már
11

Irány a Parlament - ha Ti is akarjátok

Csillogó szemmel nézzük a közvéleménykutatásokat. Szonda-Ipsos: 3 %, "ennyien még soha nem támogatták" az LMP-t. A Nézőpont Intézet szerint potenciálisan 9 %-ot is elérhetünk. Egyesek sajnálkozva, mások kárörvendve figyelik az MDSZ MDF vergődését, ami nekünk viszont nyilván jól jön: ezután pláne sokan lehetnek a kiábrándultak, akiknek az LMP vagy az otthonmaradás lehet az alternatíva április 11-én.

Még az óvatos Török Gábor is ad nekünk egy kis esélyt, most, hogy megvan a budapesti lista.

Ma, március 11-én délben 25 bejelentett jelöltünk van (persze jóval többen fejezték már be a gyűjtést), és több megyében is biztosnak látszik a területi lista (Bács-Kiskun, Baranya, Borsod, Pest...)

Ezekből a szép számokból és nagy reménységekből viszont nem lesz semmi, ha nem sikerül területi listát állítani az összes (vagy majdnem az összes) megyében. Nógrádban, Fejérben, Csongrádban, Jász-Nagykun-Szolnokon és Békésben a hosszú hétvégén LMP-s vándoraktivisták járják majd a vidéket, hogy az utolsó száz-kétszáz rejtőzködő cédulát is fölleljék.

Minden egyes elinduló egyéni jelölt számít a végeredményben.

Ha szeretnétek az LMP-re szavazni... listán vagy egyéniben... vagy még nem tudjátok, de adnátok egy esélyt, hátha a következő hónap alatt meggyőzünk... ha azt gondoljátok, ideje változtatni... ha szerintetek lehet más a politika... Nektek is lépni kell! Segítsetek, támogassátok a jelöltjeinket ajánlószelvényeitekkel! Kérjétek el nekünk másoktól is! Még egy hét van hátra, most ezen múlik, hogy megváltoztatjuk-e a világot.

Legyen élhetőbb, igazságosabb, zöldebb Magyarország! Vegyünk részt a politikában! Vegyél részt benne Te is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr471831162

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lányi: Az LMP nem érdemli meg a voksukat! 2010.03.26. 14:19:50

Nem zöld az LMP? Ki hitte volna! :D „Kötelességem volt megszólalni és figyelmeztetni, hogy ne szavazzon az LMP-re, aki a környezetvédelem ügyét hitelesen képviselő embereket szeretne a parlamentbe küldeni” – mondta a lapunknak ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hulyeinformatikus 2010.03.12. 12:54:16

"A Nézőpont Intézet szerint potenciálisan 9 %-ot is elérhetünk."

Ezúttal ki fog átülni a zInzézet vezetőségéből az LMP vezetőségébe?

novákandris 2010.03.12. 13:45:14

Az lett volna a jó, ha a vándoraktivistákat az első két hétben is bevetettétek volna.

Most, hogy a cédulák nagy részét összeszedte egy másik párt/kidobta a t választó a kukába/összefirkálta a gyerek, nehéz dolguk lesz...

nannov 2010.03.12. 14:04:08

"persze jóval többen fejezték már be a gyűjtést"

Akkor az a jóval több ember miért nem adja már le végre az összegyűjtött ajánlószelvényeit?

Tisztábban látnánk azt is, hol kell még igazán segítség.
Másrészt a média is jobban kezelné a pártot, a Magyar Rádió hírműsoraiban pl. soha nem mondják be, hogy mennyi jelöltje van már az LMP-nek, a 3 nagy mellett csak az MDF-ről szoktak szót ejteni. Pedig ha már előttük járnánk, akkor megkerülhetetlen lenne, hogy rólunk is essen szó.

creativecitizen 2010.03.12. 14:24:32

többen is (talán túlságosan is) óvatosak, aprólékos precizitással ellenőrzik az ajánlószelvényeket, minimalizálják az esetlegesen érvénytelen kc-k lehetőségét ..

