feb
15

Cédulák

Kábé egy hete zajlik a kopogtatók gyűjtése. Tanulságos jelentések a frontvonalból, LMP-s aktivisták belső fórumáról minden további kommentár nélkül. 

„Volt egy idős nő aki szimpatizál velünk, ránk is szavazz, de a kopogtatót nem adja. Magyaráztam, hogy lehet az ő cetlije miatt nem tud majd a szavazólapon rá szavazni, de akkor se adta, így hát mosolyogva elfogadtam döntését.”
 
„Mondjuk azt sem értem, miért hajtogatják egyesek olyan rémülten, hogy "nem, én senkinek nem szeretném odaadni", amikor esküszöm, hogy nem öltöztem betörőnek... :/”
 
„tt minden közmunkásnak szóltak,hogy vigyék be a cetlit ma munkába és jön egy hölgy értük (Fidesz)”
 
„Egy fickó mondta, hogy odaadja. Én meg megörültem, és mondtam, hogy nagyon köszönöm. Erre az öreg: Igen, de ára van... :( ”
 
„Miután rámcsukták az ajtót, hallom odabentről:
-Ki volt az?
-Kopogtatócédulások.
-Máris kezdik? Honnan jöttek?
-LMP.
-Micsodaaa?
-Lehet Más a Politika.
-És mit mondtál nekik?
-Hogy már másnak adtuk.
-Te hülye vagy! Miért nem hajtottad el innen a p*csába?”
 
„Tegnap, miután megérkeznek a cetlik (nálunk nem a postás viszi, hanem önkormányzatis dolgozókkal vitetik ki, akik szólnak akinek csak lehet: holnap a férjem jön majd érte!) mentem egy kört. A postaládák feléből lazán kivehettem volna a cetliket. Jól kilógnak. Az egyik ismerősömnél láttam odafele hogy 6 db volt ezért ide visszafelé is becsöngettem, de nem volt otthon, viszont közben minden eltűnt a csőből amit mifelénk sokan postaláda helyett használnak.”
 
„Ma kopogtattunk ketten. (...) A válaszok 5 %: nem politizálok, nem adom senkinek, 95%: már odaadtuk, tegnap már voltak, a Fidesznek adtuk, a Fidesz már tegnap itt volt. Egy igen öreg harcos bácsi pedig üvöltözött, hogy kommunisták vagyunk, szégyelljük magunkat, mindenki kommunista, aki nem a Fideszre szavaz. :D”
 
„Egy néni délelőtt kijelentette, hogy LMP az nincs és hiába győzködtem, hogy vagyunk, ő határozottan állította, hogy nincs olyan szervezet, hogy Lehet Más a Politika. Most sírjak, vagy nevessek? :)”
 
„közöltem, hogy LMP, hogy s mint, megerősítésként kihangsúlyoztam, hogy LEHET MÁS A POLITIKA, a nő konkrétan azt hitte, hogy gúnyt űzök belőle és poénkodok... :D”
 
„A legdurvább, hogy az egyik ismerősünknek aki odaígérte, végül a fidesz adott egy láda NARANCSOT ő pedig odaadta nekik... Rengeteg cetlit pedig ellopnak.”
 
„Sokan odaadták Pirikének, aki valakinek gyűjtötte. de nem is érdekelte őket kinek. Később kiderült, hogy Pirike a fityesznek gyűjt.”
 
„Volt olyan aki jó nagy baromságnak tartja a kopicetlit. Szerinte el kéne törölni! Ő is odaadta Pirikének. Viszont elolvasta a szórólapot amit odaadtam neki. Nagyon tetszett és megígérte, hogy ránk szavaz. Kurva jó, ha egyáltalán rajta leszek a lapon...”
 
„hát én már leadtam, de magukat is szeretem, és nagy tisztelője vagyok Bokros Úrnak”
 
„belvárosi panelekben sokan azt mondták "már eladtam", amikor kérdeztem kinek, nem akarta megmondani”
 
„Amúgy itt az emberek tizede nem nyit ajtót, negyede örökre végzett a politikával, fele odaadta a fidesznek, a maradékkal lehet valamit kezdeni. Az mszp-sek rejtőzködnek.”
 
„- Jó napot! Kopogtató cé...
- Már adom is!!! Itt van valahol...
Aztán adta, készen, kitöltve a fideszes jelölt nevével...
Mondtam neki, hogy azt hiszem, nem minket várt:)))”
 
„A legrosszabb, hogy a volt tanáraim azt mondták, annak ellenére, hogy megígértek az állásukkal játszanak, ha nem a Fidesznek adják. Ezt be kell látni, 6 ból 3 félti az állását, ebből azért az egyik az épp 18 éves lánya cetlijét ideadta, mert azt még le tudja tagadni hogy már felnőtt."
 
„Becsengetek. Nagy svunggal kitárul az ajtó, és egy úr széles mozdulatokkal beljebb invitál: - Jöjjön, jöjjön.
Meglepődve habogok: - Én az LMP-től...
A válasz: - Nem a tévészerelő?
Becsületére legyen mondva, hogy a mosoly csak félig fagyott le az arcáról, és bár a kopicetlijét nem adta oda, sok sikert kívánt.”
 
„Találkoztam fideszes házmesterrel. Kiderült, ismerem régebbről. Garázsán 3 Fidesz-plakát. Aztán az is kiderült, hogy ő a narancsporszívó. 4 lépcsőházban csak egy nénit találtam, akinél még volt cetli, és azt mondta, odaadja a házmesternek, mert csak az tudja mit kell ezzel kezdeni...”
 
