sze
05

Piszkos Fred szeretete

Rejtő írja Piszkos Fredről, hogy annyira utálta mindenki, hogy a szeretete ölt, butított és nyomorba döntött. Ha ki szertetett volna szorítani valakit, azt egyszerűen elkezdte szeretni, mire a többiek rögtön kiutálták.

Van Magyarországon is egy ilyen ember, az ország legutáltabb embere: Gyurcsány Ferenc. Aki ma elment az utóbbi évek egyik egyre jobban fenyegetett kisebbségének felvonulására, a Meleg Méltóság Menetre.

Remek táptalajt adva a szélsőjobb irántuk érzett gyűlöletének újabb csomagjaihoz.

Nem kétlem, hogy GYF együtt érez a fenyegetett felvonulókkal, s tény, hogy közjogi méltóságok jelenléte hasznos, Sólyomé is az lenne. De talán akkor is erőt vehetett volna magán, és otthon maradhatott volna. A Tarka Magyar felvonulást, amit a civilek szerveztek, azt is összerondította, pedig hiába kérték a szervezők, hogy ne tegye. Egy egészséges ember láthatná már magát annyira kivülről, hogy ennél jobban aligha lehetett volna kárára a felvonulóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr651362238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galadhriel 2009.09.05. 19:47:09

Kedves Márton!
Hát Neked mindig ugyanaz jut eszedbe?

Ha majd nemcsak az érzelmeid uralnak, gondolkodj el ezen a remek mondatodon: Remek táptalajt adva a szélsőjobb irántuk érzett gyűlöletének újabb csomagjaihoz.

A széljobbosok meg azt mondják, hogy radikális jobb térnyerése annak köszönhető, hogy a ballibek [fasisztáznak, homofóboznak ... stb.]. Szóval a toleráns oldal a hibás.

Mntha a Te gondolatmeneted is erre a srófra járna ...

starinaso · https://www.facebook.com/menekultugy.blog.hu/ 2009.09.05. 20:35:09

Én viszont kétlem, hogy GYF együtt érezne a felvonulókkal, és nem elsősorban azért, mert eleve azt kétlem, hogy bármiféle érzésre képes volna, hanem azért, mert ő pusztán azért ment el erre a felvonulásra, hogy a neve még mindig ott legyen, ott lebegjen a köztudatban. 2014-re készül az MSZP, és ha nem is GyF lesz a jelöltjük (mert eléggé rontja a "brandet" a neve, valljuk be, még akkor is, ha ennél jobban már aligha lehet), 2014-ben neki szerepe lesz. Ott lesz, és ezt el is mondta, a háttérből akar irányítani, úgyhogy muszáj azt a képet mutatnia a világnak, hogy ő nem egy bukott politikus, vagy legalábbis állva visel minden sérülést.
Nagyon szép dolog,szinte már elérzékenyülünk magától a gesztustól, hogy kézen fogva a feleségét, odaáll a homoszexuálisok mellé, de semmi keresnivalója a melegfelvonuláson, a tarka magyaron, meg amúgy a magyar politikában sem.
Ilyenkor szerintem megnő picit a Jobbik-szimpatizánsok száma, mert sok embert már eleve az kiborít, hogy van egy ilyen rendezvény, de hogy a Feri is ott van, az már sok nekik, bár ezt te is leírtad: remek táptalaj.

Galadhriel 2009.09.05. 22:13:33

@s.o.: semmi keresnivalója ... a magyar politikában sem

Ismét egy szép érzelmi reagálás. Ha itt oldalt rákattintasz a legújabb friss hírre, olvashatod, a sajtóközleményben, hogy van olyan párt (így név nélkül), amelynek a képviselője úgy nyilatkozott, hogy a melegség betegség, és ne tartsák meg a felvonulást.

Kedves fiúk, egyenlő mércével mértek?

Bernics Gábor 2009.09.05. 22:16:42

LMP-sek körében komolyan felmerült, hogy hivatalosan is jelenjen meg a párt.

Ezek után talán nem kellene Gyurcsányozni...

Bernics Gábor 2009.09.05. 22:18:20

@Galadhriel: Képtelenek a szaporodásra. Ez érzésem szerint belefér a betegség fogalmába.

