máj
04

Az szdsz-es szerint csak csalással mehet

A Bambiban egy ismerősöm asztalánál egy köpcös fiatalember ült. Bemutattak neki, annyi derült akkor csak ki, hogy az SZDSZ egyik fontos embere s állítólag Fodor Gábor tanácsadója. Sajnos nem jegyeztem meg a nevét, de ki fogom nyomozni.

(Update: a srác Fodornak _volt_ a tanácsadója. A jelenlévő tanúk alapján egyrételműen be van azonosítva, név és cím a szerkesztőségben, azért írtam, hogy állítólag, hogy nehezebben lehessen beazonosítani.)

Természetesen az LMP jött szóba, mondta is, hogy drukkol nekünk, hogy összeszedjük a 20 ezer érvényes cédulát. Majd hozzátette, hogy ha sikerülni fog, akkor az biztos, hogy csalással történt.

Kérdeztem, hogy ??????????????

Mondta a lelkem, hogy nyugodjak meg, neki ez a szakmája, pontosan tudja. (A csalás? Vagy a politika?) Majd amikor látta, hogy jó nagy levegőt veszek, hozzátette engedékenyen: vagy valamelyik nagy párt ideadja nekünk. (Úgy látszik, az náluk már nem csalás.)

Nem tetszett az állítás, ezért mondtam, hogy ha a tagság és a szimpatizánsok teljesítik a 2-20 között cédula-ígéreteiket, meg a pár nagyágyúnk a párszázas ígéretét, akkor gyönyörűen meglesz a húszezer, nem kell ide se Széles, se Leisztinger, se Strabag, se kajajegyek, ez nem az a párt.

Ugyan már, mondta ő: látta a honlapunkon, hogy 2700 ígéretünk van, messze van az a húszezertől. Csalás nélkül nem fog menni. De azért drukkol, hogy meglegyen.

Itt elbúcsúztam.

Értitek, baszki? Drukkol, hogy csaljunk. Neki ez a szakmája.

Nos, lehet hogy az illetőnek ez a szakmája, de amiről beszélt, az a kis támogatók kis pénzére hajtó plusz egy forintos kampányunk, (lehet más a pártfinanszírozás!) aminek a számlálóját volt szerencséje összekeverni a cédulákkal, nem tudom mi alapján.

És ezek osztják ott az észt? Mi lesz velük, ha végleg elsüllyed a hajójuk? Ugye nem fognak akkor majd minket hirtelen még jobban szeretni? Már ettől a drukkolástól is émelygett a gyomrom.

Rémisztő.

Remélem nem kell fél év múlva vétóznom a tagsági kérelmét.

Később az is kiderült, hogy nekem szerencsém volt, aki több, legalább ennyire prominens szadissal találkozott, azok még többször hallották (vissza) az állítást: az LMP-nek nem fog menni becsületesen. Magyarul nem egy ember átgondolatlan, rossz passzban tett kijelentéséről van szó, hanem ők ezt terjesztik.

húszezer mindenesetre megvan, mint ahogy azt végigkövethette bárki a szomszédos blogon, még kell két-háromezer tartalékba, de az is meglesz, mert megállíthatatlanok vagyunk, nincs mese.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr211103108

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő 2009.05.05. 16:16:05

Kommunista kísértet járja be FerencvárostA Magyar Kommunista Munkáspárt ugyanis igazi kísértet-szimpatizánsokat tudhat magáénak. A párt 783 [hétszáznyolcvanhárom] darab kopogtatócédulát adott le, de az első fordulóban az egyébként jóravaló megjelenésű jel…

Trackback: Konzervatórium 2009.05.05. 11:24:53

"Az a kiábrándult, aki az SZDSZ-re szavaz, annyira nem is lehet kiábrándult" - Lehet Más a PolitikaKörkérdésünkben a közélet aktuális történéseiről kérdezzük az EP-választások előtt egyre aktívabb parlamenten kívüli pártokat, melyeknek véleménye, álláspon…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rózsa Misi 2009.05.08. 13:38:07

Karcolt lendület!

Köszönöm, hogy többször is betetted a linket a kiáltványotokhoz. Hogy miért rakod be, nem nagyon értem, mert egyiken sincs érdemi válasz az általam feltett kérdésekre. Vagy elkerülte a figyelmemet? Ha ez utóbbi az igaz, akkor beraknád a kérdéseimre a válaszaitokat ide?

Bignózi 2009.05.08. 18:41:27

@Rózsa Misi: Kedves Misike. Nem nagyon érte, hogy miért is kellene annyira az SZDSZ felé orientálódni? Van programja. Aham... Na és akkor mi van? Nem hinném, hogy a választópolgárok egy hazug, köpönyegforgató pártot választanának maguknak. Miért is kellene nekem hinni az SZDSZ-ben? Mert annyi mindent tett már értem és az országért... Az ide tévedő emberek túlnyomó többségének elege van a jelenlegi politikai elitből. Talán az LMP nem tud minden kérdést megválaszolni azonnal. Én személy szerint nem is várom el tőlük, de azt viszont szükségesnek tartom, hogy a jelenlegi közszereplők lecserélődjenek és a korrupcióval teli bagázsotok ha nem is azonnal, de hamarosan eltűnjön erről a föld színéről. Te pedig nem kérdéseket teszel fel hanem akadékoskodsz. Ez merőben más dolog. Nem gondolom, hogy az LMP meg akar győzni téged az igazáról. Amit nyújt egyenlőre ennyi és ha ez neked nem elég akkor lehet tovább keresgélni. Nem értem miért kell neked itt tovább trolkodnod? Reakciót nem kérek a süketelésedből engem már meggyőzőtt az LMP. Hajrá! Csak így tovább!

alfredo 2009.05.08. 20:34:07

@Rózsa Misi:

1. Pártprogram van, néhány linket találsz már itt róla. Kár erről több szót.
2. Hogy az SZDSZ választáson önálló többséget (...) aligha az SZDSZ hibája."
Micsodaaaa? Hát kinek a hibája akkor? Talánbizony a választóké? Ők hibáztak???? Bakker, ha egy párt 20 év után is azon küzd, hogy bejusson az ogy-be, az bizony az ő hibájuk.

hulyeinformatikus 2009.05.08. 21:26:37

@alfredo: "Micsodaaaa? Hát kinek a hibája akkor? Talánbizony a választóké? Ők hibáztak???"

Olyan másfél éve az egyik szadi vezető mondta, hogy a választók nem érdemlik meg a szadesz liberalizmusát..

(pontosan nem tudom idézni)

:-)

Rózsa Misi 2009.05.09. 12:00:00

Alfredo!

Ismételjem meg a kérdéseimet? Te azt mondod van az LMP-nek programja. Milyen program az, amiben a legfontosabb kérdésekre nincs semmi válasz? Még érintőlegesen sem. Vagy én néztem volna el? Nos akkor a programotok alapján, biztos tudsz válaszolni az egyszerű kérdéseimre. Szeretném ha megtennéd.

Rózsa Misi 2009.05.09. 12:01:32

@Bignózi:

"Örökre titok marad, hogy mit tennétek a piaci verseny támogatásának érdekében. Soha nem tudhatjuk meg, hogy milyen formában kívánjátok támogatni a hazai kis és középvállalkozásokat. Nem tudhatjuk meg, hogy milyen elképzeléseitek vannak az adórendszerről, a társadalombiztosításról. Örök titok marad, hogy milyen elképzeléseitek vannak a munkahely teremtésre. Rejtélybe burkoljátok elképzeléseiteket az egészségügyi és a szociális ellátórendszerrel kapcsolatban. Nem tudhatjuk meg, hogy mi a válaszotok a társadalmi integrációra. Nem tudhatjuk meg, az agráriummal kapcsolatban milyen elképzeléseitek vannak. Tehát a legfontosabb gazdasági és társadalmi kérdésekről titok, hogy mi a véleményetek."

Ezek igen egyszerű kérdések szerintem. Napok óta még sem sikerült egyikőtöknek sem választ adni rájuk. Miért nem?

Rózsa Misi 2009.05.09. 12:02:59

@alfredo:

Ha megunod valamiért a feleségedet és azt mondod, jöjjön helyette inkább egy új nő, akkor neked, mindegy, hogy milyen az az új nő? Vadai Ági, Lendvai Ildikó is jöhet melléd az ágyba, hiszen a lényeg csak annyi, hogy nem a megunt feleséged legyen ott?

Pollack 2009.05.09. 13:27:20

@Rózsa Misi: Nem tudom másként mondani, hogy Te is megértsd, de hátha:
Az EP-program már kész van, olvasgathatod. A nagy program őszre lesz kész, addig nézegesd az alapvetéseinket, az Agendát. Enné többre jelen állás szerint nem számíthatsz.

Azon kívül a párt nincs 3 hónapja, hogy megalakult, így szerintem az ilyen hiányosságok nem olyan furcsák. Egy maihoz hasonló, válságos és változékony klímában pedig elég nehéz úgy programot alkotni, hogy annak bizonyos lényeges elemei fél év múlva is alkalmazhatók legyenek.

Másfelől a program meg úgysem kötelez senkit semmire, ezt többek között az SZDSZ is remekül bebizonyította az elmúlt 20 évben.

Amúgy sem az számít, hogy ki mit mond, vagy ír le. Csak az számít, amit tesz. Ez a program+kormányzás kérdéskörben fokozottan igaz.

alfredo 2009.05.09. 13:45:18

@Rózsa Misi:

A mi programunk alapján? A családomra vagy a munkahelyemre gondoltál a többesszám alatt? Merthogy párt tagja még sosem voltam. Nem kell ugye, abból kiindulnod, hogy az élet csupa pártkatonákból áll. ;)
Persze felteheted a kérdéseidet azért nekem is nyugodtan. Rajta!

alfredo 2009.05.09. 13:53:50

@Rózsa Misi:

Nem hiszem, hogy a családi intimitást egyazon kategóriaként lehet kezelni a pártszimpátiával.
De jó, induljunk ki abból, neked tökmindegy, hogy a kedvesedről van szó vagy pártodról! Nézzükcsak: ha valami miatt csalódsz a kedvesedben és már nagyon szakítósban vagy vele, akkor jóeséllyel elkezdesz kifelé kacsintgatni, mégpedig természetszerűleg olyan hölgyekre, akikről addig kevesebbet tudhatsz, mint az addigi kedvesedről. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én ilyenkor sem nézek "bárkire", hanem csak olyanra, aki valami miatt vonzó nekem. Ha talál ilyet az ember, akkor elkezdő összehasonlítani a kettőt: az egyik szép ugyan, sokáig együtt voltatok, de többször átvert, megcsalt, a másik szintén szép, nincs közös történet, de tiszta lappal indul nálad. Melyiket választanád. Naná, hogy azt, amelyik már harmincszor félrekefélt, igaz?
Én nem. Én azt választanám, akihez vonzódom - lehet ugyan, hogy egyszer majd ő is megcsal, de ez feltételezés. A másikról biztosan tudom, hogy megtette, sokszor megtette, meg fogja tenni hát újból.

alfredo 2009.05.09. 13:56:57

@Rózsa Misi:

Azt még enm árultad el, ha nem az szdsz hibája, akkor ugyan kié, hogy alig van szavazója?

:))))))))))))))))))))))))))))

valaki76 (törölt) 2009.05.09. 18:03:31

@Rózsa Misi: Mi a véleményed az alábbi tanulmányok megállapításaival, ajánlásaival kapcsolatban?

