aug
29

Felhőtlenül

Rég nem adatott meg nekünk, magyaroknak a felhőtlen öröm. Nem volt miért boldognak, büszkének, bizakodónak lennünk. Az ország gazdasági, társadalmi, s politikai helyzete nem adott rá okot. Európa szívében a legbúsabb, legreménytelenebb nemzetté váltunk, s úgy tűnik, nincs semmi, ami kiránthatna minket ebből az apátiából.

Kenyeret és cirkuszt a népnek - tartja a régi, jó római mondás, utalva arra, hogy a 'zembereknek' nincsenek nagy igényeik. Mi kenyérben még csak-csak, ám cirkuszban nem bővelkedhettünk (hacsak nem tekintjük annak az utcai zavargásokat, amiből még sok is volt). A cirkusz szerepét a 20. században a sport vette át, pontosabban a foci.

A futball a magyarok sportja - ami szerintem evidens a 10 milió edző országában -, neki kell betöltenie a koherensé tévő erő szerepét. Labdarúgásunk viszont huszon éve haldoklik, és sok örömre nem ad okot, bosszankodásra annál inkább.

1995-ben még felcsillant a remény, amikor a Fradi bejutott a BL-be, s hármat rúgott a Grasshoppersnek Svájcban. De utána jött az Ajax, bepakoltak ötöt az Üllői úton, s akkor helyére is került a magyar foci. Majd mikor az FTC kasszájából kilopták a sok százmillió forintot, akkor még bele is rúgtak egy jó nagyot.

Azóta nem volt érdemes a magyar focival magasan tartani a vérnyomásunkat.

Egészen az idei esztendőig. Mert 2009 egyelőre nagyon úgy fest, hogy a magyar labdarúgás felemelkedésének éve lehet. A Debrecen bejutott a BL-be, a válogatott még partiban van a VB-re való kijutásért, s még Dzsudzsák is bombaformában játszik a PSV-ben.

Közel sem biztos, hogy az ősz sok szépet tartogat a számunka. De egyelőre reménykedhetünk, s okkal. Rég állt a magyar foci ekkora sikerek kapujában.

Őszintén kívánom, hogy e sikerek utolérjenek minket. Mutassa meg a Debrecen, hogy nem a leggyengébb csapat a 32-es mezőnyben! Jusson ki a magyar válogatott a jövő évi VB-re, s mentse át az örömünket 2010-re is! Dzsudzsáknak pedig jó játékot kívánok, s jövőre szerződést egy spanyol vagy angol élcsapathoz!

Legyen a foci az, ami összehozza a magyar embereket! Legyen a foci az, ami elfeledteti mindazt, mi elválaszt minket egymástól! Örüljünk együtt, felhőtlenül az eddigi, s a reménybeli eljövendő sikereknek! Drukkoljunk a magyar futbalistáknak, akik ismét összehozhatják a nemzet utálkozó részeit!

Hajrá Loki! Hajrá magyarok!

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr911344087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.08.29. 17:23:42

Hát igen, kár hogy a kurucinfo szerint a DVSC valójában izraeli színekben játszott a TEVA miatt. De azért hátha összehoz minket :D

cowboy001 2009.08.29. 19:18:24

óóóóóóóóóóóllééééééééééééééééé
olé-olé-olé
óóólé
óóólé

;)

Wahun 2009.08.30. 01:47:36

Szeptember 5-re vessétek vigyázó szemeiteket!
Az évszázad ötlete volt a buziparádét és az utóbbi idők legjelentősebb meccsét egy napra tenni: hardcore futballhuligánok vs. hardcore köcsögök deathmecss az utcán! Csak egy maradhat! Kettő megy be, egy jön ki! A halottak számára még lehet fogadni a legközelebbi angol fogadóirodában. Jó szórakozást :)
süti beállítások módosítása