ápr
19

Nem lehet más az MSZP

Miután az LMP és az MSZP megvívta első párbaját, úgy tűnik nagy változások fognak beállni a volt kormányzópárt háza táján. Helycserés támadások kezdődnek a pártban és azon kívül is.

Mint köztudott, az LMP ellenállt "Ildikó néni" csábítóan fenyegető szavainak, így sikerült kitérni az alku elől, s megőrizni függetlenségünket a két nagy 20 éve tartó harcában.

Egészen mostanáig, amikor rá kellett eszmélnünk, hogy tagfelvételi moratóium ide vagy oda, bizony többen vagyunk, mint gondolnánk. Legalábbis Molnár Gyula újbudai MSZP-s jelölt szórólapja azt a látsztatot kelti, mintha mi már egy nagy boldog családban lennénk. A szlogen, a feltűnő zöld sáv és szívecske is erre utal. Gyula lehet, hogy imponálni szeretne nekünk vagy a választóinknak, de nekünk már van jelöltünk, lecserélni nem akarjuk.

Azzal pedig biztosan csak a kákán keresném a csomót, ha kivetni valót találnék abban is, hogy sehol sem látni, melyik párt jelöltjeként is készül a második fordulóra.

 

De nagyon úgy tűnik, hogy nem csak Molnár Gyula gondolja úgy az MSZP-ben, hogy Lehet Más. Erről a mai Népszabadság negyed oldalas hirdetése tanúskodik, ahol feltűnőn e korábbi LMP-zöldben pompázva jelentik ezt ki.

 

 

Azt hiszem ezt hívják a választók megtévesztésének.

A csörte folytatódik...

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr461933501

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet más az MSZP? 2010.04.22. 11:16:34

Az utóbbi napokban megszaporodtak az LMP-re hajazó kampányszlogenek az MSZP környékén. Az mondják, hogy lehet más. Például lehet más a kampány, ez tény. Például úgy, hogy a tisztelt pártok betartják a kampányfinanszírozás szabályait és nem költik ...

Trackback: Lépjen vissza az MSZP a FIDESZ javára - kéri Köves Slomó 2010.04.19. 14:48:11

Egyre viccesebb ez a két forduló közötti, amúgy lagymatag kampány. Szépen, csöndben totálisan összekavarodtak az elmúlt 10-15 évben megszokott viszonyok. Az addig oké, hogy ez a két hét a visszalépésekről kell, hogy szóljon, de ez a mostani pár nap elé...

Trackback: Egy korrekt szocialista? 2010.04.19. 12:53:14

Maradjunk annyiban, hogy egy korrekt szocilaista nyilatkozat. Komolyan mondom, egész meglepődtem, amikor a Molnár Gyulával, Újbuda egyik MSZP-s képviselőjelöltjével a Hírextrán leközölt interjút olvastam. Foglalkozik természetesen az ellenfeleivel, szó...

Trackback: Lendvai lemond, az MSzP döcög tovább 2010.04.19. 12:42:37

Az MSzP "megújul". Már megint. Öröm nézni: újra meg újra.Csak az a baj, hogy bárhogyan is újul, a háttérben ottragadtak néhányan. És közben Gy. Pipi primadonna és exminiszterelnök is kéri a jussát.Ott ülnek Baja, Dr. Szekeres, Kiss Péter, Suc...

Trackback: Az LMP nem eladó. Az LMP nem ellopható. 2010.04.19. 12:36:00

Az MSZP mindkettővel kísérletezik.Részletek itt:http://lehetmas.blog.hu/2010/04/19/nem_lehet_mas_az_mszp Ext.get( 'trackbackURL' ).dom.innerHTML = Ext.get( 'trackbackURL' ).dom.innerHTML.replace( 'tr85', '' );

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benaja 2010.04.19. 13:22:08

most tényleg ennyire hülyének nézi mindenki a választókat, mszp - lmp... bki, hogy egy lehet más a politika szlogen befolyásolja őket?
meg különben is az lmp szavazói nem a névre, hanem a programra szavaztak, akkor meg mit számít a nyomi áthallásos plakát? A programot nem vette át, akkor nem kell félni ;)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.19. 13:31:04

Elloptak ezek már mindent - miért pont identitást ne lopnának?

Mezőbándi 2010.04.19. 13:32:45

A pozitiv oldalat kell nezni! Maris valtozast hozott az LMP a magyar politikaba: elkezd visszaallni az egyeni korzetek jelentosege! Immar nem a jeloltek partkotodesen van a hangsuly, hanem az egyeni kvalitasaikon!!!

(tongue-in-cheek, persze...)

ironic_man 2010.04.19. 13:33:58

"Azt hiszem ezt hívják a választók megtévesztésének."

Mi van? Eddig nem az volt, hogy az LMP szavazói a legtudatosabb, legokosabb, legértelmiségibb szavazók, akikkel a párt folyamatos kapcsolatban van a web 2.0 felületeken keresztül, így azonnal tudják szondázni a véleményüket, és közvetíteni feléjük a párt álláspontját, és hogy ők nem birkák, akiket ide-oda lehet terelni?!

Na akkor most hogy tetszik megtéveszteni a "húdeértelmiségi" LMP-szavazókat?

(Nem bírom Molnár Gyulát, elég sok bunkó, tapló megnyilvánulása volt, nem szavaznék rá, de ez a blog-bejegyzés is hülyeség)

Meg akkor mostmár a LEHET, a MÁS, és a POLITIKA szavakat senki más nem használhatja, csak az LMP? Akkor az LMP se használhassa az MSZP kifejezést, amikor osztja őket?

Meg az MSZP se használja a FIDESZ - FIATAL, DEMOKRATA, SZÖVETSÉG szavakat? Meg senki se, csak a Fidesz?

Nonszensz.
Kezdi megmutatni igazi arcát az LMP is.
Rátok szavaztam egy hete, de az elmúlt egy hét alatt rájöttem, hogy ez is ugyanolyan romlott banda, mint a többi. Még, hogy lehet más... röhejes.

ironic_man 2010.04.19. 13:38:36

@Lukréciamia:

Most nem az van, hogy az igazi LMP-s szavazók nem dőlnek be, és tisztában vannak vele, hogy Molnár Gyula MSZP-s politikus és nem az LMP jelöltje?

Nem attól volt hangos a sajtó egy hete, hogy az LMP senkit nem támogat, hanem a szavazóira bízza a döntést?

Most akkor birkák vagytok, akik bedőltök annak, hogy ha valaki ráírja a plakátra, h lehet más a politika egy hosszú mondatba, akkor az LMP-s jelölt VAGY pedig teljesen okos és tudatos választók, akik tudják, hogy ki az a Molnár Gyula?

Darvon 2010.04.19. 13:44:28

Szerintem a perelés a legkevésbé humorosabb formája az érdeknyilvánításnak. Egyszer-kétszer oké, de ha rendszeres lesz, szerintem kellemetlen utóhatást hagy maga után, és szerintem elriasztó lehet bizonyos szavazók számára.
Inkább csináljatok ellenkampányt: "Egyre többen minket utánoznak! Inkább válassza az eredetit, LMP!" vagy valami ilyesmi.
Attól hogy parlamentbe kerültetek, nem kell ám feladni a jópofa politizálást és átmenni "nagyon komoly öltönyös emberek lettünk"-módba :)

kristofnagy 2010.04.19. 13:45:00

Verseny: Ki hány helyesírási hibát tud összeszámolni a Népszabiban lejött Maszop hirdetésben?
Én kettőt. :)

ladislaus 2010.04.19. 13:51:06

mszp nem lehet mas. ugyanaz a szar mint az mszmp volt meg elodje...

