máj
11

27500 köszönet

A Lehet Más a Politika + Humanista Párt összefogás csütörtökön és pénteken leadott összesen az Országos Választási Irodánál 27500 ajánlószelvényt. Körülbelül negyven kiló volt.

Más pártok cédulagyűjtésben járatos emberei egyöntetűen azt mondták, nekünk nem fog sikerülni, nem tudjuk megcsinálni.

Akik jobban vagy kevésbé ismerték a csapatot, akik érezték, hogy mi van a levegőben, azok egyöntetűen úgy gondolták, hogy sikerülni fog. Nekik lett igazuk.

Ha nem is könnyedén, de összegyűlt. Nem kevesebb bizonyosodott be, mint hogy a magyar politikai rendszer felfrissítéséért ebben a passzivitásáért, közönyéért nem egészen alaptalanul annyit szapult országban is képes nagyszámú ember egy sokak számára a porszívóügynökökéhez hasonló presztízsű munkát heteken át felelősen, hatékonyan végezni.

Úgyhogy nagyon, nagyon köszönjük a közös célért végzett munkátokat. Külön köszönjük a családtagjaink türelmét.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a most megnyilvánult bizalom minket nagyon erősen kötelez. Kötelez arra, hogy ne térjünk el az eredeti célkitűzésektől, hogy ne adjuk fel az újabb nehézségek miatt, hogy ennek a közösségnek a szellemével, hangulatával, a felhalmozott erkölcsi és szellemi tőkével jó gazda módjára gazdálkodjunk. És a legfontosabb: ha eljutunk odáig, akkor ne kössünk vállalhatatlan kompromisszumokat, ne szürküljünk, ne lustuljunk, ne piszkosodjunk hozzájuk.

Nem fogunk.

Több ezer segítőnk, barátunk áll mellettünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr131115019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyári Mikulás 2009.05.12. 13:56:29

"Tisztában vagyunk azzal, hogy a most megnyilvánult bizalom minket nagyon erősen kötelez."

Ezzel mi, potenciális szavazók is tisztában vagyunk. Hajrá, és ne kelljen csalódnunk.

Nils. H 2009.05.12. 17:36:33

Kit delegáltok a választási bizottságba?

prometheus_X 2009.05.12. 18:51:11

Szép kerek szám :) Mivel az EP választásra a tavalyinál is alacsonyabb részvételi arányt jósolnak az okosfejűek, előfordulhat hogy az LMP-HP meg fog lepni néhány elemzőt. Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, én például rendszeresen röhögöm ki Török Gábor összes elemzését, kb olyan mint anno volt Aigner Szilárd a TV-ben, aki ha esőt mondott, egyetlen felhő se volt az égen, míg ha napsütést mondott akkor szakadt az eső egy hétig, ha hideget akkor meleg volt, ha meleget akkor fagyott.

:D

prometheus_X 2009.05.12. 18:56:05

Még valami. Arra leszek nagyon kíváncsi, hogy beelőzzük-e a Jobbikot. Nagyon bízom benne, de egyértelmű hogy a széljárás most nekik kedvez inkább. Pont ezért lesz ez a virtus fokmérője, ha lehet így mondani.

dave01 2009.05.13. 11:38:06

Ez kevés lesz szerintem, agresszívabb kampányt kéne csinálnotok, mert ez nagyon langyi-bangyi!

teol.jh 2009.05.13. 16:48:30

Szerintem inkább az SZDSZ vitorlájából kellene kifogni a szelet! Ők, programjuk és értelmes javaslataik nem lévén most azzal kampányolnak, hogy ha nem ők lesznek a 3. erő, jönnek a szélszőségesek. Azt kellene a kampányban világossá tenni, hogy aki nagyon nem akarja sem a szélsőségeseket, sem a populizmust, de joggal elege van a kormányból is, azért még nem kell hogy az SZDSZ karjaiban leljen menedéket. Van náluk sokkal jobb választás: LMP!
Én sokáig szimpatizáltam a liberális párttal, de mára világossá vált: el kell tűnnie a politikai életből, mert a liberális elvek doktríner szajkózásán túl többre nem képes: színvonaltalanná, unalmassá, sőt károssá vált.
És jó lenne, ha helyette az LMP lenne a 3. erő!!!

