aug
05

Világforradalom és ökobéke: elmélet, gyakorlat és tábortűz

Ha kiábrándultál a kiábrándultságból,
ha érdekel az ökopolitika, de nem tudod, hol kezdd,
ha nem tudod, ki volt Ivan Illich,
ha tudod, ki volt Ivan Illich,
ha szerinted is lehet más a politika,
de még nyomasztanak a kérdések,
akkor van egy programunk számodra

A regisztráció és a befizetés módosított időpontja: augusztus 12 szerda éjfél.

Nyári egyetemünk célja az ökopolitika iránt érdeklődő aktivisták képzése, az aktivisták közötti kapcsolat építése, na és persze az, hogy legyen együtt néhány jó napunk. Négy panelbeszélgetés, tizenhárom szeminárium, helyi biokaja, táncház, tábortűz, kincskereső játék, részvételi színház, dobolás, filmek, jóga, új arcok és egy közös élmény. Több mint negyven hazai és külföldi előadóval, Európa zöld pártjainak vezetőivel, szakértőkkel és aktivistákkal beszélgetünk az ökopolitika jelenéről és jövőjéről, az EP választások tanulságáról, a növekedésről, a vidékről, a pénzügyi válságról, a társadalom kettészakadásáról, a rendszerkritikáról, a jobboldali radikalizmusról, a sikeres kampány elemeiről, a zöldmozgalom történetéről, és arról, hogy merre van előre.
Aki volt tavaly a Védegylet által ugyanezen a helyen szervezett táborban, az tudja, hogy már maga a helyszín biztosítja a jó hangulatot, a zöld életérzést, hogy azok a fák alatt sokkal, sokkal nehezebben sikerülhet akár csak egy egyszerű beszélgetés is rosszul.
Elsősorban azokat várjuk, akik már szemezgetnek az LMP-s dolgokkal, és most szeretnék egy kicsit közelebbről, mélyebben is megismerni, miken törjük a fejünket.

Pár napig még jelentkezhetsz.
A tábor gazdája a Green European Foundation, a megvalósításért az Ökopolitikai Műhely Alapítvány felel, és az Európai Parlament valamint a Lehet Más a Politika támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr691289534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wahun 2009.08.05. 15:38:51

"a jobboldali radikalizmusról"

gondolom akkor a korrektség jegyében szó lesz a mindenellenes liberális radikalizmusról is ...

juteszembe; hova lett a röntgenképes poszt? bírta vagy 16 órán át ... ez ám a gerinc!

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.08.05. 17:43:32

@Wahun: Akkor ugye a Jobbiknak is szónokolnia kell a szélsőjobboldal ellen?

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2009.08.09. 17:50:56

@Wahun: Csak az itt a gond hogy a baloldali radikalizmus jelenleg nincs jelen az országban. A kommunista párt sehol nincs szerencsére. És ez a radikalizmus, nem az MSZP-SZDSZ, akármennyire is szeretnéd ezt hinni. A jobboldali radikalizmus viszont nagyon is valós, még az EPbe is elküldtük őket.

Wahun 2009.08.15. 13:11:05

@törzsmókus: jó, akkor csak neked megsúgom: a kép közzététele kimeríti az érzékeny személyes adattal való visszaélés tényállását, remélem büszke vagy magadra :D

azt, hogy undorítóan demagóg is egyben, már meg sem említem, az ugyanis még nem büntetőjogi kategória ...
süti beállítások módosítása