ápr
10

Tojás helyett cédulát!

Az idei húsvét egészen különleges: a lányok is locsolkodnak. Házról házra járnak az LMP+HP-s fiú és lánycsapatok, vidám versekkel, nótaszóval köszöntve a tavaszt. Szódásüvegeikkel, kútból merített vödreikkel mossák le az emberekről a közönyt, a kiábrándultságot, a kisebbik rossz támogatásának elfogadottságát. Nevető tekintetükre visszakacag büszkén a tavaszi napsugár, és boldogan kacsint a rügyező barackfa ágán a csapatot énekkel köszöntő sárgarigónak:

- Látod barátom, különleges tavasz az idei: nem csak a természet éled, de a magyar fiatalság is! Rájöttek végre hogy nem várhatnak másra, ha jobb országban akarnak élni! Mit szólsz komám?

A sárgarigó így felelt:

- Amióta figyelem ezeket a derék LMP-s gyerekeket és humákat, sokkal jobb kedvvel fúvom az énekem! Ha el tudnak indulni az EP választáson, akkor a húsvét végre tényleg a feltámadás ünnepe lesz, a magyarok forradalmi vérének békés feltámadási ünnepe, a feltámadás ünnepe mind a radikális demokrácia, a minőségi közéleti munka, mind az ökológiai alapokon nyugvó politizálás szempontjaiból, melynek alfája és omegája az olasz vadászok uniós szintű sötét és nyirkos pincébe zárása kell hogy legyen!

A Nap erre csak helyeselni tudott, nem is szaporították tovább a szót, hanem igyekeztek az útjukba eső cédulatulajdonos állampolgárok kedvét deríteni. Az volt csak ám a hálás munka!

Sütemények, nemzetiszín szalaggal átkötött frissen sült kenyerek, fehér abrosszal terített asztalok várták mindenhol az aktivistákat, lanton és furulyán játszó pirospozsgás gyermekek, nem beszélve természetesen a csókokkal, könnyekkel, kölnivízzel díszített kopogtatócédulák kazlairól.

Este, amikor lement a Nap, búcsúzóul így szólt a sárgarigóhoz:

- Mit gondolsz, komám, holnap is ennyi ember arcán lesz ott a jövőbe vetett bizalom, mint ma, az LMP-s és huma barátaink látogatása után?

- Sőt, még több – felelte a rigó. Mert ezek az emberek most mind felmennek a lehetmas.hu-ra, ott megtalálják a http://www.lehetmas.hu/segitek linket, és továbbadják barátaiknak az örömhírt.

- Igen – kiáltotta még a Nap a hegy mögül. - Igen, most már nem csak tudom, hiszem és érzem is, hogy érdemes! Ezek a fiúk és lányok meg tudják csinálni! Csak egy kicsit kell nekik segíteni! Lehet más a politika!

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr101057507

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2009.04.11. 08:33:02

Nekem nagyon tetszett ez a blogbejegyzés! Köszönöm a szép mesét!

Különösen az olaszvadászos rész :)

"A sárgarigó így felelt:

- Amióta figyelem ezeket a derék LMP-s gyerekeket és humákat, sokkal jobb kedvvel fúvom az énekem! Ha el tudnak indulni az EP választáson, akkor a húsvét végre tényleg a feltámadás ünnepe lesz, a magyarok forradalmi vérének békés feltámadási ünnepe, a feltámadás ünnepe mind a radikális demokrácia, a minőségi közéleti munka, mind az ökológiai alapokon nyugvó politizálás szempontjaiból, melynek alfája és omegája az olasz vadászok uniós szintű sötét és nyirkos pincébe zárása kell hogy legyen!"

:)

Karma · http://karma.blog.hu 2009.04.22. 11:29:42

A bejegyzést az LMP kopogtatócédula-ügyi szakblogján lehet kommentelni (20000.blog.hu/2009/04/10/tojas_helyett_cedulat_2)
süti beállítások módosítása