Az államháztartás ökoszociális reformja
www.levego.hu/letoltes/kiadvanyok/zoldkolts_tan_2008.pdf

Adócsalás személygépkocsi elszámolással és egyéb trükökkel
www.levego.hu/letoltes/kiadvanyok/adocsalas.pdf

Tiltandó támogatások
www.levego.hu/letoltes/kiadvanyok/tiltandotamogatas.pdf

Ezek igen egyszerű kérdések…

alfredo 2009.05.09. 18:15:04

Azt nem értem. RM a 168 óra fórumán is, máshol is utalt már rá, ő pértfeladatként végzi a fórumozást. Rendben, így dolgoznak, ok. Bizonyára más pártoknál is előfordul az ilyesmi. Azt azonban nem értem, RM miért nem áll le. Jómagam nemegy olyan fórumozót ismerek, aki - legalábbis részben - RM "áldásos" tevékenysége folytán ábrándult ki a szadiból. Viszont senkiről nem hallottam eddig, akit ő győzőtt volna meg, hogy legyen az SZDSZ szavazója. A 168 órás kitiltásdömpingje pedig (RM ugyanis egy sor nemszadeszpárti fórumozót tiltott már ott le) arra enged következtetni, tényleg nagy butaság volt eddig féltucatszor azt a pártot támogatnom.

Éhesló 2009.05.09. 19:55:16

@alfredo: Az volt. R.M. nélkül is. Ezért nem lehet más a politika, mert az eredendő PC mocsok mindenhol ott található, mindent bekékít és nincs mersz lemosni.

Radiszadi · http://radi-szadi.tk 2009.05.09. 20:11:45

Én meg a sarki presszóban egy sráctól (A NEVÉRE ÉN SEM EMLÉKSZEM), hogy az egész LMP köztörvényes bűnözők gyülekezete.
Állitásom és a posztban leírtak valóságtartalma nagyjából megegyezik. Egy magára valamit is adó politikai erő, az ilyen vádakat, melyeket Vay Márton megfogalmazott TÁNYEKKEL és BIZONYITÉKOKKAL támasztja alá. Csodálkozásra azonban semmi ok, hiszen jól tudjuk, kik irányitják valójában az LMP politikáját: ez az MSZP, aki a Demosz alapítványon keresztül pénzeli.
Nem "valaki a kocsmából", hanem Krausz Tamás jelentette ki, az MSZP-ből való kilépésekor.

Pollack 2009.05.09. 20:18:44

@Radiszadi: Tévedsz. Minket a FIDESZ hozott létre, hogy a széteső SZDSZ helyére lépjünk, s felszívjuk a szavazóikat, valamint, hogy utat nyissunk a nyugatról érkezendő újabb dollár-milliárdoknak. :)))

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.05.09. 22:49:07

@Radiszadi: Van link erre a Krausz-szövegre?
Amúgy elég érdekes színjáték volna az MSZP és LMP részéről, ha igaz lenne... az LMP mindent mondott már az MSZP-re, csak jót nem.

Pentvalley 2009.05.09. 23:06:03

@Radiszadi: Akkor most Táncsics vagy Demosz?! Linket!
Fiúk, ha már kiadták a központban, hogy dolgozni kell, akkor legalább összehangoltan tegyétek!
Egyébként higgyétek el, ha az SZDSZ nem kerül be az EP-be és jövőre az OGY-be, akkor az kizárólag az LMP-mszp paktumnak lesz köszönhető, az SZDSZ eddigi működésének ehhez semmi köze.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.05.09. 23:11:52

A szadesz már csak ilyen... már el sem tudják képzelni azt, hogy valaki becsületes, és pont azt mondja, amit gondol, és pont azt teszi, amit mond...

Mindenesetre, Lányok, Fiúk, én nagyon örülök, hogy sikerült. A riadóláncot, a hálózatot, az interneten keresztüli szervezést ismerem, de Ti sokkal ügyesebbek vagytok most, mint én voltam 2006-ban...

Hogy Rózsa Misit Rátok szabadították, az sem véletlen. Neki az a dolga, hogy bomlasszon, aláásson, gyalázkodjon - velem is ezt csinálta 2005-2006-ban, mert a szadesz még tőlem is annyira félt, hogy azon kívül, hogy a hivatalos médiában hirzárlatot rendeltek el a haverjaik révén, naponta mocskolódott Rózsa Misi a saját blogomon is. Ő nem olvas, csak ir, úgyhogy hiába linkeltek neki, a programot nem fogja elolvasni, és sose fogja megérteni, hogy a szadesz programja az LMP program margójánál és üresebb, a két évizedes munkásságuk pedig egy vertigó.

Fontos, de veszélyes ponthoz értetek el azzal, hogy hivatalos jelölt lett a párt - egyfelöl, bizonyítottátok, hogy nemcsak okosakat tudtok irni, hanem a közösségszervezésben is ügyesek vagytok, jó úton haladtok - egyre többen fognak csatlakozni, és ez a jó ebben, de tudnotok kell, hogy az amúgy impotens magyar politikusi elit megérezte a veszélyt Bennetek, és ha eddig megtűrte a betolakodókat, most be fog keményíteni - elsőként a hivatalos média fogja zárni a sorokat, hogy azt a képet adja az átlagember számára, hogy nem léteztek, nincs is ilyen, hogy LMP, ezek csak hőbörgő srácok, akik ugrálnak, de semmi komoly, hiszen pénzük nincs... Tőlem, amig még készültek intejúk velem 2006-ban csak arra voltak kiváncsiak, hogy mennyi pénzem van a kampányra, és nem a programom érdekelte az újságirókat, aztán, már ezt sem, mert jobbnak találták a teljes hírzárlatot...
De az eltelt három évben "fokozódott a helyzet" és remélem, hogy az aljas kis praktikáik nem jönnek be, már nem lehet visszanyomni a gyereket az anyja hasába!
Győzni fogtok! Hiszek benne és teszek érte.

Eva M. Amichay
2006-ban az egyetlen pártfüggetlen jelölt a főpolgármesteri posztra, akinek akkor nem sikerült...

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.05.09. 23:22:52

@annacsek:
A csend nem véletlen - a magyar sajtó sosem volt ennyire pártseggnyaló, mint most. A nagy pártoknak megvannak a kapcsolataik ahhoz, hogy mi legyen hír, és mi nem.
2006-ban a főpolgiválasztáson ugyanezt játszották velem - aki nem jelenik meg a médiában, az nincs. Ez akkor bejött nekik, de azóta az internet is erősebben működik, és a hálózat is szépen épül. Minden szimpatizánsnak beszélnie kell az LMP-ről, minél nagyobb körben, hogy ne tudják letagadni... ez nem lebecsülendő probléma.

menza 2009.05.11. 18:45:04

Én csak gratulálnék. Csendben.

Rózsa Misi, radiszadi, 1990-ben az SZDSZ kizárólag profi politikusokkal indult? Már máshol is szóvá tettem, nem tartom etikusnak amit Misi csinálsz. Se a blogodon postodat, se az itteni soraidat. Vannak jóízlésű emberek, vannak akiknek a kaki sem elég büdös, ha valamit el akarnak érni. Én nem dobálok kakit, de nézzetek kicsit magatokba... Bár még mindig probléma, ha arra gondolok, nem arra fogok szavazni, akikre eddig tettem, 19 éve... de ne feledd Misi, a kaidobálónak is rohadt büdös lesz a tenyere, pláne ha trágyadomb van mögötte, az úton.

Tehát mindenki jobban tenné, ha az EP-re készülne. Az országnak meg az lenne a jó, ha ez a kispárt is elérne valamit, hogy lássák az emberek, nincs elveszett szavazat és két szr közül nem csak a kisebbik rosszat lehet választani. Ahogy ez egy demokráciában szokás.. amit a jelenlegi parlamenti pártok szemétdombbá változtattak. Populizmus? Igen, lehet az, de ebben a populizmusban élünk.... Ideje visszaadni a hitet abban, hogy lehet meggyőződésből is szavazni. Egy pár LMP-s képviselő sem lesz rosszabb, mint akiket eddig menekítettek ki az EP-be. (SZent-Iványitól elnézést, a legmélyebb tisztelet Vele szemben)

Rózsa Misi 2009.05.12. 10:58:32

Menza!

Azt írod, hogy Szent-iványit tiszteled. Gondolom azért, mert hiteles embernek tartod, akiről tudod, hogy munkáját az EP-ben is elismerik és jelentős szerepe volt sok mindenben, ami az ország érdekét segítette. Ha adott egy ember, akit tisztelsz, ha tudod, hogy már bizonyította, hogy alkalmas kint a magyar érdeket képviselni, akkor miért akarnád, hogy ne ő jusson ki? Miért szavaznál ellene a választáson? Ez nem egészen logikus nekem.

Te is tudod, ahogy a közvéleménykutatások is egyértelműen bizonyítják, az LMP-nek semmi érdemi esélye nincsen kijutni az EP-be. Már az is csoda, ha a 2%-os eredményt el tudja majd érni, hiszen az is közel minimum százezer szavazót feltételezne mögöttük, ami nincs. Tehát ha tudod, hogy nem juthat ki az LMP az EP-be, akkor nem gondolod, hogy a rá adott szavazatod elvesztett szavazat? Hiszen adhatnád olyanra is, akinek az LMP-vel szemben valóban van esélye kijutni, és olyan értéket képvisel, amit te sem utasítasz el.

hulyeinformatikus 2009.05.12. 11:08:56

@Rózsa Misi: Nézz utána az "ellene" és a "nem mellette" szavak jelentésének.

hulyeinformatikus 2009.05.12. 11:10:38

@Rózsa Misi: "Te is tudod, ahogy a közvéleménykutatások is egyértelműen bizonyítják, az LMP-nek semmi érdemi esélye nincsen kijutni az EP-b"

Az SZDSZ-nek is nagyjából annyi esélye van.
Legalább egy, de inkább kettő nagyságrenddel nagyobb költségek mellett.

Ez egy hatékonyan működő párt?

Rózsa Misi 2009.05.12. 11:34:33

Az SZDSZ-nek van esélye az 5% átlépésére az EP választásokon. Nézd meg a medián felmérését, a legutóbbinál is az SZDSZ-t 4%-ra lőtték be, míg az LMP a KDNP-hez hasonlóan a mérhetetlen kategóriában van lent.

hulyeinformatikus 2009.05.12. 11:44:36

@Rózsa Misi: Máshol pedig 1%-on.
Hibahatáron belüli az eltérés közte és az LMP között.

Mindez 10x, 100x akkora pénzből.
Én nem lennék büszke erre.

Rózsa Misi 2009.05.12. 11:55:33

Nincs hibahatár, az LMP nem mérhető. Akárhol indultatok eddig választásokon, mindig lényegesen le voltatok maradva az SZDSZ mögött. Az SZDSZ sem áll fényesen, ez való igaz, de azért nem egy kategória a teljese esélytelen LMP-vel. Az SZDSZ bekerülhet. Hogy be fog e vagy sem, még necces. Az LMP meg biztosan nem fog. Az SZDSZ-re leadott szavazat nem elvesztett szavazat, mert bekerülhet és a listáján is olyan ember áll az élen, aki alkalmas az ország képviseletére. Az LMP-re leadott szavazat eltékozolt a semmire adott voks, hiszen esélye nincs, hogy bent legyen és alibi a listavezető személye is.

Az LMP a KDNP-vel azonos kategória ma, igaz a KDNP azért valamivel még erősebb. majd az MSZP-vel közös listán 2010-ben az OGY-ba a KDNP módjára ti is akár bekerülhettek. Végülis adósotok az MSZP.

alfredo 2009.05.12. 12:36:08

@Rózsa Misi: "Nincs hibahatár..."