ranger1 2009.05.13. 21:09:58

Hello
Az nem baj ha az SZDSZ bennmarad a parlamentben: emlékeztetőül hogyan nem szabad rossz kompromisszumokat kötni a hatalomért.
Ahhoz hogy az LMP is bekerüljön szükség lenne némi ismertségre és szavazatra a vidéki választőkörzetekben kistelepüléseken is.
De ehhez őszinte beszédre van szükség:
- az Unio közös agrárpolitikája nem kedvez a kicsiknek a fenntartható méretben és módszerekkel gazdálkodóknak, főleg úgy ha a kormányzat is nyíltan mindent megtesz az eltüntetésükre. Az MSZP a vidéki és mezőgazdasági népesség alatt csak a Volgából Audiba átült nagyüzemi vezéreket és a bérmunkásokat tartja nyilván. Támogatni csak a legalább ezer hektáros gazdaságokat érdemes szerintük ( műtrágya, vegyszer, üzemanyag lobbi??).
- A FIDESZ-MAGOSZ ettől csak abban különbözik hogy látókörükbe belefér még néhány tízezer nikkelezett terepjáróval a többmilliós kombájnt a Parlament elé kisérő nagygazda. ( Ángyán tanár úr csak tévedésből tartozik közéjük)
De vagyunk itt még vagy másfél millióan a nagy poros alföldeken akik szeretnénk még pár generációt felnevelni környezetünkkel harmóniában.
Olyan tájhasználatot kialakítani hogy minden magyar büszke lehessen a vidéki Magyarországra, ahol a mező nem csak potenciális 12 tonnát termő kukoricafőd, az erdő nem csak kitermelhető iparirönk köbméter, hanem az itt élő emberek gondjára bízott de az ország minden lakosának egészséges környezetet és élelmiszert biztosító és a kikapcsolódását (madarászás!)szolgáló kultúrtáj tele sok-sok természeti értékkel.
Higgyük el a többség ezt szeretné csak éppen nincs aki megszólítsa összefogja őket.
Nincs aki kimondja igenis támogatjuk aki szabadidejében, hétvégén, félállásban vagy főállásban műveli kertjét, gondját viseli erdejének, legelőjének, állatainak.
Minél kissebb a kivülről bevitt alapanyag (vegyszer, műtrágya stb.) és minél nagyobb az élőmunka aránya
egy élelmiszer előállítása során az annál környezetbarátabb és egészségesebb legalábbis szerintem.
Az agrártámogatások ilyen szemléletű átalakításával máris lehetne zöldíteni a mezőgazdaságot és csökkenteni a vidéki munkanélküliséget. Ezzel együtt növelni az LMP népszerűségét.
Javasolt vidékpolitikai jelszó: Nem a Méret a Lényeg!

librarian1 · http://lmpbekes.blog.hu 2009.05.13. 22:18:54

@ranger1: tökéletes meglátás. Az előző blogon már én is fölvetettem, hogy máshogy kell megszólítani és ismeretségre szert tenni vidéken és nagyvárosban - mások az igények, elvárások és lehetőségek. Az általad leírtak a vidéki ember óhaját tükrözik, jómagam is az vagyok, az Alföld dél-keleti csücskében is lehetne normálisan élni, ha hagynák, vagy netalán még segítenék is. Az LMP a fent leírtak fölvállalásával, és bízom benne, hogy később a megvalósításával a fővároson kívül is népszerű lehetne.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.05.14. 00:05:49

@librarian1:
@ranger1:
Az EP programunk egyik fő témája a vidékfejlesztés (a honlapon már fent van, bár még csak dizájnolt formában):
lehetmas.hu/img/lmp+ep+program.pdf

A legfőbb pontok a földtulajdon védelme (külföldiek vásárlási moratóriumának megohosszabbítása), illetve olyan támogatási rendszer, ahol a támogatás mértéke a birtok nagyságával csökken. Ezek szolgálják az életvitel szerűen gazdálkodók érdekeit.

Amit a "részidőben" gazdálkodókról mondsz, az érdekes, meg lehetne próbálni beépíteni.

senkifalvi 2009.05.14. 10:06:02

@dave01: Szerintem is!!!A vidéki emberek 90%-a a Fideszre fog szavazni,nálunk speciel sokan a MIÉP-re.
Nem vok 1 számítógépguru,de hallottam vmi bannercseréről más portálokon.Ez pl nem alkalmazható nagy látogatottságú honlapokon ,blogokban?Az ismertség fokozása érdekében...

catjohnnie 2009.05.14. 10:08:46

@ranger: Remek gondolatok. Csatlakozom!!! Tényleg meg kell szólítani az embereket. Az LMP-nek egy nagy kampányra van szüksége, ami nem egyenlő a drága kampánnyal. egyszerűen ki kellene állnia az utcára és bemutatni néhány arcot, akit aztán az emberek attól kezdve az LMPhez kötnek. Mindenki bemutatkozna magánemberként és politikusként, és őszintén elmondaná a véleményét bizonyos dolgokról. Ezzel pont meg lehetne különböztetni magukat a többi párttól, akiken látszik, hogy vetítenek! És őszintének lenni még jó is, nem?:)

Hajrá, örülök, hogy sikerült...

