óriásplakátokra. És még sok minden másra sem. De a Jobbiknak sikerült, gratulálok hozzá! Vagy mégsem!?

Az igazságérzetem nem hagy nyugodni, s folyton keresgélésre, kutakodásra késztet. Olykor kombinál is. Így nem tudtam nem egymás mellé tenni azokat az információkat, miszerint Vona Gábor lassan többet jár Moszkvába (pl. „történészek konferenciájára”), mint a Villányi úti pártközpontjukba, valamint, hogy túl sok országot nem említ meg a párt EP-programja, de Oroszországot többször is (és ehelyütt eltekintenék Ecuadortól, Venezuelától és Irántól).

Nem is akármilyen környezetben teszi ezt. A program kimondja – a miénkhez hasonló módon –, hogy energiagazdálkodásunk fenntarthatatlan, növelni kell a megújuló energia arányát. Ám ez időbe és sok pénzbe telik, ezért előbb építsük meg a Déli Áramlatot! Világos nem? Adjunk ki sok 100 milliárd forintot, hogy utána több vezetéken folyathassuk ki Magyarországból az évi 1000 milliárdot Moszkva felé, amibe a földgáz kerül.

Ez a módszer teljességgel alkalmatlan energiafüggetlenségünk alapjainak lerakásához. Ez a módszer arra jó, hogy az orosz befolyás fennmaradjon, sőt, egyenesen növekedjen hazánkban, s a térség további államaiban is.

Mindezek után azt hiszem nem lesz meglepő, ha azt feltételezem, hogy Moszkva és a Jobbik között nem csak turisztikai és tudományos kapcsolatok vannak. Az ország belpolitikájának zavaros állóvízében halászva összetalálkoztak céljaik, s rájöttek, egymás segítségére lehetnek. A Jobbik repülőstartot vett a Parlament felé, az oroszok pedig egy újabb yarddal közelebb hozták a Déli Áramlat labdáját az alapvonalhoz.

Ez a felállás viszont nem csak hazánk esetében elképzelhető. Közép- és Kelet-Európa több államából (legjobb példa Bulgária) is hallani efféle politikai játszmákról. Eszerint az oroszok szélsőjobbos csoportokat, pártokat finanszíroznak, s ezzel nem csak titkos szövetségeshez, de annál is titkosabb zsarolóeszközhöz jutnak.

Nagyon remélem, hogy feltételezésem alaptalan, s a Jobbik pártfinanszírozása tiszta, s átlátható, amit be is fognak bizonyítani, ahogy ígérték. De addig élek a gyanúperrel, hogy valami nagy simli van a háttérben, a háttér hátterében pedig az orosz medve brummog.

Ha pedig ez így igaz, akkor egy világ dől össze bennem, mellyel párhuzamosan a nagy magyar árpássávos turul a hazugság álmagyarkodástól büdös mocsarába süllyed. Ha feltételezésem igaz, akkor szeretném, ha ez mielőbb bekövetkezne.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr381222674

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az erő velük? 2009.11.13. 08:23:02

Hozzám is eljutott végre a Jobbik kampányfilmje, és teljesen a hatása alá kerültem. Igaz, eleinte azt hittem a Star Wars jelentkezik újabb résszel. Az egész videó szerkesztése, a zenei aláfestés (Clint Mansell forog a sírjában), még csak egy izgalmasna...

Trackback: Mi a közös a Jobbikban és a Magyar Dolgozók Pártjában 2009.11.07. 16:52:35

Szociológiai karakterükben, retorikájukban és a keleti Nagy Medvéhez fűződő viszonyukban is megegyeznek. A Jobbik szociológiai karakterét hasonlítom össze a bolsevik típusú kommunista pártokéval.   A Jobbik és a bolsevik típusú pártok k...

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.07.04. 13:27:52

A vihar kapujában"Hogy állunk a csodafegyverekkel?""Jönnek. Jönnek."(A tizedes meg a többiek, 1944/45 telén)Szakad a barna eső, és a pályaudvar restijében hárman sakkoznak magukban.Reform vagy halálNem értem. Egyszerűen nem értem. Felt…

Trackback: Greenr - A zöld objektív 2009.07.03. 20:38:44

Még mindig sunyulás vanNem szoktam a széljobbal foglalkozó posztokat kitenni, ezeddig egyszer fordult elő -mikor is Bodoky Tamás által kiderült világhíres Spam WikiA oldalról kiderül, hogy Seres Mária és a Jobbik ilyen ocsmány eszközökkel próbál versenyel…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galadhriel 2009.07.03. 15:15:27

Figyej Pollack, nem vagyok egy paranoiás, és nem szeretem az össze-esküvés elméleteket, de ez tényleg elgondolkodtató.
Emlékszem, Thürmer Gyuszkó is járogatott Irakba még a Szaddam-cimborához (a csúnya amik pedig nem tönkretették azt a tömeggyilkos rendszert és a jó támogatási forrást!)
Szóval ezekről a bal meg jobb szél-hámosokról könnyen feltételez az ember ilyen hazaárulás-gyanús ügyet is.

Jó volna ezt az ügyet megcincogtatni, például megkérdezni az apehet vagy a számvevőket, akinek jogköre, hogy kértek-e már elszámolást hazánk legJobbik pártjától. Tudom, ezt jobb, ha nem egy másik párt kezdeményezi, bár lehet, hogy ez nektek jól állna.

Ami viszont nemcsak jól áll nektek, de testreszabott: ennek kapcsán elővehetnétek a pártfinanszírozás ügyét. Volt is valami próbálkozásotok, meg Gyurcsány is próbálkozott, elvben a Fidesz is egyetértett.
Talán most itt az idő, amikor a két nagy pártnak is érdeke lehet.
Tudjátok, ahogy Jeanna d'Arc mondta: Ki ha nem én, s mikor ha nem most.

Üdv: G.

bornemissza 2009.07.03. 16:25:55

így van srácok!!

ez egy tökéletes téma amit azért érdemes tényleg még tovább feszegetni.

nincs mérleg, de van egy csomó plakát, meg TV spot,
na igen honnan, ezen gondolkodtam eddig én is

a cikk egyébként azért tapogatózik jó helyen, mivel a kurucinfo-t olvasva az ember azon veszi észre magát, hogy ezek a szerencsétlen "nemzetmentők" inkább dobják oda magyarországot az orosz medvéknek, csakhogy nehogy a "zsidó karvalytőke" álddozata legyen (értsd észak-atlanti integráció, amerika barátság elutasítása, mondván "azokat zsidók irányítják)

és azért jó ez a téma, persze csak ha igaz, mert pontosan ott lehet megszorongatni a Jobbikot (ezeket a megélhetési nacionalista munkanélküli történészeket) ahonnan a lelkesedés iránta táplálkozik: csorba esik a hazafiasságukon.


Lényeg a lényeg: Hajrá Fiúk!! csináljuk meg

ja és ebből kiindulva tényleg lehetne csinálni valami mozgalmat a pártfinanszírozás helyrepofozására, mondjuk olyan aláírásgyűjtéseket, mint amit csinált Seress Mária.

Csak mondjuk megcsinálni ezt egy népszavazási kezdeményezés formájában: remek mozgosító kampány lehetne és sikerrel megragadhatnánk a közvéleményben. Média figyelem miegymást. Ha nincs pénz TV spotra akkor csinálni kell valamit hogy benne legyünk a TV-ben.

clownfish 2009.07.03. 16:40:13

Na, ez igen!
Tetszik, hogy mi sújtunk le előbb a jobbikra, mint ők az lmp-re! Nyilván ezek tisztázandó ügyek, de én inkább nem fejtegetnék konspirációs elméleteket, ehelyett kérdezzük továbbra is, kik a támogatók? Gondolom, a kedves jobbik-szimpatizánsok is kíváncsiak lennének rá.

p.s. remélem, hogy ilyen kérdés az lmp-nél sosem fog felmerülni! szóval maradjon nálunk a jelenlegi, minden forinthoz név tartozik-szisztéma, így nem lehet fogást keresni vagy találni.