Te nagyon érthetsz ám a közvéleménykutatáshoz, igaz? Nincs hibahatár? Mintavétel sincs? Súlyozás sincs? Esetleg kérdéseket sem tesznek fel?
Az SZDSZ már bebizonyította tehetetlenségét, alkalmatlanságát. Attól, hogy még - mutatóban - maradt ott egy-két hiteles arc (Szent-Iványi, pl.) még nem lesz az egész párt vállalható.
Ha jól értzem, szerinted ne alakuljon meg egyetlen új párt sem, mert kezdetben még kicsi lesz a támogatottsága. Ezt mondod.
De könyörgöm, az szdsz már 20 éves, de még mindig kicsi a támogatottsága!!!!!
Végül pedig: én eddig ötször voksoltam ogy-i választáson az szdsz-re, de két éve úgy voltam vele (egészen idén évelejéig), ha jön bármilyen választás én elmegyek, de érvénytelen szavazólapot adok le a tiltakozásul. Ergo: Ha nem lenne LMP, az SZDSZ-re akkor sem voksolnék! A voksom tehát nem lehet elveszett. Hidd el, nem egyedül vagyok ezzel (ha nem hiszed, az azt jelenti, szerinted még mindig legalább 6-7% körül van a pártod)! Javaslom, ezt a lejárt lemezt már te se támogasd.
Ja, nem teheted, a fizetés... Értem.

hulyeinformatikus 2009.05.12. 13:14:13

@Rózsa Misi: "Akárhol indultatok eddig választásokon, mindig lényegesen le voltatok maradva az SZDSZ mögött"

Kellett Neked a kék kapszulát választani.

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2009.05.12. 13:28:50

Nahát, Rózsa Misi, hogy hiányoztál! :-) Igazi pangás van itt nélküled!
Mivel elég bennfentes vagy, hadd osszam meg veled a gondolataimat.
Gondolkodtatok már azon, eddig kik szavaztak rátok, és vajon miért tennék még egyszer? Biztos, hogy az szdsz potenciális bázisának bejönnek azok az üzenetek, amiket a plakátra nyomtatok? Vagy kire számítotok? Akik rettegnek a Gárdától? Vajon hány ilyen van a szimpatizánsaitok között?
Gondolkodtatok már, milyen választásra készültök? Szerintetek a szavazóitok tudják? Ha igen, nem azt kéne nekik sulykolni, mit fogtok tenni az EP-ben? Nem mondom, hogy a szocik rettenetes dizájnú plakátjairól kell mintát venni, de ők legalább ahhoz vették a fáradtságot, hogy megfogalmazzanak egy-két kérdést, amit Európában képviselni fognak. Próbáljátok meg összerántani a saját táborotok romjait, sokkal hasznosabb volna, mint hergelni az lmp-seket. Lehet, úgy is buktok, de legalább elmondhatjátok, hogy próbálkoztatok.

Rózsa Misi 2009.05.12. 15:01:00

Alfredo!

Az SZDSZ esetében a választók pontosan tudhatják, hogy mit tenne. Elég világosan megírta ezt átfogó programjában. Az LMP nem mond semmit, programja nincsen. Az SZDSZ-nek előbb volt programja és utána a programra alakult meg maga a párt. Ahogy ideológiai és politikai pártoknál ez természetes. Az LMP egy marketing párt. Azt gondolták, meg lehet lovagolni sikeresen a társadalomban meglévő averziót a politikai elittel szemben. Úgy gondolták elég annyit mondani, hogy legyen más a politika, és akkor az emberek rohanni fognak ezt a szép mondatot támogatni. Láthatjuk, hogy ez nem jött be.

De akik az LMP mögött állnak , nem is azt akarták, hogy bejöjjön. Az LMP pont úgy egy eszköz az MSZP kezében, mint ahogy a Jobbik volt a Fideszében. A Jobbikot a Fidesz hozta létre, saját hatalmi céljainak érdekében. A Fidesz tett bele nem kevés pénzt is, a Fidesz futtatta fel. Azóta önjáróbb lett a gyermek, ami mára már a Fidesznek is kényelmetlen, de ez egy másik történet. Az LMP-vel az MSZP célja nem volt más, mint az SZDSZ szavazóbázisának megosztása. Igazából ez se nagyon jött össze, mert igen kevés liberális támogatja az LMP féle populizmust. Ott hibázott a számítás, hogy nem vették figyelembe, hogy a liberális szavazók többségét demagógiával nem lehet megfogni. Voltak persze liberálisok, akiknek először még tetszett az LMP, de amikor látták, hogy üres lufi, legyintettek és ott hagyták őket. A szélsőbalos Humanista Párttal való összeállás az LMP részéről szintén hiba volt, és potenciális szavazókat veszítettek el.
Liberálisokat multik elleni uszítással, a globalizáció támadásával, a tőke elleni kirohanásokkal csak taszítani lehet. Akiket meg ez nem taszít, azok nem is voltak soha liberálisok.

Az SZDSZ végig megmondta és azért harcolt, hogy érdemi reformokra van szüksége az országnak, mert ha ezek nem következnek be a fejünkre fog szakadni a plafon. A szocialisták megakadályozták többségüket kihasználva, hogy az SZDSZ programjában megfogalmazott reformok megvalósulhassanak. A Fidesz az uszításával pedig rájátszott a demagógiára és megakadályozott mindent, amit csak tudott, a közhangulat negatív befolyásolásával. Az MSZP tényleg balfaszok gyülekezete, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy miért kellenének a reformok. A Fidesz pontosan tudta, hogy miért kellenek, de ők arra játszottak, hogy legyen minél rosszabb az országnak, mert az szolgálja leginkább hatalmi érdekeiket.
Amikor a plafon már majdnem a fejünkre esett, akkor már hazai és nemzetközi szakértők is egyértelműen kimondták, ha az SZDSZ programja valósult volna meg, nem jutott volna az ország ilyen nehéz helyzetbe. Most is az SZDSZ érte el, hogy felálljon a Bajnai kormány és az MSZP kénytelen legyen az előrehozott választásoktól rettegve engedelmesen megszavazni a válságkezeléshez szükséges elemeket. Ez jelentős részben most az SZDSZ programja alapján valósul meg, ha nem is reform, de hasznos.
Tehát az ma már nem kérdés, hogy az SZDSZ volt az a párt, amelyik tudta, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy az ország erősödhessen. bebizonyosodott, hogy az SZDSZ programja az, ami megoldást ad a létező problémákra. Lehet demagógiákkal azt állítani, hogy ez nem igaz, de a tények makacs dolgok. És ezt tudjuk elegen ahhoz, hogy az SZDSZ 2010 után is a törvényhozás része legyen. Ebben nincs kétségem.

Hogy egy párt ereje mekkora, az nem függ össze szorosan a minőségével, mert ebben az országban sajnos a populizmusra nagyobb igény van, mint a józan realitásra. Ingyen pelenkák ígéretével, 14. havi nyugdíj emlegetésével több szavazót lehet szerezni. De ha a tömeg adja az értéket, akkor szart kéne ennünk, mert egymilliárd légy imádja a szart. :-)

Az SZDSZ nevéhez rendkívül sok reform köthető, ami megvalósult. Kezdhetném például a sorkötelezettség eltörlésével, az informatikai társadalom megteremtésén át sok egyébbel. Az SZDSZ-re van miért szavazni. Ha te nem akarsz, az a te dolgod. Az SZDSZ egy programra építkező, értékelvű liberális párt. Az LMP meg egy üres tartam nélküli populista lufi.

Karcolt lendület 2009.05.12. 15:10:01

@óvadóc:
Most jövök rá, hogy Rózsa Misi egy párhuzamos univerzumhoz tartozik ahol az SZDSZ programokban lehet még hinni, az LMP-nek nincs alapprogramja, de legalább pénzeli az MSZP (hogy miért teszi ezt hű fegyverhordozójával szemben, azt nem tudom) és az LMP már indult több választáson, ahol alulmaradt az SZDSZ-szel szemben. :-)))

Szinte sajnálom, annyira szánalmas, ilyen szar munkája csak a betelefonálós műsorok vezetőinek lehet. ;-)

Karcolt lendület 2009.05.12. 15:14:00

@Rózsa Misi:
"Az SZDSZ egy programra építkező, értékelvű liberális párt. Az LMP meg egy üres tartam nélküli populista lufi."

Jajj, ne fokozd, ne fokozd. :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ROTFMAO

Rózsa Misi 2009.05.12. 15:17:06

Karcolt lendület pár napja várom türelmesen, hogy válaszoljál a feltett kérdéseimre. Miért nem kaphatok azokra egyetlen érdemi választ sem tőled? Elsiklottál volna felettük? Na akkor újra itt van, hátha most sikerül valamelyikőtöknek válaszolnia:

"Örökre titok marad, hogy mit tennétek a piaci verseny támogatásának érdekében. Soha nem tudhatjuk meg, hogy milyen formában kívánjátok támogatni a hazai kis és középvállalkozásokat. Nem tudhatjuk meg, hogy milyen elképzeléseitek vannak az adórendszerről, a társadalombiztosításról. Örök titok marad, hogy milyen elképzeléseitek vannak a munkahely teremtésre. Rejtélybe burkoljátok elképzeléseiteket az egészségügyi és a szociális ellátórendszerrel kapcsolatban. Nem tudhatjuk meg, hogy mi a válaszotok a társadalmi integrációra. Nem tudhatjuk meg, az agráriummal kapcsolatban milyen elképzeléseitek vannak. Tehát a legfontosabb gazdasági és társadalmi kérdésekről titok, hogy mi a véleményetek?"

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2009.05.12. 15:50:29

@Rózsa Misi: pár napja várom türelmesen, hogy megtudhassam végre, hogyan pénzeli az mszp az lmp-t. Ki tudja, ha átláthatnék végre a szitán, hátha mégsem mennék szavazni.

valaki76 (törölt) 2009.05.12. 15:57:44

@Rózsa Misi: Mit gondolsz arról a pártról, amely efféle „programmal” kampányol

program.szdsz.hu/valasztasi_program_2006.pdf


Miközben a koalíciós partnerével 6 hónap alatt 9.8%-os - hozzávetőlegesen 2000 milliárd forintos – államháztartási hiányt hoz össze?

Rózsa Misi 2009.05.12. 15:59:11

Óvadoc!

Radiszadi berakta ide a linket Krausz Tamás nyilatkozatáról ennek kapcsán, csak valami furcsa technikai hiba miatt eltűnt innen. :-)

Karcolt lendület 2009.05.12. 16:03:11

@Rózsa Misi:
Arról nem tehetek, hogy nem tudsz linkre kattintani. Azt meg ne várd, hogy két db kb. 50 oldalas irományt beszúrok ide kommentbe táblázatokkal együtt:

lehetmas.hu/img/lehetmas_agenda.pdf
compasspolicy.hu/img/zold_elenkites.pdf

(Konkrétan megtaláltam bennük a válaszokat a kérdéseidre, de nem hiszem, hogy megérné a fáradtságot, hogy leírjam itt, úgysem olvasod el és úgyis tovább fogod szajkózni a hazugságaidat.)

Szóval továbbra sincs közös témánk, nyugodtan hanyagolhatsz, én is ezt teszem veled.
Az meg legyen az SZDSZ baja, hogy egy ilyen agyatlan troll nyomul az érdekében. :-)))

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2009.05.12. 16:23:46

@Rózsa Misi: Nem próbálnád meg még egyszer? Mármint a linket.

Rózsa Misi 2009.05.12. 16:25:50

Én természetesen megnéztem a linket amit beraksz, de abban semmi érdemit nem olvastam a kérdéseimről. Nincsenek válaszaitok a legfontosabb gazdasági és társadalmi kérdésekre ezek szerint. De cáfolj rám, és mutasd meg mi a válaszotok arra, amit kérdeztem. de ha kérhetem ne újra és újra azt a linket rakd be, ami nem ad semmire választ, csak populista demagógiákat mond a levegőbe. Tehát érdeklődve várom, hogy sikerül e megadnod a kérdéseimre a választ, vagy tovább ködösítesz egyenes és őszinte válasz helyett.

Rózsa Misi 2009.05.12. 16:26:47

Óvadoc radiszaditól kérjed. Ha megadsz itt egy mail címet, akkor szerintem arra is elküldi neked és akkor nem tűnik el, mielőtt elolvashatnád.