Deadasfak 2010.04.19. 13:51:08

Bazz én most láttam haza fele jövet egy Szanyi ZÁSZLÓS(!!!) autót ami itt furikázik... Minél inkább próbálkoznak annál inkább csökkentik az támogatottságukat:P

hulyeinformatikus 2010.04.19. 13:53:23

@Will-O-The-Wisp: a zöld szín, vagy a piros szív használata miatt?

ladislaus 2010.04.19. 13:55:12

@kristofnagy: akkor mar ketten vagyunk :)

szeszkópé 2010.04.19. 14:00:50

@ironic_man:
Mindkét reklám azt sugallja, hogy a Lehet Más a Politika az MSZP jelöltjeit támogatja. Mindkét reklám azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy az első forduló óta kialakult valamiféle Fidesz-ellenes népfront, amelyhez csatlakozott az LMP is.
Márpedig ez konkrétan nem igaz! Hazugság, a választópolgárok megtévesztése. A cél persze nyilván nem a "tudatos" LMP-szavazók megtévesztése, hanem a hezitálók, a bizonytalankodók, a kevésbé tudatos választók hazug módon való befolyásolása. Ha Te ebben nem látod a megtévesztő szándékot, akkor vagy nagyon naiv vagy, vagy nagyon cinikus.

Pollack 2010.04.19. 14:05:27

@szeszkópé: Köszönöm, leírtad a válaszom :)

Bali77 2010.04.19. 14:05:42

@hatláb: Szia! Hát hogy a fenébe ne! A MIÉP-es újságban olvastam, hogy mi, vagyis az LMP és a Jobbik az MSZP nyúlványai...

szeszkópé 2010.04.19. 14:09:14

@Pollack:
Mondd ki nyugodtan, hogy lenyúltam a válaszodat, mint Molnár Gyula az LMP szlogenjét!:)

ironic_man 2010.04.19. 14:11:22

@szeszkópé:

De akkor most az LMP mégis azt mondja, hogy az emberek hülyék és át lehet verni őket egy MSZP-s politikus szórólapjai által

VAGY azt,

hogy az emberek tudatosan választó felnőttek, akik kellőképpen körül tudnak tekinteni, akiket nem kell akolból akolba terelgetni, akiknek nem kell megmagyarázni, hogy ki kicsoda, micsoda, hanem tisztában vannak mindennel és ez alapján választanak.

Ez óriási ellentmondás.

(Amúgy nem mellékesen - ezek a szórólapok ma már befolyásolnak bárkit? Ugyan-ugyan. Max 1-2 embert, de ne mondja nekem senki, hogy a szavazók tömegei ilyen kis "megtévesztésre alkalmas" szóróanyagokból tájékozódnak és döntenek)

Szerintem az, hogy 1 hétig az ment a médiában, hogy az LMP nem lép vissza, meg elhatárolódik az MSZP-től erőteljesebb volt.
Vagy akkor mégis a választópolgárok a hülyék?

mezítlábasfellebbezés 2010.04.19. 14:11:31

@ironic_man: "Most nem az van, hogy az igazi LMP-s szavazók nem dőlnek be, és tisztában vannak vele, hogy Molnár Gyula MSZP-s politikus és nem az LMP jelöltje?" DE

"Nem attól volt hangos a sajtó egy hete, hogy az LMP senkit nem támogat, hanem a szavazóira bízza a döntést?" DE, én is így tudom, így emlékszem.

"Most akkor birkák vagytok, akik bedőltök annak, hogy ha valaki ráírja a plakátra, h lehet más a politika egy hosszú mondatba, akkor az LMP-s jelölt VAGY pedig teljesen okos és tudatos választók, akik tudják, hogy ki az a Molnár Gyula?" csak a magam nevében szólhatok: nem tartom magam birkának.

Viszont ez nem változtat azon a tényen, hogy az én értékrendem szerint, amit a maszop művel, az tényleg a legalja. Eljátszadoztam a gondolattal, hogy de nagyot röhögnék, ha visszanyalna a fagyi mondjuk úgy, hogy ha az ős-Népfrontos szavazó Manyi néni és Bélabá (ide tetszőlegesen behelyettesíthető bárki más) azért ixelne máshová, mert nem tudja beazonosítani MGy-t. Nem látja a szegfűt a nevénél most két hétig. Vagy elbizonytalanodik, és inkább otthon marad, mert "affene se tudja mán".

Én tényleg hiszek ezekben az LMP-s gyerekekben. Csak az a baj, hogy egyáltalán nincs gyakorlatuk politikai mocsokból. Saját káromon tanulom most én is (más területen), hogy "aki széllel szemben pisil, annak hugyos a lába szára".

dzsaszper 2010.04.19. 14:12:50

Lehet más a politika, de a jelek szerint csak az mszp-n kívül. Az mszp mindent elkövet, hogy saját magát, ha lehet, az eddiginél is jobban hiteltelenítse. Gratulálok.

kukatr 2010.04.19. 14:14:43

@ironic_man: szövegkörnyezet, szimbolika, pszichológia. tudod mit jelentenek ezek a szavak?

arconfosom 2010.04.19. 14:18:18

Bizony, bizony a választók megtévesztése

Pont úgy, mint 2006-ban, amikor tagadták, hogy vizitdíjat akarnának beszedni, és Kókával bizonygatták, hogy dübörög a Pannon Puma, ahelyett, hogy az ország pénzügyi adatait napvilágra hozták volna

Nem Lehet Más a politika, amíg ugyanazok az arcok vannak az MSZP élén

Hiába építik fel az LMP szavazóira a második fordulót, hiába egyre kevesebb a vörös (szín) a plakátjaikon, az arcok ugyanazok maradtak

Bali77 2010.04.19. 14:18:49

@ironic_man: Kedves Vasember! Méghogy Te ránk szavaztál???? :-)))

Csak azt nem tudom eldönteni, hogy MSZP-s, vagy Jobbikos troll vagy-e,

mezítlábasfellebbezés 2010.04.19. 14:19:55

@ironic_man: szerintem egyik sem. Itt elvekről van szó.

Azaz elvek hiányáról a maszop részéről. Számítani lehetett az elutasított Ildi néni sértődött, öv alatti visszacsapására. Megtörtént, és még nem biztos, hogy befejezte a hisztit. Nem gondolom egyébként, hogy az LMP-szavazók most már tömegével juttatnák egyéni mandátumhoz a maszopot. Szerintem nem fogják. És még egy dolog: nem minden suvasztható bele eldöntendő kérdésbe.

Bali77 2010.04.19. 14:20:57

@Darvon: Na ezzel teljesen egyetértek! Tetszik a szlogen! :-)

ironic_man 2010.04.19. 14:21:05

@Lukréciamia:

a "maszopozás" és az "ős-Népfrontos szavazó Manyi néni és Bélabá" sajnos téged minősít.

Én azt vártam az LMP-től és a többi támogatójától, hogy tisztességesen, emberi méltósággal, normális hangnemben, nem fölényeskedve áll be a politikába, sajnos ez a maszopozás és az ős-Népfrontos szavazó Manyi és Bélabá egy felsőbbrendűség-tudatról árulkodik, arról, hogy az ős-Népfrontos szavazók rossz emberek, mert nem az a véleményük, ami neked, és le kell nézni. a maszopozás is nem méltó szerintem. ahogy a fityiszezés meg a többi.

