máj
22

Első savak jogán

Kampány idején az ember hajlamos megfeledkezni arról, hogy tulajdonképpen mit is csinál. A cselekvés folyamatában magára a tevékenységre koncentrál, s ezért egyéb dolgok irányába lankad a figyelme. Így olykor áramütésként éri a felismerés, hogy valójában nem akármit, hanem politikai tevékenységet folytat. S mint ilyen, zavarja mások érdekeit, köreit, céljait. Azok a mások pedig nem hagyják, hogy nyugodtan kampányoljon. Ott lihegnek a nyakába, és minden lehetőséget kihasználnak arra, hogy onnan indítsanak támadást, ahonnan a kedves sajtótájékoztató, matricázó, szobormászó ember nem is számít rá. (Önmagában ebben semmi meglepő nincs. A politika ilyen. De mint tudjuk: lehetne más.)

Így semmi különös, vagy újszerű nincs abban, hogy az elmúlt másfél hétben a hazai politikai élet új reménységét, az LMP-t is érték különféle – politikai indíttatású – támadások.

Kezdődött azzal, hogy a rendőrség aránytalanul nagy erőkkel vonult ki egy egyszerű sajtótájékoztatóra a Kossuth térre. Az említett esemény alatt az LMP aktivistái néhány zöld gallért aggattak a Kossuth szoborcsoportra, miközben állagfelmérést végeztek annak elemin. Ennek során sikerült megállapítani, hogy a gyermekét karjában tartó anya szobra inog. Ám ez a rendőrség képviselőit nem érdekelte. Őket csak az izgatta, hogy az LMP-sek miért nem jelentették be a tevékenységüket.



Talán mert kampányidőszakban nem kell?
S talán azért sem, mert akkor a helyszínen tartózkodó kollegáik megakadályozták volna a műemlékvédelmi állagfelmérést?

A jó kedélyű és még így is mosolygós LMP-seket végül nem vitték be az őrsre, csupán felszólították őket az „illegális gyülekezés” felszámolására, a terület elhagyására. A felszólításnak persze a törvénytisztelő aktivisták eleget tettek.
A szobrokról levették a gallérokat is, de azóta sem tudnak nyugton aludni az egyik instabil állapota miatt. Aggódnak, hogy a szobor tövébe vizelni járó, „hát, milyen magyarok vagytok ti?!” szólamot kedvelő fehér bakancsfűzős úriemberre egyszer rászédül a sok mázsás fémdarab.



Tisztelt városvezetés! Kérem Önöket, hogy előbb ezzel az életveszélyes állapottal kezdjenek valamit, s aztán kezdjenek csak amiatt aggódni, hogy hova ragaszt a túlfűtött – és valóban nem elég jól informált – aktivista néhány matricát. Mely ragacsok esztétikai rombolása fényévekre áll a várost beborító óriásplakátok, és egyéb reklámalkalmatosságok vizuális- és fényszennyezésétől. Nem elhanyagolható különbség az sem, hogy maguk az LMP aktivistái és tagjai fogják a kampány végeztével eltávolítani a matricákat és plakátokat. Míg a rothadó padok, rozsdás villanyoszlopok, düledező trafóházak és az agyon’tag’elt buszmegállók akkor is ott maradnak.



Ezzel minden bizonnyal tisztában van Bojár Iván András is. De tudjuk be annak, hogy politikai megbízásnak tett eleget, nem pedig városvezetői minőségében csúszott félre az értékrendje. Ahogy tudjuk be a rendőrség esetében is, hogy politikai célokat szolgált, amikor rohamosztagot küldött 8 (!!!) huszonéves fiatalra a Kossuth téren.

És akkor még egy szót sem ejtettem a Kenderzsupp igencsak ostobára sikeredett írásáról, melyben azt kérik számon Schiffer Andrástól, hogy miként sikerült pár hónap alatt az elveit sutba dobni.
Ha nem haragszik a kedves olvasó, magam válaszolok erre.

Schiffer András immáron nem csak magánszemély, hanem pártpolitikus is. Utóbbi minőségben nem hangoztathatja személyes véleményét, mivel több száz ember véleményét hagyná figyelmen kívül, s adná el a saját álláspontját az LMP álláspontjaként. Na ez lenne elvtelenség. Főleg úgy, hogy házon belül még nem meccselte le a párt tagsága a drogpolitikai kérdést.
Amíg a Manchester nem játszik a Barcelonával, addig hiba lenne abból hírt kreálni, hogy miért kapott ki olyan nagy különbséggel a Vörös Ördögök gárdája a döntőben, és hogy Van der Sar miért csak a kispadon kapott helyet. Hiba volna, mert egy jövőbeli eseményről beszélnénk úgy, mintha az egy már megtörtént dolog lenne…
Kenderzsupp-olvasóként igencsak meglepődtem ezen az íráson, mert nem ilyen demagógnak ismertem meg a blog szerzőjét. Ha nem ódzkodnék attól, hogy minden mögé összefüggéseket vizionáljak, akkor azt hinném Mr. Green is feladatot hajtott végre valakinek a megbízásából. De szerencsére eleget alszom.