Rózsa Misi 2009.05.12. 16:32:38

Óvadoc! Mit gondolsz ki az a Dessewffy Tibor? Aki ugye az LMP egyik fő embere. Nos róla tudnod kell, hogy Gyurcsány bizalmi embereinek az egyike. Nézzél nyugodtan utána a világhálón és látni fogod, hogy hosszú ideig volt az MSZP és Gyurcsány bizalmas tanácsadója.

Rózsa Misi 2009.05.12. 16:34:29

Ja és Dessewffy Tibor az MSZP Demosz alapítványának vezetője is egyben...

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.05.12. 17:39:30

Misi, egy időben értelmes embernek gondoltalak az alapján, ami a kommentjeidből a nyomtatott 168 Órában megjelent. Az ottani fórumot soha nem olvastam, csak a heti szemelvényeket, de ez is elég volt egy határozottan pozitív kép kialakítására. Most szépen leromboltad ezt pár nap alatt. Ennyi baromságot a jobbikosok is ritkán hordanak össze ilyen sűrűségben. Nem vagyok LMP-s, egyelőre még az sem biztos, hogy rájuk szavazok június 7-én, de jelenleg nekik van a legnagyobb esélyük a voksomra. És hogy miért?
Ez egy szociálliberális - meg zöld, de nem méregzöld, mint a grínpíszesek - párt (még akkor is, ha egy-két konzervatív oldalról jött ember is van benne, mint Ivády), amilyen eddig nem volt a magyar politikában, és ez kimondottan szimpatikus nekem. Eddig volt a baloldali MSZP, meg a liberális SZDSZ, és ezekből gyúródtak össze számomra elfogadható koalíciók. Persze külön-külön is bármelyik szimpatikusabb lett volna a fidesznél és csatlósainál, de így volt a legjobb a lehetőségek közül. Most alakulni látszik egy jobb lehetőség. Próba-cseresznye. Nagyon kevés idejük volt/van, jövőre az ogy. választáson több esélyük lehet, bár ha most messze elmaradnak a mandátumhoz szükséges szinttől, annak a negatív hatása kitarthat addig is. Remélem, egy esetleges kudarc után nem esnek szét úgy, mint a Centrum... de az egy mesterségesen összetapasztott választási párt volt, ennyiben különbözik.
Miért nevezem szociálliberálisnak a pártot? Kapaszkodj meg, Misi: a PROGRAMJUK alapján alakult ki ez a véleményem.

Dessewffy mióta LMP-s? És ha a szocik csinálták volna az LMP-t, akkor miért támadná őket ilyen hevesen az LMP? Ne gyere azzal, hogy ez csak olyan, mint ahogy a Jobbik is támadgatja már alibiből itt-ott a Fideszt, mert egyrészt ehhez több év kellett, valamint ott a több tucat önkormányzat, ahol együttműködnek, és ott a polgári kör, amelyben Orbán és Vona együtt van. Az MSZP és LMP közt semmiféle ilyen összefonódást nem tudsz találni, a legtöbb az, hogy Schiffer valaha ifjúszoci volt, vagy mifene.

Nils. H 2009.05.12. 17:47:50

"Dessewffy Tibor? Aki ugye az LMP egyik fő embere"

Hogymicsinálsz?

Rózsa Misi elég volt ebből a program számonkérésből. Ugyanis az szdsz-nek sincs programja. Nincs neki. (Pedig a konstruktív megszavazásával most gyakorlatilag kormánypárt.)
Az utolsó létező programotok az volt, hogy Fodor Gábor hogy kerüljön a székbe, és akkor majd mi lesz. Hát nem lett semmi. Ráadásul azt a programot is a LaknerZoli írta. Gratulálok.

Te személyesen is felelős vagy azért, hogy az embernek (sajnos, ma már) kifordul a gyomra az szdsz-től. Pedig jó gyomrom van, bírta sokáig.

popeye99 2009.05.12. 18:13:49

@Rózsa Misi:

Nem tudom, hogy mit vársz ilyen ökofanatikus, látens-komcsi bandától, mint az LMP. Immár Magyarországon is túszul ejtették és kisajátították félanalfabéta, balszeles aktivisták a környezetvédelem fogalmát, kitaszítva azt a tudomány medréből, közben sületlenségeket hazudva a géntechnológiáról, atomenergiáról és más hasonlókról. Olyan emberek ezek, akik kollektivista eszméiktől vezérelve megvetik a piacgazdaságot, a kapitalizmust, a tudományt és a racionalitást és az egyéni felelősség vállalását. Megvetik az egyén szabadságát és alárendelik azt az éppen aktuális hisztijeiknek. Pl. a klímaváltozás-hisztéria, és olajcsúcs hisztéria, közben meg reménykedve várják azt a pillanatot, amikor civilizációnk összeomlik. Az ilyen emberek vetik alá az egyén boldogsághoz, egyéni érvényesüléshez és szabadsághoz való elidegeníthetetlen jogát a nemzethűségnek (nácizmus), a társadalmi osztályokhoz való hűségnek (kommunizmus), vagy Gaia-nak (radikálzöldek). Az anti-Humanista Párt, Várady Tibivel (és az LMP-vel együtt) meg egy tipikus üresfejű droidhorda, az LMP programja és a Védegylet „Gazdálkodj okosan!” c. könyve alapján bizton állíthatom, hogy a zombihordának lila gőze sem volt arról, hogy valójában mi ellen tiltakoznak, csak összegyűltek, mint a birkák, hogy „nagyot alkossanak”. Jöhetnék nemzetközi adatokkal, hogy ez a rendszer a legtakarékosabb, leghatékonyabb és próbálgathatnám bizonyítani, hogy köze nincs a Michael Moore által megfilmesített gagyi és embertelen amerikai rendszerhez, de leperegne róluk, mert csak a saját belterjes hülyeségeiket veszik be és számukra a Védegylet és az ÉS magazin jelenti a megbízható forrást. Ja az is nyilvánvaló a Zöld programjukból és a Védegylet könyvéből, hogy fogalmuk sincs az egészségügyi gazdálkodás bevett modelljeiről (úgymint Szemaskó modell, Beveridge modell, Bismarck modell) és így mondanak "szakvéleményt" a dolgokról.
Ez a pártocska jó magyar szokáshoz híven egy eredeti gondolatokkal nem rendelkező, külföldről másolt klisét követ, ostobaságuk többek közt abban is kicsúcsosodik, hogy nemzetközi szélbalos haverjaikhoz híven, eszméjüket szóról szóra lemásolva szembefordítják a kapitalizmust a környezetvédelemmel. Hát közlöm veletek, szélbalos kis doktorátussal nemigen rendelkező barátaim, hogy Európa legkörnyezetkímélőbb és legfejlettebb országai egyben a legszabadabb ún. neoliberális gazdaságokkal is rendelkeznek, (pl. Dánia, Hollandia, Izland).
Ebben az országban még csak építkeznek, máshol már ott tartanak, hogy tudósokat félemlítenek meg, járatnak le és embereket ölnek. Itt az ideje riadót fújni, a Zöld Viperát addig kell eltaposni, amíg még kicsi!

Gyönyörű cikk, mely hűen kifejezi ezen pártocska mentalitását és hazug voltát, a cikk alatti hozzászólások a legjobbak, sokat feltárnak arról, hogy milyen a párt valódi arca:

lehetmasapolitika.blog.hu/2009/03/23/tovarisi_neokonyec_1

A cikkíró egy primitív gyalázkodó bugris, érve az, hogy "találkozzunk és megmutatom neked köcsög". Nem mondja ki, de így van.

harcigolya 2009.05.12. 18:45:19

Látjátok, ezért ne legyetek ti az új SZDSZ. És még a 'szalonképes' ideológiát se vegyétek át tőlük. Ne keveredjetek ezzel, OK hogy ti is Pesten lehettek majd jók, és az ő bázisukra támaszkodhattok minthogy szerencsére el fognak tűnni a szarban, de szerintem ez a kezdeményezés szélesebb rétegek felé is nyithat. Hajrá ti.

Rózsa Misi 2009.05.12. 19:37:50

Kedves BM!

Egyszerűen kérdéseket tettem fel nekik, amikre valami miatt nem kapok választ hiába kérdezem.
Tudod én valóban úgy gondolom, hogy minden politikai párttól elvárom, hogy legyen programja, mert ha átfogó érdemi program nélkül akarja a bizalmamat kérni, azzal bizony hülyének néz.

Rendkívül idegesít, hogy például a Fidesz is csak szövegel arról, hogy majd előveszi az ő nagy csoda programját, de közben sehol nem látni abból semmit. Piszokul idegesít, amikor úgy szidja a kormányt, hogy az általa elítélt intézkedésekkel szemben nem nevez meg semmi érdemi alternatívát. Parasztvakítás. Mert nem mondom, hogy a Bajnai kormány hibátlanul teljesítene. Már most van amiért lehetne ezt a kormányt jogosan kritizálni, de nem úgy, hogy azt mondjuk ez így szar, takarodjanak, hanem elmondjuk mi az amit rossznak tartunk, megindokoljuk, hogy miért tartjuk azt rossznak és ezzel szemben egy másik alternatívát vázolunk fel. Ez az ellenzéki politizálás lényege. De akár azt is mondhatnám, hogy a politizálás lényege.

Az LMP nem politizál. Hiszen azoktól is csak azt hallod, hogy ami most van az nem jó és mást kell csinálni. És hallod persze, hogy azt kell elérni, hogy itt kolbászból legyen a kerítés, ne basszák falhoz a macskát, ültessenek fát és legyen mindenki nagyon, de nagyon boldog. Szép gondolatok, de tartam nélküli frázisok valójában. Ez nagyon kevés.

Nem azért akarok választani a pártok közül, mert éppen lila pulóvert vettem fel és kéne egy divatos párt hozzá. Azért szavazok egy pártra, mert a képviseleti demokráciában azt akarom elérni, hogy az a párt képviseljen engem, a programjának megfelelő módon és formában. Felhatalmazást adok a szavazatom által egy adott program megvalósítására. Plazma tévét sem vennél zsákbamacska módra, hogy fizetsz aztán majd utólag meglátod mit vettél. Apróbb értékű dolognál bele lehet ebbe menni. Pedig ahhoz képest, hogy mi fog itt holnap történni az országban a választás után, még a plazmatévé is piti dolog.

Ha azt tapasztalom, hogy egy párt tagjai számára a multinacionális vállalkozások az ördög cimborái, akik ellen fel akarnak lépni, arra a pártra alapból nem fogok szavazni, mert bizony tisztában kell lenni azzal, hogy ez az ország leginkább még azért tud működni, mert a multik eltartanak minket. Az adóbevételek 72%-a származik a multik befizetéseiből. A munkahelyek jelentős többségét ma is a multik tartják fent. Ha kivonulnának, akkor az ország gazdálkodása össze is omlana.
Demagógia a multik és a tőke elleni uszítás. Láttuk már egyszer, hogy a hasonló alapokra építkező marxizmus, ami egy szép álom volt, mivé vált, amikor ezen az úton meg is akarták valósítani. Nem érdekelnek tehát a demagógiák. A realitások igen.

Az LMP-t nem tartom egy komoly formációnak. Említette itt valaki az egykori Centrum pártot. Na az látod lényegesen komolyabb alapokra építkezett. És még egy komolyabb alapokra építkező, valóban ismert politikusokból álló párt sem tudott érdemi eredményt elérni. Amit elértek, az a bekerülésükhőz kevés volt, ahhoz viszont elég, hogy az MDF elérhető szavazatait csökkentsék.

