okt
02

LMK

Azaz Lehet Majd Közlekedni

Ezt akartuk (a mi itt most az LMP közlekedési munkacsoportját jelenti) a nép tudomására hozni egy kellemes kis plakátakcióval, ahol a különféle csomópontokon 2014-ig várható változásokat plakátoltuk ki. Például az Astorián a 2-es metróval elérhető új végállomásokat: Gödöllőt és Csömört, az új kelet-nyugat és észak-dél villamostengelyt, stb.

Van a facebook oldalon egy jó kis képösszefoglaló az eseményről, és van egy google maps térképünk, ahol részletesen látszik a 2014-re megvalósítható összes új hálózati elem. A jó hír, hogy ez a viszonylag sok fejlesztés simán megcsinálható, nem kell hozzá sokkal több, mint az elcseszett 4-es metró tervezett második ütemére kiszórni kívánt összeg. Ahogy az egyik csapattagunk találóan megfogalmazta: "Az első Budapest program, ami azért készült, hogy megvalósuljon"

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr382340394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bartoki 2010.10.04. 13:59:43

Ha ez kvázi legális plakát, akkor nem volt ez kicsit későn kitéve? Jobb lett volna egész héten kinn lennie hogy gondoljanak bele a zemberek a felesleges átszállásokba - az utolsó napon sztem alig látta valaki. :(

ps: nem tudom mikor készültek ezek, de a Móriczosat azt hiszem szerdán még nem láttam...

beszóló 2010.10.04. 18:37:15

Az aluljáró frissen felújított falára ragasztottátok?
Hmmm..

pgeri 2010.10.05. 22:38:47

@Galadhriel: az írásod alapján szocinak tűnsz, és ha ez neked megnyugtató, a főpolgármester jelölteteknél kevesebb hülyeséget hordtál össze az idézett bejegyzésben, bár így is számosat.

A legjobban az tetszik, hogy az LMP-nek véleményed szerint kutya kötelessége lett volna 1,5 éves múlttal azonnal lefeküdni a szociknak, és közös főpolgármester-jelöltet találni. Meg hogy ezen ment el a közgyűlés.

Hát, az biztos, hogy nem volt egy hibamentes kampány részünkről (sem), de én örülök, hogy legalább a legsúlyosabb hibát, azt, amit te javasolsz, elkerültük.

Éhesló 2010.10.06. 13:24:28

Napokkal a katasztrófa után sincs a "zöld" lmp-nek több mondanivalója a katasztrófáról:
www.stop.hu/articles/article.php?id=752409 ?

Bartoki 2010.10.06. 14:09:49

@pgeri: Amennyire a kommentekből kivettem eddig, Galadhriel olyan feminista-féle :) de amúgy szerintem a zemberjogi vonal miatt LMP-szimpatizáns - csak még imbolygó, azért tudják megszédíteni az olyan "classic ballib" blogbejegyzések mint amit idézett. :)

Az a blogbejegyzés tényleg elfogult egy kicsikét - legalábbis mindenki másnak jól odamond, de az MSZP-kritikája azért nem olyan érces :).

Sztem a Jávor Benedek relatív eredeménye (a párthoz képest) nem olyan rossz - simán lehet attól, hogy a szavazók a rossz (egyfordulós) választási rendszer miatt inkább az esélyesebbnek tartott jelöltekre szavaztak.

De 4 év múlva ebből még bármi lehet, hiszen addigra:
- Az emberek majd megunják Tarlóst
- Elmúlik ez a konzervatív, rendpárti kurzus amit a válság is erősít
- Jávor Benedek is bejáratottabb név lesz - pont ennek a kampánynak is köszönhetően

Az MSZP-vel meg tényleg nem lehetett megegyezni - hivatalosan nem is hívták az LMP-t tárgyalásra, csak a sajtón keresztül üzengettek mindenféle vállalhatatlan jelölteket mint Horváth Csaba vagy Vágó István. :)

Kaltenbach Jenőt a lista elejére tenni lehet hogy szép gesztus (és az MSZP-nek jó fricska) volt, deviszont így most a közgyűlésbe a 3 közül csak 2 "igazi" LMP-s kerül, ami gesztusnak kicsit drága. Csak mert a bekerülteknek nagyon keményen kell majd dolgozni - úgy látszik a magyar politikai élet végre elkezdett vevő lenni a korrupciós ügyekre - bár sajna az LMP által feltártakra nem annyira. :(

Ezzel persze nem akarom azt mondani hogy minden szép és jó - kár hogy nem lett meg az ellenzéknek az alkupozíció a közgyűlésben, és kár hogy az LMP szakmailag messze legjobb programja (nana, azért nem hibátlan :) csak ennyi embert tudott megszólítani. :(

Ez persze csak az én véleményem, nem vagyok LMP tag, csak szimpatizáns.

