nov
08

A sokat forgatott köpönyegek azért néha elkopnak, ugye?

A pénteki Népszabadság hasábjain enyhén PR szagú cikkben bejelentette Szécsi Gábor, hogy az MDF az egyetlen hiteles (sic!) liberális párt. Távol álljon tőlem, hogy beleszóljak az SZDSZ romjai közt gyűjtögető alakulatok belviszályába. Csak azért ragadtam klaviatúrát, hogy rávilágítsak arra, mennyire fontos egyeseknek a politikában való maradás, bármi áron.

Szécsi Gábor kisvárosom polgármestere volt két cikluson át, először jobboldali, majd baloldali támogatással. Polgármesteri tevékenységének leghangosabb epizódja az volt, amikor egy városközpontban található ipari műemléket a Városi Gazdasági Malmot (ezt a szót tanultam meg először elolvasni életemben...) lebontatott és a helyére acél üveg plázát építettet a testvére cégével. Hatalmas civil tiltakozás volt. Persze a bírósági ügy átkerült Pécsre, ahol elsikálták. A Fidesz frakció kiment alóla (a városi pletykák szerint azért, mert nem fideszes vállalkozókkal építették a plázát), erre kapva kapott a helyi baloldal és beállt Szécsi mögé. Majd ezért a dicső tettéért Gyurcsány és Kóka elvtársak tuti befutó hellyel és egy miniszterelnöki tanácsadói pozícióval fizettek Gáborunknak. Most elhalt Szécsi alól a szadesz frakció, így új helyet talált magának az MDF-ben a Habsburgokkal jó kapcsolatot ápoló akadémikus.

Egyetemi tanárként és akadémikusként a kommunikáció tudományának a tárgyában értekezik. Polgármesterként ezt úgy ültette a gyakorlatba, hogy minden kérdésben olyan hosszan dörmögött az orra alá bonyolult körmondatokban, míg a képviselőtestület elfelejtette, hogy ki volt az alany és mi az állítmány. MDF-es politikai szűz(?)beszédében azt a megkövesedett akadémiai szférát ostorozza, mely mozdulatlanságának és tehetetlenségének maga is haszonélvezője és érdekeltje.

Publikációját Maynard Keynes, a neves anti/liberális közgazdász bonmontjának az említésével kezdi. Láthatóan nem értette meg a keynesi hasonlatot, vagy pedig pont büszke a kötődésnélküli, elveket nélkülöző, politikai földönfutó létére. Annyiszor forgatta meg már köpönyegét Szécsi, hogy attól tartok elkopik. Ugye?

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr641507429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netopi 2009.11.23. 18:00:26

Még jó, hogy LPM-ben bezzeg nincsenek ilyen takonygeriincű köpönyegforgató politikai hajótöröttek, mint például Ivády Gábor: "2004 és 2005 között egy évig a Fidesz választókerületi elnöke voltam, majd erről a posztomról lemondtam, és a Fideszből kiléptem. A 2006-os választásokon az MDF színeiben mérettettem meg magam", vagy mint Mile Lajos: "alapítottam MDF-et, egy kicsit SZDSZ-t is, meg FIDESZT is ... alelnöke lettem a szép emlékű Magyar Demokrata Néppártnak"

Tessék mondani, ez már a lehet más a politika vagy lesz ez még másabb is?

lúzerek :)

Frank'Leó 2009.11.24. 10:57:58

@netopi: Netopi, a rendszerváltás idejen az MDF, SZDSZ es Fidesz egyaránt ellenzeki volt, az rendben, ezt ne keverd ide.

Ivády zürösebb figura, töle nemreg az LMP is elhatárolódott finoman egy közlemenyeben.

netopi 2009.11.24. 16:17:20

@Frank'Leó: "Ivády zürösebb figura" LOL, és ezt nem látták amikor az EP-lista második helyére tették fel?

Tessék mondani, ez már a lehet más a politika vagy lesz ez még másabb is?
süti beállítások módosítása