Azt hittem, hogy végre egy olyan párt és szavazói közösség lesz az LMP, ahol nem lesz maszopozás, fityiszezés, felsőbbrendűség tudat (+teccetek volna jobban kormányozni" - na ez is milyen lenéző, tudálékos - Jobban kellett volna kormányozniuk. Ennyi. nem kell lealacsonyító, pökhendi "tecettek volna" szövegeket nyomatni).
Sajnos elég hamar csalódtam, mert kinyílt a szemem.
Eddig tényleg azt hittem, hogy lehet más a politika. De a Lehet Más a Politika bebizonyította, hogy nem lehet. :-(

blacklord 2010.04.19. 14:21:25

@ironic_man: Ne haragudj, de ez tényleg bőven kimeríti a koppintás és a megtévesztési szándék kettősét... Ha te ezt nem látod, akkor nincs nagyon miről beszélni. Jó ez a választás, végre-valahára láthatjuk az MSZP igazi arcát!

szabdav 2010.04.19. 14:22:16

Perelni tényleg nincs sok értelme, úgyis évekig húzódhatna ez az ügy, és a dolgok menetét érdemben nem befolyásolhatná. Ettől függetlenül ez a szórólap elképesztően pofátlan. Persze nem ez az első eset, a FIDESZ is nagyüzemben lopta tőlünk a témákat (pl. a Balatonring esete, amiről a Heti Válasz képes volt 4 oldalt írni úgy, hogy le se írta a nevünket, vagy a kilakoltatások témája.)
Ami meg a szavazótáborunk tudatosságát illeti, hát egyetlen párt sem volt még a világon, amelynek támogatói egy szociológialig egységes tömböt alkottak volna. Nyilván vannak tudatos, értelmiségi (és esetleg tudatos, nem értelmiségi) szavazóink is, de nyilvánvaló, hogy a 380 ezer szavazatunk nem kerülhetett ki mind ebből a körből. Az is nagyon valószínű, hogy sokan csak az utolsó napokban döntötték el, hogy ránk fognak szavazni. Azt hiszem az ilyen és hasonló kísérletek elsősorban az ő megtévesztésüket célozhatják (és ez egy elég gyalázatos törekvés, hisz a szociknak eddig is megvolt minden eszközük arra, hogy meggyőzzék őket, miért nem voltak képesek rá?)De nem hiszem, hogy meggyőzik őket, még akkor sem, ha nincsenek is tisztában pontosan az ökopolitika fogalmával.
VMert van más, amivel viszont ők is tisztában vannak. Például, hogy milyenek is ezek.

flea 2010.04.19. 14:22:56

@kristofnagy: én is látok egy központozási hibát (gondolom, te is azt látod), de az önmagában (engem...) még nem idegesítene annyira, hogy beszélni kelljen róla.

@szeszkópé: az utolsó mondatból kihagytad a szándékosság lehetőségét. Aki hosszabb időn át többek figyelmeztetése ellenére képes az "a mi választóink nem hülyék" mondatot úgy értelmezni, hogy "a választók nem hülyék", eközben viszont értelmes mondatok sokaságát írja le, az nem hülye, hanem...?

ironic_man 2010.04.19. 14:23:18

@Bali77:

Ironic az neked mióta Vas?

Nem vagyok se Jobbikos, se MSZP-s, se Fideszes, se MDF-es, se semmilyen.

Troll vagyok? Szép. Én nem trolloztam meg sértegettem itt senkit.

AZt hiszem egy vitában van tisztesség és emberi méltóság, és ezt te nem tartod be. Ne haragudj, de semmivel sem vagy másabb, mint a többi párt szócsövei.

Frank'Leó 2010.04.19. 14:24:58

Szerintem is: "a perelés a legkevésbé humoros forma".
Egy fiatal, ötletes csapattól többet várna az ember.

De azért van itt egy kis humor:
"Meggyőződésem szerint az OVB nem lehet pártpolitikai fórum!"
- írta az LMP OVB-s delegáltja, aki úgy gondolta, inkább a Fidesz mellett szavaz a Kubatov-lista ügyben.

Ahelyett, hogy a sikeres emberek nyugalmával kiadtatok volna egy szellemes sajtóanyagot,
rohantok pereskedni ...

A végén még tényleg össze találnak téveszteni Titeket Magda Sándorékkel...

ironic_man 2010.04.19. 14:25:23

@blacklord:

Szerintem is kimeríti a koppintás fogalmát, de eddig azt szajkózta az LMP vezetése, hogy a választópolgárok felnőtt, okos emberek, akiket nem lehet átverni.

Ezzel a feljelentgetősdivel pont az ellenkezőjét vallják be. kb mintha ezt mondták volna: "EMBEREK! HÜLYÉK VAGYTOK! NE DŐLJETEK BE AZ MSZP-NEK, NEM TÁMOGATJUK ŐKET!"

Pollack 2010.04.19. 14:25:43

@ironic_man: A cikk írója - jómagam - nem kezdett maszopozásba. A kommentek között olvastad. A kommentelők között pedig nem nagyon láttam párttagokat.
Nem kell általánosítani, tudod a kibertérben ez különösen félrevisz.

flea 2010.04.19. 14:26:16

@Bali77: mondjuk az iron meg az ironic közötti különbség nem elhanyagolható. :) És kössenek csomót a nyelvemre, ha az MSZP-t védeni fogom, de a "tetszettek volna" pökhendiség akkor sem rokonszenves, ha jogos. (Sőt nem is helyes.)

zimzim 2010.04.19. 14:27:04

Némi örömmel tölt el, hogy a maszop szánalmas vergődsén lehet viccelődni.

Kár, hogy semmivel sem tehetik jóvá, amit 8 év alatt elkúrtak.

Bali77 2010.04.19. 14:27:54

@ironic_man: Bocs, valóban benéztem a neved. Milyen vitáról beszélsz? Néhány sor alatt az LMP-ségből eljutottál a teljes tagadásig, csak mert törvény előtt szeretnénk tisztába tenni, hogy egyik politikai ellenfelünk ne csaphassa be a választókat a mi szlogenünkkel. Te milyen jelzőt mondanál magadra?

Bali77 2010.04.19. 14:29:20

@flea: Na most ezt a tetszettek volnás dolgot nem értem...

(Tudom, hogy Antall József mondta és azt is, hogy mire, csak azt nem értem, hogy jön ide.)

Kármentő 2010.04.19. 14:29:30

Megállíthatatlanul dübörög az MSZMP !!!
Lopnak, csalnak és hazudnak.
Baromira elég volt belőlük.

mezítlábasfellebbezés 2010.04.19. 14:30:23

@ironic_man: ezek jelképek (JEL-KÉ-PEK: Manyi néni, és Bélabá az elmúlt szocialista rendszer "tipikus" TI-PI-KUS szavazói, a maszop meg humor), de szólj, ha segíteni kell az értelmezésében. Egyébként meg ha neked csak ennyi jött le a kommentemből, és a valódi tartalom nem, akkor szerintem fölösleges veled az eszmecsere.

Felsőbbrendűség az egész társaság részéről? Nem tudom. Csak azt tudom, hogy én spec. tovább látok az orromnál. Néha nehéz elviselni mindazt, ami ott fogad (az orromon túl).

mezítlábasfellebbezés 2010.04.19. 14:32:04

@Pollack: most a humor az miért baj??? Én írtam, ha zavar, akkor kimoderálhatod, nem sértődöm meg, nem vagyok Ildi néni :)

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.04.19. 14:37:54

Nem átverés ez kérem! Egyszerűen az történt, hogy Molnár Gyula egyik reggel arra ébredt, hogy ő egészen más ember lett. Nem az többé, aki előző este lefeküdt. És igen, rájött, hogy lehet más a politika is. Csak a többség - különösen azok, aki már a reformdömpinget sem tudták ésszel felérni - ezt vmiért nem hiszi igazán. Mert nem hiszik, hogy akár egy egész párttal megtörténhet az, hogy a régi arcok egyszer csak így megvilágosodjanak - tipikus kisszerű gondolkodásuk miatt... Persze az is lehet, hogy tényleg csak saját vereségüket (ide majdnem döglődést írtam, de olyan szerencse nincsen) próbálják még szánalmasabbá tenni. Megjegyzem nem fantáziátlan módon.

dzsaszper 2010.04.19. 14:38:57

@ironic_man: én nem látok ellentmondást -- az lmp szerint a választók tudatosan választó felnőttek, akiket nem kell terelgetni.