Pentvalley 2009.07.03. 17:28:31

Pollack, ez jó. Sokan hiányolták az LMP-ből ezt a proaktivitást, most az unalomig ismételt, de sohasem bizonyított lmp=szdsz2 után a jobbik lesz kénytelen magyarázkodni, hogy Jobbik nem=Putyin cáratyuska báb-párt.
A kurucot olvasgatva én egyébként kiváncsi lennék, h az Izraellel nem túl megengedő Muszavit miért támadja ennyire. Szerintem, csak megérzés, nem kevés iráni pénzecske is lehet a dologban.
Sok kitartást kívánok a jövőre, mert ha ez kimegy a kuruc-ra, jön ám majd a zsidó-bérencezés...

Ja, én a szerző helyébe leszedném (ha van) az iwiw-adatlapról az elérhetőségeket.

clownfish 2009.07.03. 17:35:00

omg, blogmotor... kérem a moderátort, hogy a felesleges üzeneteket, ezzel együtt törölje! köszi!

Vargas011 2009.07.03. 18:37:50

Sziasztok!

Véletlenül sem akarom a Jobbikot védeni de:
Lehet benne ráció amit írsz,de amíg nincs konkrét "bizonyítékod" ,hogy Oroszország pénzeli a Jobbikot, addig csak vádaskodás,semmi több az egész.

Nem azért "Lehet más a politika" hogy pont ezt nem csináljuk,azaz acsarkodunk,kiszúrjuk a másik kerekét stb.?

Valóban nem túl szimpatikus párt a Jobbik,de a többi párthoz képest még talán nekik a legtisztább az hogy hogyan is kampányoltak (az LMP mellett ők voltak azok akik nyilatkoztak a kampányfinanszírozásról,a többi párt el sem jutott idáig,igaz nem vagyok tisztában mit történt pontosan miép-jobbik szakítás után,2003-4-5 tájékán a pénztáruknál)

Valóban szükség van az erélyesebb fellépésre,hogy figyeljenek ránk,de pont nem erre számítottam hogy mi is "lesüllyedünk" erre a szintre.

Pollacknak üzenem (bár sajnos nem ismerlek) hogy nagyon bátor lépés volt ez,kicsit félteni is foglak a post után,tekintve hogy mennyi zsidózást fogsz majd valószínűleg kapni az elkövetkező napokban,ha ez a cikk eljut a kurucokhoz,vagy kikerül a barikádra.

Üdv: Vargas01

Pollack 2009.07.03. 18:59:15

@Vargas011: Ez egy feltételezés, nem vád. Szorgalmazom, hogy a Jobbik tegye nyilvánossá pénzügyeit, s ha bebizonyosodik tisztaságuk, akkor nem fogom ezt a vonalat pedzegetni.
Emiatt azt gondolom, hogy nem süllyedtünk sehova. Mondhatni egy másik útját választottam csak a tiszta pártfinanszírozásra való nevelésnek :)

Amúgy zsidózzanak csak nyugodtan: katolikus sváb vagyok.

Win Elen 2009.07.04. 01:27:18

hmm. azert nem gyujtanam fel a lehetoseg keziratat. de feltetelezesnel nem tartom egyelore tobbnek.

Mar csak azert sem, mert gyomortol fuggoen majdnem minden, a politikaban ervenyesulni kivano partnak meg kell kotnie a kis hatter alkukat. Erre en sem tudok bizonyitekkal szolgalni, de az uzleti eretre van nemi ralatasom, ha elfogadjuk - es pont az LMP ne fogadna el - a kialakult vilagrendre legnagyobb befolyassal a gazdasagi erdekek vannak, akkor igen naivabb dolog azt hinni, hogy pont az uj eroket ne kornyekeznek meg.

Termeszetesen az egyszeru halandonak az ezen a szinten zajlo esemenyek megmaradnak lathatatlannak es nem lehetnek tobbek feltetelezeseknel, esetleg olvasottsag fuggvenyeben az igazsaghoz kozelibbnek tekinthetjuk oket. De sajnos valodi ralatasunk nem nagyon lehet, kezzelfoghato bizonyitekok pedig megannyira sem.

Faradtan inkabb aludni kene, nem melankolikusan potyogni a taszteren :)

Kosinva 2009.07.04. 12:33:26

Azért az LMP-nek se lesz jó ha a Jobbik elkezdi telekürtölni, hogy az LMP=szadeszkettő, mert sok szavazó pont azért nem szavazatot az LMP-re az EP választásokon, mert nem voltak benne biztosak, hogy az LMP nem az SZDSZ előretolt helyőrsége és ennek a gyanúja is rengeteg jobboldali szavazót riaszthat el, talán pont azokat akik kellenek majd az 5%-hoz. Így szerintem csak óvatosan a Jobbikkal. A turul pedig, mint nemzeti jelkép finom fikázása is elég negatív visszacsengése lehet és nem csak szélsőjobboldalon.
Az SZDSZ már belebukott a Jobbikba, remélem az LMP meg se próbálja elkövetni ezt a hibát. Amúgy meg majdnem biztos hogy a Jobbik bejut a parlamentbe és ha az LMP is bejut akkor nem egymásra kell acsarkodni, hanem néhány kérdésben (azokban a programpontokban amik közösek az LMP és Jobbik programjába) együtt kell működni Magyarországért. Egy MSZP-s barátkozás pedig öngyilkosság lenne. Bár ott van a Fidesz, aki biztos szívesen várja az LMP-t az MPSZ-be. :)

scrr 2009.07.04. 13:52:05

@Vargas011:
Sziasztok!

Tök egyetértek Vargas hozzászólásával. Ez a post számomra majdnem az a szint, amit a kuruczinfo-s bagázs csinál a folyamatos összeesküvés elméleteivel.
És nem a jobbik-ot akarom védeni, mert enyhén szólva sem szimpatikusak, hanem az LMP-t, ami viszont annál inkább igen.
Számomra a Lehet Más a Politika, abban is más, hogy nem rugdossuk a másikat, még akkor sem ha esetleg megérdemelnék. Ez az amit 20 éve csinál az összes parlamenti párt, és ez az amiből nekem és nagyon sok embernek is elege van.
Sztem van elég teendő azzal hogy saját magunkra koncentrálva épitsük magunkat, nem pedig kifele rugdosódjunk.

És sajnos már nem előszőr olvasok itt ilyen hangvételü posztot, amitől kicsit elmegy a kedvem az egésztől és elbizonytalanodok benne, hogy akkor most mit is jelent az LMP.

Tudom ez az egyéni problémám, de sztem nem csak én vagyok ezzel így.
Tudom már arról is volt szó, hogy ez nem hivatalos párt álláspontot képviselő blog, mégis azt gondolom, hogy mivel ez van kinnt az lmp oldalán nagyobb felelőséggel is lehetne irogatni a postokat.

Mindenesetre ezt gondolom.

És nem lenne fair, ha nem említeném meg, hogy olvastam már tök jókat is itt, szóval alapjába véve semmi bajom a bloggal. Csak az ilyen szintü beirásokkal.

Surko 2009.07.04. 14:34:37

@Vargas011: Abszolút egyet kell értenem Vargassal. Ettől nem lesz más a politika.

Programokról és tennivalókról kell szólnia a közéletnek, nem sárdobálásról a másik fél lejáratásáról.

Szomorú, hogy egyesek ilyen véleményeket fogalmaznak meg, mint Clownfish "tetszik, hogy mi sújtunk le először a Jobbikra, mint ők az LMP-re" - a politika nem egymásra való lesújtásról szól. Vagy ha szerintetek igen, akkor nem akarjátok megváltoztatni azt, mert az ma épp ilyen.

Az meg egyenesen borzasztó, hogy egyesek már iráni pénzekről kezdenek motyogni... Innen már csak egy ugrás, hogy a marslakók pénzelik őket...

Épp elég jobboldali mágnás él ebben az országban ahhoz, hogy a Jobbik itthon is megszerezze a támogatást. Pl. Széles Gábor.

Nem kell nekünk a szélsőjobb szellemi színvonalára lesüllyedni... (A moszkovitázás semmivel sem europérebb magatartás, mint a szélsőjobbosok New York - Tel Aviv-ozása...)

