nov
28

A modern Al Capone

A cím egy picit sántít, mert a modern Al Capone nem egy személyt, hanem egy szervezetet takar. Azaz takarhatna, ha az illetékesek kihasználnák az adandó lehetőséget.

Al Capone az amerikai szesztilalom idején megerősödött bűnöző volt. Őt tartják a modern szervezetbűnözés megalkotójának. De Al Capone nem az elkövetett bűnei miatt lett világhírű, hanem azért, mert – kis túlzással - egy könyvelő kapta el.

Mióta a bíróság jogerősen is feloszlatta a Magyar Gárdát, azóta számtalan eszközzel próbálják korlátozni a határozatot semmibe vevő „Új” Magyar Gárdát. A korlátozások a BTK-ban szabályozott egyesülési joggal való visszaéléstől kezdve a direkt a feloszlatott Gárda továbbra is aktív tevékenysége miatt megszületett feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való nem vezetői tevékenységet és az egyenruha viselését is szabálysértéssé tevő rendelet meghozásáig terjednek. Ezek az erőfeszítések mindeddig elég hatástalannak tűnnek – gondoljunk csak legutóbbi sajobábonyi eseményekre.

Viszont – kapcsolódva a címszereplőhöz– adott esetben még egy plusz lehetőség kínálkozik a Gárda megfogásához: a pénzügyeik kelezése.

Mivel a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet a bíróság jogerősen feloszlatta, ezért a mozgalom pénzügyi tevékenységének nem maradt legális kerete. Márpedig egy – akár illegálisan is működő – szervezet fenntartásához rengeteg pénz kell. Kezdve a terembérlettől az üzemanyagköltségen, az egyenruha elkészítésén át a rendezvények meghirdetéséig, szóróanyagok nyomtatásáig.

Ha feltételezzük, hogy ezeknek a költségeknek a jelentős részét a tagok a saját zsebükből finanszírozzák – saját autó, saját pénzből fizetett egyenruha, stb. –, bizonyos összehangolt pénzforgalomra akkor is szükség van. Nagyobb tételben kell megrendelni az egyenruhákat, esetleges terembérlet, szóróanyagok nyomtatása, kommunikációs költség stb. Mivel hivatalosan nem létezik szervezeti háttér, ezért érdemes lenne utánanézni a kapcsolódó pénzügyeknek: betartanak-e minden számviteli szabályzatot, nem esetleg szimpatizáns szervezeteken keresztül megy-e a pénzmozgás, adományozott-e egy magáncég számla nélkül a mozgalomnak, stb.

Egy ilyen vizsgálattal, ha nem is lehet azonnal megfogni a szervezetet, legalább alaposan meg lehet nehezíteni a dolgukat, és végső soron az Állam és a társadalom megmutathatja, hogy minden eszközzel igyekszik harcolni az illegális szervezetek ellen. És végül talán meglesz a mi szervezeti Al Caponénk is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr241533081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalapácstollú 2009.11.28. 09:59:26

A Magyar Gárda tényleges feloszlatásához leginkább "előremenekülni" kellene. Tételezzük fel, erővel feloszlatjuk (nem mi, hanem az állam, azaz "mi"), betiltjuk, stb. Ettől még a létrejöttét serkentő okok nem szűnnek meg, ettől még az indulatok, a szándékok megmaradnak. A túlreakciókat, az indulatokat kiváltó okokat kellene feltárni, orvosolni. Ha már nem lesz miért magyargárdázni, nem lesz elegendő "piaca" a szélsőséges eszméket hirdetőknek.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2009.11.28. 13:15:18

"... betartanak-e minden számviteli szabályzatot..."

Te hülye! Ha nincs szervezet, nem vonatkozik rá a számviteli tv., tehát nincs szabályzat, tehát nincs mit betartani!
Egyébként úgy kezelik a pénzt, nint egy baráti társaság, amikor focihoz termet bérel.

netopi 2009.11.28. 14:25:11

Igen, én is örülök, hogy ez a legnagyobb probléma ma Magyarországon. Nagy a jólét, dübörög a gazdaság, korrupció és bűnözés nincs is, szóval ráérünk azon baszakodni, hogy ki milyen ruhában mászkál.

Szabad országban, szabad emberek olyan ruhát hordanak amilyet szabad.

De most komolyan; legalább elmondhatjuk, hogy az utóbbi húsz év volt a leghosszabb demokratikus időszak a magyar történelemben, az összes többi próbálkozás hamarabb fordult totalitárius diktatúrába.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.28. 17:15:45

@netopi: Ez a hülye duma pont olyan,mintha azt mondanád, hogy amíg van gyilkosság, addig nem szabad a tolvajokkal foglalkozni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.28. 17:58:04

Bizonyára nincs is fontosabb dolog az országban...