Nem is az a gond, hogy az lmp nevét az mszp használja. Ha az lmp-t kritizálnák, azzal nem lenne semmi gond.

A gond ott van, hogy az mszp úgy tesz, mintha ő tehetne nyilatkozatot az lmp nevében (nem tudom, az lmp miért perel, de a helyzet engem leginkább az okirathamisitásra emlékeztet -- feltéve, hogy a visszalépésről szóló hirdetés okirat).

Kazimír 2010.04.19. 14:39:07

M.Gy. a saját eddigi szavazóit csapja arcul azzal, hogy nem vállalja párthovatartozását. Megéri?

szeszkópé 2010.04.19. 14:44:37

@ironic_man:
Én sem látok ellentmondást.

Attól, hogy az LMP szóvá teszi a hazugságot és felhívja az emberek figyelmét egy nyilvánvalóan megtévesztő céllal készült hirdetésre, még nem nézi őket hülyének.

Egyébként pedig sajnos egy jól irányzott hazugsággal, egy jókor bedobott szórólappal igenis elég sok embert meg lehet téveszteni, és egyáltalán nem csak a "hülyéket". Ha valaki esetleg nem követi napi szinten figyelemmel a híradásokat (=nem lóg egész nap a neten, mint mi), akkor simán lehetséges, hogy egy ilyen manipulatív üzenet fogja befolyásolni a döntését. Sajnos én is dőltem már be különféle hazug marketing üzeneteknek, pedig alapvetően nem tartom magamat teljesen idiótának.

stratez 2010.04.19. 14:51:37

Mindenki azt látja, amit én? A szegfű-logó helyén egy aranyos szívecske. Pont olyan, amilyet a gyerekek használnak az oviban, volt akinek körte, gomba, az enyimek egyikének pedig éppenséggel szívecske volt az azonosítója. Láthatóan célzott közönséghez szólnak tehát a jó szocik ezzel a vadonásúj logóval, csak azt nem tudom, kikre lesz nagyobb hatással, a kiscsoportosokra vagy a nagyobbakra? Gyanítom az előbbiekre...

Bartoki 2010.04.19. 14:54:08

@Darvon: "Szerintem a perelés a legkevésbé humorosabb formája az érdeknyilvánításnak."

Nem is pereltek, hanem az OVB-hez fordultak:

lehetmas.hu/hirek/1711/nem-lehet-mas-az-mszp--

Ami szintén nem egy humoros kategória, de mivel egy választási megtévesztésről van szó, jogilag ez a helyes.

A humor helye itt van a blogon. :)

Frank'Leó 2010.04.19. 14:54:45

@dzsaszper: "az lmp szerint a választók ... akiket nem kell terelgetni"

Ha már ekkora feneket sikerült keríteni az ügynek: ez nem így hangzott: "a választóink nem birkák, akiknek azt lehet mondani, hogy visszalépünk MSZP javára"

Szóval: 'nem lehet' azt mondani nekik - vagyis az LMP felnőttnek tartja őket.
Hipp-hopp, most meg aggódik a megtévesztés miatt.

Igazatok van, a szórólapok siralmasak, de Ti nem tudtok egy kicsit nagyvonalúbbak/komolyabbak lenni?

+1: A perelés humoros jellegéről (@Frank'Leó) mit gondoltok?

Pollack 2010.04.19. 15:00:23

@Lukréciamia: Engem tökre nem zavar, csak ironicnak nem tetszett, s mondta, hogy ezért sem lehet más...
;)

Frank'Leó 2010.04.19. 15:01:20

@Bartoki: "Nem is pereltek, hanem az OVB-hez fordultak"

Ugye most viccelsz? Vagy magyar-e tanár vagy?

Egyébként fent olvashatod:
La Serenissima: "gondolom perelni fogtok..."
Will-O-The-Wisp: "Igen"

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.04.19. 15:02:42

@bm613: Az pedig, ugye, most már 2/3! A köt bezárult.

tompus 2010.04.19. 15:02:43

Az mszp gusztustalan, de mintha az lmp-nek is kezdene túl nagy arca lenni.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.04.19. 15:06:45

@Frank'Leó: Bécs, én csak a hírszerző cikkét idéztem be. Annak a címében volt a "perel" szó. Ha pontosak akarunk lenni, akkor valójában csak az OVB-hez fordult az LMP. Így már érthető?

szeszkópé 2010.04.19. 15:07:48

@flea:
Karácsony Gergely is Antall József mondására utalt, amikor ezt a nyilatkozatot tette!

Az eredetit ("Tetszettek volna forradalmat csinálni!") akkor mondta Antall, amikor az elégedetlenkedő párttársak megpróbálták rátolni az "elmaradt rendszerváltás" miatti felelősséget. Most, amikor az MSZP próbálta meg rátolni az LMP-re a Fidesz 2/3-os győzelme miatti felelősséget, ugyanezzel az antalli formulával élt Karácsony. Ennyi.

Sztem ez nem pökhendiség, hanem politikai humor.

creativecitizen 2010.04.19. 15:28:36

@szeszkópé:
hopsz, új pesti közmondás született: "lenyúlta, mint Molnár Gyula az LMP szlogenjét"
:-))

öcsi55 2010.04.19. 15:35:54

Szanyi=Molnár=MSZP!!!!
A komcsik, ha három szívet tesznek a plakátjukra akkor sem
lehet nekik hinni!!!

Circus 2010.04.19. 15:42:48

@kristofnagy:
Három. Most vagy én nyertem, vagy beégtem rendesen. Azt a kettőt én is látom, de nem kellene esetleg a -án/-én elé pont? Ha beégtem, vállalom, szar dolog tökéletesnek lenni :)

Namost, Kedves Ironic_man, ha tényleg nem érted, hogy NEM az LMP szavazóit tévesztik meg elsősorban, hanem a bizonytalanokat, akik esetleg _tényleg_ a kétharmad megszerzése ellen szvaznának - csak nem oda, ahová Gyulánk kérné... Mint pl pont Téged, aki ennyire félre tud érteni egy felháborodást :). Szóval ez így csúnya dolog, baloldali _meggyőződésű_ lévén ez nekem duplán fáj... Nagyon átlátszó, és elszomorító ami itt folyik balról...

Tibike15 2010.04.19. 15:51:26

Mondjuk én azt nem értem, hogy a lehet más a politika az egy magyar mondat. Egy magyar mondatot nem lehet levédeni, ha jól gondolom.
Ilyen alapon levédetem a jó reggelt kívánok mondatot és beperlek mindenkit, aki használni akarja.

benaja 2010.04.19. 15:58:15

Az LMP azt mondja, hogy 21. századi politikát folytat és felnőtteknek tekinti a választókat. Most vagy a 21. századi politika uolyan, mint a 20. vagy 21sz-i volt, csak már elmúlt. (mint a békává változtatás). Eddig a politizálás móka volt, mostmár pénz. Ennyi változott 1 hét alatt. Az mszp soha nem volt más, aki itt azt írja, hogy most megláthattuk az igazi arcát, az vagy hazudik, hogy dramatizálja a helyzetet, vagy csak dilettáns. Egyébként meg megjegyzem, hogy a lehet másként csinálni szlogen azt hiszem a 2006os választáson az mdf-nél szerepelt. (nem mintha számítana)
A hülyének nézésben meg tartom magam a leírtakhoz, az lmp ezzel a retorikával ugyanúgy hülyének nézi az embereket, nyílván akkor leszűkíthetjük a kört és csak a nem tudatos lmp szavazók a hülyék és lehet ezzel bezavarni őket. Már látom előre, ahogy a hülye bizonytalan szavazó majd hihetetlenül kétségbeesik, amikor meglátja a szavazólapon, hogy az adott személy neve alatt mszp felirat van, és mellette ott virít egy LMP-s is és majd szomorkodik, hogy jaj, pedig a reklámban ott volt egy lehet más a politika mondat és akkor most melyik lmp-st is ikszeljem...

