jún
07

Közösen sikerült elindítani a változást! Köszönjük!

A Lehet Más a Politika és a Humanista Párt 2,6 százalékot ért el a 2009-es európai parlamenti választáson. Ezzel az eredménnyel az LMP végérvényesen felkerült Magyarország politikai térképére. A kampány során az LMP-HP egyik fontos szlogenje az volt, hogy „Indítsd el a változást!” Úgy gondoljuk, hogy a változás elindult. Köszönjük nektek!


Az LMP-HP most olyan jó eredményt ért el, ami a rendszerváltás óta példátlan, hiszen ilyen rövid idő alatt, gyakorlatilag a teljes ismeretlenségből ez még senkinek sem sikerült.

Az LMP egy valódi alulról szerveződő mozgalom, mely óriási utat tett meg idáig. Egy hosszú folyamat elején vagyunk, melynek ez a mostani EP-választás egy korai állomása volt. Felkerültünk a hazai politika térképére, és mindenhol, ahol lehetőségünk volt elmondani, hogyan látjuk az ország helyzetét és erre milyen megoldásokat kínálunk, ott a bejutási küszöb fölött teljesítettünk. Kiemelkedően jól szerepeltünk Budapesten is, ahol összességében 4,9%-ot értünk el. Csak az elmúlt hónapban több mint 60 helyen jártunk az országban, és azt tapasztaltuk, hogy az emberek igenis hisznek abban, hogy lehet más a politika. Ezt a munkát kell folytatnunk.

Hálásak vagyunk annak a rengeteg támogatónak, több száz aktivistának és nem utolsó sorban annak a több tízezer szavazónak, akik segítették munkánkat és megtiszteltek minket bizalmukkal. Köszönjük!

Ez az eredmény nem csak siker, felelősség is. Még nagyon sok munka áll előttünk. Annyit ígérhetünk: folytatjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr951171342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wahun 2009.06.08. 18:26:14

Viszonylag szép eredmény, gratula. De hogyan tovább?

Mert azért bőven volna még mit tenni ...

Sok-sok hónappal ezelőtt ígértetek valami cigányügyi programot, konkrétan azt mondtátok, hogy jövő hétre meglesz de azóta is várunk a jövő hétre.

A zöld élénkítési programotokra is ráférne némi frissítés, mert az még a kormányváltás előtti állapotot tükrözi.

Elhiszem hogy fáradtak vagytok a kampány után de most kaptatok 15 perc hírnevet, ha nem használjátok ki akkor kuka az egész ...

flimo13 2009.06.08. 23:58:32

Gratulálok én is, meglepődtem a százalékos arányon, de azért ne felejtsük el, hogy parlamenti választás esetén ez max 1,5%-ot érne. Kevesebb hippit, több szakértőt, oszt' a végén még lesz ebből valami.

Darvon 2009.06.09. 10:22:02

@Wahun: "Elhiszem hogy fáradtak vagytok a kampány után de most kaptatok 15 perc hírnevet, ha nem használjátok ki akkor kuka az egész ..."

Telejesen egyetértek. A nyilvános szereplésnek valami "decens" módszerét kéne kitalálni :D ja, és tudom hogy ez nem egyszerû...
A lényeg hogy most, pont most, és nem fél év múlva kell valamit csinálnotok ami megmutatja az embereknek: Az LMP komoly, profi, esélyes, és nem csak egy kisiskolások/hippik/idealisták/zavargók/irreális elképzelésûek gittegylete (sajnos ilyen vélemények terjengenek, és már olyantól is hallottam ilyet, aki nem jobbikos, csak simán nem akarja elhinni hogy az LMP tud is valamit)

Tanárnő 2009.06.09. 13:30:58

Azt gondolom nagyon jó eredményt értetek el ilyen rövid idő alatt, - ahhoz képest, hogy szinte tényleg az ismeretlenségből törtetek fel. Az előző hozzászólókhoz kapcsolódva azonban, én is csak azt mondom,hogy nagyon rá kell hajtani 2009- ben és utána még jobban. Én őszintén hányolok pár dolgot az LMP programjában, ami valószínű , hogy benne van az elképzelésben, de nem részleteztétek eléggé. A társadalom elég megosztott mind érzelmileg, mind politikailag. Az érzelmi kérdést kellene először is helyretenni, pl. azzal, hogy kimondjuk: nemtől, bőrszíntől, vallási hovatartozástól, szexuális irányultságtól függetlenül mindenkinek joga van az egyenlőséghez, a demokráciához, a munkavállaláshoz, a lakhatáshoz. Tehát azt akarom mondani, hogy nem csupán egyes hátrányos, negatívan diszkriminált csoportról kell nyilatkozni, amikor a társadalmi egyenlőségről beszélünk, hanem az összes hátrányos csoportot le kellene írni. Mert amíg ez nincs leírva és kimonda, addig az a probléma nem is létezik. Természetesen ha ez mégis le van valahol írva, én kérek elnézést a tájékozatlanságomért.
Addig is sok erőt és kitartó munkát Nektek!