Értem én, hogy az LMP egyre több embernek bántja a szemét – ahogy egyre többeknek okoz örömet is –, de azt nehezen tudom felfogni, hogy húsz (vagy több) évnyi politikai tapasztalattal, „kultúrával” és az ehhez párosult „érettséggel”, hogy lehet még mindig ilyen gyermeteg aljamódszerekkel ellenpropagandát folytatni egy új párt ellenében?!

Haldokló, földön heverő demokráciánkba rúgnak még párat erkölcstelen megmérgezői.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr101137677

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2009.05.28. 16:34:41

Schiffer András: „Ennek az országnak, ha valamire szüksége van, az az idealizmus” (Lapunk Schiffer Andrással április végén vett fel egy interjút, ezt közöljük most a nyomtatott változat után blogunkon is.) Hogy lehet az, hogy a civil szférában sikeres, el…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galadhriel 2009.05.22. 16:45:43

Kedves Pollack, komolyan azt írnád, hogy az elempét politikai támadások érik? A kendermagosoktól is?

Ugye csak viccccelsz?!

Karcolt lendület 2009.05.22. 17:10:49

Most megismerkedhettek a mainstraim média működésével is: Bojárék vádaskodását lehozta gyakorlatilag minden honlap, a rá adott válaszotokat egyik sem.
Mert ők kiegyensúlyozottságra törekszenek... Na persze.

ranger1 2009.05.22. 17:13:04

hello! remélem azért nem ütitek ki a kezemből a plakátragasztós vödröt mert nem szívelem a langyos drogpolitikát, meg a kereszténydemokráciától tévedtem el az LMP-ig. Úgy tudom vannak a drogozással kapcsolatban érvényes törvények Mgyarországon, és mint LMP szimpatizáns igyekszem törvénytisztelő maradni. nem beszélve a fölösleges támadási felületekről.
a bizonytalan szavazók és az Mszp-ből kiábrándultak ( szerintem ez a potenciális 6-8 százalék az LMP-nek ezen a választáson)még jobban irtóznak a drogosoktól, a romáktól és a homoszexuálisoktól mint a kereszténydemokraták.
Inkább szeretnének hallani az igazságosságról, a fenntarthatóágról, a több tízezer naponta éhező magyar gyerekről, meg a zöld megoldásról (ÉN IS!!)
Aki meg büntetlenül élvezni akar az menjen ki Ócsa meg Üllő közé és fogjon magának az út szélén pillangót vagy jöjjön le hozzánk a tanyára házi bort inni mangalica szalámival.

Csinálj olyat hogy másnap szégyeld hogy vele ........

Trig 2009.05.22. 18:47:32

"Tisztelt városvezetés! Kérem Önöket, hogy előbb ezzel az életveszélyes állapottal kezdjenek valamit, s aztán kezdjenek csak amiatt aggódni, hogy hova ragaszt a túlfűtött – és valóban nem elég jól informált – aktivista néhány matricát."

Azért ez egy picike csúsztatás, saját tapasztalatom szerint kb. a belváros összes köztéri szobra össze van matricázva, nem beszélve villanyoszlopokról, kukákról, stb. Ez akkor is gáz, ha a zöld szíveckék izlésesebbek, mint általában a politikai hirdetések.
Azt meg, hogy az aktivisták kivonulnak és lekaparják őket... hát, hiszem ha látom.

Az LMP-nek (vagy a blognak, tök mindegy) miért is számít a Kenderzsupp véleménye? Valóban kérdés és komolyan felmerülhet az LMP-ben a könnyű drogok legalizálásának támogatása? Ha igen, akkor én kérek elnézést. Valamit nagyon elnézhettem.

Galadhriel 2009.05.22. 19:05:43

@Trig: Azt kérdezed, felmerülhet-e a könnyűdrogok legalizálásának támogatása. A TASZ számára igen.
Innen kezdve a kérdés nyilván felmerül.