Bár, ha jól látom, valamelyik külső (!) fórumon mintha már Ivády Gábor is lázadna már a párt Budapest-centrikussága miatt, ezek szerint ezzel a gondolattal nem vagyok egyedül. :)

Bartoki 2010.10.06. 14:16:05

@Éhesló: "Napokkal a katasztrófa után sincs a "zöld" lmp-nek több mondanivalója a katasztrófáról:"

Az LMP egy párt.
Nem katasztrófavédelem, nem nyomozóhatóság, stb.

Mégis mit kéne mondania ezen kívül? :O

Éhesló 2010.10.06. 14:22:20

@Bartoki: végül is elég, ha a gárda ott van és segít az állam embereivel együtt. Az is bőségesen elég, ha a gyűjtési, szolidaritási akciókat megkezdik.
Az lmp elég, ha nézi.
(Megette a blogmotor, de szernecsém van ,emrt feltettem a vágólapra....)

Bartoki 2010.10.06. 17:39:07

@Éhesló: "végül is elég, ha a gárda ott van és segít az állam embereivel együtt."

Ha így van, akkor nagyon rendes hogy segítenek.

Igaz, a magyargarda.hu nyitólapon a legfrissebb bejegyzés áprilisi, szóval nem elég hogy a "hivatalos" sajtó agyonhallgatja a segítséget, de ők maguk sem írnak róla? :O

A katasztrófavédelem egyébként azt nyilatkozta hogy inkább csak szakképzett emberek vegyenek részt a mentésben, jobb ha a jóindulatú amatőrök nem matatnak bele. Ez van, ez egy ilyen furcsa zöld párt, hogy nem mindenki szakképzett, tökös katasztrófavédelmis gyerek mint egy normális zöld pártban, hanem ilyen nyápic irodisták vannak köztük mint jogász, közgazdász, várostervező...

"Az is bőségesen elég, ha a gyűjtési, szolidaritási akciókat megkezdik."

Jó kérdés hogy az LMP-nek van-e ehhez mozgósítható, "ütőképes" tagsága (nincs) meg egyéb háttere (gyűjtött dolgok szállítása).

Lehetne így civilkedni is az igaz, de én a parlamenti pártoktól (még inkább a kormánytól) inkább egy brute-force állami megoldást várnék el - ha ott most 1000 család hajléktalanná vált, akkor nem értem miért nincs még ott az 1000 ideiglenes konténerlakás? :O

Bartoki 2010.10.06. 19:05:01

@Bartoki: "Bár, ha jól látom, valamelyik külső (!) fórumon mintha már Ivády Gábor is lázadna már a párt Budapest-centrikussága miatt"

Mégsem nem jól látom. A "polgi" nick a lehetmas.hu/hirek/7627/koszonjuk/ bejegyzésnél nem az Ivády Gábor, hanem a nemtudjukki Borsodból.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.10.06. 19:15:47

@Bartoki: Ettől függetlenül zajlik a gyűjtés, remélhetőleg lesz is, aki elvigye a cuccot autóval.

A "polgi" feltehetően csak egy provokátor, ugyanis nincs olyan polgármesterünk, akire igaz, amit ő állít magáról.

"mindenféle vállalhatatlan jelölteket mint Horváth Csaba vagy Vágó István"
Ezt a kettőt hogy sikerült egy mondatban említened? :-)

Éhesló 2010.10.06. 20:37:59

@Bartoki: azt a szervezetet feloszlatták. De van másik.
Az árvíznél sem találtatok a médiaszerepléshez szükséges pár percnél több melót, gondolom a zsákoláshoz is olyan szakértelem kell, amit a bölcsészkaron nem oktatnak...:)

bozon 2010.10.07. 01:02:50

@beszóló: "Az aluljáró frissen felújított falára ragasztottátok?
Hmmm.."