Hiteltelen az is, amikor Schiffer ma lenyilatkozza a Napkeltében, hogy az ő oldalukon nevesítve van mindenki, aki pénzt adott az LMP-nek. És felmész az oldalukra, látni fogod, hogy ez nem igaz. Elmondta azt is, hogy 20 milliót költöttek el és minden beszedett forintról el tudnak számolni. Közben azt látod 15 millió körüli bevételről nyilatkoznak. Hol van akkor a különbözete? Ha egy párt már az indulásnál is , hogy finoman szóljak, füllent, akkor később te tényleg vársz tőlük valamit? Hitelesnek gondolod, hogy olyanokat használnak reklámarcnak, akik közben médiákban lenyilatkozzák, hogy másra fognak szavazni? Nem őrület ez így? Miről szól valójában az LMP? Én nem találok rá érdemi választ, kérdéseimre, amik elég egyszerű logikus kérdések, sem a párt honlapján, sem itt az aktivistáktól nem kapok válaszokat. Vélhetőleg mert fogalmuk sincs a válaszokról, nekik nem hiányzik a válasz. Nekem viszont igen.

Bárki arra szavaz a Köztársaságban, akire csak akar. Akár az LMP-re is, vagy ha létrejön a Ködevők Pártja hát arra. Ez állampolgári szabadság. Még a Jobbikra is szavazhat bárki, amit pedig egyértelműen egy elutasítandó, köztársaság ellenes borzadványnak tartok, amitől őszintén undorodom.

Tudod te mi a véleménye például az LMP-nek a hungarizmusról, a szélsőjobbról vagy a szélsőbalról? tudod miként vélekednek a melegek házassági jogáról? Ismered véleményüket a lényegi gazdasági kérdések mellett a nagyon fontos szabadságjogokat érintő kérdésekről? Mi a viszonyuk a Köztársasághoz magához? Én nem tudom, mert erről elegánsan hallgatnak, csak népszerű kérdéseket lovagolnak meg populista válaszokat adva azokra.

De vitatkozzunk érvek mentén, ha úgy érzed, abban amit leírtam itt neked nincs igazam.

Rózsa Misi 2009.05.12. 19:40:50

Volkert!

Azt ugye tudtad, hogy a Humanista Pártot, Chillében alapították, szélsőbalosok? Ezt hozták át ide Magyarországra 94-ben. Azóta sem tudtak említésre méltót elérni, mert szerencsére ez az ország jelenleg egyértelműen zárt a szélsőbal irányába, elég nekünk megbirkózni azzal a problémával, amit a szélsőjobb jelent.

alfredo 2009.05.12. 19:41:11

@Rózsa Misi:

ItNe vedd személyeskedésnek, de a politikát egyáltalán nem látod át. Minden mondatodból süt a tájékozatlanság és a mélységes elfogultság pártod irányában. Olyanokkal vádpontokat veszel el (demagógia), melyek pillanatnyilag leginkább talán épp az SZDSZ-re jellemzőek ("árpádsávos"-plakát, pl.). Olyan dolgokról beszélsz múltidőben (márminthogy nem lett sikeres az LMP), melyek nemhogy nem történtek meg, de még meg sem történhettek (a példa kontrolljára sztem legalább egy ep, egy ogy-i és egy ök-i választást illene várni vs. az SZDSZ-ról el lehet mondani, hogy kb. 20 év után tart ott támogatottságban, ahol az LMP 10 hét után).

Veled nem lehet vitázni, te csak nyomod a pártmantrát. Szomorú, hogy idáig süllyedt ez a többrehivatott párt. :(

Rózsa Misi 2009.05.12. 19:48:24

@alfredo:
Úgy gondolod, hogy a Jobbik nem jelent reális veszélyt a magyar társadalomra? Komolyan így gondolod ezt, amikor a Magyar Gárda nácijai holocaust tagadó menetben vonulnak a Várban? Amikor vidéken meneteléseikkel keltenek félelmet roma emberek között? Amikor Magyarországon a Gárda először lőgyakorlatokat tart, majd nem sokkal ezután elindul egy rasszista indíttatású gyilkosságsorozat? Demagógia lenne felhívni a veszélyre a figyelmet? Amikor az EP is foglalkozik már egyre aktívabban a magyarországi szélsőséges jelenségekkel? Számodra pitiáner dolgok ezek tényleg?

Az LMP elindult ugye időközi választáson például Ferencvárosban. Milyen eredményt is sikerült elérnetek? 10 hetes lenne az LMP tényleg? :-)))))

Érdeklődve várom, hogy vajon mennyi időre lesz szükséged ahhoz, hogy az általam feltett érdemi kérdésekre sikerüljön válaszolnod. Engem úgy minősítesz közben, ahogy akarsz, meg az SZDSZ-t is, de próbálj már meg végre válaszolni.

alfredo 2009.05.12. 19:48:36

@alfredo: Helyesen: "Olyan vádpontokat veszel elő,"

alfredo 2009.05.12. 19:49:50

@Rózsa Misi: Egy szót nem ejtettem a jobbikról, sem pro, sem kontra. Bármekkora veszélyz jelent is a Jobbik (sztem is veszélyesek), attól még a buta plakát az buta plakát.

alfredo 2009.05.12. 19:52:52

@Rózsa Misi: Lehet, hogy még nincs is 10 hetes. Állami támogatás nélkül van itt. Tök lényegtelen, hogy időközi választásokon mit ért el egy épp megalakult párt. De ha te abból akasz bárminemű következtetést levonni, csak rajta! ;)

Rózsa Misi 2009.05.12. 19:59:05

@alfredo:

Pedig pont úgy ostorozzák a gonosz multinacionális tőkét, ahogy oldalaitokon is a szimpatizánsaitok. :-))))
Ha elismered, hogy reális veszély a szélsőjobb előretörése Magyarországon, akkor nem értem mi a problémád azzal a plakáttal, ami ennek a veszélyére hívja fel a figyelmet.

Rózsa Misi 2009.05.12. 20:00:09

@alfredo:

Úgy gondoltam, hogy tudod mikor alakult meg a mozgalmatok. De ha nem, hát nem. :-))

alfredo 2009.05.12. 20:20:19

@Rózsa Misi:

Figyu, attól, hogy a Jobbikot veszélyesnek tartom még azt is észreveszem, ha butaságra építő, demagóg módszerekkel küzdtök ellenük. Most az a bajod, hogy nem feketén-fehéren látoma világot? (Tényleg itt kijön az szdsz programja is, mely nem áll másból, mint: "ránk szavazz, mert a jobbik veszélyes!")


Mozgalmuunk? Ki beszélt itt a mozgalomról? Választásokon történő szereplésről írtál. Az LMP 2009. február végén (asszem, 26-án) alakult párttá. Az azt jelenti, 10 hetes és 5 napos. Bocsánat, tévedtem 5 napot. Így mindjárt más. Egy 10 hetes párttól tényleg nem lehet elvárni, hogy az ország legnépszerűbb pártja legyen, na de egy 10 hetes és 5 napostól már igen. Igaz?

Tényleg ez az szdsz?
:((

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2009.05.12. 20:37:14

@Rózsa Misi: Ugye nem gondolod komolyan, hogy most benyomom ide az e-mail címem? Annyira azért nem érdekel, hogy nyissak egy új fiókot... Na mindegy, valaki majd csak elhiszi nektek így is.
Mit gondolsz, hozod, vagy viszed a szavazókat az szdsz-nek? Az én ismerőseim nemigen vevők az ilyen stílusú monológokra. De ha már ők sem szavaznak rátok, akkor ki a manó fog, mit gondolsz?

Nils. H 2009.05.12. 21:06:29

"Az LMP-t nem tartom egy komoly formációnak."

Akkor mitől vagy így beszarva, hogy klasszikusan fogalmazzak???? (elnézést érte. a többiektől.)

_____________________________
"Az LMP elindult ugye időközi választáson például Ferencvárosban"

Ez konkrétan nem fedi a valóságot.
A HP idult el, és másfél százalékponttal ért el kevesebbet a "mainstream" szdsz-nél, hoppá. Ja, és a második fordulóban mennyit is kaptatok??

popeye99 2009.05.12. 22:31:16

„Volkert!

Azt ugye tudtad, hogy a Humanista Pártot, Chillében alapították, szélsőbalosok? Ezt hozták át ide Magyarországra 94-ben. Azóta sem tudtak említésre méltót elérni, mert szerencsére ez az ország jelenleg egyértelműen zárt a szélsőbal irányába, elég nekünk megbirkózni azzal a problémával, amit a szélsőjobb jelent.”


Valahonnan rémlett, hogy Dél-Amerikából származnak, de azt nem gondoltam volna, hogy chilei kommunisták bábpártja-eszméje lenne. De elhiszem, amit mondasz, mivel nagyon gyanúsak már régóta. Amióta összeálltak az LMP-vel, pontosabban amióta átvették az irányítást az LMP-s „gazdatest” felett, csak úgy fröcsög az LMP honlapjáról az Indymédiáról bekopírozott antikapitalista, antiglobalista, szélbalos hülyeség. Teljesen röhejes ez a piacgazdaság ellenesség, csak azért mert volt egy féléves mélyrepülés a gazdaságban, amit egyesek a pénzpiac alulszabályozottságának, mások az államilag támogatott, olcsó ingatlanhiteleknek azaz a túlzott állami beavatkozásnak tulajdonítanak, az utóbbi oldalt valamilyen okból nem hagyják megszólalni a médiában, vajon miért nem? Az LMP induláskor egy enyhén szociáldemokrata, konszolidált zöld pártkezdemény volt, most rossz nézni, mi lett belőle. Mindazonáltal a szélbalt veszélyesebbnek tartom, mint a JOBBIK-ot és társait, mivel az új erőre kapott nemzetközi kommunizmus ideológiailag sokkal homogénebb csoportot alkot és sokkal több embert tud mozgósítani. Ez okból sokkal könnyebben, összehangoltabban tudják romboló csapataikat világszerte céljuk érdekében felvonultatni. Egyszóval: ideje riadót fújni, mert a Vörösök újra itt vannak a kapunál!

Anarchista zendülés a svédországi Göteborgban. Ez lenne a jövőnk?
www.youtube.com/watch?v=yPjMs4VFa9g


Ami az EÜ reformot illeti:

Érdemes elolvasni Mihályi Péter könyvét ez ügyben, az megbízhatóbb forrás, mint az Indymédia, ÉS és társai:

econ.core.hu/intezet/mihalyi.html

Címe: Miért beteg a magyar gazdaság?

Én is írtam az LMP-nek EÜ reform ügyében, választ én se kaptam arról, hogy pontosan mit és hogyan szeretnének csinálni, pénzfelajánlásokra már inkább válaszolnak...
Az, hogy a magyar társadalom fél évszázadnyi agymosás után ennyire kapitalizmus- és magántőkeellenes az egy dolog. Ha nem tetszik a magántőke bevonása az EÜ-be, akkor azt tiszteletben kell tartani, viszont illik felmutatni a hangadóknak egy működőképes alternatívát és ismerni a lehetséges EÜ modelleket, pl. a William Beveridge szociáldemokrata EÜ közgazdász modelljét, mely szinte 100%-osan állami tulajdonban van, mégis teljesen más és sokkal hatékonyabb, mint a mi szovjet Semasko rendszerünk. Ugyanakkor illik a magántőkét bevonó Bismarck rendszert (mely rendszer mindenki számára elérhetővé teszi a magas színvonalú egészségügyet és a magánbiztosítók 0%-os a haszonkulccsal dolgoznak) nem összetéveszteni a profitorientált szintén magán, de alig működőképes amerikai rendszerrel.