Meg is kérdezte a riporter Schiffert. Ő pedig taktikusan válaszolt, nem beszélt arról, hogy elvei szerint mi lenne a véleménye. Mint politikustól, ez volt az okos válasz.
http://www.168ora.hu/itthon/az-lmp-odaszolt-a-jobboldalnak-36108.html
Innen indult a kendermagosok morgolódása.
kender.blog.hu/2009/05/18/schiffer_andras_mar_nem_legalizalna

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2009.05.22. 19:19:13

@Karcolt lendület: A médiaátlag ugyanolyan alacsonyan van mint a politikusok szintje - nincs mit csodálkozni. Ugyanakkor, a szadeszesek dühe is reklám az LMP-nek, amig kevesen vannak, akik tudnak arról, hogy lehet más a politika.

marokkó marci 2009.05.22. 20:19:45

kampányidőszakban kampányrendezvényekhez nem kell engedély. de ezt nem értem, most akkor állagfelmérés vagy kampányrendezvény volt? az ostoba rendőrök meg kb mindenkivel ezt csinálják, és jól tudjátok, h a kutyát nem érdekelte volna ez, ha nem jönnek ki a rendőrök. ettől még nem mondom, h ciki a rendőri fellépés, mert az.

a politikai témadásokat meg el kéne viselni emelt fővel, és normálisan reagálni rá. az nem lehet, h besértődtök, mint egy hisztis csecsemő és szervezett összeesküvést sejtetek minden cikk mögött. ha hibát követtek el, akkor azt be kell ismerni, és tenni kell róla, hogy ne forduljon elő mégegyszer.

és attól, hogy ezt leírtam, nem vagyok az szdsz fizetett ügynöke, csak látom, h kissé arrogánsak avgytok minden kritikussal szemben.

@ranger1: talán pont ebből van sokaknak elege, tudod, hogy megmondja valaki, h mitől érezd jól magad. én nem szívok már, unom, de nincsen semmi jogom megmondani másnak, h ne tegye. nem az állam dolga szülőt játszani. szokjunk már le erről...
és ha a szoci szavazók kívánságait akarja egy párt követni, akkor az mszp és a fidesz szintjén lesz. ha az lmp erre gyúr, csak gratulálni tudok...

Pollack 2009.05.22. 20:57:03

Ebben a posztban direkte több helyütt csúsztattam, ironizáltam. Másutt a komolyság foszlányai sejlenek fel.

Ehhez mérten kéretik olvasni :)

De hogy ne csak a levegőbe beszéljek:
- a kenderzsuppos rész valóban vicc volt.
- drogpolitikánk kidolgozatlan, azaz nincs, így érdekes emiatt bárkit is abajgatni a pártból.
- a matricákat és plakátokat meg ténylegesen be kívánjuk szedni funkciójuk betöltése után.

ranger1 2009.05.22. 21:02:35

hello! Igazad van, de ez a probléma feszíti a legjobban a mi egész zöld mozgalmunkat.
- ki és milyen jogon szab határt a fogyasztásunknak, energiafelhasználásunknak, vagy milyen jogon tiltjuk meg a fókavadászatot az eszkimóknak.
szerintem a legnehezebb meghúzni a határt a közösségi érdekek és a magánérdek között.
aki megmutatja a pontos utvonalat a fenntartható gazdaság és társadalom felé annak megmosom a lábát minden este.
ez inkább olyan húzd meg ereszd meg játék lesz és nem biztos hogy nyerünk a végén
De ha mindenki elmondhatja a véleményét és meg is hallgatjuk azokat szerintem előbbre leszünk

fgm 2009.05.22. 21:18:22

Srácok, lehet morogni Bojáron, meg úgy általában az egész nevetséges hipokrita bagázson, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy matricázás gáz. Szúrja a szemem, és sok mindenki másét is. Bojár jó demagóg módján csak meglovagolja a hullámot. Nem kéne ilyen támadási felületet (sem) hagyni. Meg tényleg, ez legyen már evidens, hogy nem matricáztok... Az nem érv, hogy de a büdös bácsi nagyobbat plakátolt, mint mi.

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.23. 08:23:46

Szép volt Bojár! Köszönjük az ingyen reklámot!
Igazából nem mondott semmi újat, de párszor elmondta, hogy LMP, ez az ami kell nekünk, hogy az emberek tudják, hogy lehet más a politika!
Egyébként teljesen természetesek ezek a "partizánakciók" a nagy pártok könnyen vannak a több száz milliós bevételekből, míg az LMP-nek minden aktivistájára szükség van. Különben sem vállalhat felelősséget minden egyes aktivistájáért a párt. Mi van akkor, ha a csúnya szdsz vagy fidesz ragasztja rossz helyre a matricákat, aztán mutogat ujjal, hogy ez illegális?

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.23. 08:24:50

úgy értem az LMP matricáit, ragasztják ismeretlenek kezek rossz helyre...

marokkó marci 2009.05.23. 14:30:20

@-Samael:
totl kezdtek bekattanni...sztem most jobb abbahagyni, mert tényleg nem vagytok kevésbé ostobák már az elején, mint a többiek.ha valaki vette volna a fáradtságot, avgy elég tájokozott lenne, az tudná, hogy bojár iván andrás nem egy pártkatona, hanem egy elég komoly figura ahhoz, hogy komolyn lehessen venni. a narancs, a tilos vagy az octogon biztosan csak neem jelent többet, mint az szdsz-t, de nyilván én vagyok a kattant, és nem az, aki minden kritikus mögött összeesküvést vagy provokációt sejt. tessék felvállalni a hibákat is, ha nem bírjátok a kritikát, akkor miben lesz más a politika? hol van lehetőség akkor önkorrekcióra? a fenébe... így tényleg semmi értelme, kissé elkeseredtem...