Így nem lesz más a politika...

clownfish 2009.07.04. 15:49:59

@Kosinva: muhaha, minimum kiérdemelnéd a reakciós jelzőt! XD
azt a kis törékeny szavazóbázist, ami már az lmp köré gyűlt, elemi erővel zúzná szét egy jobbikos együttműködés egyébként. a parlamenti szavazás már más kérdés...

Kosinva 2009.07.04. 16:43:12

@clownfish: Én egy szóval sem említettem, hogy működjetek együtt a Jobbikkal majd a parlamenten kívül (de kizárni, hogy valamibe is, pl. egy környezetvédelmi csomagot a Jobbikkal együtt lobbizatok végig a parlamenten, elégé badarság, főleg hogy az MSZP nem vevő a zöld programokra és valószínűleg nem is lesz, bár a Fidesz lehet hogy igen). Amúgy ha az LMP is beszáll a politikai sárdobálásba, akkor mitől lesz ez más politika? Vagyis felkell tenni a kérdést honnan lett pénze a Jobbiknak, de ezt nem támadó stílussal, mert arra támadó szándékú lesz a válasz is.

Az LMP potenciális szavazó tábora meg nem csak baloldalt van, hanem jobboldalt is várják, hogy valaki betöltse az zsugorodó MDF helyét. Mert Ibolyáék inkább a volt SZDSZ-esekre pályáznak és ezért írtam, hogy a Fidesz is szívesebben tárgyalna veletek, mint a hatalmi játszmákat játszó MDF-fel.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.07.04. 21:19:48

@Kosinva: A Fidesz tárgyaljon csak a Jobbikkal, úgyis jól megy nekik a közös munka. Remélem, az LMP a közelükbe sem megy...

Éhesló 2009.07.04. 22:14:47

Remélem hamar kialakul az lmp harcos magja, és a régi szép idők szellemében rántja le a leplet a vörös-barna fasiztákról és lejáratott jelképeikről.
Alig várom az lmp kampányát a széljobb ellen: mennyire fontosak lesznek ekkor a régi jó szólamok, bélyegek, címkék!

Kosinva 2009.07.04. 22:59:29

@bm613: Az LMP inkább maradjon semleges teljesen (de akkor ne szóljon be a Jobbiknak se), mert akkor inkább vonzódjon a Fideszhez, mint a MSZP-hez vagy a végnapjaikat élő MDF, SZDSZ-hez. Amúgy ha tudnád mennyire nem szeretik a Fidesz háza táján a Jobbikot, mert lassan ők lesznek a második erő, kiszorítva az MSZP-t, jövendőbeli a főellenzéki státuszból.

@Éhesló: Én remélem erre nem fog sor kerülni, mert ilyen blog bejegyzések adnak a rosszhiszeműek kezébe olyan adalékot, hogy SZDSZ és az LMP közé egyenlőség jelet tegyenek.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.07.04. 23:54:31

@Kosinva: Ha a Fidesznél nem szeretik a Jobbikot, az az ő bajuk. Nem kellett volna együttműködni velük, nem kellett volna legitimálni a gyalázatos rasszista dumákat, és nem tartanánk itt. Sok helyen leírtam már: tisztességes országban az igazi, átléphetetlen törésvonal a mindenféle oldali demokraták (bal, liberális, konzervatív, keresztény...) illetve a szélsőségek közt húzódik, nálunk viszont a Fidesz ugyan nem szélsőséges, de a törésvonalnak a velük közös oldalán van. Ez az egyik oka annak, hogy számomra teljességgel elfogadhatatlan a Fidesz, még akkor is, ha esetleg jobb teljesítményt tudna nyújtani, mint az elmúlt 7 év baloldali kormányai. Mellesleg egykori kormánypárti ténykedésük alapján erre sem látok garanciát. Soha ne feledjük: a hanyatlás 2000-ben kezdődött, 98-99 eredményei pedig nem nekik köszönhetők.

clownfish 2009.07.05. 10:49:29

@Kosinva: "Az LMP inkább maradjon semleges teljesen (de akkor ne szóljon be a Jobbiknak se), mert akkor inkább vonzódjon a Fideszhez, mint a MSZP-hez vagy a végnapjaikat élő MDF, SZDSZ-hez."

ez mi? csak akkor lehet beszólni a jobbiknak, ha a fidesszel működik együtt az lmp, de legalábbis teljes mértékben elhatárolódik a másik 3-tól (bocsi a kdnp-s gigabázistól, hogy őket nem említem) ???
úgy is van. tanácsolhatnád inkább, hogy legyen az lmp a fidesz zöld tagozata, az még álszent se lenne. :D

Kosinva 2009.07.05. 13:14:01

@clownfish: @bm613: Én nem mondtam, hogy határolódjon el. Csak csúnya öngól lenne az LMP-nek egy SZDSZ vagy épp MSZP barátkozás, persze a Jobbik felé nyitás se lenne valami túl jó dolog. De persze az LMP dönt majd hova fordul.
Fidelitasoként meg nem fogom azt mondani, hogy legyetek a Fidesz zöld tagozata. Azért annyira kedvelem az LMP-t, hogy azért szeretném, ha valamennyire függetlenek lennétek és a parlamentbe is bekerülnétek. Csak azt akartam kihozni a dologból, hogy jobboldalon is van egy csomó szavazó, akik nem szeretik a Fideszt vagy épp a KDNP-t és akiknek a Jobbik túl radikális, de az LMP-től a szadeszes rémhírek miatt tartanak még egy kicsit.

Meg hát , amúgy sem célravezető ez a sárdobálás. Bár amúgy valamit kikellene találnotok, mert az a egy centrum parkolós botrány nem sok vizet zavar a médiában már, főleg miközben a MG oszlatják és azért fontos, hogy valamennyire ott legyetek a köztudatba, anélkül elég nehéz lesz az a 5%-os küszöb megugrása.

clownfish 2009.07.05. 13:22:18

@Kosinva: fideszesként szerintem nem biztos, hogy tanácsokat kéne osztanod az lmp-nek, ez csak az én véleményem. de azt szerintem nyugodtan ki lehet jelenteni, semmiféle fordulat nem lesz az lmp-ben. ha lenne, robbanna a tábor. :)

clownfish 2009.07.05. 13:22:59

*fidelitas-osként...

Pollack 2009.07.05. 14:18:28

@Kosinva: nem politikai oldalakat célzunk meg, amikor a választókhoz szólunk, inkább rétegeket. akik a témák, ügyek, célok mentén voksolnak, s nem az "ideológiák" mentén.
tehát ugyanúgy meg kívánjuk szólítani a FIDESZ szavazóit, mint az MSZP-ét, vagy a többiekét.

