ápr
23

Lehet Még Pofátlanabb a kampány?

Volt néhány óra, amikor őszintén örültünk.
Aztán kiderült, az LMP megjelenése a politikai porondon mérhetetlen indulattal tölt el sokakat.
Számolatlanuk kapjuk a remek összeállításokat pártunk és tagjaink valódi énjéről, van, aki a szavazóinkra áhítozik, van, aki a nevünkre, van, aki a vérünkre...
Most pedig - a kampánycsend előtti utolsó órákban - a nevünkben szórják meg a postaládákat egy minősíthetetlen stílusú anyaggal, abban a körzetben, ahol legesélyesebb jelöltünk hajrázik a második fordulós győzelemért.
Nyilván ma  mindenhol megpróbáljuk elkiabálni, hogy mi nem teszünk ilyet.
Nem minősítjük más pártok választóit, és egyértelmű, hogy nem tartjuk felelősnek őket a "bűnös kormányzásért". Sőt, nehezen azonosulunk magával a kifejezéssel. Rossz, felelőtlen kormányzásról persze beszélünk, a kormány és a kormánypárt(ok) felelősségéről szintén - na de bűnös?
Pont azért kezdtünk politizálni, hogy ne ez legyen. Tudtuk, hogy nem lesz azonnali változás, tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de azért erre az aljasságra nem számítottunk.
Úgyhogy folytatjuk, legyen más a politika végre!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr81945000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorantka_a_gall 2010.04.23. 23:42:44

Ne aggódjatok. LEHET MÁS! Most már tudjuk. Csak tovább kell dolgoznunk érte. :)

Frank'Leó 2010.04.23. 23:57:49

Kedves Óvadóc, hitelesebb volna a fölháborodásod, ha az LMP nem minősítette volna például Bokrost "lejárt szavatosságú" közgazdásznak.

Más szemében a szálkát, tudod ... :)))

steverubellreborn 2010.04.24. 02:34:02

"Bokrost "lejárt szavatosságú" közgazdásznak"

de ha egyszer a neoliberális közgazdaságtan már egy bukott eszmerendszer akkor miért baj?

Frank'Leó 2010.04.24. 03:15:07

@steverubellreborn:
Legalább egy friss politikai csapat ne használjon ilyen sommás, letaglózó kifejezést, mint ez a "bukott eszmerendszer". (Ez rosszabb, mert látszólag empirikus megállapítás.)

Inkább Schiffer ment volna el Bokros meghívására vitatkozni, minthogy a 'lejárt szavatosságú' címkével hadonászott a kampány során.

Szíjjártótól egy napi rutin, egy lehetmást hirdető politikustól ez sima gyávaság (+tiszteletlenség).

kalapácstollú 2010.04.24. 08:32:09

@Frank'Leó: "Legalább egy friss politikai csapat ne használjon ilyen sommás, letaglózó kifejezést, mint ez a "bukott eszmerendszer"."
Miért, ki más használjon ilyen kifejezést? Talán a bukott eszmerendszer csapatai?

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2010.04.24. 09:44:37

@Frank'Leó: Azt gondolom, részben igazad van, nem volt elegáns részünkről ez a minősítés. De azért nem egy kategória mondani valamit valakiről (bármilyen hülyeséget is akár), meg hamis szórólapokkal beteríteni egy körzetet a nevében.

creativecitizen 2010.04.24. 12:24:00

nem minden igazságot lehet elegánsan tálalni, bár az erre törekvést nem szabad feladni :-)

hulyeinformatikus 2010.04.25. 08:05:42

@steverubellreborn: "de ha egyszer a neoliberális közgazdaságtan már egy bukott eszmerendszer akkor miért baj?"

Szerinted megbukott a globális kapitalizmus?
Akkor Karácsonyi miért ment el egy Petővel és Kókával fémjelzett liberális társaságba, Pető nézeteivel teljesen egyetérteni?

www.youtube.com/watch?v=sMrWOHaHInQ

(liberálisként meg sem jelentem volna egy ilyen nevekkel fémjelzett társaságban, esetleg azon kívül, hogy rájuk borítom az asztalt..)

hulyeinformatikus 2010.04.25. 08:07:21

Itt pedig a TASZ kardoskodik a gondnokság alá helyezettek szavazatai joga mellett:

index.hu/video/2010/04/24/60ezer/

kalapácstollú 2010.04.25. 09:22:57

@hulyeinformatikus: szerinted a neoliberalizmus egyenló a kapitalizmussal?

hulyeinformatikus 2010.04.25. 17:57:22

@kalapácstollú: Globális kapitalizmust írtam..ezt a "neoliberalizmus" egyik ismérveként szokták emlegetni.
Továbbra is kérdezem, hogy miben fejeződik ki, hogy a liberalizmus bukott meg?