Pollack 2009.05.23. 14:56:51

@marokkó marci:
Felfogta a tagság, hogy ne csinálja zabolátlanul a kampányanyagok ragasztását. Így az önkorrekció már meg is volt.
Nyilvános mea culpázásnak viszont nem sok értelme lenne.
Annak viszont lesz, hogy majd a lehető legtöbb matricát és plakátot eltávolítjuk a nem odaillő helyekről.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.05.23. 19:15:32

@marokkó marci: tudod van olyan, hogy szdsz budapesti lista néz majd rá, kik voltak fenn 2006-ban.
Emelett meg a pártoknak kötlelessége eltávolitani a kampányanyagokat.
Ha azt veszük, hogy Bojár függetlenként nyilatkozott, akkor A lehetöség nem nézi ki az LMP-ből hogy betartja a törvényt, vagy B lehetöség látja máspártoknál, hogy nem tartják be.
Elöbbi igen rossz indulató, utobbinál pedig kérdés akkor mért csak az LMp-nek szól be.
Arra pedig emlékezhetünk, hogy 2006-ban kik felejteték el leszedni a kampányanyagokat.

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.24. 10:57:10

@marokkó marci: ne haragudj, de én egy szóval sem mondtam, hogy Bojár pártkatona.
AZ természetes, hogy sokaknak nem tetszik az LMP, és nem szeretnék, ha bármilyen eredményt érnének el. Ezért játszadoznak ilyen apró kis dolgokkal, mint a matricák "vandál" ragasztása. Van is okuk vélni, mert ez az első rendes párt, aki csinálni is akar valamit, nem szétosztani a pénzekeket saját embereik között.

Karcolt lendület 2009.05.24. 11:05:47

@fgm:
Túl van spirázva a téma, tele van ragasztgatva a város letéphető telefonszámos hirdetésekkel, oszt ezeken a qrva matricákon lovagoltok.
---
Budán a kihelyezett plakátolóhelyeken sem láttam nagyon LMP-t, pl. a TF előtt az Alkotás úton vagy a Krisztina-körúton végig. Ha van még plakát ill. van rá ember, esetleg meg lehetne célozni ezt a környéket is...

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.05.24. 13:00:06

@Karcolt lendület: A XII. kerületben ki vannak osztva a plakátolóhelyek, az önkormányzat sorsolta. Ami az LMP-é, oda én tettem plakátot. Amelyik helyek másnak jutottak, oda nem. (bár valaki túlbuzgott, és néhány ilyen helyen is van LMP-plakát :D) Sok hely üres, a többiek nem viszik túlzásba ezt a fajta plakátolást. A nagyok inkább óriásplakátot vesznek, a kommunisták és a romák egyáltalán nem láthatók, csak az LMP és a Jobbik foglalt el sok ilyen felületet.
Ellenben a köcsög önkormányzat egy csomót eltüntetett. Némelyiknek a helyére egy pártsemleges választási felhívást ragasztottak ki, de sokat simán letéptek. (na jó, lehet, hogy nem mindegyiknél ők tépték le, de gyanús...) Tegnap jelentős részét pótoltam.

Rosenfeld Koppány · http://magyarinfo.blog.hu 2009.05.24. 14:28:41

@Trig: Mi van beindult az szdsz-es komment kommandó újra? Ha veszélyben a párt, mert senki nem támogatja, akkor nem az a megoldás, hogy az LMP-t mocskoljátok, hanem hogy saját magatokat gondoljátok újra.

Miért kell hazudozni? Nincsenek összematricázva a köztéri szobrok. Egy-két ilyen esetet lehet, hogy találsz, illetve generálsz, hogy tudjál mire hivatkozni, de én Budapesten élek és járok, és látom, hogy a szobrok nincsen összematricázva. A villanyoszlopokra meg lehet ragasztani a választási törvény szerint, kivéve a műemléki védettségű villanyoszlopokat.

Az SZDSZ abbahagyhatná végre az LMP mocskolását, mert nagyon átlátszó. Nem ettől kerülhet valaki 5% főlé, hanem tisztességes politizálással.