Gabortitan 2009.07.05. 14:33:33

Lehet más a politika!
Először is: már kb. ezer milliószor kijelentettük, hogy: "Olyan nincs, hogy valamelyik jelenlegi párttal összeálljunk!" Nem tudom hányszor írtuk már le,de most mindenki kedvéért még egyszer. Sőt! Írok linket is: www.lehetmas.hu/sajto/figyelo/462
A második probléma az,hogy ide mindenki ír,csak éppen az LMP politikusai nem. Ezért amiket itt olvastok az csak néhány szavazó véleménye (ezért idéztem a Szabó Tímeás interjúból). Tehát igenis lehet más a politika,attól hogy itt azt olvassátok,hogy támadnunk kellene a Jobbikot,mert együttműködik az Oroszokkal.
3.:Attól,hogy nem hiszel a változásban,és te nem tudsz megváltozni,mások még tudnak. Sajnos nagyon sok olyan véleményt hallok,hogy "én inkább nem megyek el szavazni..." "az összes politikus korrupt..." "én egyetlenegy emberre szavaznék: magamra..." Ezen emberek egyike sem hisz a változásban. 1.: láthattuk az EP választásból, nem éri meg otthon maradni,ha nem akarjuk,hogy a Jobbik nyerjen,mert ha otthon maradunk, biza nyerni fog!
2.,3.:Nem korrupt az összes politikus,és erre mi vagyunk az élő bizonyíték,ha pedig csak magadra szavaznál,akkor meg mire vársz? Gyere politikusnak az LMP-be,egy tiszta,új pártba,amit még nem szennyeztek be,és TE is egy bizonyíték lehetsz arra,hogy nem minden politikus korrupt! Vagy ha nem akarsz/tudsz politikus lenni,akkor jelentkezz segítőnek (szórólapozás, plakátolás...).Ne hidd el, amit sokan itt írnak, hogy ez a párt se lesz más, meg hogy már most rossz ez(NLMP) stb.,és ne hagyd magad befolyásolni ezekkel a véleményekkel különben elmegy a kedved az egésztől. Néztétek már youtube-on az LMP-s videókat? Hacsak ránézel a kommentekre, már látod, hogy Jobbikosok írkálják tele az egészet olyan marhaságokkal,hogy LMP=SZDSZ2. Nem! Leszögeztük,hogy nem. Sőt azt is,hogy no Fidesz, no MSZP, no MDF.
Sokan vannak akik kevesellik a 2,6%-ot. De mégis miért? Mi még nem vagyunk itt 20éve,minket nem ismer minden egyes ember ebben az országban. Egy pár hónapos párttól ez nagyon is jó eredmény! Nem tetszik? Segíts ismertté tenni a pártot az előbb már említett módokon!
Ezért az a párt neve,hogy Lehet más a politika!,bár talán meggyőzőbb lenne a Tegyünk vmit, hogy legyen más a politika! elnevezés.

iecs 2009.07.05. 17:32:50

@clownfish: Na haragudj, de igen is kell Kosinva véleménye, ha lehet belőle tanulni. Erről is szól, hogy Lehet más a politika! nem dobjuk el az ötleteket, véleményeket, tanácsokat csak azért, mert nem tőlünk származnak...

Kosinva 2009.07.05. 18:38:13

@Pollack: Oké, értem igazad van. Amúgy az is igaz, hogy az LMP igen sok fajta embertől kapta a szavazatait. Az én ismerősi körömben Pécsett a legtöbben akik az LMP-re szavaztak és azok ha tetszési sorrendet kellett volna felállítaniuk melyik lett volna a 2. párt, amire szavaztak volna ha az LMP-re nem lehetet volna, akkor a legtöbben a Jobbikra szavaztak volna , azután következett volna az MDF és azután jött volna a Fidesz és csak nagyon keveseknél szerepelt a második helyen a SZDSZ vagy az MSZP. Bár persze ez csak 20-30 főt bevonó baráti felmérés, amit saját kontómra csináltam és persze ezek az emberek 18-23 évesek. De az LMP a fiatalokra épít, így ez csak egy építő jellegűnek szánt megjegyzés.

@iecs: köszi :)

@clownfish: Azt meg nem értem, hogy egy jó szándékú Fidelitasos miért ne adhatna az LMP-nek tanácsot? Főleg, hogy a Fidelitasnak, vagy az IKSZ-nek, vagy a Fidesznek, de még a KDNP-nek se érdeke megtorpedózni az LMP-t, ha mégis azt akarnánk, akkor az LMP még ennél is csekélyebb médiaszereplést kaphatna. De szerintem nem csak én vagyok az, aki az LMP-re bizakodva tekint, hogy végre egy új erő, akivel majd a parlamentbe tárgyalni is lehet, nem csak üvöltözni.

clownfish 2009.07.05. 23:02:45

@Kosinva: "a Fidelitasnak, vagy az IKSZ-nek, vagy a Fidesznek, de még a KDNP-nek se érdeke megtorpedózni az LMP-t, ha mégis azt akarnánk, akkor az LMP még ennél is csekélyebb médiaszereplést kaphatna."

ez a lehet más a politika jegyében íródott, gondolom.

"végre egy új erő, akivel majd a parlamentbe tárgyalni is lehet, nem csak üvöltözni."

az a baj, hogy rajtad érzem csak a jóindulatot, a fideszen nem, és ezen az érzésemen nem tudok változtantni. :(

iecs: javíts ki, ha rosszul tudnám, de az lmp kíváncsi azokra a véleményekre, hogy kikkel kéne az lmp-nek barátkozni a jelenlegi pártok közül? totál nem erről kéne mennie a diskurzusnak. vagy igen? (nyilván akkor is, ha spec. ez a poszt erre részben teret nyújt)
a programokról szóló megjegyzéseket egy rossz szóval sem illettem, olvass csak utána. ha nem volt teljesen koherens a hozzászólásom, mea culpa, de ha elolvasod a fölötte szereplő dolgokat, szerintem megérted.

Bartoki 2009.07.06. 10:39:08

Érdekes... Már 26 hozzászólás született, de sehol egy ellenérv, sehol egy cáfolat...

Ezek szerint a post feltételezései igazak? :)

Bartoki 2009.07.06. 11:07:01

"Ha pedig ez így igaz, akkor egy világ dől össze bennem, mellyel párhuzamosan a nagy magyar árpássávos turul a hazugság álmagyarkodástól büdös mocsarába süllyed. Ha feltételezésem igaz, akkor szeretném, ha ez mielőbb bekövetkezne."

Tegyünk különbséget a vezetők és a tagság/szavazók között. Ha igaz amit írsz, akkor a Jobbik tagsága és a szavazóik erről nem tudnak semmit, igazából őket is becsapják.

Én ismerek turulos-árpádsávos embereket, akiknek fontos az ősi magyar identitás, jurtát építenek, lovakat tartanak, ilyesmik. De nem rossz emberek.

Ezért arra tényleg vigyázni kellene, hogy az ilyen írások semmiképpen se a szekértáborok közötti utálkozást szítsák. Konkrét vezetőkről konkrét ügyekben persze le kell szedni a keresztvizet, de a szimpatizánsaikat általánosítva leszólni nem jó.

Mert ellenszenvet generál, megintcsak az egész (innenső oldali) szimpatizánsi tábor ellen.

Gabortitan 2009.07.06. 12:00:47

Mutyizásban nagy az egyetértés:
hirextra.hu/2009/07/05/a-fidesz-es-az-mszp-kozosen-mentik-a-penzuket/
És végül:egy hatalmas ellentétet vélek felfedezni Bajor Iván András (szdsz) szavaiban. Sajnos nem tudom megmondani melyik blogban olvastam a következőket (tőle):
"...minden szimpátiám a tiétek,de arra kérlek benneteket,ne matricázzatok,még akkor is,ha erre jogotok lenne az 1997évi C tv. értelmében..."
Szidták is érte elég rendesen,és itt is az ellentmondás:
nemlehetmas.blog.hu/2009/05/25/vandal_lmp
A cikk erősen demagóg,és mi is az első hozzászólás?
Szivemből szóltál! (by:Bajor Iván András!!!)
Tehát akkor most "minden szimpátiája a miénk", vagy "Szivemből szóltál (amikor azt mondta a cikk írója,hogy tiltsuk ki az LMP-t egyáltalán mindenhonnan,mert még öngyilkos merényletet hajtanak végre...)"
Szal gratulálok. Ezért fog szétesni az SZDSZ (többek között).

Gabortitan 2009.07.06. 12:01:34

@Gabortitan: Ja,és ez újabb bizonyíték,hogy LMP nem= SZDSZ2.

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.07.07. 11:14:45

Szerintem a post jó lett. Egyáltalán nem rugdossa a Jobbikot. Az egyetlen kérdés az, hogy honnan van a Jobbiknak ilyen sok pénze? Én azt javasolnám a Jobbiknak, hogy ő is tegyen ki a honlapjára egy áttekintést, ugyanúgy mint az LMP. Így minden tiszta, és átlátható lesz. AZ LMP el tudja számoltatni magát a "korrupcióellenesség" nevében. A Jobbik is "korrupcióellenességet" hirdet akkor kezdje azzal, hogy a saját pártfinanszírozását közszemlére teszi. Így akár még több szavazót is szerezhetnek.