"és végső soron az Állam és a társadalom megmutathatja, hogy minden eszközzel igyekszik harcolni az illegális szervezetek ellen"
Naja, a társadalomnak is a Magyar Gárda a legfőbb problémája. És minden vágya, hogy "minden eszközzel" harcoljon ellene.

Jó látni a prioritásokat az lmpnél.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.28. 19:46:45

Bazz... kezdek rájönni. Nektek azért jön be Vona, mert EGYETLEN dologról beszél csak. Na jó, kettőről, de ezek együtt szoktak járni: a cigány- és a zsidóellenesség.
Oktatás? Leszarva. Egészségügy? Leszarva. Külpolitika? Leszarva. Gazdasági intézkedések? Leszarva. Közlekedés? Leszarva. Stb... Csak a rohadt cigányok és a mocskos zsidók. És a ti egybites agyatok pont ennyit ért. Ha más területekkel is foglalkozna a Jobbik, ti csak összezavarodnátok.

netopi 2009.11.28. 20:16:39

@bm613: Bazz, legalább az LMP adhatna magára ennyit, hogy nem áll be a monomániás gárdázók-nácizók sorába hanem helyiértéken kezelné a dolgot. De így legalább összenő ami összetartozik; bolsi-szadesos-elempés.

Ha nem vagytok hajlandóak szembenézni a kiváltó okokkal, akkor a betiltás csak további radikalizációhoz fog vezetni, ami kurvára szar lesz mindenkinek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.28. 20:23:16

@bm613: Kikérem magamnak!
Ahhoz, hogy a zsidókat és a cigányokat egyszerre gyűlölni tudjuk, minimum 2 bites agy kell!

"Nektek azért jön be Vona, mert EGYETLEN dologról beszél csak. Na jó, kettőről, de ezek együtt szoktak járni: a cigány- és a zsidóellenesség."
Egy linket kérek, ahol Vona cigány- vagy zsidóellenességről beszélt! Mintha pont ezért küldte volna el Bethlent Izraelbe, mert minket ez a két téma abszolút hidegen hagy.

Oktatás: Thx Magyar Bálint (zsidó), Hiller István (zsidó)
Külpolitika: Örök hálánk Göncz Kinga (zsidó)
Gazdaság: Veres János (zsidó), Kóka János (zsidó) rúlz!
Közlekedés: (Mivel pösti gyerek vagyok)Vivat Demszky Gábor (zsidó)!

Komolyan fel nem tudom fogni, hogy mi bajunk a zsidókkal. Hülyék vagyunk, na!

(ui: a belügyet kifelejtetted, megtudhatnám miért? ;-) )

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.28. 21:06:32

@netopi: Mesélj a Jobbik elképzeléseiről a fent említett témakörök bármelyikében. Vagy bármi másban, ami nem a zsidózás-cigányozás-komcsizás vonulatba tartozik. Jöhet pl. a mezőgazdaság is, azt kifelejtettem.

@TaTa86.: Mindenkiről föl van írva nálatok, hogy zsidó-e? Amúgy ha jól látom, ez is úgy működik, mint a cigányozás: ha nem szeretjük, akkor zsidó, még abban az esetben is, ha amúgy nem az, ha meg pozitív figura, akkor nem zsidó, még ha az is egyébként. Göncz Árpád is zsidó nálatok, vagy csak a lánya lett az valami rejtélyes módon?

Surko 2009.11.28. 21:36:23

Nekem speciel nem tetszik ez a boszorkányüldözés, ami a Jobbik és a Gárda körül zajlik.

Liberálisként ahogy tolerálom a vallási, etnikai másságot, így tolerálom a politikai-világnézeti másságot is.

Ha valaki alapítana egy "A Föld lapos" mozgalmat, azt sem akarnám betiltani, pedig nem értenék egyet vele.

A Gárdával és annak nézeteivel sme értek egyet, de szerintem a demokrácia éppen arról szól, hogy mások elfogadnak engem és a nézeteimet, én meg éppúgy köteles vagyok eltűrni, a velem egyet nem értők jelenlétét és megnyilvánulásait.

Hiszen, ha különbséget teszek, számomra kedves engedélyezett csoportok, meg tiltott csoportok között, akkor ugyan miben különbözöm azoktól az intoleráns gyülekezetektől, akik ellen látszólag küzdünk?

Ha mi nem vagyunk képesek tolerálni a gárda jelenlétét, és lépten-nyomon tiltani és akadályozni akarjuk őket, akkor ugyan milyen jogon és milyen alapon várom el másoktól, hogy tűrjék és tolerálják a melegfelvonulást, Hanuka ünnepet, Critial mass-t, stb. ???