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.24. 15:31:17

Az SZDSZ-ről annyit, hogy már csak arra van kapacitása, hogy a jobbikra építse fel a programját, mert lépten nyomon gárdistákat, meg csuklyás arcokat mutogatnak. Lehet ez még 1990-ben elment volna, de már ezzel nem lehet 5%-ot elérni.
Plakáttal kapcsolatban énis észrvettem, hogy amit felragasztottam, volt amikor már 2 óra múlva nem volt fenn, valószínüleg az önkormányzat "kommandója" lépett akcióba.
Igazából a választási hirdetmények csak nekünk meg a jobbiknak vannak, a kommunistákat párszor, a romákat még egyáltalán nem láttam. A kartellpártoknak, meg minek, egyszerűen csak lepengetnek 200 millát, és tele van a város velük.
Mindent bele, meg lesz az 5%!

Karcolt lendület 2009.05.24. 16:11:28

@bm613:
OK, nem tudtam, mi a szabály...

Magyarnaba 2009.05.24. 20:21:27

A matricázás csak látszólag olcsó. A matrica felragasztásakor a hirdetés költségének nagyobb része azt terheli, aki a matricázott felület gazdája. Ez azt jelenti, hogy az LMP per pillanat ugyanazzal a filozófiával kampányol, amely Budapestet oda juttatta, ahova. Magyarán a nyereség besöprésével, a károk kihelyezésével. Ez pedig nem jó, ebbe az utcába az LMP-nek nem szabadna bemenni. Ha valóban leszeditek a matricákat, akkor az a helyes.

Nagyobb problémának érzem, hogy az LMP kampányából vidéken egyelőre semmi sem látszik. Szegeden egy óriásplakátot ha láttam, Kecskeméten egyet sem. A legnagyobb probléma azonban az, hogy én magam sem érzem magam megszólítottnak az LMP+HP kampánya által, pedig abszolute nyitott vagyok a párt által felvetett témák irányában.

Még egy dolog, amire nagyon figyelni kellene: igen zavaró számomra, hogy rendre előkerül az SZDSZ-hez való (v)iszony. Az SZDSZ utóbbi években végzett tevékenysége révén tökéletesen hitelét vesztette a kedvenc jelszavaival egyetemben. Az LMP nyilatkozó politikusainak el kellene kerülnie, hogy bármilyen viszonyba helyezzék magukat a "Vizitdíjpárttal". Az LMP+HP számára még egy rakás lócitrommal való párosítás is kívánatosabb, mint hogy nevét a liberalizmussal (főleg a diszkreditálódott gazdasági liberalizmussal) mossák össze.

Egyértelművé kell tenni, hogy az LMP nem az SZDSZ-2.0! Biztos vagyok benne, hogy zsákutca az, ha az LMP az SZDSZ szellemi-társadalmi bázisán akar építkezni, ez a bázis halott, ezt a választási eredmények pontosan tükrözik. A "zöldek" nem a piacfétisiszta hülyeségnek bedőlt liberálisok (?) között vannak, hanem a konzervatívok, a szocdemek és politikailag inaktívak között. Az LMP jelenleg legfontosabb feladata, hogy a politikai térbe bevigye azt a választók számára is fontos és emészthető szempontrendszert, ami alapján választ kíván adni korunk társadalmi-gazdasági és kulturális kihívásaira.

Sajnos nem vagyok biztos benne, hogy meglesz az 5%-os határ, de az adott körülmények között ezért senki sem hibáztatható. Azt viszont borítékolom, hogy az SZDSZ önkezűleg kiásott sírgödrén hamarosan ott lesz a keresztfa is. Nem kár érte.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.05.24. 21:03:35

@bm613: Ma is akcióztak... van, ahova tegnap tettem ki, és már nincs meg...

unabomber 2009.05.24. 21:40:41

@Magyarnaba: Helló,

amennyire tapasztaltam, az LMP-s politikusoknak az SZDSZ-szel kapcsolatos mondanivalóját a különbségek felmutatása jellemzi, mégpedig programok szintjén.
Emellett avval vitáznék, hogy liberális zöld nincs. Avval nem, hogy a szadeszben valóban nincs.
Egyébként az tény, hogy mindenféle ideológiát valló kormányok alkalmazták az általad említett emberidegen gazdasági paradigmát.
A kampánnyal kapcsolatban valószínűleg igazad van, abból a minimális forrásból, ami nekünk van, így sikerült. Bp-n jobb a helyzet, ennek oka nem a pesti vízfej /én pl. két hete biztosan nyertem egy trudit, mert arra fogadtam, hogy kevesebb a pesti tag, mint a nem pesti/, hanem egyszerűen itt lehet a kevéske ilyen jellegű lehetőségünket a leghatékonyabban használni.
Azért tudtommal újság, szórólap, plakát arányosan jut Pesten kívülre is.
Ami pedig a megszólítást illeti, a kommented alapján sztem te abba a csoportba tartozol, akit inkább a részletes programunkkal szeretnénk meggyőzni, nem pedig egy szórólappal-videóval.