A főként magán Bismarck rendszer, amit be akartak hozni eddig egyébként mindenhol verte az állami Beveridge rendszert. Hiába, az egészségügyi közgazdaságtan olyan speciális tudás, ami országunkban kevés embernek van meg, egy „jogászsrác pestről”, ahogy Várady Tibor jellemezte magát meg főleg nincs ennek a tudásnak a birtokában, kórházat is csak akkor lát, amikor éppen beteg, nemhogy belülről ismerje a gazdálkodását és az orvosi szakmát, ahogyan pl. Horváth Ágnes ismeri. Nem tud a témáról Várady semmit, ezért látott ördögöt ő is a reformban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.05.12. 23:18:09

@óvadóc: A blog.hu ügyes. Lehet emailt küldeni innen anélkül, hogy a küldő látná a címedet. Te viszont a levéllel megkapod az övét, és ha akarsz, visszaírsz, ha nem, nem. Misike viszont valamiért nem volt képes megírni a linket sem neked, sem nekem. Mindegy, majd beírja, hogy nincs már meg, mert törölték azt is, sőt még a google indexéből is leszedték :D

popeye99 2009.05.13. 01:54:39

@Rózsa Misi:

Jó a blogod, tömören leírja, amit én is gondolok:

rozsamisi.blogter.hu/340615/lehet_mas_a_profit_titka

"Lehet Más a Politika" még a név is röhejes. Ha valaki azzal kezd el nyomulni nálam, hogy ő milyen tiszta és milyen tisztességes az nálam alapból gyanús.

Mitől is lenne más? Miért pont itt? Miért pont most?

Egyre-másra jönnek a hírek Gordon Brown-ról és más külföldi politikusokról, hogy a családi kasszába vándoroltatják a köz pénzét illetve a banki mentőcsomagot. Csak ott van jogi következmény, itt meg nincs. Ezen kéne változtatni.

A politika azóta mocskos, amióta létezik, akár már az Ókori Rómától fogva. Nekem volt egy amerikai tanárom, aki sokáig a Republikános párt színeiben politizált. Mondta, hogy abbahagyta, mert a politika "nem keresztény embernek való". Miért lenne hirtelen más? Mitől javulna hirtelen meg és pont ebben az országban és pont most az LMP-től, amikor olyan, amilyen?

popeye99 2009.05.13. 02:07:14

@Rózsa Misi:

lehetmasapolitika.blog.hu/2009/03/23/tovarisi_neokonyec_1

Valóban egy kész maszatolás, misztifikáció a társulat, ha konkrétumot akarsz vagy nem válaszolnak, vagy nyomnak egy primitív gyalázkodást, mint "fam" tesó a fenti linken. :-))

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2009.05.13. 11:08:46

Rózsa Misi! Hála Volkertnek, tettem egy rövid látogatást a blogodon. (Nahát, vannak linkek?) Ott sem hemzsegnek a konkrétumok, úgy látom, még Táncsicsra is csak úgy utalsz, lehet, nem is mindenki érti. Oda sem tudsz kitenni linkeket? Neveket, számokat? Persze lehet, hogy nem mélyedtem el eléggé, nemsokára jobban ráérek, majd pótolom.

valaki76 (törölt) 2009.05.13. 12:08:03

@Rózsa Misi: Beleolvastam az SZDSZ programba (úgymond ettől kéne elájulni…)

Idézet:

„Az általunk kitűzött célok megvalósulását nem segítené a visszatérés az angol és skandináv gyakorlatból ismert, a biztosítási elvet csak perifériális szinten beépítő állami egészségügyi rendszerhez” (23. Csak az egészséges ember teljesen szabad!)
www.korszakvaltas.szdsz.hu/

Kérdés:

Milyen előkép alapján készült ez a program-rész?

Netán az amerikai rendszer irányába kíván elmozdulni?

Kiegészítve azzal, hogy a problémás esteket az állam nyakába varrja? (az új magyar modell:))


Nem véletlenül van napirenden Amerikában az egészségügyben az állami szerepvállalás erősítése.

Piaci alapon működő amerikai egészségügy:

drága, összességében alacsony hatásfokú
(tényleg vannak kitűnő magánklinikák – a lakosság kisebb része számára)

Az ENSZ statisztikák szerint még Kubában is magasabb a várható élettartam –

az egy főre eső egészségügyi ráfordítás az amerikai 5%-a.... (azaz egy huszada)

További kérdések:

A regionális monopóliumok kérdésével miért nem foglalkozik az anyag?

Foglalkozott itt valaki tovagyűrűző hatásokkal???

valaki76 (törölt) 2009.05.13. 12:08:48

Olvasmány s több-biztosítós amerikai egészségügy rendszer „hatékonyságához”:

Facts on the Cost of Health Insurance and Health Care

www.nchc.org/facts/cost.shtml

a legérdekesebb számok:
„In 2008, the United States will spend 17 percent of its gross domestic product (GDP) on health care. It is projected that the percentage will reach 20 percent by 2017.

(Franciaországban – jóval magasabb színvonal mellett – kb. a fele ennek, Nagy-Britanniában még kevesebb)

Although nearly 46 million Americans are uninsured, the United

valaki76 (törölt) 2009.05.13. 12:10:25

Kieg:

Although nearly 46 million Americans are uninsured, the United States spends more on health care than other industrialized nations, and those countries provide health insurance to all their citizens


Ez lenne a „költség-hatékony” példakép?

alfredo 2009.05.13. 12:42:16

@Volkert:

Komolyan, kopizz már ide valamit az LMP-től, ahol avval nyomulnak, hogy ők mennyire nagyon tisztességesek és tiszták!

Köszönöm a segítségedet!

;)

Rózsa Misi 2009.05.13. 13:03:46

Valaki!

Cseppet se zavarjon téged, hogy a magyar modellnek semmi köze nem lett volna az amerikai modellhez. A holland mintát ültettük volna át a magyar körülmények közé. A holland többbiztosítós rendszer pedig alapvetően más, mint ami az USA-ban van.

Rózsa Misi 2009.05.13. 13:09:13

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a tegnapi Napkeltét. Schiffer András nyilatkozik. Azt állította, hogy ők a honlapjukon leírták mindenkinek a nevét, akitől pénzt kaptak eddig és azt is, hogy milyen összeggel támogatták az LMP-t.

Aki felmegy az LMP oldalára, az látni fogja, hogy ez egyszerűen nem igaz, sehol nincs fent, hogy kitől és mennyi pénzt kapott az LMP.

Aztán azt is mondta Schiffer, hogy az EP kampányra az LMP 20 millió forintot költött el.

Az LMP oldalán a pénzügyi beszámolónál azt találjuk, hogy az LMP a kezdetektől fogva, összesen 10.959.000 Ft-ot kapott. Ha ez igaz, akkor vajon honnan van az a 9.041.000 Ft különbség, amibe került a kampányuk?

Rózsa Misi 2009.05.13. 13:10:47

@Volkert:

Alapvetően igazad van, de a magam részéről jelenleg Magyarországon nagyobb veszélynek tartom a társadalomra nézve a Jobbik és a szélsőjobb jelenlétét, mint a szélsőbalét.

Nils. H 2009.05.13. 14:01:34

Rózsa Misi: "az LMP 20 millió forintot költött el. "

vesd össze

Schiffer a Napkeltében: "jóesetben 20 millió forintot tudunk elkölteni"

Kicsit mást jelent a kettő.

popeye99 2009.05.13. 14:12:51

@alfredo:

Az egész kampányuk erről szól, ezt sugalmazza, kiböki a szemedet. Nem igaz, hogy ennyire nem veszitek észre, ami nyilvánvaló.

alfredo 2009.05.13. 14:22:10

@Volkert: Tehát nem tudsz ilyen idézetet mondani.
Értem.

valaki76 (törölt) 2009.05.13. 14:33:10

@Rózsa Misi: Tehát egy éppen kialakuló rendszerre hivatkoztok…

Merész dolog…

Széleskörű privatizációról beszéltek

– Hollandiában 2006 végén az egészségügyi ellátórendszer 10%-a volt magánkézben

(www.houthoff.com/_files-cms/File/publicaties/Privatization%20and%20health%20care%20in%20the%20Netherlands.pdf
–az infó a prezi végén van)


De idézem is

„First experiences with the new system
4 FREE MARKET IS INTRODUCED GRADUALLY (10%), system remains
largely regulated
4 Strong competition between insurers
4 Heavy advertising campaigns
4 Price war
4 Decreased financial reserves
4 Consolidation as a consequence
4 PRICE INCREASE IS EXPECTED IN 2007
4 LOTS OF PAPERWORK DUE TO NEW SYSTEM OF FINANCING TREATMENT
4 Standard price per medical treatment
4 Care Authority has a double role: regulator and supervisor
4 It needs more positioning”

Állításotok: a privatizált, több-biztosítós rendszer jobb, hatékonyabb.

A tények ezt érdemben nem erősítik meg. A piaci alapon működő amerikai rendszernél drágább nincs a világon..

Az pedig, hogy a várható élettartam tekintetében még Kuba is leelőzi őket egyenesen szórakoztató:)

A többi kérdésemre pedig nem válaszoltál,

Pl. hogyan lehet egy vidéki nagyvárosban valódi versenyt támasztani??? (lásd¨regionális monopólium)

Pentvalley 2009.05.13. 14:38:13

Misi,

Csúsztatsz, csúsztatsz és csúsztatsz. De ok, megértem, hogy a túlélésetekért diszkreditálni kell az LMP-t. Szóval szerinted az MSZP arra készül, hogy a hiteles liberális SZDSZ koalíciós társát felváltsa a szélsőbaloldali (???) LMP-re. Légyszíves vázolj fel nekünk néhány hihető gondolatot arról, hogy a döntő fontosságú szavazásokon mindig az MSZP segítségére siető SZDSZ helyére miért is kéne egy másik, kiszámíthatatlan párt? A folyamat egészen pontosan hogyan menne végbe? Kérlek, rakjátok fel a saját blogotokra (rozsamisi) azokat a linkeket amivel tudjátok a Dessewffy, Demosz, Táncsics dolgokat bizonyítani! Tudod, a gonosz lmp-moderatorok keze oda nem ér el!

Karcolt lendület 2009.05.13. 14:57:16

@Pentvalley:
"Csúsztatsz, csúsztatsz és csúsztatsz."
Nagyon finoman fogalmazol. ;-)

Mindenesetre beteszem az EU-s program linkjét is, az előzőekből kimaradt:
lehetmas.hu/img/lmp+ep+program.pdf

Talán nem olyan tökéletes, mint a "Rózsa Misi minden kérdésére a végső választ megadó" SZDSZ-program (mikori is az?), de nekem határozottan tetszik (mondhatni a három program közül ez áll hozzám legközelebb), a pénzügyi résszel kapcsolatban vannak fenntartásaim, az energetikánál pedig technológiai problémák akadályozhatják a megvalósítást.

@valaki76:
Igen távol áll tőlem, hogy a több-biztosítós rendszert védjem, de az USA-ban nem tisztán emiatt nagyon drága az EÜ: a műhiba perektől való félelem miatt un. defenzív orvoslást csinálnak, azaz a szükségesnél jóval több vizsgálatot ill. ellenőrzést végeznek.

popeye99 2009.05.13. 14:59:21

@Rózsa Misi:
"Alapvetően igazad van, de a magam részéről jelenleg Magyarországon nagyobb veszélynek tartom a társadalomra nézve a Jobbik és a szélsőjobb jelenlétét, mint a szélsőbalét."

Szerintem ez a szélsőjobbért való nagy lelkesedés, hamar átcsaphat szélsőbalba, megdöbbentő, hogy sok kérdésben mennyire egy véleményen vannak a kuruc.info-sokkal:
www.kuruc.info/r/42/40230/

Szerintem a következő XXI. századi totalitárius diktatúra ökomozgalomnak álcázott kommunizmus lesz.