Éhesló 2009.09.05. 22:21:05

Semmi baj, nem kell betojni: titkolnátok, de azért mégiscsak egy eszmei-ideológiai alapon álltok böszmével és az "új generációval". Még akkor is, ha ezt most nem célszerű demonstrálni, mert elijesztheti a sok megtévesztett szerencsétlent, aki nem látja, hogy az lmp=szdsz.
Nem baj ez, csak kellemetlen!

Éhesló 2009.09.05. 22:24:22

@Bernics Gábor: Ezt azért érdemes lenne jobban kommunikálni, és minél több szimpatizánsotoknak elmondani, bemutatni!
Nagyon fontos a potenciális szavazók megfelelő viszonyulása kialakulásához, hogy az lmp hivatalosan mit kommunikál egy olyan ügyről, amely mélyen megosztja a hazai közvéleményt!
Komolyan!

Éhesló 2009.09.05. 22:35:41

Még valamit kérdeznék a post-irótól: ki és miért fenyegeti "egyre jobban az utóbbi években" a homoszexuálisokat? Miben nyilvánul meg ez a fenyegetés? Mit tesznek ez ellen az állam bűnüldöző szervei?
Tájékozatlanségomban én csak a várost felfordító és sokakat megbotránkoztató felvonulásukat, "házasságkötésüket" és egyéb a családban élőkkel azonosnak gondolt, és kivívandónak tartott jogaikat ellenzőkről tudok.
Ez ma a demokráciával ellentétes, esetleg üldözendő?
Mi az lmp álláspontja ezekkel kapcsolatban?

Galadhriel 2009.09.06. 11:07:26

@Bernics Gábor:
Pedig értelmes fiúk lennének, de gyakran elragadja őket a politikai indulat. Teljesen értelmetlenül, most is pl. a Reakció hamarabb előjött ezzel a szokásos gyurcsányozással.

A legszomorúbb, hogy egyébként ez a Márton a társaság egyik eszének tűnik....

starinaso · https://www.facebook.com/menekultugy.blog.hu/ 2009.09.06. 12:13:07

@Galadhriel: Nyilván nem ő az egyetlen, akinek nincs helye a magyar politikában, de most konkrétan az ő neve merült fel.
Egyébként szeretném megkérdezni, hogy mi a baj azzal, hogy az emberből bizonyos emberek kiváltanak bizonyos érzelmeket és ezt lereagálja?

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.09.06. 14:04:32

Szerintem senkinek semmi köze hozzá hogy hova megy és hova nem. Ha akar kimehet, magánemberként tette, és amúgysem miniszterelnök már csak egy sima képviselő.

beszóló 2009.09.06. 23:58:01

@balazs_88: Az Index szerint négy testőr kíséretében vett részt a demonstráción, majd az Oktogonnál az amúgy nem közlekedő de őt mégis elszállító kis földalattival távozott a helyszínről.
Szerinted ez magánemberként történt vele?

Éhesló 2009.09.07. 07:55:22

@balazs_88: Hahaha, böszme mint "magánember".....
Persze, rosenfeld is az volt, meg eisenberger (auspitz) is, csermanekről nem is szólva, mikor már nem voltak pozicióban. Biztosan jól festenének ma is egy szivárványos tüntetésen együtt, mint magánemberek!

Bernics Gábor 2009.09.07. 08:22:30

@Éhesló: Böszme már baromira jellegtelen része a magyar belpolitikának, szemmel láthatolag nem is szívesen mutatkoznak vele.

Bernics Gábor 2009.09.07. 08:23:57

@beszóló: Testőrök hivatalból járnak neki.
Kis földalattit meg nem hiszem el. :-)

starinaso · https://www.facebook.com/menekultugy.blog.hu/ 2009.09.07. 08:26:12

@balazs_88: Már hogy vehetne részt pont ő magánemberként? Maximum akkor, ha kijelentené, hogy ő homoszexuális, és ezért vonul fel, de én még akkor sem engedném. Ugyanez lenne a helyzet, ha pl Orbán ment volna ki, vagy akármelyik viszonylag prominens személyiség. Nem hiszem, hogy politikusoknak ott lenne a helye a civilek rendezvényein, akár melegfelvonulás, akár tarka magyar, akármi is az. Nyilatkozzanak a médiában, mondják el, hogy támogatják a rendezvényt, de ne fürdessék meg pirosban, kékben, narancssárgában, mert a civil jelző pont ettől veszti el a jelentőségét. Addig nem fog megerősödni a civil szféra, amíg politikusok nyíltan részt vesznek a mozgalmaikon, és amíg nem erősödik meg, gyakorlatilag semmit nem tud elérni. Úgyhogy azok, akik parlamenti tagsággal rendelkeznek, azok képviseljék az érdekeinket ott, mivel azért ülnek ott, elméletileg azért választottuk meg őket, hogy ott képviseljenek minket. Ha mi, civilek, úgy érezzük, hogy sérülnek a jogaink, vagy nem nézik az érdekeinket, akkor kimegyünk az utcára, és követeljük, hogy irgum-burgum.
Ez lenne a civil megmozdulások lényege, szerintem.