Win Elen 2009.07.07. 13:44:40

@Gabortitan: szerintem az szdsz a rendszerváltás legeléjén ott felejtette magát. A neven kívűl csak egy 3 oldalas kivanattal futott neki az elkovetkező 20 évnek. Ha össze akarnám foglalni párt munkásságát és jelentősségét, azok alapján amiket róluk hallottam (akkori szdsz-estől0) és amit az események is mutatnak, ezt kell mondjam. Teszem hozza sajnálatomra. (de fenntartom ezen kép hibbásságát, hiszen kézzelfogható erős tapasztalattal nem, csak közvetett információkkal rendelkezem)

Gabortitan 2009.07.07. 14:25:07

@Win Elen: Hát,ha Te mondod:)
Én konkrétan azóta vagyok "benne" a politikai életben, amióta a hírekben megláttam ezt a pártot. Nem tudom mi volt az SZDSZ-el a rendszerváltáskor, mert akkor kb 0, és 1év közötti voltam:) Azt viszont tudom,hogy szétesőben vannak, és hogy a kommentemmel csak elő akartam segíteni ezt (utálom az ilyen kétszínű embereket). A többi pártról is csak annyit tudok, amennyit a szüleim, vagy mások meséltek (csupa rosszat)
Am. elgondolkodtató a blogod! Az tetszik benne, hogy mind2 oldalt megkérdőjelezed, nem dőlsz be automatikusan mindennek, amit egy párt hirdet. Én is erre törekszem.

clownfish 2009.07.07. 15:24:36

mindenki erre törekszik (remélem).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.07. 18:50:10

Csak a szokásos. Mind a két párt tagadja a másik legitimációját, már az előtt, hogy parlamentbe kerülne, tetteitől, konkrétumoktól teljesen függetlenül.
Az LMP cionista zsidópárt, zöldmázzal leöntve, akit Soros pénzel, a Jobbik álnemzeti náci párt, aki Putyin pénzel.

Egy valamit elmondhatunk: NEM LEHET MÁS A POLITIKA!
Ugyanaz a sárdobálás, ugyanaz a manipuláció, ugyanaz a fröcsögés.

(Csak egy példa: a csakajobbik blog fideszes propaganda, semmi köze a jobbikosokhoz. )

Pollack 2009.07.07. 19:02:01

@TaTa86.: A "feltételezés" szó mond-e neked valamit?
Senki nem mondta, hogy az úgy is van, amit leírtam. Ez csak jelekből olvasás. De mivel nem vagyok indián nyomolvasó, lehet, hogy tévútra tértem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.07. 19:26:27

@Pollack: Semmi gond. Ebből a szempontból a jobbik semmivel sem jobb mint ti. Sőt ti (most leginkább te) legalább a kuruc jelzőivel nem rakjátok teli a posztot. Ettől még a pont ugyanolyan gyenge ferdítésektől, légből kapott pletykáktól, izzadtságszagú hajuknál előrángatott következtetésekkel van tele mint a kuruc hasonló témájú cikke. És retorikailag a cikked valóban abban is a kuruc előtt van, hogy nem jelentesz ki biztosan semmit, míg a kuruc Isteni kinyilatkoztatásként tekint magára.

Aztán kiderülhet, hogy mindkét propagadna tulajdonképpen igaz. Ti Soros emberei vagytok, a Vonáék meg Putyiné. XD

Galadhriel 2009.07.07. 19:54:16

@Pollack: Megint sunyulás van ...
Írtál egy jó posztot, még én is belelkesedtem kissé. És most mi történik?

clownfish 2009.07.07. 21:20:45

@Galadhriel: ez inkább egy bújtatott célzás volt Pollack részéről, mint önkritika... szerintem

Pollack 2009.07.07. 22:11:11

@Galadhriel: miért, mi? :)
sosem mondtam, hogy ez így van kőbe vésve, ahogy leírtam. engem a jelek erre vezettek, de lehet, hogy rossz felé.
már ha erre gondoltál...

flimo13 2009.07.07. 22:22:40

"Jelzem, az LMP is, nekünk mégsem tellett tv-reklámokra, az országot és az utcákat ellepő óriásplakátokra"

Most nem azért, de nekem meg pont hogy az tűnt fel, honnét van ennyi lmp-s plakátra pénz, villamosmegállókba meg óriásplakátot is láttam, bár utóbbi csak a választások után vettem észre, annyira jellegtelen volt. Jobbikost kevesebbet láttam, bár tévéreklámjuk valóban volt.

flimo13 2009.07.07. 22:31:45

Na ha a fidesz közelébe mentek, akkor lesz biztos, hogy nem szavazok rátok. Elég sunyi írás, a turult meg tényleg ne baszogassuk.

Amúgy amig a jobbik életben tartja a cigánytémát, addig miattam egy izraeli észak koreai vegyes maffia is pénzelheti őket.

Surko 2009.07.07. 22:32:58

@Pollack: A kabátlopási ügyről hallottál már?

Amikor valakiről terjeszteni kezdik, hogy kabátot lopott. Végül kiderül, hogy nem ő lopott, hanem tőle loptak, de mindez mit sem számít, mert addigra az emberekben csak annyi marad meg, hogy kabátlopási ügybe keveredett...

Ezért roppant károsak az ilyen "feltételezéses" cikkek, mert ezt hívják manipulációnak, hangulatkeltésnek. Legalábbis aki rosszindulatú, az ezt teszi.

Elhiszem, hogy te nem rosszindulatból terjesztesz ilyen "meg nem erősített" híreket, de ettől még ennek rossz üzenet értéke van.

Inkább magunkkal és a valós problémákkal kellene foglalkoznunk, programokkal és javaslatokkal előállni, mintsem a másik politikai erőt szapulni ráadásul bizonyítékok nélkül...

Ráadásul azzal, hogy beszélünk róla, még reklámot is kreálunk a Jobbiknak. Ezért értek el 15%-ot is, mert a médiát sikeresen és folyamatosan hackelték a különféle performanszaikkal.
Sokkal többet cikkezett róla a sajtó, mint amennyit az az egész bagázs ér. Minden gárdás híradás ingyen reklám volt számukra. Az SZDSZ plakátjai meg már csak hab volt a tortán. Éppen az legitimálja ezt a pártot, hogy ennyit beszélünk róla.

És mi van az LMP-vel? Mi a mi mondanivalónk a napi történésekről. A Centrum parkoló ügyéből nem lehet életreszóló politikai tőkét kovácsolni.

Nam hallom a hangunkat...

Ezzel kellene törődni, nem másokkal!

clownfish 2009.07.07. 23:34:53

@flimo13: flimo, az első bekezdéssel mélységesen együtt tudok érezni, viszont a jobbik-féle cigánykérdés-megközelítés (na tessék, mennyi kötőjeles szókapcsolat, te jó ég!) csicska emberi kvalitásokról tanúskodik szerintem.

Surko, úgy tudom a stratégia alapjai meg lettek alkotva, kezdődik a terepmunka hamarosan! most még uborkaszezon van...

Pollack 2009.07.07. 23:50:11

@Surko: nem hiszem, hogy akkora reklámot csinálna ez a bejegyzés, vagy ez a blog a Jobbiknak. eddig se sűrűn beszéltünk róluk, ezután sem lesz a hobbynk.

De most építjük fel a pártot, s ez eltart egy darabig. Fun-ból nem fogunk bejutni a parlamentbe, így most építkezünk, meg pihenünk is kicsit. Nyár van, s hosszú volt ez a kampány.
Hidd el, a felszín alatt nagy átalakulás megy végbe! Remélem a végén pedig egy 7.9%-os pártot kapunk :)

clownfish 2009.07.08. 00:14:08

miért nem 8,9%? vagy 10,9... :)

Éhesló 2009.07.08. 10:04:04

@clownfish: Ez meg még érdekesebb....

clownfish 2009.07.08. 10:47:41

Az idő igaz, és eldönti, ami nem az... szerintem ez érvényes az LMP-Jobbik duóra, gondolom, sejted, szerintem ki marad. :)

Éhesló 2009.07.08. 21:28:27

@clownfish: A magyarok maradnak. A többi meg vagy beilleszkedik a magyarok közé akik befogadták vagy elmegy oda, ahol jobban érzi magát, mint a magyarok országában, magyarok között.
Egyszerű nem?