Faramuci helyzet, de demokrataként meg kell védenem a Gárdát, még ha gyűlölöm is azt, amit képvisel. De szerintem ettől vagyunk erkölcsileg magasabb fokon mi, demokraták.

Surko 2009.11.28. 21:43:51

@netopi: Ritkán értek veled egyet, de most kivételesen mégis.

Szabad országban, szabad emberek szerintem is olyan ruhát hordanak, amilyet akarnak.

Különben meg hülyeség a szabály is. Alapítok egy mozgalmat, amelynek egyenruhája a farmer és a fehér póló, betiltanak, akkor onnantól tilos lesz farmert és fehér pólót viselni???

Régen rossz, ha egy országban egy jelenség megszüntetéséhez egyenként igazítják a jogszabályokat.

A Gárdát nem tünetileg kell kezelni, hanem megszüntetni azokat az okokat, ami a létrejöttéhez és a megerősödéséhez, népszerűségéhez vezettek.

Helyreállítani a közbiztonságot, megfékezni a korrupciót és nagytételő kormányzati lenyúlást, és perspektívát kínálni a kilátástalanság helyett.

Ezzel kell foglalkozni, és ha ez sikerül, a Gárda meg Jobbik népszerűsége elenyészik.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.28. 22:02:03

@bm613: Na ezt elsiettem. Göncz számrazásilag valóban nem zsidó.
Módosítok zsidóbérencre. XD

Egyébként igen. Így működik.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.28. 22:04:36

@Surko: Annyiban különbözünk mi, akik a rasszistákat utáljuk, tőlük, mint mondjuk a hóhér a gyilkostól.

@TaTa86.: Ja, így tényleg könnyű kimutatni, hogy a zsidók (meg a cigányok) mind szemetek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.28. 22:53:42

@bm613: "Ja, így tényleg könnyű kimutatni, hogy a zsidók (meg a cigányok) mind szemetek. "

"Mind"?
Egyébként mond valamit az, hogy korreláció?
(Szemétnek meg nem szemét senki, de ártalmas vagy primitív akárki.)

"Annyiban különbözünk mi, akik a rasszistákat utáljuk, tőlük, mint mondjuk a hóhér a gyilkostól."
Ajánlom megnézésre(, vagy olvasásra) a Minority riportot. Te még a gyilkosság előtt akarsz ítélkezni a "bűnös" felett.

Frank'Leó 2009.11.28. 23:33:02

@TaTa86.: Csak épp bekukkantottam ide elalvás előtt, hááát, ezt kár lett volna kihagyni:
Zsidó ... ööö ... akkor zsidóbérenc.
Ez felejthetetlen!

Az ítélet megvan, már csak az a kérdés, hogy melyik paragrafus alapján hozzuk meg. :)

Tata86! Alulmúlhatatlan vagy! ... Bár, ahogy netopi szokta kérdezni: van még lejjebb?

Baracska Péter 2009.11.28. 23:39:50

Gratulálok a cikk írójának. Tényleg hihetetlen fontos dolog ez a téma. Az SZDSZ-nek :P Mert ők csak a gyűlöletből tudnak megélni. Az LMP-nek ellenben van pozitív üzenete, nem is egy. Jó lenne erre koncentrálni, illetve a sokkal fontosabb dolgokra és nem arra hogy szerezzünk magunknak még egy "jóakarót". Vannak bizonyos fontossági sorrendek és jó lenne őket betartani.

Nyár 2009.11.29. 08:09:08

@Surko: Egyetértek a demokrata állásfoglalásoddal. Egyébként meg nem tetszik ez a nagy vita az LMP szimpatizánsok és a Jobbik szimpatizánsai között. Megint azt látom, hogy nem a közös ellenfél ellen harcolnak, hanem egymás ellen. Ez úgy látszik, egy magyar sajátosság. Ne egymást szapuljátok, hanem a kormány piszkos ügyeit leplezzétek le! Ebben az egyben talán egyet értetek. Kapom a leveleket a H1N1-gyel kapcsolatban, basszus, ha ennyi információ áll a Jobbik rendelkezésésre, akkor jelntse fel őket, ne nekem kelljen már megint felháborodnom. A cigányok elleni fellépés pedig csak jelzés értékű, hiánypótlás. Ha a rendőrség tehetetlen.
Én nem tudom ki a zsidó és ki nem. A cigány embert sem mindig tudom megállapítani, mindkettő külső jegyei a magyarokkal való házasodás miatt akár egy-két nemzedékre el is tűnhetnek, aztán újra előjöhetnek. Lásd szőke, kék szemű cigány emberek. Lehet, hogy én is az vagyok? Viselkedésem alapján nem. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem is lehet az ember 100%-os rasszista. Viselkedési formát utasít el. Ha azok tendenciózusan ugyan attól a népcsoporttól származnak, óhatatlan, hogy egy halmazba kerülnek, még akkor is, ha vannak kivételek. Biztos nem minden zsidó gazdag, de a 90%-uk az. Nem minden cigány kötekedő, a társadalomba beilleszkedni nem akaró, de a 90%-uk az. Ezt el kell fogadni, és kitalálni, hogy lehetne az arányt megfordítani, vagy kiegyenlíteni. Velük és nem ellenük. Azért ők is kellenek hozzá.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.29. 09:32:03