beszóló 2009.09.07. 10:36:06

@Bernics Gábor: Mint parlamenti képviselőnek vagy mint a Táncsics Alapítvány vezetőjének jár államilag finanszírozott 4 testőr?
A földalattin távozást az Index írta. Szerinted ez elképzelhetetlen?

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.09.07. 13:48:07

@s.o.: Bazzeg s.o már más is leírta hogy az LMP részéről szó volt hogy párszinten jelenjenek meg emberek, (hál isten nem történt meg) szóval ezek után hagyjuk már békén gyurcsányt a fenébe.

Bartoki 2009.09.07. 16:24:22

@Bernics Gábor: "LMP-sek körében komolyan felmerült, hogy hivatalosan is jelenjen meg a párt. Ezek után talán nem kellene Gyurcsányozni..."

A különbség "csak" annyi, hogy ha egy LMP-s ember megy ki, az nem árt a felvonulóknak, a Ferenc meg igen.

starinaso · https://www.facebook.com/menekultugy.blog.hu/ 2009.09.07. 17:37:07

@balazs_88: Kedves Balázs88, légy szíves értelmezd, amit írtam, és ne értsd félre. Azt írtam, hogy akik parlamenti tagsággal bírnak, ne menjenek ki ezekre a rendezvényekre,mert nekik az a feladatuk, hogy képviseljenek: a parlamentben. A parlamenten kívüli pártok és ezek képviselői igenis megjelenhetnek itt, mert ők hol máshol tudnák kifejezésre juttatni a véleményüket?
Arról meg egyébként nem beszélve, hogy csatlakozva Bartoki véleményéhez, eléggé árt a felvonulók megítélésének Gyurcsány jelenléte, és ezzel ő is tisztában van.

Bernics Gábor 2009.09.07. 21:09:59

@Bartoki: Le is állították szerencsére az LMP-t a szervezők.

zöld dani 2009.09.07. 22:20:52

@Bernics Gábor: Nem leállították, mert nem kellett leállítani. Régi jó munkakapcsolat van a két gárda szervezői között, azt mondták, gondolkodnak rajta, mennyire szeretnének ott látni minket, aztán azt mondták, sorry, de hivatalosan nem.
Ha valamivel nem vagy tisztában, ne állíts rosszhiszemű dolgokat róla. (Vagy fogalmazz óvatosan, mert ez úgy tűnt, mintha az lmpsek agyatlanul akartak volna nyomulni.) Üdv!

beszóló 2009.09.07. 23:24:02

@Bernics Gábor:
Lakást kocsit sofőrt jár. 4 testőr nem.

Galadhriel 2009.09.08. 00:02:25

@s.o.: Azt írod:
Ha mi, civilek, úgy érezzük, hogy sérülnek a jogaink, vagy nem nézik az érdekeinket, akkor kimegyünk az utcára, és követeljük, hogy irgum-burgum.

Irgum-burgum, ha nincs ott sokszáz rendőr, akkor félek, nemcsak a jogaitok sérülnek. De ott voltak és biztosították a gyülekezési jogotokat. Sokba került, és sok embert (pl. az ott lakókat) korlátozott, de megvolt.

Ezek után nincs más mondanivalótok, csak megint a gyurcsányozás? OK, civilként Te játszhatod ezt az irgum-burgumot, de egy kormányzásra készülőpárttól is csak ennyi telik? (Ja, meg a megrovás, hogy nehogy a kommentelők óvatlanul, rosszhiszeműen fogalmazzanak.)