Természetes aláírom, ez nem volt korrekt húzás, de nem kell az LMPnek is hülyének nézni a választókat, csak azért, mert az mszp ezt tette. Bár ezt a választást tekintve ... hmmmm.

szeszkópé 2010.04.19. 15:58:38

OFF
@Circus:
Hello! Véletlenül pont itt van előttem a Magyar helyesírás szabályai c. kézikönyv!:)
"Az évet és a napot jelölő számjegyekhez a toldalékok pont nélkül, kötőjellel kapcsolódnak."
Tehát a pont hiánya nem hiba.

Frank'Leó 2010.04.19. 16:22:16

@Will-O-The-Wisp: Nekem semmi gondom a 'perel' szóval, normál köznyelvi forma. (Van más itt, aki ilyennel érvel, meg hogy nem is arra a választóra gondoltunk.)

Azt viszont továbbra is mókásnak tartom, hogy a a Kubatov-lista nem gáz, amikor az OVB tárgyalja, majd
ugyanott bepanaszoljuk a másik pártot.

Frank'Leó 2010.04.19. 16:26:37

@Tibike15: "levédetek ... egy mondatot és beperlek mindenkit, aki használni akarja"
Ezt egy Klapka nevű senkiházi eljátszotta már a "Hagyomáányos mosóporral", hogy aki a reklámban a sajátját jobbnak mondja, mint a hagyományos ...

kontra: Ezzel együtt ezek a szórólapok nem korrektek.

rekontra: Most már nagyon itt lenne az ideje, hogy az LMP válasszon magának egy normális nevet.

flea 2010.04.19. 16:31:37

@szeszkópé: jól emlékszem az eredeti kiszólásra, köszi. :) Szerintem a párttársakkal vagy akár a belső ellenzékkel szemben sokkal inkább megengedhető az ilyen hangnem, mint a politikai ellenféllel szemben. Úgyhogy az összehasonlítás nem áll meg. (Legalábbis nálam. A dolog szubjektív, úgyhogy nem akarlak meggyőzni, csak én se vagyok meggyőzve.)

szeszkópé 2010.04.19. 16:38:43

@benaja:
A Te érvelésed szerint ha az LMP szóvá tesz egy nyilvánvaló hazugságot, akkor azzal hülyének nézi a saját választóit. Hááát, ez azért elég nyakatekert okfejtés. Ezek szerint az LMP-nek szó nélkül kellene tűrnie, hogy megpróbálják összemosni az MSZP-vel? Szerinted mi az a hazugság, amire már esetleg reagálhatna anélkül, hogy ezzel hülyének nézné a választókat?

@Frank'Leó:
Az LMP álláspontja szerint a Kubatov-lista rendőrségi ügy. (A lista létezését, az adatokkal való visszaélés tényét bizonyítani kell, erre pedig nincsenek meg az eszközei az OVB-nek.)
Az MSZP-s szórólap viszont egy tipikus választási visszaélés, amelynek a kivizsgálása az OVB hatásköre. (Egy másik párt szlogenjének lenyúlása valószínűleg nem büntetőjogi kategória, viszont tökéletesen alkalmas a választók megtévesztésére, befolyásolására. Ennek megállapítása az OVB feladata.)

@flea:
Akkor ezt megbeszéltük.:) Nálam belefért, Nálad nem...

Frank'Leó 2010.04.19. 16:45:29

@szeszkópé: "a Kubatov-lista rendőrségi ügy"

És mivel a választási kampány során használhatták, ezért választási ügy IS. Szóval nehéz megindokolni a Fidsez melletti szavazást.

Frank'Leó 2010.04.19. 16:47:49

@szeszkópé:
Egyetértek, rendőrségi ügy; bűncselekmény, amit lám, az ügyészség nem volt hajlandó kinyomozni.

Komolyan kérdem: ez Titeket nem zavar?
Semmi följelentés? (Pedig az nektek nagyon megy, Gyurcsány ellen valami tájékoztatási hiányosságért büntetőjogi feljelentést tettetek.)

De még egy kóbor sajtó-nyilatkozatot sem láttam Tőletek ezügyben.
Igaz, Sólyom Lászlótól sem, pedig ő egyébként nagyon szívén viseli az adatvédelmet.

szeszkópé 2010.04.19. 17:16:04

@Frank'Leó:
Ha bizonyított lenne a Kubatov-lista létezése, akkor sztem az OVB-nek el kellett volna marasztalnia a Fideszt. De mivel pont maga a lista nincs meg, ezért az OVB "csak" feljelentést tett (tehetett!) az ügyben.

LMP-s vezetőket egyébként többször is hallottam nyilatkozni a hangfelvételről, és mindegyikük azt mondta, hogy támogatja a büntetőfeljelentést.

Hadd kérjek még annyit, hogy ne beszélj hozzám többes számban, és ne rajtam kérd számon az LMP nyilatkozatait! Köszi.

Frank'Leó 2010.04.19. 17:32:14

@szeszkópé: "LMP-s vezetőket többször is hallottam nyilatkozni ... hogy támogatja a büntetőfeljelentést."
Ez érdekes. A sajtóban ezt nem lehetett hallani. Az LMP-honlapon is csak az OVB-s delegált magyarázkodása olvasható.

Mókás ez az elvi szilárdság: "ha bizonyított lenne a Kubatov-lista létezése"
Kedves szeszkópé meg tisztatekintetű elempések! Ezt már a bánatos életben nem fogjuk megtudni, mert az ügyészség megtagadta a nyomozást.
Ez Titeket nem_ ér-de-kel?
(És kérlek, ne írjátok azt, hogy magánbeszélgetésben nagyon keményen elítélitek a dolgot.)
Szóval az elvi szilárdság után jöhetne a gyakorlati következetesség.

Ui.: Bocs, hogy rákérdeztem Nálad az LMP nyilatkozatára. Megzavart, hogy azzal kezdted: "Az LMP álláspontja szerint" :(((

Hungryhorse 2010.04.19. 17:55:12

A postoló ezt írja:
"....megőrizni függetlenségünket a két nagy 20 éve tartó harcában."
Nos szeretném elmondani minden kedves lmp-s rajongónak, hogy a "két nagy" közül a jobboldali 1994 után vált jobboldali középpárttá, addig a ballib ifjúsági tagozataként működtette az szdsz és a parlament egyik legkisebb pártja volt.
2002-re vált a jobboldal meghatározó pártjává és maradt az a mai napig. Ebből nagyjából az a következtetés lenne levonható, hogy az utódpárt és annak váltótársa közötti 12 éves harcban kell az lmp-nek letennie a garast.
Számomra - és sipánka számára is - egy pillanatig sem kétséges, hogy azok akik benneteket a parlamentbe juttattak kire és kikre fognak szavazni a 2. fordulóban.
Ez ellen lehet hangosan berzenkedni minden helyen, de lényeg ettől még az marad, amit: az szdsz utódpártja vagytok, de a szavazóik, ideológiájuk, támogatóik, médiájuk, kapcsolataik kellenek csak, a múltjuk egyenlőre nem.
Az első nemzeti és konzervatív indíttatású törvények megalkotásánál kiderül, mit képviseltek elődötök magyar és többségellenességéből, marihuánapártiságából.
Nem sokat kell már várni a szavazóitokat kitevő 2-3%-nyi embernek erre a pillanatra.

hunor76 2010.04.19. 18:22:04

@Frank'Leó: Szerintem elég gyorsan meg lehet találni az LMP honlapján a pártnak a Kubatov-ügyben kiadott nyilatkozatát (pl. a keresővel):

lehetmas.hu/hirek/1662/atlathato-allamot-atlathatatlan-polgart

"Elvárjuk, hogy az ügyészség a közbizalom helyreállítása érdekében haladéktalanul és hivatalból kezdjen nyomozást adatvédelmi bűncselekmények gyanúja miatt!"