ZöldMarci 2010.04.26. 01:47:11

Az LMP-t fikázó kuruc.infó cikkben az volt a legjobb, hogy egy komplett bekezdést forrásmegjelölés nélkül emeltek át a Magyar Hírlapból.

piroslapok.blog.hu/2010/04/15/lop_a_kuruc_info_az_lmp_t_zsidozo_cikkeben

elendem 2010.04.28. 17:43:05

@hulyeinformatikus: Klasszikus csúsztatás, amit csinálsz, kérdés, hogy szándékos-e.
A neoliberális közgazdaságtan, mint eszme, nem arról szól hogy a globális kapitalizmus működik-e, hanem arról, hogy a kapitalista piac megoldja-e a gazdasági-társadalmi problémákat. (Nagyon leegyszerűsítve, persze). Mára látszik hogy a piac önmagában nem mindenható, de természetesen létezik, ezt senki sem tagadja.
A liberalizmus, mint eszme, nem azonos a neoliberális közgazdasággal. A különbség kifejtése meghaladja egy komment terjedelmét. :-)
Szabad szóba állni liberális gondolkodókkal (meg szocialistákkal és konzervatívokkal is), sőt politikusokkal is - ők is emberek :-). Az hogy egy fórumon leülök egy hajdani politikus mellé, és ő is elmondja, mit gondol meg én is, és nem köpjük le egymást, ettől még nem értünk egyet feltétlenül, és nincs közünk egymáshoz. (Ez pont olyan összemosási és túlgondolási kísérlet, mint amit az amerikai nagykövet kapcsán próbált az lmp-ellenes erőterű média.)
És főleg semmit sem bizonyít abból a szempontból, hogy mit mondhatok egy túlhaladott közgazdasági elmélet mai zászlóvivőjéről.

Frank'Leó 2010.04.28. 19:05:49

@kalapácstollú: Nem olyan fontos, de nincs újabb bejegyzés. Azt kérded:
"Miért, ki más használjon ilyen kifejezést? Talán a bukott eszmerendszer csapatai?" ("bukott eszmerendszer", mármint a neoliberalizmus)

Jó poén: De hát kit verjek meg, ha nem a gyerekemet/feleségemet/lovamat/stb./stb.

Átlépve a tapasztalatra: Akik lazán bukottrendszerezik a neoliberalizmust (példának okáért: Szili Kati, Morvai vagy jó szándékú 'népnek_is_adjunk' politikusok); milyen jól el tudják adósítani a költségvetést. Majd miután már csak az IMF-től kaphatunk hitelt, akkor lehet igazán szomorkodni, hogy most már takarékoskodni kell.

Néhány IQ-val följebb, lehetne arról társalogni, hogy kell-e Tobin adó (Csányi szerint lesz...)

kalapácstollú 2010.04.29. 13:41:06

@hulyeinformatikus: Bocs, de megint kevered a szezont a fazonnal. A liberalizmus nem bukott meg, a liberalizmus egy eszmerendszer. A neoliberalizmus pedig (talán ez a jó szó) egy gazdasági filozófia. Egymás szinonímájaként használni a liberalizmust és a neoliberalizmust, olyan, mint szinonímaként használni a matek órát a faliórával.

kalapácstollú 2010.04.29. 13:44:01

@Frank'Leó:

Hogyan? Kik adósították el a költségvetést? Aki arról beszélnek, hogy a neoliberalizmus gazdaságpolitikája mára nem működik?
Ez így nagyon zavaros: úgy teszel, mintha az LMP ilyet tett volna. megjegyzem, soha nem volt olyan helyzetben (kormányon) az LMP, hogy ilyet tehetett volna. Pláne, Szili és Morvai nem az LMP álláspontját osztják (pláne, ők sem voltak soha gazdaságpolitikai döntési helyzetben).

Frank'Leó 2010.04.29. 20:00:47

@kalapácstollú: Bocs, de ki beszélt itt LMP-ről? Amikor két, másik pártból politikust említettem??

Mondd Kalapácstollú (ne titkold, lrtelmes ember vagy), nem pörögtetek túl egy kicsit? A kedves Óvadócz is olyan lelkesült ostobaságot ír, hogy "van, aki a vérünkre" áhítozik...
Egy váratlanul nagy siker után (ezúton is grat), mondd mitől ez a paranoid stílus?

Örüljetek, pihenjetek ... aztán hajrá, lehet értelmes dolgokat csinálni.
Például megvitatni a Tobin-adót.

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2010.04.30. 09:26:11

@Frank'Leó: Bocs, lehet hogy túlzásokba estem, de elég gáz e-maileket kaptam a bejutás után... rosszakaróimnak nyilván csak a szája volt nagy, és effektíve nem tudták volna, hogy akkor hogyan is álljanak neki a felnégyelésnek, és azt végképp nem hiszem, hogy komolyan rosszat akarnának a gyerekeimnek, de hidd el, mindannyian jobban járunk, ha nem csatolom ide, miből jutottam ilyen következtetésekre.
És igen, rohadtul felment a pumpa, amikor találkoztam ezekkel a szórókkal.
Sokat dolgoztunk, nagyon örültünk, és jó lett volna, ha ez az öröm nem csak pár óráig tart. Persze, aki nem bírja, ne menjen politikusnak. (Mondjuk, én nem is megyek.)
No mindegy, nemsokára jön az új poszt, és lehet értelmes dolgokról beszélni ismét.

kalapácstollú 2010.04.30. 16:03:50

@Frank'Leó: Az LMP-ről beszéltünk, annak kapcsán említetted őket.

Frank'Leó 2010.05.04. 12:24:37

@óvadóc: Durva, hogy ilyen íméleket küldözgetnek. Nagyon elvadult a politikai élet az elmúlt években.

Drágajó @kalapácstollú, olvasd már el azt a kommentemet. Lehet, hogy eredetileg az LMP-ről beszéltünk, de én ott nem. Komolyan elkeserítő Tőled ez az önként vállalt szövegértési szindróma.
süti beállítások módosítása