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.24. 22:10:23

Nem tudom mi lehet Pécsen és Kecskeméten. Gyorsan össze kell szedni az aktivistákat ott is. Nyugaton, azt hiszem jobb a helyzet. Én magam kb 50 plakátot tettem ki pár nap alatt, és nem egyedül csinálom. Már nemigazán van nálunk hely, ahol nincs kinn a plakát. Ahonnan meg eltűnik, azt hamar pótoljuk.
AZ 5% nem lehet probléma szerintem, az egyedüli gond az, hogy nem ismerik a pártot. AZ emberek megunták, már a két kartel pártot, ezért ha van új választási párt, biztosan arra szavaznak. Kevés kampánypénzből, csak az aktivisták lelkesedésére lehet számítani.

marokkó marci 2009.05.24. 22:29:28

@-Samael: bocsi, de egy választási plakát nem győzött meg. ti már hívők vagytok, én befejeztem rövid románcomat az lmp-vel...

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.25. 10:44:54

@marokkó marci: nem a választási plakát fog meggyőzni van EP programunk, azt olvasd el!
http://lehetmas.hu/img/lmp+ep+program.pdf

sétáló bárányfelhők 2009.05.25. 12:13:24

@-Samael: Ugye nem gondolod, hogy meggyőzöd vagy csak elolvassa?! Ugyanolyan fizetett blogger mint Rózsa Misi, de az is lehet hogy ugyanaz..... :-)

sétáló bárányfelhők 2009.05.25. 12:17:41

Amúgy Kelet magyarországon működök plakátügyileg, és kaptam is a Ivádytól anyagot, amit lehet ragasztgatni, bedobálni, de mivel a pártot nem ismerik, így a kevés anyag a személyes találkozókon hasznosul a legjobban: F2F :-)

prometheus_X 2009.05.25. 13:00:07

@-Samael: Az SZDSZ-nek se gond az 5%, hidd el, van ott pár olyan vastag ember, hogy ha azok nagyon kinyitnák a GIRO-csapokat akkor lenne abból az 5-ből 60% is >:-) muhahaha.

Olvastam a közleményt a ragnyákkal kapcsolatban az oldalon. Teljesen jogos az érvelés szerintem és helytálló, visszavonom a korábban tett véleményemet ezügyben, de továbbra is nagyon óvatosan kéne bánni a visszamutogatással, mert ezeknek ez a módszerük: addig rázzák a fát, amíg le nem esik egy gally - a gallyból a médiumaikon keresztül 1000 éves tölgyfa lesz ami leúszva egy kiáradt folyón elsodort egy egész falut. És ez csak első olvasatra vicces (feltéve hogy van humorom :P).

marokkó marci 2009.05.25. 15:18:33

@-Samael: nekem tök szimpi ez az egész párt, ismerek egy csomó srácot közületek, de bocsássatok meg, pontosan az ilyen sétáló bárányfelhők féle kommentektől van már elegem.
szval ha valaki kritizál, vagy másképpen gondolkodik valamiről az szdsz által fizetett blogger?
erre mondtam, hogy kezdtek bekattanni. szval ügynök a bojár, én is az vagyok, nyilván az index is, aki lehozta a cikket, juhász péter és az egész kendermag egyesület, a TASZról nem is beszélve, de ha már itt tartunk azok is, akik szóvá tették, hogy a CMen nem illendő kampányolni.

ez az egész hozzáállás olyan visszataszító. pontosan olyan, mint az említett rózsa misié. ahogy ő se hoz az szdszne, úgy ti se az lmp-nek szavazatot az arroganciátokkal. de mindegy.

unabomber 2009.05.25. 17:02:18

@marokkó marci: Helló, van egy párt több száz taggal, ezen belül több tucat rendszeres kommentelő, mindig fogsz találni olyat, aki esetleg túlreagál véleményeket. Még akár olyat is, amire reagálni sem érdemes, merthogy kilóg a lóláb.
A Bojár-féle megnyilvánulás a csúsztatások magasiskolája.
Nem hiszem, hogy érdemben elgondolkodnál rajta, de tegyünk egy próbát. Van egy törvény, és egy abból levezetett Fővárosi önkományzati rendelet. Ami kampányidőszakban néhány megkötéssel megengedi a plakátolást.
Erre csinálnak egy NYILATKOZATOT. Ami nem jogszabály. Azért nem módosítják a rendeletet, mert nem tehetik meg, ellentétes lenne a törvénnyel, tehát a magasabb szintű jogszabállyal. Majd a média ezt már úgy közli, hogy az LMP és a barnák jogszabályt sértenek.
Ennek a folyamatnak egyik eszköze Bojár. Aki nyilván nem pártkatona, hanem haszonleső, mint néhány maradék szadis üzlettársa.
Egyébként qrvára mellélőttek. Ha olvasod a kommenteket /nem az LMP-seket/ a netes médián, a többség átlát a szitán, rendszeresen felmerül a lopott milliárdokból történő kampányolás vs. az újak lehetőségei.
Ez van, ez így jött össze:))