A választási eljárást szabályozó törvény értelmében közterületen ez legális, ha a hirdetés elhelyezője 30 napon belül nyomtalanul eltávolítja azt. Így is tettünk.

Ezt a szabályt nem ismerve sajnos a takarítók néhol túl aktívak voltak (ami más esetekben a szívemet melengető hír lenne), ezért a plakátok nem voltak sokáig kint. Amúgy, ha a választási hirdetést nem az elhelyező, hanem más távolítja el a kampány ideje alatt, az a fenti törvény értelméban a választás rendje elleni szabálysértés (vagy mi), de persze eszünk ágában sincs szívózni a takarítókkal, akik ezt maximum nem tudták (még mielőtt valakinek az eszébe jutna ;-)).

Bartoki 2010.10.07. 10:36:57

@bm613: ""mindenféle vállalhatatlan jelölteket mint Horváth Csaba vagy Vágó István"
Ezt a kettőt hogy sikerült egy mondatban említened? :-)"

Mind a kettő felmerült - először az, hogy jó lenne ha az LMP is beállna Molnár Csaba mögé, utána meg az, hogy na jó, akkor legyen független :) jelölt, pl. Vágó István.

Aki lelkes neoliberális, ami az LMP-n belül nem éppen mainstream... És ha jól emlékszem a 2006-os kampányban exponálta is magát MSZP-SZDSZ oldalon.

Persze az LMP egy kisebb részének ettől még elfogadható lenne, de a nagyobb részének meg (remélem) nem. Szóval egészében véve nem állhat mögé az LMP.

Értem én hogy aranyos kecskeszakálla van és már úgyis ismerjük a TV-ből és biztos művelt mert műveltségi versenyt vezet :) meg jó lehet a helyesírása is :)) de szerintem az már a demokrácia hanyatlása ha médiasztárok kerülnek hirtelen magas pozícióba - nem a programjuk vagy az eddigi közigazgatási múltjuk alapján, hanem egyszerűen azért, mert sokat láttuk őket a TV-ben.

Ládd e: Ronald Reagan.

Bartoki 2010.10.07. 10:42:07

@Éhesló: "azt a szervezetet feloszlatták. De van másik."

Az áprilisi közleményt az Új Magyar Gárda adta ki.
Nekem úgy tűnik hogy az egész honlapot is ők üzemeltetik:

magyargarda.hu/tajekoztato

"Az árvíznél sem találtatok a médiaszerepléshez szükséges pár percnél több melót"

Most, hogy már gyűjt is az LMP, és oda is mentek, most már nem lehet más bűnük, csak az hogy nincs sapkájuk. :)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.10.07. 18:19:09

@Bartoki: Az tény, hogy Vágó nézetei nem azonosak az LMP nézeteivel. De azért annyira nem is vészes a távolság. Abba bele lehet kötni, hogy nem csak e nézetek, hanem az ezeket képviselő, akkor már joggal nem népszerű párt mellett is kiállt.
A műveltségét viszont ne vonjuk kétségbe. Valóban nem lesz valaki művelt attól, hogy műveltségi játékot bíznak rá, ellenpéldának bőven elég Kokó, aki olvasni is nehezen tud, bár az IBS-en sok-sok millióért még diplomát is vásárolt magának. Vágó viszont nem ez a kategória, ő régebben elég jó eredményekkel szokott játszani az egykori legjobb játékosait is tömörítő kvízklubban.

Éhesló 2010.10.07. 18:51:15

@Bartoki: nincs bűne semmi az lmp-nek, csak kis spét volt a reagálásban.
Mentségükre szóljon, hogy csak 1 nappal maradtak le az államigazgatásról. :(

A gárda pedig nem létezik hivatalosan.
Polgárőrök lesznek szépen szabályosan.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.10.07. 20:25:54

@Éhesló: Az szép lesz, amikor egy náci rohamosztag megpróbálja eljátszani, hogy a bűnösök ellen küzd.
süti beállítások módosítása