már
12

Gyűlöletpiramis

Ugyan már! Egy kis zsidózás, cigányozás, buzizás, románozás, tótozás, esetleg a szomszédos országokban magyarozás kinek árthat? Nem bánt senki senkit, csak jól megmondjuk a véleményünket „azokról”, ha éppen szóba kerülnek. Senki nem tesz semmi ártalmasat, ugye? Aztán néha meg-megviccel minket a történelem.

Arról van ugyanis szó, hogy a véletlen és egymás véleményének erősítése, ami pont a hülyeségben tud a leghatékonyabb lenni, teljesen kiszámíthatatlanná teszi a társadalom mint egész viselkedését. (Az emberi társadalom egy kaotikus rendszer; nem csak matematikai értelemben, de most erről van szó: egy gyűlölködő pillangó lágyan elfingja magát, amiből aztán delta té idő múlva országos vihar támad.) A kicsi, egyenként „ártalmatlan” gyűlöletmorzsák néha összeállnak egy hatalmas erővé, ami ténylegesen rátámad a gyűlölt csoportra, tör-zúz, gyilkol és rombol mindenhol, ahová csak elér.

Ezt a hatalmas gyűlöletet egy piramisként képzelhetjük el. Kellenek azok a bizonyos embernek nem nagyon nevezhető torz lények a csúcsára, hogy aljasságukkal kitűnjenek, irányítsanak és vezessék a támadást; a piramis alján viszont szintén ottvan az egyenként porszemnyi gyűlöletmorzsákból álló, de nélkülözhetetlen tömeg.

Miért is nélkülözhetetlen a tömeg? Azért, mert ha az irányítók egy nekik teljesen ellenséges közegben lépnének a színpadra, senki se félne kiröhögni őket. Azért is, mert kell valakit irányítani: a főnök nem dolgozik a saját kezével. Azért is kell a tömeg, mert minél inkább fajul valaki tettlegességig, annál inkább várja a környezete megerősítését, annál inkább vár bátorítást és biztos hátteret a nem mindennapi tetthez.

Gondoljunk bele! Szinte minden összejövetelen szóba kerül egyik-másik népcsoport, akit utálhatunk, és ezt mindenki ártalmatlannak gondolja. De néha akad egy barom, aki a sokszor hallott „igazságnak” érvényt akar szerezni, és odacsap. Mondjuk, cigányokra lövöldöz, mert egyszerűen mindenkitől, mindenhol azt hallja, hogy ezek jobb lenne, ha nem léteznének. Ja, hogy a hangos igazságmondókból csak a felelőtlen frankó szólt? Azt barmunk honnan is tudná... És akkor a háborús helyzetekben, politikai válságokban, gazdasági nehézségek közepette akár egy államot is átvevő szélsőségekről, az áldozatul esett tíz-százezrekről, milliókról nem is beszéltünk.

Már régebben terveztem, hogy írok erről a témáról, de most különös aktuálpolitikai vonatkozása is van. Úgy van, mindenki kitalálta! Az, hogy minden népirtások egyik legszörnyűbbikét tagadni, jelentékteleníteni (milyen jogi kategória ez már?) büntetendő dolog lett, nemcsak a szólásszabadságot korlátozza egy gumiszabállyal, és nemcsak örök hivatkozási alap (amit nem szabad kimondani, azt már „józanul” kutatni sem lehet, ugye) lesz a fortyogó tagadók számára, hanem a leghatékonyabban járul hozzá a piramis alapjának szélesítéséhez.

Mert nem az a legkisebb gyűlöletmorzsa, ami egy kis direkt odamondást tartalmaz. A legkisebb morzsa még ennél is parányibb. Úgy szippantod be, hogy észre sem vetted. Ezzel a tiltással ugyanis látszólag a holokauszt áldozatainak a méltóságát védik, de valójában nem tesznek mást, mint örökre mindenkinek elültetik a fejében a bogarat. Miért is különlegesebbek ezek a halottak, mint más áldozatok? Miért is kell „ezeknek” külön védelem? Miért is büntetik azt, aki ebben állít valótlant? Eggyel több ok lesz minden társaságban „ezeket” szidni.

Nem lehetne már inkább arra a rohadt oktatásra meg a médiavilágra figyelni, hogy kevesebben beszéljenek hülyeséget? Vagy arra a rohadt társadalmi igazságosságra? Vagy a gazdaságra, aminek a fejlődése mindenkinek jót tenne, és jó irányban vezetné le az emberek energiáit? Talán egyszer. Addig is, legyen a legfőbb parancs a szeretet! A kisebbségekkel szemben is, és azokkal szemben is, akik néha nem tudják, mit beszélnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr211829788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.03.12. 19:09:26

A videóval elmondtam mindent.

Egyébként ilyen szimpátiatüntetés Bpen is volt tavaly.

Sajnos a zsidó kultúra maga rasszista, akár a hagyományt, vallást vagy a modern államideológiát*, a cionizmust vizsgáljuk.

Ilyen gondolatvilággal szemben pedig nem lehet türelmesenk lenni.