Ez a hivatalos álláspont, így, felkiáltójellel. Megfelel?

hunor76 2010.04.19. 18:40:54

@ironic_man: Ildikó, lebuktál, ideje nick-et váltani :-P

index.hu/belfold/2010/valasztas/feljelenti_az_lmp_az_mszp-t/

'Lendvai Ildikó szerint meg kell nézni az MSZP a választási hirdetéseit, "mindegyikben szerepelnek a lehet, a más, és a politika szavak, az a névelőről nem is beszélve".'

ironic_man 2010.04.19. 19:08:27

@dzsaszper:

okirathamisítás???!

Jézusom!!! EZ kezd Gyurcsányi magaslatokba szállni. Terrortámadás lesz a következő? :D

Lendvai Ildikó és Molnár Gyula titkosszolgálati módszerekkel próbálja ellehetetleníteni a lehet más a politika szófordulatot.

Okirathamisítás?!
Mosolyt hoztál a napomba, köszönöm :-)

ironic_man 2010.04.19. 19:13:34

@Lukréciamia:

Nem jelképek.
Ennyi erőből a "nagyorrú zsidó" meg a "mocskos cigány" is JEL-KÉP-EK lennének, és szabadon (demokratikusan) lehetne használni.
Ugyanolyan lenéző, kirekesztő, degradáló mint a Manyi néni meg Béla bá ős-Népfrontos szavazók.

Mindegyik gusztustalan, és nem lehet használni (szerintem).

A maszop meg a fityisz meg a hasonló hülye képződések se a humor hanem a lenézés eszközei, van nekik nevük: MSZP, Fidesz, MDF, stb. Tessék a nevükön nevezni őket, mert akkor LESZ IGAZÁN MÁS A POLITIKA ha nem a maszop-fityisz, stb. szinten megy a vita. Amíg ezen a szinten kell rendet tenni a fejekben, hogy egy pártnak van egy neve, azt tiszteletben kell tartani, és vita közben úgy kell hívni, hogy LMP, MSZP, Fidesz, stb. Nem pedig gyerekded szójátékokkal kell szólítgatni őket.

ironic_man 2010.04.19. 19:19:39

@hunor76:

Ezen én is jót mosolyogtam, hogy Lendvai asszony is ezt mondta, bár én az "a" névelőről megfeledkeztem.

De ez a kísérteties hasonlóság vagy azt jelenti, hogy
1. olvasta amit írtam, és az alapján nyilatkozott (kb 0% az esélye ennek)

2. van egy demokratikus minimum, amit józan paraszti ésszel fel lehet fogni, és nem lehet szavakat meg szófordulatokat levédeni. (én inkább erre tippelek)

És az OVB nekem (és a demokratikus és józan paraszti észnek) adott igazat:
index.hu/belfold/2010/valasztas/az_ovb_elutasitotta_az_lmp_plakatkifogasat/

Szóval ez most az LMP-re nagy beégés mindenesetre, nem kellett volna pattogni ilyen hülyeségeken.

Az lett volna a jogsértés, ha LMP logót, rövidítést, stb. tett volna a plakátra Molnár Gyula. De nem tett, hanem magyar szavakat használt. Nagy bűn.

Frank'Leó 2010.04.19. 19:34:19

Kedves jó hunor76! "Ezt már a bánatos életben nem fogjuk megtudni, mert az ügyészség megtagadta a nyomozást.
Ez Titeket nem_ ér-de-kel?"

A nyomozás megtagadását április 14-én jelentette be az ügyészség (Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője).

Erre Te hozol egy szöveget április 9-i dátummal.

Ez lenne a válasz a nyomozás megszüntetésére???
Ne haragudj, de minek nézitek Ti az embert?

PS1. "Ez a hivatalos álláspont, így, felkiáltójellel."
Érdekes módon nem az állásfoglalások, hanem a hírek között, de hát keressen az állampolgár, ha érdekli.

PS2. Ha Ti valamit komolyan vesztek (pl. hogy Gyurcsány valami tájékoztatási hiányosságot kovetett el), azonnal feljelentést tettetek).

PS3. Nem tudjátok, hogy Sólyom László, az adatvédelem rendíthetetlen harcosa, miért hallgat ebben az ügyben?

ironic_man 2010.04.19. 19:38:21

@Bali77:

Nem. Én azért szavaztam az LMP-re mert elhittem, hogy lehet más a politika, meg lehet akadályozni a teljes szakadékba zuhanást azzal, hogy végre a tényleges problémákról legyen szó, ami az embereket érinti, nem pedig ilyen csipp-csupp feljelentgetősdikről, meg hatalmi harcokról, meg egymásra fujkálásról, és azt hittem, hogy az LMP erre megfelelő párt, hogy a 2 már lejáratódottnak beállított párt és egy új ultraradikális párt mellett legyen a tényleges problémákra reflektáló párt.

AZ elmúlt egy hétben nálam sajnos felélte ezt a politikai tőkéjét az LMP, úgyhogy megint ugyanott vagyok, ahol az LMP megalakulása előtt. Semelyik pártból nem tudok választani.

Ez a Molnár Gyulás hülyeség is, ugyanolyan téma-elterelés mint amit az eddigi pártok csináltak. Unom, hogy ilyen hülyeségekből mint "Lehet" "más" "a" "politika" felhasználása miatt, egy hetes előjáték után (AZ LMP SENKI JAVÁRA NEM LÉP VISSZA. AZ LMP SZERINT A SZAVAZÓK FELNŐTT EMBEREK, AKIKET NEM KELL TERELGETNI. Mindenki tudja, hogy ki az a Molnár Gyula, stb. stb.) ilyeneken lehet rágódni, és egyik párt elkezd pattogni az OVB-nél a másik tök egyértlemű plakátja miatt, miközben nő a szegénység, munkanélküliség, meg minden baj. De nem. Az LMP legnagyobb baja ilyenkor nem a programjának meg jelöltjeinek ismertetése, hanem játssza a sértődött óvodást. Engem ez ábrándított ki teljesen. Ez az elmúlt egy hetes önsajnáltatásnak a csúcspontja.

Józan paraszti ész tudja, hogy emiatt OVB-hez fordulni hülyeség, és úgyse adnak nekik igazat. De mégis belementek ebbe a játékba, mert rögtön kapnak médiafelületet. (Hát ez nekem nagyon olyan mint az eddigi politika)
Ahogy Gyurcsány is terrorveszéllyel riogatott állandóan (lehet, hogy valamikor volt valóágalapja, de egy idő után gumicsont lett).

ironic_man 2010.04.19. 19:50:40

@Frank'Leó:

Én is ezen gondolkodtam, hogy érdekes módon Sólyom László nem tartott rögtönzött sajtótájékoztatót a Kubatov-ügyről a kampánycsend után 2 perccel, bezzeg az őszödi beszédről azonnal dráma-előadást tartott 2006-ban, pedig hát mint tudjuk Sólyom László "nagyon elfogulatlan, objektív, politikailag korrekt az alapjogok és a demokratikus jogállam nagy harcosa".
És még hogy Sólyom László nem mér kettős mércével.