Többek közt ezért is támadja annyira az anti-Humanista Párt a rendszerváltás egyik fontos eredményét a vállalatokat, a vállalkozás szabadságát és a piacgazdaságot. Figyelmeztetni kell az embereket, hogy a szélsőbalos hazugságok, azok amik majdnem egy évszázadig életeket tettek tönkre most észrevétlenül, trójai falóként szivárognak be a magyar közéletbe. Tudniuk kell az embereknek, hogy, amit hallanak az tulajdonképpen micsoda és fel kell őket világosítani. A "Humanista" Párt eredetét is ismertetni kell.

popeye99 2009.05.13. 15:36:40

@Rózsa Misi:

Vissza az EÜ-höz:
Igen, az általad mondott rendszer van pl. Hollandiában, Japánban és még Szlovákiában is. Utóbbi helyen a demagógok szintén csináltak egy jókora lejárató kampány, de ott vesztettek. Pár évre rá, amikor kormányváltás után pár évvel Fico csinált egy népszavazást arról, hogy maradjon-e a magánbiztosítós rendszer a Szlovákok többsége igennel szavazott, tehát bevált nekik.

Itt érdekes adatok találhatók:
www.nationmaster.com/graph/hea_tot_exp_as_of_gdp-health-total-expenditure-gdp

Ez az egészségügyi költségeket mutatja az országok éves GDP-jére kivetítve. Mi derül ebből ki?

Egyrészt az, hogy a profitorientált amerikai rendszer tényleg egy híg fos, emellett nagyon költséges is.

A másik az, hogy az anti-Humanisták és társaik butaságból vagy rosszindulatból alaposan félrelőttek.

Szlovákia egészségügye nagyon takarékos, alul van a listán a bruttó hazai termék (GDP) mindösszesen 5,6%-át zabálja fel. Hollandia (Netherlands) 8,5% és Japán 7,8%.
Svédországban 8,8%-ra rúgnak a költségek, Franciaországban meg 9,4%-on vannak, itt államilag finanszírozott EÜ van. Ezen kívül megnehezít mindent a bürokrácia.
Egyszóval: mi is lehetnénk takarékosabbak, ha a Szlovákokhoz hasonlóan bevezettük volna ezt a rendszert, mert ahhoz képest, hogy mit nyújt nekünk a miénk nagyon drága. Azért a 7,4%-os EÜ költségért máshol minden tele van jól felszerelt kórházakkal, itt meg még fel sem takarítják őket rendesen...

Ja, ha már Hollandiánál tartunk egy szélbalos radikálzöld RAF (Vörös Hadsereg Frakció gyengébbek kedvéért, ez egy terrorcsoport volt) imádó ölte meg Pim Fortuyn politikust is, mert ki merte mondani az igazságot többek közt róluk is. A lista még folytatódhat pl. Theo van Gogh-al és más emberekkel is. Mintha láttam volna itt is egy RAF-nickű LMP-st... Na ennyit az LMP-ről.

Csak nem akarom, hogy az emberek azt higgyék, hogy az LMP és főleg a HP valami forradalmian új eszme előhírnökei. Határozottan NEM! Pusztán a régi hülyeséget képviselik új köntösben.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.05.13. 16:11:10

@Volkert: Csak tudnám, hogy a francba jön egy külföldi szélsőbalos gyilkos az LMP-hez. Szerintem épp annyira, mint a cigányirtó nácijaink a CDU-hoz.
Theo van Goghot pedig nem szélsőbalos ölte meg, hanem egy iszlám fanatikus.

valaki76 (törölt) 2009.05.13. 16:23:21

@Volkert: Tehát összefoglalom: az elmúlt 3 évben mi egy sikeres egészségügyi reformot láttunk:)

Kételyeim forrása:
- leereszkedő stílus
- általánosítás
- reformnak álcázott forráskivonás
- szkepszis a privatizációval szemben („ingyen ebéd” a „befektetőknek”)
- piaci megoldások „istenítése”
- párbeszéd hiánya az érintettekkel.


Egyébként bevallottan nem értek az egészségügyhöz…

Csak hallok róla ezt-azt…

És amit az utóbbi időben láttam az nem volt meggyőző…

valaki76 (törölt) 2009.05.13. 17:29:09

@Rózsa Misi: Újra beleolvastam az „opusba”, konkrétabban a felsőoktatási részbe

1. Mintha nem lenne aktualizálva az anyag

Idézek:
„Ezért a hazai felsőoktatás szerkezetét minél előbb át kell állítani az európai felsőoktatásnak megfelelő, legalább háromlépcsős rendszerre, ahol
- az első szintet a széles alapozó programokat nyújtó BA, BSc fokozatra irányuló képzés jelenti,
- amelyre ráépül a második szinten a speciális szakmai ismereteket nyújtó MA, Msc fokozatra irányuló képzés,
- amelyre a már jelenleg is működő PhD doktori szint épül.”
28. Keresletközpontú felsőoktatás
www.korszakvaltas.szdsz.hu/


Ez mintha már megtörtént volna…

+ nem találtam választ az alábbiakra sem:

1. PIACKÉPES INFORMÁCIÓKHOZ VALÓ INGYENES HOZZÁFÉRÉS ELŐSEGÍTÉSE:

(elektronikus formában hozzáférhető jegyzetek, segédletek, könyvek akár hangoskönyv formátumban is – gondoljunk a látássérültekre, a távoktatásban résztvevőkre, ill. az egyéb érdeklődőkre is)

Mire gondolok?

Pl. erre:
UC San Diego class lectures for download onto your music player or computer

podcast.ucsd.edu/
Ingyenes, mindeni számára hozzáférhető, MP3-as formátumban letölthető egyetemi előadások (komplett 40-50 óra hosszú egyetemi kurzusok)

Fő üzenet:
a tudás nem pénz, hanem hozzáállás kérdése…

Egyáltalán nem drága ilyen rendszert felállítani, persze az, aki monopolizálni akarja a tanítást nem érdekelt ebben…

2. FELSŐOKTATÁSI TANDÍJAK KORLÁTOZÁSA

Kezdenek nevetségessé válni a magyar tandíjak. Minimálbér-egyenértéken számítva Nagy-Britannia, Írország már-már olcsónak tűnik. (a többi EU államról nem is beszélve…)

Az a benyomásom, hogy az SZDSZ-es javaslat a tandíjak további jelentős emelkedéséhez vezet…

valaki76 (törölt) 2009.05.13. 17:32:24

Magyarázat a legutolsó gondolathoz:

Vegyünk egy olyan képzést, amely nem kíván speciális feltételeket.

pl.– ún. esti/levelező képzések a Corvinuson (pl. pénzügy, számvitel,stb) magyar nyelven

tandíj
485 ezer HUF / szemeszter
4 szemeszter – 1940 ezer HUF

Minimum
2 év
2.3 MILLIÓ HUF

72 ezer HUF minimálbér mellett számolva


EZ 32 HAVI MINIMÁLBÉR

EZZEL SZEMBEN A KEGYETLEN ANGOLSZÁSZ VILÁGBAN

Royal Holloway University of London
www.rhul.ac.uk/registry/admissions/Documents/Amended%20Fees%202009%20for%20Admissions%20web%20pages.pdf


egyetemi közgazdász diploma
1 év
£3,225 = 980 EZER HUF
4 HAVI MINIMÁLBÉR


Drágább iskola, piacképesebb szakkal, még piacorientáltabb környezetben

Trinity College Dublin - Finance (M.Sc.)
www.tcd.ie/Graduate_Studies/prospectivestudents/courses/taught/coursepg.php?course_id=170

Képzési idő: 1 év

Tandíj
13,335 euró
www.tcd.ie/Treasurers_Office/fees/PG_0910_New_Entrant_0910.pdf

9,5 HAVI MINIMÁLBÉR (1430 euró a minimálbér Írországban)

TEHÁT
„Minimálbér egyenértékben”

A Corvinus

8-szor drágább mint a Royal Holloway (ez egyike a 10 legjobb brit egyemnek)
3.4-szer drágább, mint a Trinity College (1573-ban alapították, Oxford, Cambridge mellett emlegetik).

Ez mért nem jelenik meg problémaként az SZDSZ számára???

valaki76 (törölt) 2009.05.13. 17:35:20

A Corvinus-os tandíj kapcsán rövidítettem – a félreértések elkerülése végett 2.3 milliós összeg így jött ki:

„485 ezer HUF / szemeszter
4 szemeszter – 1940 ezer HUF
+ kötelező szakmaival bővített saját nyelvvizsgák – felkészítővel együtt mondjuk 300 ezer HUF (vagy inkább sokkal több)
Hiányzó kreditek esetén újabb tantárgyak felvétele – nem „megfelelő” végzettség esetében több százezer HUF

Tehát minimum
2 év
2.3 MILLIÓ HUF
De inkább hosszabb és drágább”

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.05.14. 04:06:21

Rózsa Misi nick-osztódással szaporodott : Volkert Most önmagát veregeti vállon... eszelős ez a pacák.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.05.14. 10:36:04

@Karcolt lendület: "a pénzügyi résszel kapcsolatban vannak fenntartásaim, az energetikánál pedig technológiai problémák akadályozhatják a megvalósítást."

Lesz napokon belül vitája az egyes fejezeteknek itt a blogon, akkor el lehet mondani ezeket.

Karcolt lendület 2009.05.14. 11:07:58

@Lastres:
Még nem is gondoltam teljesen át ezeket, inkább csak érzés, ráér. :-)

feketelo 2009.05.15. 03:09:47

@Rózsa Misi: van egy fiatal, aki karrierista. belép az mszp-be, mert úgy látja ma magyarországon nincs más mód az érvényesülésre, csak a hatalom farvizén hajózgatva partot érni. A siker reményében beszervez mindenkit maga körül, még a legjobb barátait is ráveszi az előttem az utódom párt tagsági könyvének kiváltására, igaz nem érdekli őket(sem) a politika.

A rendszerbe hiba csúszik, mert a barátok új emberekkel is barátkoznak és egyre több mindent tudnak meg arról a szervezetről ahova tartoznak. Nem lépnek ki, mert nem egyértelmű még a helyzet, de egyre jobban undorodnak a pártrendezvényektől, ahova mint fiatal csicskákat elvárják őket, hol kopogtatócédulát szedni, hol szavazatot számolni.

Elmennek kopogtatni, de 4 budapesti belvárosi társasházban mindössze két darabot kapnak(kb.4x30 lakás). A többi helyen vagy ki sem nyitják az ajtót, vagy megkapják azt a fejmosást, amit eredetileg Gyurcsányéknak címeztek, de meg is kergették őket egy alkalommal.

Gondolkodóba esnek, hallanak az LMP-ről, más új ismkerősöktől. Megtudják, hogy új képződmény, pénz nélkül. Gondolják, ezeknek még úgyse fog menni, mint az mszp-nek, a haver aki meg beszervezte őket a szocikhoz, már tanácsadó a MEH-ben, szóval pénz, karrier és elismert hatalomvágyból maradnak. Egy ideig.

Elmennek egy mszp-s belső rendezvényre. Kiderül, hogy alig több mint 20 ezer szelvény gyűlt össze, a fidesz se vitte túlzásba, azt mondják nekik bő 35 ezret adott le. Az LMP 25 ezer feletti számot produkált a semmiből. Helyben a főszoci megadja a választ, szerinte csaltak, hisz manapság az emberek már nem adják senkinek se oda a kopogtatót. Erre a két új ember feláll és úgy dönt otthagyja az egészet, de a moderator épp beszélni kezd és visszaülnek.

Nagy szarban van a cég(MSZmP). Lehet, hogy csak 3-maximum 4 emberük jut ki Brüsszelbe. A népszerűtlenség miatt nem mernek új adót bevezetni, inkább az előrehozott választás, hogy az évek alatt ásott gödör mélységes mélyén lévő ország nyűgje megfolytsa a fideszt is egy év alatt.

Na akkorra kell letenni az LMP-nek a kormányprogramot, és akkor veszed fel te utoljára a fizetésed ezektől.

ruzsasándor 2009.05.15. 09:53:50

Sziasztok!
Azt a hírt hallottam, hogy a SZDSZ egyik óriásplakátján egy LMP -s aktivista látható! Nevezetesen a ki döntsön sorozatból a munkavédelmi sisakos! Légyszíves cáfoljátok/erősítsétek meg! Köszi!