@Nyár: A Jobbik minden tisztességes embernek ellensége. Van, amikor össze kell fogni bárkivel, aki a közös ellenség ellen van (például Sztálinnal Hitler ellen), de ez nem az a helyzet.

jakabfit 2009.11.29. 09:36:23

A prioritásról: ez csak egy poszt a többi között. Ha valaki néha beszél egy témáról, akkor az nem azt jelenti, hogy az a fő prioritása: ha ritkán megeszel egy szelet tortát, attól még nem vagy édesszájú.

A többi pártól: ha egy téma aktívan szerepel egy párt kommunikációjában, az nem azt jelenti, hogy másik párt már nem foglalkozhatna vele hasonlóképpen. A teendők döntő többségének nincsen színe. Nem lehet őket felosztani a pártok között. Ha egy párt vérmesen meg szeretné oldani a hajléktalankérdést, és egy másik párt támogatólag megszólal azzal kapcsolatban, akkor az máris a két párt összemosódása? Nem az a lényeg, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg az utcákon?

Surko 2009.11.29. 10:55:06

@bm613: "Annyiban különbözünk mi, akik a rasszistákat utáljuk, tőlük, mint mondjuk a hóhér a gyilkostól."

Akkor viszont mi meg egymástól különbözünk, ugyanis én nem utálok senkit. Legfeljebb nem értek sokakkal egyet.

Az utálat ugyanis nem politikai kategória. Persze lehet embereket, egyéneket vagy csoportokat utálni, de ez még nem lehet ok arra, hogy akadályozzam őket nézeteik kifejtésében, terjesztésében. Ha ugyanis elkezdjük meghatározni, hogy mik a terjeszthető tanok és mi az eretnekség, akkor szerinted hová jutunk?

Hát bizonyosan nem az igazi demokráciába...

Előbb-utóbb mások veszik kezükbe az "igazság meghatározásának privilégiumát", és akkor épp az én liberális nézeteim lesznek majd tiltottak.
És ha én most ugyanezt teszem, akkor még erkölcsi alapom sem lesz majd ezzel vitába szállni.

Amúgy meg azzal, hogy betiltok egy mozgalmat, vagy egy ruházatot, nem változik semmi. Hiszen azok, akik azt az elvet magukénak vallják, azután is így fognak gondolkodni, hogy a mozgalom megszűnik, vagy az egyenruha helyett farmert vesznek fel.
Külsődleges jegyeket be lehet tiltani, de a gondolati szabadságot azért remélem a 21. században nem akarjuk megszüntetni.
(Volt már erre példa, inkvizíciónak és ÁVH-nak hívták ezeket a próbálkozásokat. Nekem egyikről sem a demokrácia jut eszembe...)

Akkor meg mi változik? Aki szélsőjobboldali nézeteket vall, az gárdával meg egyenruhával, vagy anélkül, de akkor is szélsőjobbos marad.

Surko 2009.11.29. 11:03:01

@bm613: Még egy. Óriási melléfogás azt gondolni, hogy Magyarország népességének 15%-a fasiszta lenne. A Jobbiknak nem a "fajelméleti" üzenetére voltak vevők az emberek, hanem arra, hogy rendet teremtenek.

Épp ezért tévút a "fasizmus" ellen harcolni, a Jobbik jelenség ugyanis nem szélsőjobbos jelenség, hanem közbiztonsági, vagy inkább közbizonytalansági jelenség.

Így a tiltás olyan, mint a fájdalomcsillapító. Hiába veszed be, és hiába csökken a fájdalom, a bokaszalag szakadás ettől még nem gyógyul meg...

Persze a hazai, magát baloldalinak tartó publikum mindig örömmel vesz részt az éppen aktuális "fasiszta" boszorkányüldözésben. Ők ugyanis nem szeretnek a mélyebb összefüggésekről, vagy kiváltó okokról, esetleg a valódi megoldásról elmélkedni. Inkább non-stop vívják harcukat a nem létező, vagy csak marginálisan létező fasizmus ellen.