Nyár 2009.05.14. 11:55:54

@ranger1: Én pesti lévén is egyet értek a mezőgazdaság ilyetén támogatásával. Hiszen én szeretnék magyar terméket fogyasztani, de nem engedi a pénztárcám. Mert olcsóbb osztrák, szlovák, spanyol termékeket tudok csak megvenni. Egy vicc, hogy a külföldi az olcsóbb. Ott támogatja az állam a termelőket? A szállítás is biztos ingyen van, gondolom ezért. Vagy miért? Én nem értek a mg-hoz, ez gondolom kiderült. De akkor is érthetetlen, hogy jutott idáig "Európa éléskamrája". Hajrá vidék!

alfredo 2009.05.14. 12:04:22

@senkifalvi: Micsoda? Nálatok sokan a MIÉP-re szavaznak majd? Elhiszed nekem, hogy az idei EP-választáson a MIÉP-re leadott - érvényes - voksok száma országosan 0 db lesz? ;)

Élményindex 2009.05.14. 12:37:23

szívesen és hajrá! :)

dave01 2009.05.14. 12:45:49

Persze, hogy 0-t kap a MIÉP, mert nincs listája!
Ha esetleg bejuttok az Ep-be melyik párthoz fogtok csatlakozni?
Mert érdekelne! Én nem fogok rátok szavazni, de a BÉKÉS EGYÜTTÉLÉS HÍVE vagyok!
Válaszotokat várom!

Karcolt lendület 2009.05.14. 15:56:14

@dave01:
A zöldekhez - nem tudom, mi a hivatalos európai nevük.

hunor76 2009.05.14. 16:44:44

@Karcolt lendület: A pártcsaládot "Európai Zöld Párt"-nak, a frakciót jelenleg "Zöldek/Európai Szabad Szövetség"-nek hívják. A "Szabad Szövetség" részt nem renegád liberálisok ;-) alkotják hanem a kisebbségi képviselők, mint pl. Tőkés László…

www.europeangreens.eu
www.greens-efa.org

Lorgem 2009.05.14. 23:57:46

@teol.jh: A szadesznek annyi köze van a liberalizmushoz, mint a zempeszpének a szociáldemokrációhoz, vagy a fityisznek konzervativizmushoz. Finoman szólva sem sok :P
Ha egy külföldi politológus látná a programnak nevezett zagyvaságukat, nem tudná megmondani melyik párt milyen ideológiához köthető.

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.16. 21:22:16

Gratulálok! Csak így tovább!

beste 2009.05.17. 11:49:07

Nem volt időm a fecnit elküldeni, de Rátok fogok szavazni...

Kafferbivaly Balambér 2009.05.18. 12:55:33

Lehet én vagyok tudatlan de a 22 (?) magyarországi EU képviselőből kb. 5-öt ha fel bírok sorolni, de azokat sem azért mert maradandót alkottak. Úgy érzem többet ér a szavazatom, ha avval egy új pártnak adok esélyt a bejutásra (és a jövő évi választásokon való indulásra), mint hogy arról döntsön hogy 12 vagy 16 levitézlett pártkatona mehessen előnyugdíjba.

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.18. 16:12:56

Az arcok mindenhol ugyanazok. Nem hozott újat a Jobbik sem. Amikor elkezdték nyomni Morvait, már tuidtam, hogy ő lesz a következő kabbalafigurájuk, most meg már az EP-be választják be.
Mondjuk a nyilaspropagandájukkal nem sokra fogják vinni.
Jó lenne végre új arcokat látni az EP-ben és az itthoni politikai palettán is. Remélem az LMP-nek sikerül.

magic11 · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/358-chrysler 2009.05.18. 17:41:22

hát kiváncsi leszek... inkább bízni próbálok mint félni :)

elhincha1885 (törölt) 2009.05.19. 22:25:10

@Lorgem: az itteni politológusok is látják (lásd Polit. Capital., Vision Cons., Prog. Int.), beszélnek is róla a Hír TV-n kívül mindenfelé:) aztán milliókért adnak tanácsot nekik,hogy folytassák az ideológiai ámokfutást mint a kedves, joviális Török Gábor...

elhincha1885 (törölt) 2009.05.19. 22:34:45

@Nyár: Az unió támogatja a az összes tagállam termelőit a közös költségvetésből, amit többnyire a németek, angolok finanszíroznak GNI alapon. Az EU költségvetésének még mindig több, mint 30 %-a megy el francia nyomásra a közös agrárpolitikára, ami kompenzálja a termelőket a globális piacon versenyképtelen termékeikért. A minőségbe, egyéb dolgokba ne bonyolódjunk persze...
süti beállítások módosítása