Karcolt lendület 2009.05.15. 10:37:57

@ruzsasándor:
Mint ahogy a mexikói harcművész képét, vszeg ezt is valami nemzetközi cégtől vették.
De vicces ötlet. :-))

Nils. H 2009.05.15. 22:13:37

"A még kisebb pártok közül a Lehet Más a Politika megelőzheti az SZDSZ-t, a biztos szavazók körében 2 százalékos támogatottságot mért a Gallup."

Na, hát ezért ilyen ideges-mérges ez a rózsamisi.

Rosenfeld Koppány · http://magyarinfo.blog.hu 2009.05.16. 16:02:18

@ruzsasándor: :D Véletlenül nem jobbikos volt, az illető, aki ezt mondta? Ők szoktak hasonlóan vicces kamu sztorikkal előállni.

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.16. 23:02:02

na elolvastam a hozzászolásokat, enyém a 300. :)
Rózsa Misi! Nem érdemes az SZDSz-t védened, mert már úgyis vége, csak idő kérdése. Te is tudod, hogy süllyed a hajó.
Ha megnézed a palettát, az egyetlen amire érdemes szavazni, az az LMP. Még hogy az SZDSZ esélyes? Vicc!
Vagy szavazz, A jó öreg komcsi Thürmerre vagy a fasisztoid Jobbikra :)

Rosenfeld Koppány · http://magyarinfo.blog.hu 2009.05.17. 12:45:43

Rózsa Misit talán könnyebb megítélni az alábbi levélnek az ismeretében. Már hónapokkal ezelőtt lehoztuk a magyarinfo.blog.hu -n, de talán újra érdemes felfrissíteni a dolgot.

"Tavaly elkezdtük az SZDSZ „nettkommandóját” szervezni, idén viszont gőzerővel el is kell indítani a közös munkát. Ez az év a kampányok éve lesz. A kampány eredményes megvívásában rendkívül nagy szerepe lesz a Világhálónak, így nektek is, akik ennek használatában mind kifejezetten profik vagytok. Eddig is sok eredményt elértek a liberálisok azzal, hogy elmondták a véleményüket, hogy megcáfolták az ellenfeleink rágalmait, hazugságait. Viszont szervezetlenül ez kevesebbet ér. A főváros liberális vezetői ismerték fel először, hogy ez egy fontos terep és az ő kiemelt segítségükkel indulhatott el a dolog. Ebben nagy jelentosége volt D.-nek is. A rendszer működése a következő lenne. A Nett összes nagyobb fórumán jelen kell lennünk. El kell érni, hogy mindenhol megszólaljon a hangunk. Ezért ezeket a fórumokat fel kell osztani magunk között. Vannak a kiemelt jelentőségű fórumok, amin szeretném, ha mind rendelkeznétek regisztrációkkal. Ezek: Index, Budapest Portál, NOL, Klub Rádió. Ezeken ajánlatos lenne, ha mindenki napi legalább 5 beírást megejtene. Ezen kívül fontos fórumok: Origo, HVG, 168 Óra, Gondola, MSZP, SZDSZ, Fidesz társalgó, RTL-KLUB, TV-2, Hír-tv, stb. Ezeket az egyéb fórumokat kéne egymás között úgy elosztani, hogy mindenkire az alapok mellett legalább egy jusson ezekbol. Vagyunk 10-en, tehát a felosztás megoldható. Ne legyen olyan fórum a politikában, ahol mi nem vagyunk jelen. J Mindenkit arra kérek, írja meg az egyéb fontos fórumok alatt felsoroltak közül hány helyet, és melyik helyet tudná bevállalni. Ezekre, bőven elég napi 3-4 beírás körüli mennyiség. A másik fontos dolog, hogy a csoport létszámát folyamatosan emelnünk kell, hogy minél nagyobb legyen az általunk képviselt hangerő. Ezért arra kérlek titeket, ha van megbízható liberális ismerősötök, vagy a fórumozás közben akadtok össze normális liberális fórumozóval, akkor azt is próbáljuk meg beszervezni. Előny, ha a beszervezendő az SZDSZ tagja, vagy biztos szavazója. Elmondtam nektek, hogy D.-tól kaptuk ehhez a rendszerhez a legnagyobb segítséget. Pont ezért, D. és Budapest az egész projektben kiemelt prioritást élvez. Rendkívül fontos, hogy azokon a fórumokon, ahol ti megjelentek, a fővárossal foglalkozó bármely topicban azonnal jelenjen meg pozitív véleményetek D. és a liberális vezetés mellett. Cáfoljátok a rágalmakat és bizonyítsátok az eredményeket. Budapest az SZDSZ számára minden. Amíg Budapest a mienk, addig olyan nagy tragédia nincsen. Ha Budapestet elveszítenénk, annak tragikus következményei lennének, ezért a főpolgármesteri poszt számunkra létkérdés és ezt így is kell kezelni. Ha az adott fórumon nincs topic Budapestről, akkor érdemes csinálni egyet, vagy erre terelni kissé a beszélgetést. Elképzelhető, hogy egy fórumon erős támadás alá kerültök, vagy véleményetekkel elenyésző kisebbségbe kerültök. Saját tapasztalataim alapján, sokszor a vitát nem az érvek döntik el egy fórumon, hanem a mennyiségi többlet. Ha valami mellett láthatóan sokan állnak ki, vagy valaki mellett, akkor a támadók és ellenhangok visszahúzódnak. Magyarul, ha úgy érzitek megszorultatok, vagy nagyon erősen támadnak titeket, azonnal, tessék engem felhívni ................... vagy dobni egy mailt, ami után én a csoport összes többi tagját értesítem, hogy ezen és ezen a fórumon, ebben a topicban gond van. Megkérek mindenkit, ha ilyen tartalmú levelet kap tőlem, akkor lehetőség szerint azonnal menjen be az adott oldalra és segítse, erősítse megtámadott barátunkat. Sok lúd disznót gyoz! J A vitában az van előnyös pozícióban, aki komoly információk birtokában van. Az információ, a legnagyobb fegyver. Rendszeresen fogtok tőlem anyagokat kapni fontos kérdésekrol, amikből szabadon merítkezhettek, lesznek közöttük bizalmas információk is, amit felhasználhattok szintén. Ha bármilyen vitában anyagokra lenne szükségetek, akkor szóltok nekem és én azokat záros határidőn belül a rendelkezésetekre, fogom bocsátani. Legkésőbb február végére, létre akarok hozni egy zárt és titkos webes oldalt, amiről a csoport tagjain kívül nem tud senki. Ez az oldal külső személyek előtt láthatatlan lesz. Számotokra viszont ide is tematizálva felrakom a fontosabb információkat. Ezen túl meg fogjuk oldani, hogy fórum is működjön rajta, ahol egymástól is kérhettek információt, segítséget és meg tudjátok osztani tapasztalataitokat is. Fontos lenne, ha egy bizonyos kérdésben olyan érveket tudtatok felhozni, ami nyerő lett, akkor ezt osszátok meg másokkal is a csoportban, hogy hasonló esetben egy működő válasszal tudjanak ők is fellépni. Ha bármi hasznos ötletetek lenne, azt is osszátok meg velem. Minden ötletet továbbítok felfelé. Most a fővárosi SZDSZ vezetői és a főváros vezetése kifejezetten kíváncsi javaslataitokra, ötleteitekre és szeretnék, ha közösen építenénk fel azokat. A kapcsolattartó felfelé én vagyok. Ha bármit akartok, minden rajtam keresztül történik. Azok számára, akik nehezebb anyagi helyzetben vannak, lehetőség lesz arra, hogy a nett hozzáférésében akár anyagilag is segítséget kapjon. Később, ha a rendszer már jobban megerősödött, akkor, ha a résztvevőknek egzisztenciális, vagy munka problémái vannak, elképzelhető, hogy arra is tudunk majd helyi válaszokat, megoldást találni D. segítségével, vagy az SZDSZ-től nem túl távoli vállalkozások által. J A munkának el kell indulnia most már. Hogy az indulásnál kik kerüljenek bele a csapatba, azt én döntöttem el szubjektív módon, ehhez szabadkezet is kaptam. Úgy gondolom elég erős ütős kis csapatot, tudtam összeválogatni, és ha ebbe a munkába keményen részt tudtok és akartok vállalni, akkor erős fegyver leszünk az SZDSZ oldalán. Úgy kell működnünk, mint egy sejt. Folyton szaporodjunk. / Uraim, ne csillogjon a szemük, nem úgy gondoltam! J / Mindenki hozzon magával mégegy embert. J De ti tényleg hozzatok. Kérésem lenne még, ha regisztráltok egy oldalon, akkor küldjétek el nekem, milyen névvel regisztráltatok. Nagyon fontos, hogy tudjam ki milyen néven, és hol szerepel éppen. Az sem baj persze, ha szorgalmasak vagytok és akár több néven is, regisztráltok egy vagy több fórumon. Úgy gondolom, most már semmi akadálya annak, hogy az érdemi munkát elkezdjük. Hiszek bennetek, hiszem, hogy az SZDSZ-t a Parlamentbe fogjuk rugdosni és hiszek abban, hogy 2007-ben amikor bemegyünk a ............. úrhoz koccintani, akkor D. meg fogja köszönni, hogy segítettünk neki megőrizni pozícióját. Hogy a munka milyen hatékony lesz, az kizárólag rajtunk múlik. Felülről a munkához minden segítséget megkapunk, a zöld jelzést fellőtték, a rajthoz állhattunk, induljunk el és bizonyítsuk be, hogy méltók vagyunk a bizalmukra és tudunk jól dolgozni. Menet közben pontosíthatunk még sok mindent. Ha bárkinek kérdése volna, az forduljon hozzám bármikor bizalommal. Nos Hölgyeim és Uraim! Felkészültek? Indulhatunk?"

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.05.17. 14:34:02

@Rosenfeld Koppány:
Anélkül, hogy ismertem volna ezt a levelet, helyesebben a szándékot, Rózsa Misi 2006-os nettes offenzivája ellenem nyilvánvalóvá tette,, hogy tudatos és szervezett támadásról van szó. A mostani levél legfeljebb megerősitette az akkori feltételezésemet.
D pontosan tudja - ezt az egyet -, hogy a hivatalos média feletti uralom nem elég. D ez sem segit már az SZDSZ-en.

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.18. 16:07:56

A netes kommandókról annyit, hogy tényleg működik, és ők "gázsit is kapnak" ha bizonyos oldalakon "terjesztik az igét"
Én valószínünek tartom, hogy Rózsa Misi is egy fizetett bértopikoló, és a kasszából kapja a finanszírozást. Persze én nem kérdőjelezem meg a párthűségét a párt iránt, de így "anyagilag is ösztönözve vannak"
Aki írt régen az SZDSZ fórumára, az tudja, hogy ott volt belőlük éppen elég. Voltak akik a nap 24 órájában irogattak, és minden a pártot sértő hozzászólásra azonnal válaszoltak. A végén már az SZDSZ forum nem volt más mint Jobbik propaganda oldal, az odaszokott szélsőjobbosok miatt. Így hát úgy látom felszámolták az SZDSZ fórumot :)))
Lassan már a Jobbiknak is jobban megy mint nekik...

erikvagyok 2009.05.22. 11:57:53

@Rózsa Misi: Nem igazán vagy tájékozott! Az LMP-nek van programja.

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.23. 08:32:41

Minden támadó azzal jön, hogy nincs program. Szerintem inkább a saját házuk táján kéne körbenézni...
Az bántja a szemüket, hogy az LMP-nek van nekik nincs (vagy nem ér semmit) :)))

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.16. 15:17:18

A tavaszi választáson sem fogunk csalni és meglesz!
süti beállítások módosítása