Kényelmesebb és PR szempontból látványosabb ugyanis fáklyás meneteket szervezni a szélsőjobb veszélye ellen, mint értelmes programot kidolgozni a cigányság integrációjára.

Csak ez azzal a veszélyel jár, hogy amikor tényleg baj lesz, akkor már senki nem figyel majd rájuk. Aki túl gyakran farkast kiált...

Surko 2009.11.29. 11:15:13

@Nyár: Azt amúgy miből gondolod, hogy a zsidók 90%-a gazdag, vagy, hogy a cigányok 90%-a köteedő?

A média hatására nyilván azokat a zsidó közéleti szereplőket érezékeled, akikre mondjuk igaz lehet a "gazdag" jelző. De mellettük van még másik X ezer, aki egyszerű újságíróként, orvosként, tanárként dolgozik. És nem gyáriparos, vagy mágnás. Csak ők persze nincsenek annyira szem előtt.

Ugyanez a helyzet a cigányokkal is. Azért érezzük azt, hogy a többségük bajkeverő, mert a saját tapasztalataink - amiből tényleg mindenkinek van - szerint vannak ilyen alakok, talán belénk is kötöttek már. Viszont ez még nem jelenti azt, hogy azok, akiket nem látunk, akik nem az után csellengenek, azok is ugyanígy viselkednének.

Egy szűk, ám agresszív kisebbsége a cigányságnak eredményezi azt, hogy ezen csoport alapján általánosítunk a többségre is. Ami korántsem megalapozott.

Mondok egy máshonnan vett példát. Én bankban dolgozom és a fiókban dolgozó kollégák mindig elpanaszolják, hogy az ügyfelek sokszor elégedetlenek, panasszal élnek. Erre válaszolom én, hogy ezt azért gondolják így, mert ők épp azokkal az ügyfelekkel találkoznak gyakrabban, akiknek panasza, problémája van. Hiszen a panaszosok mind egytől-egyig be fognak menni egy fiókba, míg az elégedett ügyfelek csendben élik napjaikat és a fiókok környékére sem mennek.

Ezért érzékelhetik ők azt, hogy sok a probléma. Mert ők elsősorban ezt a szegmenst látják.

Na valahogy így van ez a zsidósággal és cigánysággal is.

Nem reprezentatív minta alapján alakul ki az általánosító elképzelés.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.29. 12:13:34

@Surko: Nem is gondoltam, hogy ennyi fasisztánk/nácink volna. Szerintem viszont már az is elég nagy baj, hogy ennyi embert NEM ZAVAR, hogy az a párt, amely valami más okból szimpatikus neki, amúgy náci.
5 % környékén viszont vannak. Amikor a MIÉP bekerült a parlamentbe, semmi oka nem volt egy nem náci beállítottságú embernek, hogy ilyen pártra szavazzon.

netopi 2009.11.29. 12:22:22

@bm613: "Amikor a MIÉP bekerült a parlamentbe, semmi oka nem volt egy nem náci beállítottságú embernek, hogy ilyen pártra szavazzon."

Semmi oka? Szvsz meg pont a négy év maszop-szadesz kormányzás (1994-1998) volt az oka. Most, nyolc év elkúrás után meg van egy 20%-körüli szélsőjobbunk. Persze biztos nincs itt semmi összefüggés ...

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.29. 14:48:38

@netopi: De ha valakinek nem tetszett Horn kormányzása (ami a legjobb volt mellesleg a rendszerváltás óta, sőt még régebb óta is), akkor volt bőven lehetősége. Náci pártra nem nagyon szavazott akkor olyan, aki nem náci.

Most viszont sokan szavaznak rájuk, akik nem akarnak sem a szocikra, sem a 98 után szintén csúfosan bizonyított Fideszre. Ezek az emberek nem nácik, de erre a két társaságra már nem akarnak voksolni, és az, hogy a választottjuk náci, ha nem is szimpatikus nekik, de nem is zavarja őket.

Ezt én önmagában is katasztrofálisnak tartom, szerintem alapnak kellene lennie minden tisztességes ember gondolkodásában, hogy nácikra soha nem szavaz, akárki is a másik lehetőség. Tisztességes, (nem szélső-)jobboldali ember is a baloldalra kell szavazzon, ha csak az és a nácik vannak a lehetőségek közt, és tisztességes baloldali is kénytelen a mérsékelt jobboldalira szavazni, ha az ellenfél náci.
Lásd francia elnökválasztás 2. kör, Chirac-Le Pen 80-20. A baloldaliak, miután jól elcseszték az első fordulót, és ez a vén féreg jutott be a gazember Chirac mellett a másodikba, fegyelmezetten elmentek az utóbbira szavazni. Sokan, emlékezhetünk, maszkot, gumikesztyűt és transzparenseket vittek magukkal, de mentek szavazni a szélsőség ellen. Én is mennék a fideszes jelöltre szavazni, ha a jobbikossal mérkőzik a második körben. És borzalmasnak tartom, hogy a fideszesek nagy része inkább a baloldalt tartja szalonképtelennek, mintsem a szélsőjobbot... normális országban az átléphetetlen határ nem a két oldal között van, hanem a mérsékeltek és a szélsőségek között. Az pedig, hogy itt a határ máshova került, bizony Orbán Viktornak és bandájának bűne.