Pollack 2009.07.08. 23:31:05

@Éhesló: És ki a magyar? Ki dönti el?
Az a magyar, aki magyarul beszél, aki annak vallja magát, vagy akinek a vérvonala Árpádig vezethető?

Ne röhögtess már ezzel a magyarkodással. Én is magyar vagyok, annak tartom magam, úgy beszélek/írok/gondolkodok, aztán mégis több a felmenőim között a sváb, mint a magyar.

Hülyeségekkel ne fárassz már lécci. Inkább azt mondd meg, hogy ki pénzeli a Jobbikot :D

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.07.09. 00:34:08

@Éhesló: Inkább ti húzzatok el a büdös francba. Takarodjatok Slotáékkal, Tudorékkal és a többi hozzátok hasonló söpredékkel a Plútóra, játsszátok le, és hagyjatok minket békén. Az eredményről sem kérünk értesítést, mert érdektelen. Vissza pedig véletlenül se jöjjön a győztes, akárki is lesz.

Éhesló 2009.07.09. 20:12:09

@bm613: Mindig örömmel tölt el, ha az emberálarccal együtt leesik az lmps álcaköpeny is az szdsz-es vadállatokról, akikből ma ezt váltja ki, ha Magyarországon valaki a befogadó magyarokról, a befogadottakról és a viszonyukról mer írni.
Nem tudom miért baj az, hogy attól aki ma Magyarországon a magyarok között nem érzi magát ide tartozónak elvárnám, hogy menjen békével, vagy ha maradni akar, illeszkedjen be?
A világ többi részén talán ez nem elvárás azokkal szemben akiket befogadtak a népek?
Szóval csak így tovább, vidám átkozódást, többség- és magyarutálatot kívánok kedevs szdsz-es olvtársak!
Lesz ez még így se!

Éhesló 2009.07.09. 20:18:50

@bm613: Tudom hogy sokkoló, amikor arról olvasol, hogy ez itt Magyarország és itt még többségében magyarok élnek, olyan magyarok, akik sok sok nemzedéken át befogadtak ide más népeket, akikkel jórészt békében élnek, éltek évszázadokig és amely népek beolvadtak a magyarságba és magukat is büszkén vallják magyarnak, bár kunok, jászok, örmények, vagy svábok az őseik..
Ezért talán nem meglepő, hogy nem kívánunk innen elhúzni sehová, sőt, ha el is megyünk, igyekszünk visszatérni a hazánkba.
Ezért a kedves nénikédet és családtagjaidat biztasd a távozásra ne engem, mert nekem is ez a hazám, még ha olyan senkiháziakkal is kell együtt élnem itt, mint te és szdsz-es cimboráid. Szerencsére egyre kevesebben vagytok.:)
Ez fontos számomra, és pozitív jelként értékelem.
Azt is jónak tartom, hogy képtelen vagy magadba fojtani a gyűlöletedet, ha valaki a magyarságról és a befogadottak viszonyáról mer szólni. Ez a valódi arcodat mutatja, ami sem nem liberális, sem nem demokrata.
Dühöngj hát bátran tovább!

Éhesló 2009.07.09. 20:26:22

@Pollack: ebben az országban sokan birtokolnak nácimétert. Nekem nincs ilyenem. Magyarságmércém sincs.Ezért sok mindent kérdezhetnék én is tőled és másoktól is. Időnként meg is teszem.
Egyszerűen csak annyit mertem írni, hogy vagy maradjon itt a magyarok között aki ide tartozónak érzi magát, vagy menjen Isten hírével ha nem akar közéjük tartozni, elfogadni a történelmüket, értékeiket, sorsukat.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.07.09. 23:01:18

@Éhesló: Te egy magyarkodó szarrágó tetű vagy, aki azt képzeli, hogy több másoknál azért, mert magyar. Fenét. Az nem érdem, hogy ide sikerült születned. Valamint hiába ugatsz a befogadásról, csak a lényegét nem érted, amit pedig már Szent István is tudott... te beolvasztani akarod az ide érkezőket, akiknek pedig ugyanolyan joguk megtartani az identitásukat, mint ahogy az (akár Trianon miatt, akár kivándorolva) határon túlra került honfitársaink is megmaradtak magyarnak. Vagy talán azt gondolod, hogy nekik pedig a magyarságukat kéne feladniuk? Mert ha nem, akkor van a primitívséged mellé egy kettős mércéd is.

2009.07.10. 01:09:07

@Éhesló: a mai napig nem sikerült megmagyarázni senkinek, hogy is kell értelmezni a Jobbik slágerszlogenét: "Magyaroszág a magyaroké". Akkor Románia a románoké? A magyaroknak nincs joguk ott élni? Akárcsak a román nacikat hallanám. Húgyagyú nacionalista banda, kettőig se tud gondolkodni.

És itt javasolnám az LMP-nek is, fontolja meg jól, mit is kommunikál és gondol a földvásárlással kapcsolatban. Ne legyen félreérthető.

prometheus_X 2009.07.10. 09:12:51

@bm613: Szerintem ez a szarrágó tetűzés nem volt valami túl cizellált húzás tőled.

prometheus_X 2009.07.10. 09:43:42

@Pollack: Ha igazad is van (szerintem nincs) se fog soha kiderülni. A Jobbik 6 éve alakult. Jóval több idejük volt támogatókat szerezni, szervezetet építeni, stb. Felteszem, jóval több taggal és ha lehet hinni az EP választás eredményének, közel 5x annyi támogatóval bír a Jobbik mint az LMP. Tegyük fel, hogy az alapvető hovatartozási érzés diktálta támogatási szükség, ami az LMP kampányát is működtette többek közt, működik a Jobbiknál nem 6 hónapja, hanem 6 éve. Azért lássuk be azt is amikor konteókat gyártunk, hogy 5 és fél év előnyben vannak hozzánk képest, és bőven volt idejük megtömni a pártkasszát az EP kampányhoz szükséges pénzekkel, ahogyan az is elképzelhető, hogy valahanyad részben hitelhez is folyamodtak.

Értem én, hogy az elmúlt 50 év alatt a vérbe ívódott a mutyizás feltételezése, de azért valahol meg kéne húzni az épeszűség határvonalát. A Déli Áramlat és a Nabucco ma kulcsfontosságú stratégiai és érdek elemek, egy valamire való pártnak vagy az egyik vagy a másik mellett pálcát kell törnie. Ha már pálcát tör egy párt, nyilván próbál lobbizni is. Ebben sem látok semmi abnormálisat. A Jobbik a DÁ-t támogatja - na és?

Hogy a DÁ-t mi hogyan ítéljük meg, az egy másik tészta, ez a mi véleményünk. Lényegében nézve pedig Magyarország számára majdnem teljesen lényegtelen, hogy melyik energia ellátó nagyhatalomnak szolgáltatja ki magát. Ez egy ugyanolyan kicsinált brand-háború mint a Coca-Cola vs Pepsi, vagy az FTC vs Újpest. A Nabucco-ért lobbizók sem szentek, maradjunk ennyiben.

A Jobbikkal pedig nem szabad foglalkozni említés szintjén. Azért nem, mert olyan mint a Győzike: abból gyarapodik hogy ezt-azt irogatnak róla, itt-ott emlegetik, másutt meg hörögnek róla. Van egy megerősödött széljobber (tkp. szélballer) pártunk, nem történt semmi, eltelik pár év és majd nem lesz - megy majd a Politikai Szereplők Roncstelepére (PSZR!) mint a Munkás Párt, az SZDSZ, a Centrum, az FKGP, a MIÉP, meg a ZP (megj.: jóindulatból nem sorolom ide most a HP-t, de azért véleményem szerint pont ide való).

Hogy bejutnak-e a Parlamentbe, az a jövő zenéje. Eléggé valószínű, bár megjegyzem, mindannyian láttunk már varnyút karón.

A konkurencia bárminemű nyilvános lehúzása magában hordozza az elbulvárosodás veszélyét. Szokjatok le erről nagyon gyorsan, ha kérhetem.