*Durva, hogy ilyen szót jogal alkalmazhatunk egy magát egyébként demokratikusnak és modernnek tartó állam esetében.

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.03.12. 19:11:15

@EGY ILYEN NÉPET SAJNÁLJAK?:

Csatlakoznék az előttem szólóhoz,
az általam "idézett" videóval együtt.

pgeri 2010.03.12. 22:57:32

Idekívánkozik egy régebbi bejegyzésem: lehetmas.blog.hu/2009/09/01/meleggarda

A demokrácia megcsúfolása, amikor törvénnyel akarjuk megszabni, hogy ki mit gondolhat.

_andris 2010.03.13. 12:38:00

Tilos gyűlölni... Olyan, mint a kötelező szeretni. Nem hálás dolog.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.03.13. 13:07:23

"Miért is különlegesebbek ezek a halottak, mint más áldozatok? Miért is kell „ezeknek” külön védelem?"

Mert "ezeket" külön irtották másokkal ellentétben, ráadásul évezredes divatot követve, hisz zsidót gyűlölni valamiért mindig menő volt.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.03.13. 13:10:25

@peetmaster: Azaz sokan látnak különbséget a faji alapú népirtás áldozatai és mondjuk egy rablógyilkosság áldozatai között. Egyébként ha jól tudom, az eddigi törvények is súlyosabban rendelik büntetni az elsőt.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.03.13. 13:43:38

@peetmaster:

Ennyire rasszista vagy?
Más népirtásokban talán nem külön irtották adott nép tagjait?

Az általad idézett részt megelőző bekezdésben világosan benne van, hogy népirtásokról van szó.

Kosinva 2010.03.13. 14:41:10

Mindenkinek magánügye mit gondol a zsidókról. Aki komolyan megsérti a másik lelkivilágát, azt eddig is belehetett perelni és akár börtönözni.
Ezzel leginkább csak a Jobbik jár jól, aki még kaphat pár szavazatot. Köszönjük meg az MSZP-nek és miniszterelnök jelöltjüknek.

Bár azért a Konzerbatórium blogról linkelnék egy jó képet:
m.blog.hu/ne/negymadar/image/100310.jpg

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.03.13. 15:38:48

@Unom a holokausztot: Valóban népirtásokról van szó máshol is (nem tudok videót nézni), ha bárki tagadná azokat, azt is büntetni kéne.

Frank'Leó 2010.03.13. 23:09:52

@pgeri, bozon:

Igen, minden népirtás gyalázatos. Az örmények, az indiánok irtása is.

De van egy csöndes kérdésem. Van ma Magyarországon - egyébként épelméjű ember - aki az örmények, indiánok irtását tagadná, vitatná? Vagy ez alapján "örményezne" egy jót.
Szép liberális véleményetek (a szólásszabadság védelme) után, lám itt vannak ezek az egyébként épelméjűek, s máris zsidóznak.
Ettől a liberális nyavalygásotoktól lenne más a politika?

Frank'Leó 2010.03.13. 23:11:58

Legyetek következetesek. Nem kell moderálás a blogon.
Éljen Éhesló, éljen a véleményszabadság.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.03.13. 23:24:07

@Frank'Leó:

csak egyetlen konkrét példát mondj kérlek arra, hogy

XY ekkor és itt nagy nyilvánosság előtt azt mondta, hogy "nem volt zsidó holokauszt"

Frank'Leó 2010.03.13. 23:35:43

Ha szerinted is volt, akkor OK, Téged nem érint a törvény.

De akkor miért ez a nagy felhajtás körülötte? Külön nicknevet gyártasz erre: "unom".
Ha csak simán unod, akkor miért nem arról beszélsz, hogy "Unom a Megasztárt" vagy "Unom a reklámokat a filmek előtt". Nagyon úgy tűnik, hogy itt nem erről van szó.

Egyébként: ha sok-sok halottról van szó, akkor az az "unom" dolog nagyon flegma.
Én nagyon haragudnék, ha valaki azzal jönne, hogy "Unom a Don-kanyar megemlékezéseket" vagy "Unom a sok első világháborús emlékművet".

pgeri 2010.03.13. 23:47:10

@Frank'Leó: csöndes kérdésedre a válasz, hogy nem vagyok hajlandó félni a zsidózóktól, vagy akár azoktól a masszív hülyéktől, akik beszopják, hogy a zsidók csak kitalálták az egész népirtás sztorit, hogy kapjanak végre egy saját országot.

Az ilyen hülyék ellen nem rendeletekkel kell védekezni, meg a szabadságunk darabjainak feladásával. Hiszen ezzel az ennyire hülyéket úgysem lehet meggyőzni, max. mártírokat csinálunk belőlük. A végcél ezzel szemben inkább az, hogy kicsit okosabbak legyenek a hülyék. Aztán akkor nem lesz mitől félni.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.03.13. 23:51:31

@Frank'Leó: szerintem is erről van szó.

@pgeri: "A végcél ezzel szemben inkább az, hogy kicsit okosabbak legyenek a hülyék."