Bartoki 2009.11.29. 16:51:06

Mé kell nekünk állandóan a Jobbikkal meg a gárdával foglalkozni?

netopi 2009.11.29. 18:10:37

@bm613: "Én is mennék a fideszes jelöltre szavazni, ha a jobbikossal mérkőzik a második körben"

Ne aggódj, lesz rá lehetőséged :)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.29. 18:16:18

@netopi: Nem lesz. Pokorni nyer első körben. Vagy akárki, ha nem ő lesz a jelölt. Itt egy vödör ürüléket is megválasztanának, ha az van a neve mellett, hogy Fidesz.
Ha meg véletlenül mégsem érik el egyből az 50-et, akkor biztosan nem a Jobbik lesz a 2. Itt a MIÉP nagyon erős volt, 9 % körül a legjobb eredményeit érte el, a Jobbik viszont fikarcnyival sem kapott többet júniusban, ezzel ők itt az egyik leggyengébb eredményüket szerezték.

@Bartoki: Mert az egyik legkomolyabb probléma az országban, és ennek megfelelően gyakran szóba kerül.

netopi 2009.11.29. 18:33:52

@bm613: De azt azért csak elismered, hogy inkább a kiváltó okakat kéne kezelni nem? Szerinted mit hoz majd a betiltás, amikor hatalmas (az lmp-hez képest biztosan) társadalmi támogatottságuk van?

Megmondom, tovább fognak radikalizálódni. 2002-ben Orbán volt a patásördög, aki ellen minden eszköz megengedett. Pedig ő még demokrata, papíron. De nem volt nektek elég jó, addig baszogattátok mígnem az árnyékában felnőtt egy Jobbik-Gárda. Ezeket most be akarjátok tiltani a demokrácia nagyobb dicsőségére, de minek, amikor már szervezik is a kimondottan köztörvényesekből álló csikósnindzsa-sereget. Szeretnél komplett terrorista-sejteket látni? Mert azok is lesznek nemsokára. Ha nem lehet kiengedni a gőz kontrollált módon akkor robbanás lesz.

"Még kér a nép, most adjatok neki!
Vagy nem tudjátok, mily szörnyû a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon õt elégetétek,
De szellemét a tûz nem égeté meg,
Mert az maga tûz; ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!"

Surko 2009.11.29. 19:38:26

@bm613: "Mert az egyik legkomolyabb probléma az országban, és ennek megfelelően gyakran szóba kerül. "

Marhaság. A Jobbik egyáltalán nem tartozik a fontos problémák közé. Szélsőjobboldali párt majdnem minden európai államban létezik. Na és? Sehol nem építenek ennek ellenére gázkamrákat.

Ausztriában még kormányra is kerültek Haiderék, Slotáék Szlovákiában épp most is kormányon vannak. És történik bármi? Fasizálódnak ezek az országok?

Ugyan már...

Persze, jobb, ha távol maradnak a kormányrúdtól, de valójában akkor sem dől össze a világ, ha egy ideig bohóckodnak a porondon. Legalább világosan lejáratják magukat a választók előtt, mint teszik azt Slotáék. :)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.29. 20:14:07

@Surko: Nekem nagy bajom nem eshet miattuk. Az nem látszik rajtam, hogy nem értek velük egyet, és gondolom, rajtad sem. Viszont van itt pár százezer ember, akin látszik, hogy az ezek által nem kedvelt csoportok valamelyikébe tartoznak. Én sem örülök, hogy nyilas hordák grasszálnak az országban, de ezek a százezrek joggal félnek tőlük. Ha ez neked nem probléma...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.29. 21:52:09

@bm613: Milliók, meg attól a százezertől félnek. Pedig szoclib-übermensch kormányzás folyik minimum 8 éve. "Ha ez neked nem probléma..."
Akkor most mi legyen?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.29. 22:40:30

@TaTa86.: Ahelyett, hogy csak attól a pár ezertől félnének, akitől kell, akár ezek közül, akár a többi közül... mert nincs annyi agyuk, hogy ezt megértsék.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.29. 23:11:18

@bm613: "mert nincs annyi agyuk, hogy ezt megértsék. "

Ennyi az egész. A sok hülyemagyarnak nincs esze, ezért gyűlölködik, meg fél. Mikor jön már el az ÉSZ uralma?!