20 éve azért szavaznak az emberek a Fideszre, mert nem akarnak MSZP kormányt, az MSZP-re meg azért, mert nem akarnak Fidesz kormányt - rohadtul nem akarok (és nem is fogok) azért szavazni az LMP-re, hogy a Jobbik ne jusson be. Megvetendőnek tartom ezt a szemléletet, és személy szerint azokat is, akik felelőtlenül felerősítik, életben tartják. Ki kell ugrani a 20-50 év alatt belénk döngölt szemléletmódból. Ha erre az LMP nem képes, akkor a következő parlamenti választáson máshová fogom tenni az X-et. Semmi szükség ugyanis mégegy megmondó pártra, koloncként a meglévőkön. Egy erős, markáns LMP-re lenne szükség, ezt már 8 milliószor leírtam/tuk többen is, de sajnálatunkra ennek a nyomát se nagyon látni egyelőre. Ilyen helyzetben pedig kártékony dolog arra pazarolni a felesleges energiát, hogy mitől bűzlik a szomszéd lova. Az a szomszéd dolga és le van sz*rva. Aki dolgozik rendesen, annak nincs pazarolni való felesleges energiája. Erre se. Ha mégis akad, szükségszerűleg ilyenekre pont nem kéne fordítani, mert akad még kisszázmillió más dolog, ami értelmesebb mint a Jobbikot b*zerálni.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.07.10. 10:25:11

@prometheus_X: Ez az ő szintje. Ezt érti. És amiket ő irkál, még ha nem is ilyen szavakat is használ, ennél nagyságrendekkel durvább.

Surko 2009.07.10. 13:34:25

@bm613: Akár ez az ő szintje akár nem, egy demokratának mindig toleránsnak kell lennie.

Egy demokrata nem használ ilyen nyelvezetet, bármennyire is elönti a vér az agyát.

Sajnos én is ilyen heves vérmérsékletű vagyok, néha én is nehezen tudok magamon uralkodni. De utólag mindig megbánom azokat amiket ilyen állapotban mondok, vagy írok.

Attól (is) lehet más a politika, hogy nem egymást minősítjük, legfeljebb a másik téziseit.

De szerintem sem a másikkal kell törődni, hanem azzal, hogy mi mivel vagyunk jobbak.

Egy rúdugró sem a másik technikáját szapulja, hanem szimplán magasabbra ugrik a versenytársnál.

Teljesítményben, programokban, megoldási javaslatokban próbáljuk meg túlszárnyalni a Jobbikot (és a többi pártot) ahelyett, hogy mi is a másikra mutogatunk.

Nem hiszen, hogy a mai Magyarországon a Jobbik pártfinanszírozása lenne a legégetőbb megoldandó probléma...

Éhesló 2009.07.10. 15:07:28

@bm613: Nos ez az út amin jársz már egyre ismerősebb, jobb világosan látni ki mit gondol arról akinek a világról más a véleménye mint neki, a "demokrata, liberális, toleráns, antirasszista" nézetek képviselőjének...
Remélem egyszer találkozol majd hasonlóan toleráns jobberekkel is!

Mérgedben meg sem próbálod a mondataimat, állításaimat idézni és azokkal vitázni, hanem némi trágár felvezetést követően olyasmikkel vádolsz, melyeket nem én, hanem te írtál le.
Tételesen:
Sehol nem írtam le, hogy bárkinél magyarabb lennék, sőt, ezzel szemben azt állítottam, hogy ahogyan nincs nácimérce, úgy nincs magyarságmérce sem. Nekem sincs ilyenem.
Fenntartva azt, hogy ugatni a hozzád hasonlók szoktak, sehol nem állítottam azt, hogy bárkinek ne lenne joga megtartani az identitását. Magát a szót sem írtam le egyszer sem. Értékekről, a nemzethez tartozás akarásáról, közösségvállalásról és az évezredeken át békésen befogadó többség tiszteletéről írtam. A magyarságról, mely ezt a történelmi utat bejárta és amely nemzetet, a befogadottakat és vezetőit is többnyire ez jellemezte.
Arról nem vitáznék hosszan, hogy a határainkon kívül rekedt honfitársaink milyen körülmények között maradhattak meg magyarnak, mert ezt tragikus számok is alátámasztják, nem beszélva az olyan (számodra nilván baráti) intázkedések tömkelegeiről, mint kedves tót barátaink nyelvtörvénye, vagy oláh elvtársaitok közigazgatási káderpolitikája. A többségük mára asszimilálódott. Az őket asszimilálókkal vitázz ne velem.
Kettős mércét magadban keress, akinek ez kóser, vagy "történelmi szükségszerűség" és nem tragédia, amit mihamarabb orvosolni kell.
Én nem írtam, hogy "húzzatok el a büdös francba" mint te.
Annyit írtam, hogy ha valakit befogadunk a hazánkba (házunkba), azzal szemben természetes elvárás a befogadó (nép, család)kultúrájának, értékeinek tisztelete. Amennyiben ez nem megy, akkor nem kell ide bekéredzkedni, hanem olyan helyet kell választani, ahol ez nem elvárás, vagy más értékek, kultúra mentén lehet élni.

Továbbgondolva, hátha ettől még jobban bedilizel:

Amennyiben a befogadottak nem hajlandóak sem elfogadni a befogadók törvényeit, értékeit, kultúráját, sem maguktól odébb állni más vidékekre, akkor nem a többségi befogadó nemzetnek kell idomulnia a kisebbséghez, hanem fordítva. És ezt egy értelmes és erős többség ki is kényszeríti, minden törvényes (és mint a határon túli magyarok esetében is látható és látható volt: törvénytelen) eszközzel.
90 év lapítást követően az a kettős mérce, ha tőlünk magyaroktól várna el bárki más eljárást, mint amit velünk szemben követnek. Persze "ejrópaji" támogatással és egyetértéssel, a "liberális és demokrata" nézetek jegyében.

Tehát: nem megyünk el. Itthon vagyunk. Maradunk. Akiknek ez nem teszik, maradhatnak (de a többség demokratikus akaratának alávetve) vagy mehetnek békével, ahol jobban érzik magukat. (Ugye ez csak majdnem olyan, ahogyan a böszme mondta: "el lehet menni kérem szépen!" De tőle ez kóser. Nem?)

clownfish 2009.07.10. 17:06:34

@Éhesló: nagyon örülök, hogy megosztotta Surko a vérmérsékletről szóló tapasztalatait velünk, most is írhatnék valami fortyogót erre a hozzászólás-féleségre, de így meg bennem marad. nem kellemes érzés, de így legalább kettőnk közül én maradtam tartalmilag és formailag is "tiszta", vagy ahogy te mondtad, "kóser". hehe

Éhesló 2009.07.10. 19:10:25

@clownfish: Nem kell szégyellni leírni, ha úgy érzed, hogy van a magyarság és a hazai többség kapcsán alkotott véleményemmel kapcsolatban fortyognivalód. Káromkodhatsz, nácizhatsz is ha az segít a lelkeden.
Ez segít megismerni az olvasóknak a politikai, ideológiai álláspontodat és a hovatartozásodat a hazai politikai térben.
Ezért írok ide, hogy kiderüljön lehet-e más a politika, vagy az szdsz paneljei köszönnek vissza az lmp rajongók sorain át, arcomba hörögve magyar- és többségellenességüket. Megszoktam már, bár nem szeretem.:(
A vita kiinduló pontja az volt: "....eldől majd hogy ki marad."
Erre válaszoltam:
"A magyarok maradnak. A többi meg vagy beilleszkedik a magyarok közé akik befogadták vagy elmegy oda, ahol jobban érzi magát, mint a magyarok országában, magyarok között.
Egyszerű nem?"
Mivel van vitád?
Szerinted nincsenek magyarok?
Szerinted nem maradnak meg(itt) a magyarok? (Nem szeretnéd?)
Mi lesz azokkal akiket befogadtak ide a magyarok 500-300-200-100-50-20-10 éve, de nem akarnak velük tovább együtt élni, mert nem érzik itt jól magukat, nem tetszik nekik a törvény, a szokás, a kultúra, a nyelv, a politika?
Nem mehetnek el, kötelező itt élniük a magyarokkal?
Esetleg a befogadóknak kell alkalmazkodniuk hozzájuk?
Ezek igazán egyszerű kérdések.
Nem?

