ápr
02

Adj esélyt, hogy más legyen! -- Az LMP kopogtatócédula-gyűjtő kampánya

Az LMP számára jelenleg a legnagyobb kihívás, hogy össze tud-e gyűjteni mintegy 30 ezer kopogtatócédulát, hogy indulni tudjon a Humanista Párttal a következő, Európai Parlamenti választásokon. A kopogtatócédulás rendszer nyilvánvalóan a hatalomban már megszilárdult, nagy infrastruktúrával és ismertséggel rendelkező pártoknak kedvez, mellyel szemben csak komoly állampolgári elkötelezettséggel, és sok-sok önkéntes munkával lehet fellépni. Ahogy a kopogtatócédula-gyűjtő LMP-kommandó szereti megfogalmazni: „Ha te nem segítesz, más nem fogja megtenni!

Az újonnan alakult pártoknak az egyik legnehezebb feladatuk, hogy egyáltalán labdába tudjanak rúgni, azaz el tudjanak indulni a különböző választásokon. Ezt a magyar választási rendszer nem könnyíti meg számukra, ugyanis nálunk az indulás feltétele a megfelelő mennyiségű kopogtatócédula összegyűjtése. A helyzetet nehezíti, hogya választópolgárok jó része nincs is teljesen tisztában ennek jelentőségével, így kopogtatócédulájukat gyakran egyáltalán nem adják le.

Az LMP ezért minden olyan választópolgár segítségének örül, akik szívesen adnának esélyt annak, hogy ez a fiatal és friss erő megmutathassa magát a közélet fórumain.

Ahhoz, hogy 20 ezer érvényes cédulát fel tudjon mutatni az LMP, legalább 30 ezret össze kell gyűjtsön, felkészülve a különböző admninisztratív vagy objektív nehézségekre. Az LMP-sek szeme előtt hónapok óta csak a kopgtatócédula-gyűjtés mikéntje és hogyanja lebeg. A visszajelzések elég lelkesítők, nagyon sokan, többnyire teljesen ismeretlenül ajánlják fel segítségüket, hogy mennek kopogtatni vagy gyűjtőpontokat létesítenek lakásuknál, üzletükben. Az országos gyűjtőpont hálózatban most 120 helyen lehet leadni a cédulákat.

Amikor az egyik kávézó tulaját kérdeztem, hogy nem fél-e attól, hogy ha politizálni kezd, ez rontja majd az üzletét, így felelt: "Félni? Le van szarva. Mitől félnék? Mit veszíthetnék? Egy-két kuncsaftot? Ugyan már! Ha ez bárkire hat, akkor az inkább pozitív lesz. Vesztenivalónk különben sincs sok. Csak az önbecsülésem."

Jó pár LMP-snek a nagymamája is cédula-ígéreteket gyűjt. Az egyik tag erről így mesél: "az enyém elsőre örömmel igent mondott, most körbehívogatja a száz éves barátnőit, akikkel még egy dunyha alatt kucorogta végig a világháborút, hogy ne dobják ki, hanem gondoljanak az unokáikra, a dédunokákra, is szerezzenek mellé még párat, majd adják postára.

Az LMP egyik önkéntese a következőképpen foglalja össze a kopogtatócédula-gyűjtő akciót: „A kopogtatócédulákat április hetedikén postázzák ki, addig ígéreteket gyűjtünk. Péntektől kinn leszünk a Deák téren az evangélikus templom előtt, a metrókijáratnál és szórólapozunk, beszélgetünk, lesznek dobosok, akciókutya, jó szó mindenkihez. Szerdán, csütörtökön és pénteken délután öttől este kilencig közös ígéretgyűjtő telefonkampányokat tartunk az Erzsébet téri Gödörben, ahol egy időben, egy térben várhatóan harminc ember azon dolgozik majd profi aktivisták segítségével, hogy minél több ismerősünk támogatását elnyerje. Ez egy cédulaszüreti mulatság, brutális politikai energiaközpont, lelkierőmű. A helyszínen lesz net az információk elküldésére és telefonkészülékek azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a saját számlájukra kampányolásjanak. Akinek nincsenek felhívható ismerősei, azoknak adunk. Komolyan!

Ha szívesen csatlakozol az LMP cédulagyűjtő akciójához, itt megteheted: http://www.lehetmas.hu/segitek

Címkék: kopogtatócédula

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr811042632
süti beállítások módosítása