Valóban. Te hogy valósítanád meg?

Frank'Leó 2010.03.13. 23:59:09

@pgeri: "nem vagyok hajlandó félni a zsidózóktól" - eljutottunk a hittételekig.
Nem véletlenül kérdést tettem föl, gondolatot akartam szembeállítani az elvont liberális véleményetekkel szemben.

Láthatod egyébként, hogy nem extrém hülyékről van szó. Amúgy normális emberekről, akik szeretnének zsidózni egy kicsit, és nagyon jól befolyásolják a közvéleményt.

Frank'Leó 2010.03.14. 00:03:43

@pgeri: Mondd, geri! Ti miért a törvénnyel vitatkoztok, s miért van az, hogy ezekkel a derék széljobberekkel nem vitatkoztok?

És még egyszer: ha ilyen következetesek vagytok a szólásszabadságban, miért tiltotok ki innen kommentelőket?
Úgy tűnik, elvekben jók vagytok, s ahogy valami döntést hoztok, akkor már reccsennek az elvek.

Éhesló 2010.03.14. 13:15:05

@Frank'Leó: nekem ne ugass be itt, amikor meg sem szólaltam, te szerencsétlen....
Magatokat minősítitek, nekem szólnom sem kell hozzá, csak kérni egy kávét és olvasgatni, ahogyan leküzditek magatokat 1% alá....

Frank'Leó 2010.03.15. 21:30:17

@Éhesló: "nekem ne ugass be itt"
OK, legalább tudom, hogy milyen lenne a rend szerintetek.

Orbán is ezt mondta: adunk nekik két pofont.

Ha nem nektek adnák a pofont, akkor mát készen áll a koalíció.

Hungryhorse 2010.03.16. 08:24:56

@Frank'Leó: mivel ebben a blogban (sem) nem szóltam hozzád, ezért feleslegesen fikáztál. Erről szólt a hozzád intézett felszólításom.
Nem járnál jól, ha pofozkodásra kerülne sor.
De nem fog.

Vadászkés 2010.03.20. 13:53:59

>>De néha akad egy barom, aki a sokszor hallott „igazságnak” érvényt akar szerezni, és odacsap. Mondjuk, cigányokra lövöldöz...<<

...vagy éppen tanárt lincsel, vagy védekezésre képtelen öregembereket öl meg különös kegyetlenséggel.

Frank'Leó 2010.03.20. 18:17:35

@Hungryhorse: "nekem ne ugass be itt"
Orbán beszélt pofonokról ...
Meg Te: "Nem járnál jól, ha pofozkodásra kerülne sor."

Ezt a pofozkodást intézzétek el ott, a (szélső)jobboldalon. A Ti ügyetek, a Ti stílusotok.

Freyah 2010.03.23. 19:38:51

Döbbenetes, hogy a szomorú és dühös emberek mennyi népbutítást bevesznek. Mert nekik evidens, hogy a leghangosabb a messiás.

Olvasom reggel az egyik kereskedelmi csatorna SMS-üzenőfalát és nem tudom eldönteni, nevessek-e vagy sírjak...

Nem az elképzeléssel van a baj, mert -állítólag- mindenki azt akarja, hogy a népnek jó legyen... Na de a megvalósítás... Látjuk még a fényt szemben az alagút végén, vagy már csak jobbra és balra a a sötét falakat?

Én hiszek abban, hogy nincs fekete nincs fehér nincs sárga, nincs ilyen vagy olyan vallású. Emberek vannak. Mindenhol léteznek gonoszok, önzők, kapzsik. A hatalom jelmondata ma a "Mindenki egyenlő, de a disznók egyenlőbbek".

És az ország nagy részének ez tényleg rendben van így...?

Hungryhorse 2010.03.25. 18:53:17

@Frank'Leó: Anélkül, hogy ebben a postban bármihez hozzászóltam volna a személyemmel kezdtél el foglalkozni.
Erre írtam, a veled megegyező stílusban, hogy hagyjál ki a kisstílű acsarkodásodból:

"Nekem ne ugass be itt, amikor meg sem szólaltam, te szerencsétlen....
Magatokat minősítitek, nekem szólnom sem kell hozzá, csak kérni egy kávét és olvasgatni, ahogyan leküzditek magatokat 1% alá...."

Erre válaszoltál pofozkodásról álmodozva:
"Orbán is ezt mondta: adunk nekik két pofont.
Ha nem nektek adnák a pofont, akkor mát készen áll a koalíció."

Erre válaszoltam:
"mivel ebben a blogban (sem) nem szóltam hozzád, ezért feleslegesen fikáztál. Erről szólt a hozzád intézett felszólításom.
Nem járnál jól, ha pofozkodásra kerülne sor.
De nem fog."

A széljobb pedig semmivel sem jobb, vagy rosszabb mint a szélbal.
Ezért feleslegesen próbálsz meg a szélbalról riogatni a széljobbal.
Ez nem jött be már elődeiteknek sem.
Nektek sem fog: lejárt lemez és egy százalékot sem ér már.
süti beállítások módosítása