clownfish 2009.07.10. 20:16:35

Tizenkilenc éves, éppen leérettségizett, a jelenlegi politikával kapcsolatban szkeptikus fiatal vagyok, ideológiáktól mentes. Ugyanannyira magyarnak érzem magamat, mint a széljobbos bohócok, akik zászlókba burkolják magukat, és annyi hungarogiccsel lepik el magukat, hogy ezzel a magyarság(unk)ból csinálnak röhejt. Én nem hordok tízcentis aranykeresztet a nyakamban, hogy tudják, nem vagyok "kóser". Én azt gondolom, hogy minden embert megillet a jogegyenlőség, és hogy ne süssenek rá bélyeget a származása miatt. Azt is gondolom, hogy ha valaki bűnt követ el, akkor büntessék meg. Nem támogatom a halálbüntetést, nem támogatom egy az idők során jogosan elhalt csendőrség felállítását, de támogatom a kistelepülési rendőri hátterű őrségek felállítását a biztonság érdekében. Tisztában vagyok ugyanakkor azzal is, hogy a vidéki bűnözés nagy része a mélyszegénységgel magyarázható, és nem etnikummal. Oka ennek a rendszerváltás utáni összes kormány hibás szociális politikája, amely a munkára ösztönzés helyett segélyekkel halmozta a problémát. Hiszem azt is, hogy az országon belül élő magyar állampolgárok nemzetiségükre való tekintet nélkül békében együtt tudnak élni, és ez a haza érdekét szolgálja. A kirekesztés pedig csak konfliktusokat és erőszakot szül, ami senkinek sem érdeke (remélem). A többiek remekül levezették már előttem, hogy a te álláspontod alapján terrorizálják határainkon túl a magyar kisebbségeket.
Veled ellentétben igyekszem a közéletben felmerülő problémák okait kutatni, törekszem a kompromisszumokra, és nem akarom lefröcsögni a vitapartneremet, ám (lám senki sem tökéletes) nagyon ki tudok borulni a primitív hozzáálláson, ezért is méltatlak válaszra most. Szeretném, ha változna az országban a közéletre jellemző apátia és kölcsönös bizalmatlanság. És azt is szeretném, ha a jövőben konstruktív álláspontokat sikerülne ütköztetnünk, és nem begyepesedett, sérelmeken alapuló, parttalan vitákat folytatni. Fel kéne nőni.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.07.10. 20:23:35

@clownfish: Szélsőjobbosnál nem létezik konstruktív, vitára alkalmas álláspont, mivel a teljes ideológiájuk az érvek nélküli, fröcsögő gyűlöletről szól.

clownfish 2009.07.10. 20:39:04

félreértés ne essék, nem akartam véleményt mondani róla, csupán a saját álláspontomat tisztázni, hogy Éhesló is tisztán lásson, nevezzen bárminek is momentán.

marokkó marci 2009.07.10. 21:17:59

ezen a blogon ez az első írás ami tetszik!de ez tényleg tetszik! várom a folytatást...

Éhesló 2009.07.11. 18:06:46

@clownfish: gratulálok a költőien fiatal korodhoz.
A nézeteid - párhuzamosan az élettapasztalatoddal - még sokat fognak változni.
Annyiban ne hazudj legalább magadnak, hogy most ideológiamentesen nevezed a politikai nézeteik alapján az emberek egy veled nem egy véleményen lévő csoportját így:
"....széljobbos bohócok, akik zászlókba burkolják magukat, és annyi hungarogiccsel lepik el magukat, hogy ezzel a magyarság(unk)ból csinálnak röhejt....."
Nos ez nem ideológiamentesség, hanem egy sajnos igen jól ismert ideológia szó- és érvkészlete. Nem mellesleg ha a magyart kicseréled amerikaira (USA), vagy franciára, akkor megkapod a mai USA, francia és
québec-i pártokat, ahol ez az alapkövetelmény a vizuális és jelképi megjelenítésben évtizedek óta....
De nem számít. Csak ha magyar vagy.

clownfish 2009.07.11. 18:24:46

@Éhesló: ezt nem gondoltad komolyan, hogy ebbe a zsákutcába bemegyek? az életkoromat pedig kéretik békénhagyni. exhibicionizmusodat kiélheted más portálokon is. :)

Surko 2009.07.12. 08:00:52

@clownfish: Bravó!

Ez egy demokratikus riposzt volt! Agresszió és verbális erőszak nélküli. Ráadásul enyhén vitriolos is.. :)

Ezután nem nagyon lehet (pontosabban nem érdemes) tovább kötekedni.

Éhesló 2009.07.12. 19:37:39

@clownfish: Nem gondolom, hogy exhibicionizmus lenne itt vitázni stabilan 5-8 lmp fannak tűnő olvtárssal.
Eléggé alacsony a látogatottság errefelé...

Az életkorodat pedig nem én hoztam fel, te jöttél vele, mintha ez érdem, vagy kiváltság lenne.
Nem érdem, se ha alacsony, sem ha magas, hanem állapot.

Amennyiben zsákutcásnak érzed, és nem válaszolsz egy olyan felvetésre, hogy szdsz-től és balszélről jól ismert panelekkel fikázni magyarokat mitől lesz ideológia mentesség, továbbá, hogy a fikázotthoz hasonló jelképek és viselkedés miért természetes a világ nagyobb részén profi politikusok számára,akiket példaképként szoktatok állítani elénk? Hát ez is egy válasz.
Meg is kaptad érte a dicséretet, legyél rá büszke!

Az lmp mitől lesz más a nemzethez, annak történelméhez és jelképeihez viszonyulásában mint te és a téged megdícsérő "mentorod"?

sztár 2009.07.15. 19:54:44

Szerintem sz lmp akkor tesz jót, s akkor fog tudni változtatni a mai politizálási stíluson, ha nem a pártok ilyen-olyan belső ügyeivel foglalkozik, hanem ügyekkel, ahol elsődlegesek az ügyek és másodlagos kérdés, hogy ez kihez, melyik párthoz kapcsolódik. A mai politikai pártok acsarkodásának egyszer véget kell vetni, s ezt talán éppen az lmp tudja majd megtenni, akire nem fogható rá, hogy te is fiam Brutus, vagyis nem hagy maga számára támadási felületet és nem párt belügyekkel foglalkozik, hírekkel, álhírekkel, hanem mindannyiunkat érintő kérdésekkel.Vonánál nem az érdekes, hogy hova jár, kikkel tárgyal, hanem az, hogy a pártja mit képvisel, miben segít a pártja a magyar társadalomban és gazdaságban, illetve miben árt a társadalomnak a gazdaságnak, miben hiteltelen, stb. Tehát az lmp nem állhat fel az acsarkodó pártok sorába, ezt hagyjuk meg nekik, szerintem elegünk is van ebből, s nem véletlen, hogy a másfajta politizálásban bízunk. Szerintem természetes folyamattá kell válnia annak, hogy a rendszerváltó pártok eltünjenek a pártok temetőjében és végérvényesen egy vagy több tiszta, nem lejáratódott pártnak/pártoknak adják át a helyüket. ma az mszp és az szdsz, holnap az mdf és a fidesz fog eltünni, ezért az lmp-nek bölcsen, tisztán, arrogancia, nélkül tudatosan és építkező módon kell ezt a változást elindítania. Nem kell kivont karddal járni, nem kell élesre töltött pisztollyal járni, és nem kell mindenre lőni, mert akkor nem az általa felvetett témákról lesz szó, hanem önmaga megvédéséről. E_z pedig nem mindig sikerül jól, tudjuk, hogy egy vitában nem mindig kerülünk ki győztesen, ezért csak az bocsátkozzon vitába, aki tudja, hogy győztesen fog kikerülni belüle.

Aradebil 2009.07.20. 12:55:17

Ez a Nabucco vs. Déli Áramlat is egy nagy kamuvita,a Nabucco forrásaira is ráteszi hamarosan Oroszország a kezét,majd pont az oroszbarát Irántól fogunk orszomentes gázt kapni,nem?...
süti beállítások módosítása