Frank'Leó 2010.04.19. 20:11:35

@ironic_man: OFF: Sólyom az 1. forduló eredménye után igen elégedetten beszélt arról, hogy soha még ilyen erős felhatalmazást nem kapott egy párt sem.
Elég egyértelmű volt, hogy kiket szeret. De elmerengtem azon, hogy vajon a Fidesz kétharmadát akarta jobban vagy azt, hogy az LMP bekerüljön. Persze ez nem vagy-vagy, mert mindkettő összejött/jön.
No, ennyit Molnárgyuláról. jöjjön a következő négy év!
ON

kalapácstollú 2010.04.19. 20:44:12

@flea: Nem csak az a hiba. A STOCIÁLDEMOKRATÁK után felkiáltójel kellene, az IGEN után pedig vesző.

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2010.04.19. 21:33:05

@ironic_man: Na, azér azanemmindegy. Kubatov listája, Tóbiás listája, a választói névjegyzék beflagelése szimpatizánsokra, meggyőzhetőkre/meggyőzendőkre és meggyőzhetetlenekre az nem egy világbotrány, a Föld bolygó fejlettebb demokráciáiban ismert és legális technika. A magyar rendszer elavult, kampánycsendestül. Az átlátható kampányfinanszírozás és olcsóbb kampány miatt épphogy érdekünk volna a célzott door-to-door kampány legalizálása nálunk is. Ron Werber óta mindenki csinálja, csak képmutatóan forgatja a szemét, ha szóba kerül.
Különben, a Kubatov egy hencegő seggfej – amit állít a felvételen, az inkább úgy igaz, hogy minden utcakanyarban, minden lépcsőházban van egy aktivistája, aki pár perc alatt moccantható, és képben van, hogy hol ki lakik, ki tud szórni 200 lakásra 120 Fidesz-logós hűtőmágnest, hogy egy se menjen pocsékba, de mindenki kapjon, aki fontos (ezzel kapásból 30%-ot spórolt a „vakon” kiszóráshoz képest).
Ez azért nem összevethető azzal a történelmi léptékű disznósághalmazzal, ami az őszödi beszéddel bukott napvilágra.

szeszkópé 2010.04.19. 22:24:38

@Frank'Leó:
@ironic_man:
Sólyom Lászlót sztem nem kellett volna iderángatni, mert az LMP-nek semmi köze nincs ahhoz, hogy miről ad ki közleményt! (Remélem, nem fogtok most azzal jönni, hogy 5 évvel ezelőtt a Védegylet javasolta őt elnöknek.)

Amennyire én látom, az LMP is aggasztónak tartja a Kubatov-beszédben elhangzottakat, és ennek többször hangot is adott. (Egyrészt az idézett közleményben, másrészt Schiffert és Jávort konkrétan hallottam erről nyilatkozni országos televíziócsatornákon. Youtube-on vissza lehet keresni.) Tehát nem igaz, hogy hallgat róla az LMP!

Azt pedig nem tartom szerencsésnek, amikor egy politikai párt minősíti a rendőrség/ügyészség/bíróság határozatait. Én a magam részéről nagyon örülnék neki, ha kiderülne valami konkrétum a Kubatov-listáról, de sajnos az ügyészség álláspontjával sem nagyon tudok vitatkozni. Az ügyészség szerint ugyanis a feljelentés nem tartalmaz olyan konkrét adatot, tényt, amely megjelölné, hogy kinek és milyen hátránya keletkezett a Kubatov által említett lista létéből. Szóval sztem úgy, hogy se a lista nincs meg, se olyan konkrét sértett személy nem jelentkezett, aki ellen felhasználták volna, nos így valóban elég nehéz nyomozást indítani.

Egy választási kampányban nem engedheti meg magának egyetlen párt sem, hogy ne reagáljon az MSZP-éhez hasonló alantas próbálkozásokra. Persze lehet egyetérteni Lendvai Ildikóval, hogy az MSZP csak egyszerű magyar szavakat használt a hirdetésében, de azért azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy nem volt mögöttes célja annak, hogy pont ezeket a szavakat használta pont ebben a sorrendben? Az LMP közleményével se nagyon lehet vitatkozni, mely szerint "az MSZP országosan terjesztett kampányanyaga tartalmában és grafikai megjelenésében is alkalmas a választópolgárok megtévesztésére." Lehet, hogy az OVB szerint ez nem jogsértés, de akkor is minimum etikátlan az MSZP részéről. Szerintem nagyon jól tette az LMP, hogy nem hagyta szó nélkül!

Hogy vannak ennél sokkal fontosabb témák is? Persze! Ezt senki nem vitatja. Viszont most kampány van, és sajnos ilyen apróságokkal is foglalkoznia kell egy versenyben lévő pártnak. Nem értem, hogy Ti miért tartjátok ezt olyan óriási problémának. Biztos vagyok benne, hogy ha megalakul az új országgyűlés, és megkezdi munkáját az LMP frakció, akkor ennél sokkal lényegesebb kérdésekkel fog majd foglalkozni.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.04.19. 22:50:35

Amit az MSZP produkál (amúgy már legalább 8 éve) az olyan szinten szánalmas, hogy nem is kommentálnám. Ellenben a post szerzőjének: a két nagy 20 éve tartó harcáról beszélni elég durva tévedés, a Fidesz '94-ben és '98-ben is igencsak kicsi volt, és ugyebár érthető okokból '90-ben még az MSZP is.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.19. 23:32:22

@ironic_man: azért nincs igazad szerintem, mert a fő probléma nem az, hogy használják másvalaki szlogenjét, hanem hogy a szórólap alapján úgy tűnik, mintha az LMP támogatná a szoci jelöltet. Márpedig ez megtévesztés.

Amúgy meg az egészet eddig éppen hogy ironikusan kezelte az LMP, elég, ha a Star Wars-os videóra gondolsz, vagy Schiffer beszólására, hogy örül, hogy Ildikó ilyen hamar megtalálta az elveszett szavazatokat.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.20. 00:15:02

Én is egyébként kicsit erőlködésnek érzem. Viszont értem a kampányfőnököt is, mert ezekkel a sunyi eszközökkel nagyon nehéz harcolni. Ha nem veszel róla tudomást, akkor sokakban csak az marad, hogy az mszp és a lehet más azok összetartoznak. Ha meg kiállsz ellene, akkor meg mit görcsölsz.