Pedig igazán tudhatnánk, hogy amikor egy cigány halálosan fenyeget, igazából nem is gondolja úgy. Legalábbis nem az összes. Ha lenne agyuk, akkor tudnák melyik.

Mellesleg áruld már el, hogy mire alapozod azt a fene nagy rettegésedet? (Izlandon megtámadtak a nácik?)
"Én sem örülök, hogy nyilas hordák grasszálnak az országban, de ezek a százezrek joggal félnek tőlük."
Joggal? Milyen joggal? Ha cigány lennék lehet, hogy nem a pincérgárdától félnék, hanem a helyi rajcsávótol, aki 2 hét múlva jön ki a dutyiból. Vagy attól, hogy a többiek megint szétvernek, ha meglátnak a matekkönyvet bújni.
A röhej, hogy te abszolút leszarod a cigányokat, marhára nem érdekelnek a valós problémáik, kihasználod saját paranoiád alátámaszására őket, de egyébként megdögölhetnek.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.29. 23:27:52

@TaTa86.: Inkább te dögölhetnél meg, kérlek tisztelettel...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.30. 00:06:04

@bm613: XD Na így lesz náczi a humanistából. Egy kicsit kevesebb képmutatást, ha kérhetném!

Én pl szélsőnáczikirekesztőfasisztarasszista vagyok, maga a megtestesült Sátán, mégsem kívánom a halálodat.

Mellesleg nem értem, miért lenne jó, ha megdöglenék? Azt hiszed, csak én gondolkodok így? Azt hiszed, ez a mentalitásod nem termeli ki a magunkfajtát bőséggel?

Kmeto 2009.11.30. 01:00:53

Az LMP blogjának legtöbb írásával egyetértek, de ez nagyon nem kellett volna. Tudhatnád, hogyha ilyen cikket írsz, akkor ott nem hozzászólások lesznek, hanem csúnya vita, anyázás, cigányozás, zsidózás, nácizás stb. Ilyen kommenteket legtöbbször csak a Jobbik honlapjain lehet olvasni meg a Youtube-on, ami teret biztosít annak hogy egymásnak essenek a vélemények.
Ne legyen a blog ilyen viták színtere, tényleg legyen más a politika.

Éhesló 2009.11.30. 16:09:05

Színtiszta SZDSZ alapvetés: tiltsuk be, csukjuk be...
Még szerencse, hogy van néhány kommentelő akinek van némi érzéke az alkotmányos jogokhoz és komolyan gondolja azt, hogy nehéz lenne az ellenfelein számonkérnie azt, amit ő sem gondol komolyan.....

pgeri 2009.12.01. 10:35:10

Jelzem, hogy ez itten nem egy LMP álláspont, mármint hogy lehetetlenítsük el a gárdát, ha már betiltani nem lehet. Egyébként szerintem inkább arról szól maga a poszt is, hogy ilyen baromságok helyett, mint az egyenruha betiltása meg lehetne őket fogni, ha nagyon akarnák. De nem akarják, és ez - szerintem - több, mint érdekes...

Egyébként ugyanezen a blog-on olvashattatok már a gárdát "védő" cikket is: lehetmas.blog.hu/2009/09/01/meleggarda

Amiben egyébként a mostani poszt szerzőjének hitvallását is olvashatjátok. Amit mondjuk itt is leírt nektek párszor, de látszólag van, akit ez nem zavar. :-)

Éhesló 2009.12.01. 14:46:50

@pgeri: nem ugyanazt a postot olvastuk, vagy nem egyformán értjük amit itt leírt:
A határozat a gárda egyesületet tiltotta be és nem minden olyan egyesületet, amit az alapítók, vagy szellemi örököseik, társaik létrehoztak, vagy a jövőben létre kívánnak hozni.
Ezért a határozatát akkor vennék semmibe, ha az egyesület folytatná a munkáját. Nem ezt teszi. Új néven alakult újjá. És ezt megteheti ezerszer is, amennyiben ezt is sikerülne "félelemkeltés" címén betiltatni valami szottyadt komcsi bíróval (a kérdés csak annyi lenne, hogy egyéb a társadalom széles rétegeiben félelmet keltő szervezetet is betiltana ugyanez a szottyadt szellemi toprongy, vagy csak a neki nem tetszőket...)
Morvai Krisztinát idézném:
"A hatalmat láthatóan nem érdekli az az "apró" tényező, hogy ez a mozgalom egy újonnan létrejött szövetség, amely tevékenysége köztudomásúlag nem kötődik a feloszlatott Magyar Gárda Egyesülethez, hiszen az utóbbi már nem is működik - hívta fel a figyelmet Morvai Krisztina. Az lehet, hogy a nyakunkon ülő helytartók feloszlattatják az önvédelmünkre létrejött Magyar Gárdát és ellehetetlenítik az Új Magyar Gárdát is."
a bírósági határozat nincs idézve sem forrással, sem szövegszerűen nem leltem fel.