sétáló bárányfelhők 2009.05.26. 09:41:28

@marokkó marci: Elnézést kérek a kifejezésért, látod túl erősen fogalmaztam a stílusnak köszönhetően, amit már a Rózsa misi-nél nagyon meguntam. Te valószínűleg csak SZDSZ-es szavazó vagy esetleg párttag, és ezért nézed hasonló szemüvegen át a mi kis kommentjeinket, illetve ezt az új pártot, amint az ahozzászólásaidból is kitűnt eddig. Nincs is ezzel semmi gond, természetesen jók és hasznosak az építő jellegű kritikák, bár nem tudom az LMP is ezt mondaná-e, mivel nem vagyok párttag, csak segíteknekik, és örülök, hogy végre a megunt arcok, sutba dobott elvek, korrupció helyett legalább ígéret van valamilyen változásra.
Régen, ma már szégyellem kimondani, MSZP és SZDSZ szavazó is voltam, de nálam 2004-ben végleg kiderült kinek mit érnek a szavai, illetve miért küzd. Azóta is ez kép erősödik bennem, és örülök, hogy van ez a párt, amiben még lehet reménykedni. Szerintem most nem a Jobbik a náci szélsőséges, kirekesztő megosztó, hanem az SZDSZ a kampányával, ahol mint eddig is félelmet kelt és megosztásra, kirekesztésre törekszik a nemzetiek ellen, elfelejtve hogy toleranciát hirdet. Ha a gyilkosokat, bűnözőket tudja az ártatlanságra hivatkozva a médiáiban mentegetni, a magyar zászlók alattiakat elfogadni sem? Persze értem én hogy itt a pénz, a hatalom beszél, de akkor meg nevárják hogy tapsoljunk nekik....
Bocs messzire mentem, ide sem illik ez....

Trig 2009.05.26. 11:59:24

@Rosenfeld Koppány:

Összefosom magam!
Tudod én szimpatizáltam eddig az LMP-vel (a párt mindenféle gyermekbetegsége ellenére), de ne haragudjál, ha ilyen állatok tartoznak a kötelékbe, mint Te, akkor köszöntem szépen. Kritizálni bűn? És igen, szanaszét van matricázva az egész kurva belváros. Remélem te is a hippi aktivisták között leszel, akik körömmel kapargatják majd le a zöld szívecskéket az ígérethez híven.
Köszönöm neked, hogy rájöhettem: titokban SZDSZ-es kommentelő vagyok. (csak megsúgom hogy a szadesz féle szarjankó álliberalizmusnál még a neonácizmus sem áll távolabb tőlem)
Sebaj.

Karcolt lendület 2009.05.26. 14:01:12

@Trig:
Úgy látom, rettenetesen érzékeny-lelkű emberek vannak az LMP-vel majdnem szimpatizálók között. ;-)
Fel kellene dolgozni, hogy ez egy blog, méghozzá politikai témájú, ahol mindenki meg van győződve az igazáról és ezt elég vehemensen képviseli - nem mellőzve a személyeskedést sem. (Ahogy végülis Te sem.) Egy ilyen blog vagy fórum alapján minden politikai erő kötelékébe tartoznak "ilyen állatok". De még a higgadtabbakból is kijön időnként...

Azt pedig nem tudom, a belváros melyik részéről beszélsz pontosan, de én nem láttam olyan nagy nyomát annak a telematricázásnak.

@Rosenfeld Koppány:
Rózsa Misi és bandája elég paranoiddá tett mindenkit, de leeszdéesz-kommandósozás előtt érdemes megnézni a delikvens adatlapját és korábbi hozzászólásait. Segít, hogy alaptalan vádakat ne vágjunk mások fejéhez. ;-)

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.26. 15:36:48

@Trig: Kedves Trig!
A matricázásról annyit, hogy a belváros már 20 éve tele van különböző pártok matricáival, most hogy jött új "vérfrissités" mindenki az új pártot kezdte el szajkózni. Az LMP-n nem lehet fogást találni, úgy ahogy a jobbikon, hogy szélsőjobbos, hungarista szervezet, így hát az élő fába belekötve (amin LMP-s matrica van)kell szajkozni, az illegális plakátolosdis dolgot.
Mindenhol vannak kedves/bunkó emberek az szdsz-től az lmp-ig, nem pár ember véleménye alapján

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.26. 15:37:54

@sétáló bárányfelhők:
Nekem az SZDSZ-el kapcsolatban semmi ellenszenvem nincs, ismerem a netkommandójukat, és ismerem a programjukat, ami szerintem túlzás, hogy már ott tartanak, hogy a jobbik szélsőségeseire építik fel a kampányukat. Mi lesz ha a jobbik nem fut be? Akkor az egész programjuk dugába dől, mert hogy nyerhetnek jövő évben választásokat, ha a "nácik" kidőlnek?