Kosinva 2010.04.20. 00:40:42

Az MSZ(M)P-vel nem kell foglalkozni a posztkommunista tagság a végét járja és tíz körömmel kapálódzik. Ha vége lesz a választásoknak és feláll az új parlament, akkor az LMP országépítő javaslatait a Fidesz szívesen fogja látni, megtárgyalni és a jó javaslatok esetében megszavazni. A Fidesz egyik felének jó része rokonszenvez az LMP-vel.

hunor76 2010.04.20. 01:40:14

@Frank'Leó: Én sokra tartom az LMP-t, de nem gondolom, hogy a Magyar Köztársaság Ügyészségét kéne helyettesítenie. Politikailag az LMP tett egy félre nem érthető nyilatkozatott, de amint azt szeszkópé nagyon helyesen írja, az igazságszolgáltatás döntéseinek felülbírálása nem (vagy csak nagyon kivételes esetekben) eshet egy párt kompetenciájába – választási kampány alatt semmi esetre sem. Ha te ezt várod el egy párttól, meg azt hogy Kubatov miatt hörögjön, akkor tessék, elég egyértelmű, hogy a magyar politikai palettán téged ki tud legjobban képviselni…

benaja 2010.04.20. 08:12:04

@szeszkópé: Szerintem rosszul értelmezed a szavaimat. Nem az a gond, hogy szóvá teszi, az a gond ahogy teszi ezt. Az mszp etikátlan, az mszp szánalmas, az mszp hülyének nézi a választókat, amikor ilyen módszerekkel kampányol. Az LMP hiszi, hogy a választók nem gyerekek, akiket ezzel a módszerrel be lehetne csapni és arra kéri az mszp-t is, hogy tekintse végre felnőtteknek a választókat. És bmilyen poént beépíthet a nyilatkozatában, támadhat, alázhat, lenézhet ironikusan, bmit, mivel lecsap intelligensen egy magas labdát. A médiafelülete uúgy megvan, az arculatát csak erősíti és ha tényleg hülyék a választók, akkor max kevesebb szavazatot kap, ami a töredékszavazatok elszámolásánál jelentéktelen értéket fog képviselni. Többről mondott le a cigánypályázatos srácnál. Ha viszont ez az mszp-s szórólap ennyire befolyásolhatja a szavazókat, hogy ilyen dirrel dúrral kell felháborodni miatta, akkor az LMP tényleg félhet, mert a szavazóinak fogalma sincs, hogy kik ők, mit akarnak, mi az a híres 21. századi politizálás, csak egyszerűen nem volt kedvük másra voksolni és így szerencséje volt a pártnak. De nyugi, van (remélhetően) 4 év, amikor lehet bizonyítani és kiderülhet mennyire PRMarketing teszt a rendszer.

benaja 2010.04.20. 08:16:15

@Kosinva: igen ezt tudjuk és már tapasztaltuk is:) (kicsit csillagkapu remake)

szeszkópé 2010.04.20. 08:59:25

@benaja:
"Nem az a gond, hogy szóvá teszi, az a gond ahogy teszi ezt."
"...hogy ilyen dirrel dúrral kell felháborodni miatta..."

Na, én ezt sem értem igazán. Az LMP tartott egy sajtótájékoztatót, kiadott egy közleményt, és benyújtott egy beadványt az OVB felé ebben az ügyben. (Bocsánat, van még ez a blogbejegyzés!)
Nem értem, hogy ez miért lenne annyira aránytalan túlreagálása a dolgoknak? Szerinted milyen fórumokon kellett volna reagálnia az LMP-nek, ha nem ezeken?

Gondolom, Te (és a többiek, akik kritikával illették az LMP reakcióját) elsősorban az OVB beadványt tartjátok eltúlzottnak. Erre azt mondanám, hogy a kampányidőszakban ennél sokkal jelentéktelenebb ügyekben is szoktak beadványok érkezni a helyi választási bizottságokhoz, amik a fellebbezések miatt rendre az OVB-nél kötnek ki. Ez nem is baj, hiszen az OVB pontosan az a fórum, amely a kampány során történő visszaélések, csalások, megtévesztések ügyében hivatott állást foglalni. Tehát az LMP (véleményem szerint) a megfelelő helyen tett kifogást, még akkor is, ha ebben a kérdésben elutasították a beadványát.

szobaisten 2010.04.20. 11:43:29

Egyetértek, ha gondjuk-bajuk van valamelyik párt kampányával, hova máshova forduljanak? Egyébként az OVB döntését helyénvalónak tartom. A plakát nem használja fel egyik párt logóját sem, a színek szemre nagyon hasonlóak, de lehet, a nyomdai kódjuk eltér, a szövegről meg... ez van, az LMP neve ilyen szempontból szerencsétlen választás. Amúgy az OVB-nek szerintem az elmúlt egy-két évben népszavazásra, népi kezdeményezésre érkezett tetemes baromság után ez a beadvány már kávészüneti traccsparti-téma lehetett.

Sokkal inkább problémásnak tartom, miért nem kerülnek a bizottság elé a pártlogó nélküli, egyszemélyű kampányanyagok.

Az MSZP hülyesége nagy talány. Mondjuk, nekem van egy rejtett igazságokat feltáró megfejtésem rá a magam szófosásos oldalán, azonban megdöbbent ez a gyerekes virtus. Nem osztom azt a véleményt, hogy most már tűnjenek a fenébe, mert az elmúlt nyolc évből én nem csupán a botrányokra emlékszem, ráadásul az MSZP (nálam okosabb, autentikusabb emberek véleményét osztva írom) szükség esetén képes a megújulásra. Mondjuk, remélem, nem ez a szánalmas hiszti a mostani megújulás útja, mert akkor tényleg húzzanak a fenébe.

szeszkópé 2010.04.20. 12:01:52

@szobaisten:
Elolvastam a megfejtésedet. Most ez komoly, vagy csak poén?

szobaisten 2010.04.20. 12:23:22

@szeszkópé: Köszönöm az érdeklődésed. Véletlenül sem determinálnám az olvasói interpretációt. Ha a megírásának személyes körülményeire vagy kíváncsi: utána gyorsan szunyálni mentem :)

szeszkópé 2010.04.20. 12:34:15

Jó, akkor mindjárt interpretálom olvasóilag.:)

steverubellreborn 2010.04.20. 13:11:31

@ironic_man:
Mától ezen a nicknéven fogok bejelentkezni, és hisztériázni a fórumokban.Mit szólsz hozzá?

Frank'Leó 2010.04.20. 13:51:08

@Kosinva:
Már többször olvastam itt a barátkozós mondataidat a Fidesz irányából, most is: "A Fidesz egyik felének jó része rokonszenvez az LMP-vel."
Jóindulatú gesztus, szeretnéd a két párt közeledését szolgálni vele - korrekt.

Csak ne ismerné az ember a Fidesz markáns döntési mechanizmusát. (Orbán nincs ezzel egyedül, ilyen lehet Vona, és volt Dávid Ibolya, de most a Fideszről van szó.)
Hogyan jut az érvényre, ha a Fidesz jó része rokonszenvez egy alakulattal?
Az LMP-nél ennek valóban van jelentősége.

Frank'Leó 2010.04.20. 13:55:17

@szeszkópé: @hunor76:
Amit írtatok, arra elismételhetném a korábbiakat.
Ez a történet kb. ennyi tanulságot ért meg. Üdv.

benaja 2010.04.20. 17:29:11

nincs azzal baj, ha egy párt mást hírdet és mást tesz, csak biztos - ha még nem is feltétlenűl szimpatizáns az ember - van egy várakozás az emberben, hogy hátha ezek a srácok, annak ellenére, hogy látható néhány helyen a multja, mégsem csak kamuznak. És az ember fia megemlít egy ilyen fórumon néhány gondolatot, hogy miért....

de a válaszok azt mutatják, hogy a párt aktív szimpatizánsai maradtak a jó öreg 20. századi rendszerben és a győzelem utáni párt reakciók is mintha ezt sejtetnék... de tévedhetek természetesen.

A beadványt be kell adni, mert így járja. a médiában, pedig hozni kell a kitalált stílust. de mondom tévedhetek.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.04.20. 23:44:59

@Tomeczek: Bocs, természetesen '90-ben és '94-ben.

hulyeinformatikus 2010.04.21. 14:12:28

@steverubellreborn: Én pedig kérelmezni fogok a "Jó reggelt!" kifejezés védjegyoltalmazását.
Kb. ez a kategória.