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2010.03.12. 15:18:40

@nannov: Vagy pl. a mai leadásra azt mondták a választási irodánál, hogy várjunk inkább keddig, mert három napon (nem munkanapon) belül kell dönteni, és nem szeretnének bemenni dolgozni hétvégén vagy hétfőn... és ugye ki akar összeveszni a szelvények elbírálóival? :)
@novákandris: A vándoraktivisták meg azért nem vándoroltak eddig, mert a saját evk-jukban dolgoztak, amíg kész nem lettek. Nem hülyék vagyunk, csak (relatíve) kevesen.

novákandris 2010.03.12. 16:20:42

@óvadóc: "Nem hülyék vagyunk..."
Ezt nem gondoltam, csak nekem az jött át, hogy a jelöltek várták az elejétől fogva, hogy az öntudatos állampolgárok majd jól küldenek nekik 800KC-t.
Tapasztalataim szerint ennél azért aktívabban kell...

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2010.03.12. 16:44:25

@novákandris: azért ennyire mi sem voltunk optimisták :) Egyszerűen kevesebb az aktivistánk, mint kellene. Vagy azért, mert csak egy éve alakult a párt, vagy azért, mert bénák vagyunk. Egyébként olvastam erről egy érdekeset Tótawétől (akiért amúgy nem rajongok...)
index.hu/velemeny/eheti/2010/03/08/engedjetek_hozzam/

Frank'Leó 2010.03.13. 23:26:18

@óvadóc: A Nézőpontnál 1%-on álltok. Megnéztem, ők egy hipotetikus számot írnak minden pártnál, hogy elvileg ennyi lenne, ha...
Mivel az előző mondatodban a Szonda által mért 3%-or említed, ez így félrevezető.

A Te lelkesedésedet látva sajnálom, hogy így álltok, csak ne olvastam volna annyi arrogáns szöveget (másoktól) itt a blogon is.

ISD- Betiltott Gondolat 2010.03.14. 19:38:34

Látatlanba tippelek 4,5 %-ot.
Bp: 10%
vidék 0-2%

Bignózi 2010.03.17. 15:32:39

Ha már a tippeknél tartunk, akkor én egy országos 7 %-kall lennék megelégedve. Miért is vagyok ennyire optimista? A legtöbb közvélemény kutatás 1-2 % körülire újabb felmérések már parlamenti küszöböt jósólnak. Ha megnézzük a felméréseiket sokan vannak azok akik nem nyilatkoztak politikai hovatartozásukról és sokan vannak a bizonytalanok táborában is. Továbbá Balos kiábrándultak és az MDF SZDSZ szétesését látván úgy gondolom sok szavazatot fugunk tudni az ő szavazóbázisukból is elhódítani. A balos nem fog az ős ellenfelére szavazni, vagy radikalizálódik vagy választ minket. A kételyes ha nem tud dönteni inkább húz egy középen elhelyezhető pártra. A jobboldalból kiábrándultak is szép számmal lehetnek ahonnan lehet számítani a szavazatokra. További sikeres médialátszatot és pozitív gondolatok növelésével úgy gondolom a 7 %-os siker nem elérhetetlen. Ezért hát minden velünk szimpatizáló személyt szeretnék megkérni arra, hogy ha még nem adta oda senkinek ajánlószelvényét, akkor épp itt az idelye, hogy ezt megtegye, mivel csak akkor fogjuk április 11-én végérvényesen bebizonyítani, hohy Lehet Más a Politika! :)

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2010.03.18. 13:44:07

@Frank'Leó: A potenciális az potenciális, azért linkeltem be, hogy aki nem érti, járjon utána :)
Mai Szonda-Ipsos: 5%
www.hirszerzo.hu/cikk.elen_a_fidesz_fej-fej_mellett_az_mszp_es_a_jobbik_bejuthat_az_lmp_.143786.html
Nem állunk ám olyan rosszul :) És nem is vagyok olyan lelkes :) csak nem szeretném, ha húsz év múlva is ugyanitt lennénk, neadjisten még lejjebb...

Frank'Leó 2010.03.20. 18:21:47

@óvadóc: Gratulálok a 20 listához.

"Az LMP a következő három hétben pozitív és tartalmas kampányra készül" Úgy legyen.

Frank'Leó 2010.03.23. 11:15:28

@Frank'Leó: Jav.: az országos listához, gratulálok.
A többi is változatlan.
süti beállítások módosítása