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2009.09.08. 11:38:57

Bocs, ez kicsit OFF, de valami miatt nem tudok üzenetet küldeni, és szerintem érdekel titeket. Szóval van egy nagyon jó magyar kezdeményezés, a lényege, hogy a vásárló ne a bevásárlóközpontokban tévelyegjen és drága külföldi élelmiszert vegyen, miközben a magyar gazdák kiöntik a tejet, és a földön hagyják megrohadni az almát. Részletesen itt:

www.tutihir.hu/gazdasag/1409-egy-oldal-vevknek-es-termelknek.html

starinaso · https://www.facebook.com/menekultugy.blog.hu/ 2009.09.08. 12:16:14

@Galadhriel: ez saját vélemény volt és nem a párté. A párt álláspontja nem tudom, mi, mivel nem vagyok tag. Úgyhogy ez megint általánosítás. Aki ide kommentel, nem biztos, hogy tag. Szerintem GyF+társai ne legyenek ott és kész. Szerintem.

Galadhriel 2009.09.08. 13:43:32

Kedves s.o.!
Már megint ez a nem-a-párt-véleménye bújkálás. Hát nem olvastad a posztot (Márton) meg Dani korholását?

Írod: Szerintem GyF+társai ne legyenek ott és kész.
Tiszta beszéd, nincs vita.
Értem, elhúztam erről a posztról.

prometheus_X 2009.09.08. 14:02:49

@Detlef: Én még nem láttam olcsó magyar élelmiszert. Se boltban, se piacon. Az aluljárókban illegálisan ugyan árulnak ilyet, de az se nem magyar, se nem javít a gazdaságon.

ON: Ferenc inkább egyáltalán ne mozduljon ki sehova. Jól tudom hogy nem kizárólag az ő hibája hogy ott tartunk, de úgy látszik a többiekben talán volt annyi önbecslés hogy ne menjenek ki pózolni (na jó, a bozontszakállú hájas szdsz-est leszámítva - neki is otthon lett volna a helye a pörkűt mellett).

Egyéni véleményem: _minden_ politikus és képviselő dögöljön éhen, amilyen gyorsan csak lehet. Nem válogatok, nem kacsintgatok: arról hogy itt tartunk, mindenki tehet.

Ha a politikus nyal, akkor ő nyer, mi nyelünk.

Az egész felvonulásos feris ügyön rágódni meg tök felesleges: kibicnek mi köze hozzá, hogy a más közösség tagjai kit engednek közel magukhoz és kit nem? Ha a melegeket zavarta volna gyurcsány, megállnak és megkérik hogy menjen haza. Nem ez történt. Tehát nekik így volt jó. Akkor mi a szarért üti bele az orrát ebbe minden sötét blogger, amikor neki a melegek kb. annyit jelentenek: valami humanoidok akik egy évben egyszer fluffy-ba öltözve végigslattyognak az Andrássy-n...? Ez az Ő ügyük, az Ő közösségük, az Ő döntésük - mindenki másnak el kéne fogadnia.

prometheus_X 2009.09.08. 14:13:12

Csak hozzá tenném még, persze tudom én hogy ez is olyan téma, mint a Jobbik, a Gárda, meg fasiszták és a többi: azok a pártok és szervezetek (illetve emberek), akik túl fantáziaszegények ahhoz hogy valami konstruktívat írjanak, megragadva a használt, háromnapos epres ízű rágógumi értelmi szintjén csak addig jutnak, hogy a Feri vót valahol és akkor jaj máris írni köll róla, mert értelmesebb dolog nem tud az eszükbe jutni, mint az, hogy a Feri hova lógatta a... szemüvegét, vagy hogy éppen mit vakogott az idióta Vona.

Aki nem képes többre a fröcsögésnél és a spekulációnál, az megragad ezen a szinten(?) és fogyasztja a levegőt meg a vizet feleslegesen.

Éhesló 2009.09.11. 11:22:26

Aki nem képes többre, mint a fröcsögőktől és spekulánsoktól sajnálni a szabad véleméynalkotás és szólás jogát az kétségtelenül "feleslegesen fogyasztja a vizet és a levegőt".
Csak ne sírjon, ha valakik ennek az általa nem szimpatizáltakkal szemben jogosnak érzett véleményének érvényt is szereznek, esetleg vele és barátaival szemben.
Szóval csak óvatosan kedves "demokrata" és "liberális" olvtársam: ebbe nem csak az szdsz, hanem utódpártja az lmp is belebukhat.
süti beállítások módosítása