már
08

666

666: Hétfőn délután 4 óráig pontosan ennyi kopogtatócédulát adtak le a nevemre. Délután 5 óráig is pontosan ennyit. Állok az aluljáróban és várom a többit. Ha máshonnan nem, az ott térítő Jehova Tanúitól tudhatjuk: 666 a sátán száma. „Jön a világ vége!” – mondják ők. „Lehet más a politika” – kiabáljuk mi. Gergely, az LMP legércesebb hangja még hozzáteszi: „A vágyálmok mellett tessék vigyázni.” Kilátástalanul agitáljuk egymást. Ha jön a világ vége, mi elragadtatunk és a mennybe szállunk”- mondják ők. Ezt már hallottam gyermekkoromban Felsődobszán, akkor úgy mesélték, hogy a villám becsap mindenhová, de különösen oda, ahol van villanyvezeték. Nálunk volt.

Fél hatkor rokonszenves hajléktalan tájékoztat arról, hogy felettünk kitelepült már a Fideszes képviselőjelölt is. „Itt az idő!” – osztogatja a programját. Én már harmadik hete ezt csinálom délutánonként, dupla nadrágban és talpig mosolyban.

Hatkor megtörik az átok, régi kolléganőm hoz egy helyesen kitöltött, nevemre szóló cédulát. Külön öröm, hogy nem a munkahelyemre hozta be. Mert napközben szociális munkásként élvezem a magyar valóságot, s ha az LMP bejut a parlamentbe, akkor is szociális munkásként szeretnék dolgozni. Hacsak el nem törlik a szegénységgel együtt a családsegítő szolgálatokat is.

Múlt pénteken még azt hittem, 700 körül járok. Azóta mínuszoltuk a rossz címre leadottakat. Öles léptekkel araszolok a cél felé. Ha napi két cédula becsurog, az éppen 730, 20-szal kevesebb, mint az elegendő.

Persze, előbb vagy utóbb, így vagy úgy, valahogy mindig meglesz, de közös erőfeszítés nélkül nem megy. Segítsetek, segítsetek, segítsetek! Mindenki csak egy icipicit, csak egy-két-három-öt embert győzzön meg, hogy érdemes nekünk adni a kopogtatót. Itt vagyunk a kapuban, de soha nem lépünk be, ha nem kapunk bizalmat.

Új erő érkezne a parlamentbe, s ha ott lennénk…

„Hatalmunk alá hajtjuk a januárt, a februárt, a márciust és az összes ragadozó vadállatokat. Megváltoztatjuk még az időjárást is” –írta Nagy Lajos 1930-ban.

 

Tálosné Pálvölgyi Márta

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr791815489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rigo' 2010.03.08. 11:03:53

Kitartás!

A belső kerületi aluljárók őrületesek. Múlt Pénteken merő fanatizmusból nyomtam egy Ferenciek terét egyedül. (Nem jött el a négerem.)
3 óra alatt akartak angolul megtéríteni valami new age szektának; vázolnom kellett az atompolitikai belső vitánk állását; fél órát beszélgethettem az első keresztények fanatistájával akinek sokkal egyszerűbb és jobb az élete, amióta Jézus akaratának rendelte alá magát (ego sum via, veritas et vitam) de nekem akkor se megy; 10 perc rábeszélés után kibökte a titkot egy jólértesült, hogy az LMP-t homoszexuálisok alapították; a kedvenc jobbikos szavazók pedig a mindent látó szemet hiányolták a logónkból, ami elárulná szabadkőműves zsidó szcientológus mivoltunkat.
Én egyre jobban vigyorogtam már a vége felé, főleg amikor plakátunk mellett tekergő utcatáncosokat filmezni kezdték a turisták.

Minden részvétem a belső kerületekben kitelepülőké és kopogtatóké. :-)

9mmPara 2010.03.08. 12:26:31

@Rigo': És még azt mondják, hogy a zelempé égbekancsalító, fővárosi banda, amikor itt sötét faluhelyt, ahol lakom, már egy hete megvan a jelöltnek - legjobb tudomásom szerint.

Egy kérdés: sokat gondolkodtam azon, hogy a Fidesznek mi a francért kellett előre deklarálnia a 2 millió cetli begyűjtését? És semmi egyéb értelmes célját nem találtam, mint hogy a legnyüzsgöncebb aktivistákból akarnak jelölteket az önkormányzati választásokra. Vélemény?

novákandris 2010.03.08. 13:27:57

legközelebb:
1. megérdeklődni ismerősökön keresztül (v. akárhogy), hogy melyik nap kézbesíti az önkormányzati ember a kopogtatócédulákat
2. aznap kimenni a terepre, mindenhova becsöngetni, elkérni.

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2010.03.08. 14:25:44

@novákandris:
1. szerinted elmondják?
2. mit gondolsz, hány lmp-s aktivista van egy EVK-ban?

persze legközelebbre mindkét válasz változhat :)

novákandris 2010.03.08. 14:32:44

@óvadóc:
1. ha kicsit is ismerős az ember a kerületben, ezt az infót meg tudja szerezni.
2. sok aktivista nem is kell. Pesterzsébeten pl. hosszú ideig volt a Perlaki Jenő polgármester és OGY jelölt, nagyrészt magának szedett össze mindent, saját kezével plakátolt.