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.26. 16:10:42

Aki nem ismerné, főleg a képeket érdemes megnézni:
http://www.hirszerzo.hu/cikk.bojar_kontra_lmp_jobbik_ki_sertett_torvenyt_galeria_a_vadplakatolasrol.109662.html
Látszik mindenhol jelen vagyunk :)

fgm 2009.05.28. 15:46:14

@-Samael: Megint azzal védkezel, hogy de "a belváros már 20 éve tele van különböző pártok matricáival..." Nem az volna a cél, hogy bebizonyítsátok, lehet ezt másképpen?

Ha felelősséget rátolod a "túlbuzgó" aktivistákra, miközben sajnálkozásnak még csak nyoma sincs a hangodban, indignálódott önigazolás viszont annál több, akkor a "nem hívő" aki idejön, mert érdekli az LMP, nem biztos hogy továbbolvassa a programotokat.

Lehet azt mondani, hogy ez csak egy blog, de pillanatnyilag nem sok olyan fórumotok van, ahol a véleményetek megjelenik, ez egy. Pillanatnyilag ez reprezentálja az LMP-t, ami az itt elhangzottak alapján egyre kevésbé szimpatikus.

Pollack 2009.05.28. 16:45:05

@fgm: Ez tényleg csak egy blog, és nem az LMP legfőbb fóruma, s szócsöve. Ha a párt álláspontja érdekel, akkor http://lehetmas.hu
Ha néhány tag írásai, és a ki tudja milyen szimpatizáns olvasók kommentjei érdekelnek, akkor jó helyen jársz.
De korántsem reprezentálja 20-30 blogoló/kommentelő tagunk az LMP-t.

unabomber 2009.05.28. 21:17:46

@fgm: kedves fgm, legfeljebb csak szeretnéd elhitetni, miszerint egy blog reprezentál egy pártot. Illetve ott igen, ahol fizetett bloggerek csinálják. Nem ismersz véletlenül ilyet? Mert én igen. És kérlek, áruld már el, szerinted a kiábrándult látogatónak mely más blogot kellene meglátogatnia? Ha már briliáns logikával ismét sikerült bebizonyítani, hogy mi sem vagyunk különbek a deákné vásznánál...
Visszanézve egy korábbi kommentedet, az esetleg elégséges érv, hogy matricázni törvényes? Vagy ettől az apróságtól eltekintesz?

Az évek meg a rutin 2009.05.29. 13:15:46

Az új korszak két pártja: az LMP és a Jobbik, legalábbis Kiss Viktor politológus szerint. Részlet a Hírszerző-interjúból:
" - Kicsit részletesebben, miért ilyen népszerű tehát a Jobbik a fiatalok körében?
- Az egész magyar szellemi, kulturális elit és az összes párt mondandója egy korszakkal lemaradt a Jobbiké mögött. Kivéve talán a Lehet más a politikát. Ők is a fiatalokat érdeklő problémákra próbálnak reagálni, de konkrét válaszaikban ők szándékosan viszonylag szűk közönségre összpontosítanak, a városi, nyelveket beszélő, környezetvédelemre és multikulturalizmusra nyitott, civil kurázsival bíró közép- vagy felső középosztálybeli fiatalokra. Ez persze hiteles is tőlük, prominenseik éppen ilyenek."
Azért ez kemény egy jövő lesz, ha hihetünk a "szakembernek"...

-Samael · http://lmpgyor.blog.hu/ 2009.05.29. 13:30:41

@fgm: Ne is haragudj, de ha te abban méred a pártot, hogy néhány helyen illegális plakátok vannak , akkor te biztosan nem a mi szavazótáborunkhoz, vagy szimpatizánsaikhoz tartozol.
Egy pártot elsődlegesen a programja majd utánna a cselekedetei után érdemes megmérni. Bizonyára sohasem olvastad a programunkat, csak láttál pár illegális plakátot, és kialakítottad a véleményedet a pártról.
Mi valóban változást szeretnénk a mai politikai palettán. A "legális" plakátok 90%-t úgyis lefoglalták a nagy pártok, a médiából is ők folynak, nekünk csak a választási hirdetmények maradnak, meg néha egy kis média morzsa ahol megjelenhetünk. Igazából nem tudom, mi a bajod az LMP-vel, vagy csak a "vadplakátok" zavarnak, és már be is skatulyláztad a pártot vhová? Ha már korrupció, és illegális dolgokról beszélünk érdemes megnézni más pártokat...
EZ egy olyan blog, amiben tagok és szimpatizánsok leírhatják a véleményüket, sem én sem mások itt nem szóvivői az LMP-nek ahogy Pollack írta. Ha érdekel a hivatalos álláspont, ott a lehetmas.hu oldal.
süti beállítások módosítása