Az egyenruhát nem tiltották be. Ilyen határozat nem létezik. Amennyiben a postíró szerint igen, akkor érdemes lenne forrással jelölni.

Az a brilliáns ötlete pedig, hogy "adócsalás" vagymás gazdasági bűncselekmény "feltalálása" révén próbáljanak meg bárkit ellehetetleníteni a hatóságok, ha arra a rendelkezésre álló titkosszolgálati, rendőri, ügyészi és bírói eszközök nem tűnnek elégségesnek egyenesen tragikomikus a ballib koala korrupciós és más gazdasági bűnügyeinek sorozatát követően.
A VPOP és a NNI kapacitásait jelenleg ezek kötik le, nem a "fasiszták" egyenruhaszámlái...

A tragikomiukumát a helyzetnek a postiróval és veled szemben is jó pár kommentelő(surko, netopi stb..) felismerte. Szerencsére nekik még otthon vannak.

pgeri 2009.12.01. 17:02:16

@Éhesló: www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/betiltott-garda-egyenruha-valasz-egy-orult-helyzetre-296862

Szóval be van tiltva a ruha is. De mint mondom, szerintem ez (is) tragikomikus. Írtam is erről a tilcsákbe jelenségről cikket régebben, még talán te is egyetértenél vele. De téged úgy látszik ez nem érdekel. Igazad is van, olvasás nélkül kényelmesebb minősítgetni, hiszen nem zavarnak meg a tények. ;-)

Éhesló 2009.12.02. 15:18:51

@pgeri: Nos a ruhát egy a hatalom által sebtiben hozott és nem visszamenőleges hatályú rendelettel "tiltotta be" nem egészen 2 hete.
A bírósági döntésben - amire hivatkozva a legutóbbi időkig eljártak az egyenruhát viselők ellen - ilyen tiltás nincs.
Az általad hivatkozott rendeletről az általad hivatkozott cikk is ezt írja:
"A jövő héttől szabálysértésnek minősül, ha valaki nyilvános rendezvényen a feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját, vagy arra emlékeztető öltözéket visel. Jogi szakértők szerint nehéz kérdés, hogy a hasonlóságnak mik az ismérvei."
Ettől kezdve a karácsonyi ünnepségről elvihetnék az összes gyereket, a szüleikkel együtt (ha éppen úgy tetsz valamelyik droidnak)....
Ez is a "liberális" és "demokrata" ballib egy elmegyenge reakciója az élet kihívására: sem nem liberális, sem nem demokrata.
Remélem egyszer a jobbik is ilyen eszközöket alkalmaz a ballibbel és kedvenceikkel (tomboló cigánycsürhe, buzik, kábszerlegalizálók stb...) szemben.
Akkor - a kádárkolbász rosszabbik végére jutva - majd lehet a precedensjogra hivatkozni és emlékezni az igazság "liberális" és "demokrata" bajnokainak, milyen volt a hatalom seggébe bújt erőszakszervezeteket politikai célokra alkalmazni....:)

törzsmókus 2009.12.15. 10:23:05

nem gondoltam volna, h egyszer netopival ÉS Surkóval is egyet fogok érteni valamiben... ha másért nem, már ezért megérte megalapítani az LMPt ;)
bm613 meg nem az LMPs álláspontot képviseli, amint vki feltételezte – ő egy érdekes fajta, mert mindenben a maszoppal van egy véleményen (sőt), mégis ide szavaz (?). a szavazatának örülünk, de nehogy má az ő beírásai alapján alkosson vki véleményt az LMPről!

törzsmókus 2009.12.15. 11:04:10

@bm613: ezt sosem értettem. miért jobb sztálinnal összefogni hitler ellen, mint fordítva? tömeggyilkos diktatúra itt is, ott is.
ez a „minden tisztességes embernek ellensége” undorító duma. még akkor is, ha nem értünk egyet a MG-val.

egyébként meg csatlakozom azokhoz, akik szerint káros, ha az LMP a jobbikkal van elfoglalva a saját dolgai helyett. eléggé tematizálják ők a közéletet maguktól is, ne segítsünk már nekik. bad reclam is reclam too :P
süti beállítások módosítása