Az LMP állítólag lelkes fiatalokból áll, főleg lelkes budapesti fiatalokból.
Az a benyomásom, hogy el lett ez a dolog naívkodva: 1. nem reagáltatok elég gyorsan és határozottan, 2. azt gondoltátok, szátokba repül a sültgalamb, csak üldögélni kell nyugodtan és a KCk majd odarepülnek hozzátok maguktól.

Sebaj, majd ősszel az önkormányzatin.

munkacsikristof 2010.03.08. 15:49:15

@novákandris: Nem hiszem, hogy azt gondolta bárki is, hogy könnyen fog menni, dolgoznak is rendesen!

nowayoutofhere 2010.03.08. 21:04:09

én 4-et adtam/adattam le
magamtól nem tudok többet szerezni, de ha szombaton van gyüjtő team, és +1 fő segíteni, akkor válaszolj erre a kommentre

aum 2010.03.08. 21:41:03

A rosszul kitöltötteket érdemes újra felkeresni és aki hajlandó újat kitölteni, azzal elballagni a jegyzőhöz és újat kérni. Azt hiszem ez a menete.

tkrisz 2010.03.09. 01:01:55

@aum: Ha már újra felkeressük a hibásan töltő állampolgárt a rosszul kitöltött cédulával, akkor fölösleges a jegyzőhöz rohangálni. Nyugodtan, akár más tollal a hibás részt áthúzzuk, meg *-ozzuk. Majd lábjegyzetbe *javítva:helyes bejegyzés, állampolgár aláírása. Másik hiba esetén: **-al ugyanez,..., minden hibát külön javítva és aláíratva.
Lehet, hogy ronda lesz, de érvényes.
Legalábbis ilyesmit olvastam valami LMP-s blogon.

aum 2010.03.09. 10:09:17

@tkrisz: Sajnos a szakember mást mond.
inforadio.hu/hir/belfold/hir-338551
Macerás, de biztos újat kérni.

tkrisz 2010.03.09. 12:16:08

@aum: Szerintem nem erre a szituációra gondolt. DI-nek esze ágában se lenne felkeresni újra a választópolgárt. Csak önhatalmúlag lehúzná a szelvényekről, sőt elfogadott jelöltek neve mellől az szdsz-t. (:-), remélem nem engedik meg neki.) Jó lenne utánajárni, mert mondom nem én találtam ezt ki.
szazhetvenhat.blog.hu/-on "Hogyan töltsem ki a cédulát, és hol adjam le? Mit csináljak, ha elrontottam a kitöltést? GY.I.K." fölülről az 5. cikk most épp.

aum 2010.03.09. 18:06:47

@tkrisz: A választási bizottságokban ízekre szedik az ilyen javítgatott cetliket a Jobbikos és egyéb kollégák. Lehet próbálkozni, csak nehogy sírás legyen a vége. Egy előzetes állásfoglalás kompetens szakértőtől nem árt.

tkrisz 2010.03.10. 01:16:33

@aum: A probléma az, hogy az állampolgár nem fog új ajánlószelvényt kérni, szóval ez nem opció.

email 2010.03.10. 09:39:02

Csak sikerült. :) És lőn budapesti lista.
www.valasztas.hu/pv10vt/j43mo.jsp?MAZ=01&OEVK=05
Tálosné Pálvölgyi Márta LEHET MÁS A POLITIKA Döntésre vár

Karcolt lendület 2010.03.10. 11:06:10

@email:
Most néztem én is, akkor sikeres volt a felhívás, össze is jött. Gratulálok!

aum 2010.03.10. 19:28:42

Többiekért is szurkoljunk :)
Hajrá fiúk, lányok!

Vaandor 2010.03.10. 21:28:06

@aum: Na igen, nem kéne ennyire pikkelni a nem b betűs megyékre! ;-)

aum 2010.03.11. 04:35:44

@Vaandor: most, hogy Budapest összejött, gyakorolhatom az ábécéből az X-et :)
De szép lesz!
Köszönet érte a jelölteknek, aktivistáknak!

Kekcsillag 2010.03.15. 21:07:29

A 666 a számmisztika szerint: 3 x 6 = 18 --> 1 + 8 = 9

A 9-es a megújulás egyik száma, azaz: a megújulást megelőző régi világ/korszak vége. Nem jelent világvégét, meg istennyila-becsapódást, sem egy kiválasztott csoport mennybemenetelét. Tényleg egy világkorszak (a Halak korszak) végét éljük, ami után az Új Korszak (a Vízöntő)első -- az eddigiekhez semmiben sem hasonló -- Új Típusú országvezetése Magyarországon jelenik meg elsőként. A viharok, földrengések, világpusztulás hál'Istennek, azaz mindannyiunknak :), szimbolikus értelműek. Vannak ú.n. "nullzónák", ahol minden régi elpusztul, lenullázódik. Ez lehet fizikai szintű (pl a chilei földrengés), és sok esetben vallások, pártok, társadalmi csoportosulások, gazdasági szervezetek, világcégek rombadőlését jelenti, és vannak ú.n. egyéni, belső (nem fizikai) nullzónák, amikor az egyén életében egyszerre összedől minden. Ezek az esetek nagy és elkerülhetetlen esélyt adnak az újjászületésre. Az újjászületésnek vannak ennél kellemesebb módjai is, de mivel azok nem látványosak, a világsajtó nem beszél róluk.

:))) A sikeretek/sikerünk nem marad el, van értelme a nagy hajrának! LMP 15% --- ;-)

love and peace,

egy Kék Csillag
süti beállítások módosítása