remiasbogi 2009.06.09. 20:44:24

Én is gratulálok, de teljes mértékben egyetértek azzal, hogy ez egy nagy szerencse és ideiglenes dolog, amit kemény munkával lehet kihasználni. Most el kéne érni, hogy komolyan vegyenek titeket, ne csak "álmodozó hippik egyesületének" tituláljanak! Én hiszek bennetek és nagyon drukkolok!Remélem, hogy nem fogok csalódni, mert abból már elég volt.

miva? 2009.06.09. 21:18:42

Grat.

Az LMP persze nem kiforrott párt, de sztem nem is ez a lényeg pillanatnyilag.
Kapott most egy esélyt mo. választópolgárainak azon része, akik akkor sem cserélnének évente telefont, ha megtehetnék, hogy megtöltsenek egy eddig üresen álló lapot a magyar szellemi életben.
Az LMP ebből tud táplálkozni, és tájékozódni a szimpatizánsait foglalkoztató dolgok felől, és arról, hogy mit gondolnak lehetséges megoldásoknak.

Szal kedves kommentelő pajtások, nálunk pattog a labda.

Gondolkodjunk!!

Fecikun 2009.06.09. 23:43:23

Csak pozitívan srácok, ez a 2,6% nagy dolog ám. Én is gratulálok és szeretnék belépni a pártba, mi ennek a módja? ha a népszerűségetek így növekszik tovább akkor az parlamenti választáson már 9,2%-otok lesz persze ez nem teljesen igaz, de jól hangzik :D A küszöb viszont tuti meglesz.Küzdünk értetek , magunkért, az országért, Európáért és a Világért! LMP-Humanista Párt-Folytassuk a Változást!

Nyár 2009.06.10. 21:12:07

Kicsit megkésve, de annál nagyobb örömmel és bizakodással gratulálok az LMP-nek! Természetesen a HP-nek is!

Az évek meg a rutin 2009.06.12. 08:46:46

A külképviseleti voksoláson az MDF-et is megelőztük!
A Fidesz-KDNP-re 1.671-en, az SZDSZ-re 193-an, az MCF Roma Összefogásra 7-en, a Munkáspártra egyen, az MSZP-re 394-en, a Jobbikra 510-en, az LMP-HP-ra 326-an, míg az MDF-re 210-en voksoltak. Az OVB 21 érvénytelen szavazatot is talált.

Köszönjük, európai magyarok!

tyto 2009.06.12. 10:07:19

a korrupció ellenes tevékenységek közül folyamatosan hiányolom a pályázati pénzekkel való korrekt, valós elszámolást. ami nem azonos a benyújtott számlák ellenőrzésével. hanem egy az előállított produktum alapján elkészített úgynevezett visszaköltségvetés és a kész termék bekerülési árának összehasonlítása. ahogy a pályázó szférában ismert, valahogy a pályázati pénzek kb 70%-a a megvalósulás során "elmálik". ez a valódi probléma szerintem. és ez az arroganciája is a dolognak. mert a szakemberek világosan látják egy-egy előálltott dologból, hogy mennyibe került. lehet mondjuk 20%-kal több, mert az belefér. de nem lehet nagyságrenddel több. pedig ez a gyakorlat. ezzel kepcsolatban van tervetek?

realcarlos 2009.06.12. 13:20:22

Az ogy választásig hozzatok össze egy konkrét drogpolitikai programot is... Nagyon csúnyán utálva vagytok a net ezen szegletein...

drogriporter.hu/node/1284
kender.blog.hu/2009/05/18/schiffer_andras_mar_nem_legalizalna

Minimum dekriminalizáció!

senkifalvi 2009.06.12. 13:54:17

Visszatérek a választás előtti problémámra:vidéken nem vagytok eléggé ismertek.Ebben a 3ezres faluban az enyémmel 1ütt 3 voksot kaptatok...Hajrá,szünet nélkül!!!

clownfish 2009.06.12. 14:08:12

@senkifalvi: az elmúlt héten nagy volt a médiajelenlét, ez biztosan sokat segített az ismertségi területen! :)
süti beállítások módosítása