„Aztán volt olyan lakás is, ahol matrica volt a csengőnél: "én már leadtam a kopogtatócédulámat. :-)" Gyanús volt, hogy ez régi matrica, mondja is Ikó, hogy legalább megtudjuk, hol lehet ilyet szerezni. 18 körüli lány nyitott ajtót. "Kicsoda? LMP? -Apa gyere, erről meséltem nektek!" Eredmény 3 cetli:)”
 
„Talpaltunk 25 km-t. Fidesz munkaidőben már mindent elvitt innen. Néhány nemadok, eltéptem (kérjen a jegyzőtől másikat) elfogadta a szórólapot "siker" után beültünk egy kocsmába forralt borra, és szereztünk 4 KC-t. Ebéd, szusszanás és irány a többi kocsma :-)”
 
„-Fidesz az melyik?
- ???
-Abban van az Orbán?”
 
„- Már oda ígértem, telefonon szóltak, hogy jönnek érte
- Melyik párt?
- Azt nem tudom, de jönnek”
 
„- Elvitte az unokám, nem is tudom kinek az biztos, hogy nem a kommunistáknak.”
 
„- Melyik párt?
- Lehet Más a Politika
- Igen! Lehet más és legyen is más! Oda is adtam a kommunista pártnak... :)”
 
„- Kopogtató cédulát gyűjtök.
- Már eladtam.
- Legalább jó árat fizettek érte?
- Igen.”
 
„Ja, a legaranyosabb egy fiatal csaj volt, aki elmondta, hogy ő nekünk adná, de a barátja is gyűjt az MDF-nek, így ezt most nem teheti, de majd ránk szavaz. :-)”
 
„Csengetés után néni kijön, rögtön így kezdi:
- Mennyit hozzak?
Meglepett válasz:
- Az összeset, csókolom!
- De mégis, mennyit?
- Hát mindet, ami van.
Na ekkor derült ki, hogy a néni a gázórást várta :) .”
 
„Szombat reggel 8-kor éppen aludtam volna, amikor csöngettek. Lelkes támogatónk hozott kopogtató cetliket. Remélem szörnyen lelkesnek tűntem pizsomában. :)”
 
„Összességében pozitívan élem meg az egészet. Nem a cetlik száma miatt, hanem mert a terepen sok pozitív visszacsatolás van. Elenyészően kevés durvasággal találkoztunk, viszont rengeteg biztatást kapunk, Fideszesektől, MDF-esektől, szociktól is (na nem az aktivistáktól, bár azokkal is jól elbeszélgettünk).”
 
„Velem semmi hardcore gyűjtési szituáció nem volt, MSZP teljesen láthatatlan, mint a pekari antilop a bozótban, két FIDESZ aktivistával találkoztunk, akik kacsingattak a mi szórólapunkra, kértek is, barátságosak voltak és nagy magabiztossággal mentek címekre.”
 
„A Jobbiknak, akikkel szintén csak egyszer találkoztam, gondjai lehetnek a gyűjtéssel, mert annak ellenére, hogy az aluljáróban a Hét Vezérnek öltözve gyűjtik kc-t ,az egyik tömb előtt egy ipariszőke csaj, aki habitus alapján simán a női SS tagja lehetett volna pár évtizeddel ezelőtt, éppen a lakókat szidta két falkatársnak, hogy micsoda prolik laknak erre.”
 
„Ahogy egy szimpatizánstól megtudtam, a fityisz még az értesítő kézbesítésekor, este, gyorsan tarolt. A telepen lévő "Gyivi" gondnoknéni pedig oda sem adta a leveleket a 18 éves "védenceinek" vitte rögtön a pártirodára mind...”

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr301760573

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: kopicetli 2010.03.01. 22:52:49

Egyes, kevésbé ügyesen manőverező pártoknak és jelölteknek még kérdéses a választásokon való indulás, így időben szólunk. Kopogtató cédulát kell még gyűjteniük, de ~-t nem. Sőt javaslom, hogy ezt ne is próbálják. Mi, a magunk részéről mindenkit kérünk,...

Trackback: Évérték 2010.02.15. 20:10:50

Arra gondoltunk, hogy - bizonyítandó, mi is tudjuk mi történik a világban - írunk egy vitriolost a nagy manitu aktuális évértékelésével kapcsolatban. De mivel nem mondott semmit, nem írunk. Köszönjük a figyelmet.

Trackback: Kétmillió honfitársunkat leférgezni: nem menő 2010.02.15. 19:42:03

Rosenfeld Kampány írása a Kettős Mércén február 11.-én:„Van-e 2.000.001 anti-demokrata szavazó? A Fidesz mostani gyűjtése hasonló szégyenfoltként fog bevonulni a történelembe, mint a kékcédulás választás.” (…) „Nagyjából 15-szö...

Trackback: A pártNézőpont őszödi beszédének hangfelvétele 2010.02.15. 19:29:13

"Nem nemzeti", aki nem Orbánt támogatja és "nem mindenkit kell elvinni, csak ha jó irányba akar szavazni." - mondta Mráz a Nézőpont "elemzője", igazgatója.A fideszes kötődésű Nézőpont a nyilvánosságban jórészt pártfüggetle...

Trackback: Kinek lehet a szövetségese az LMP? 2010.02.15. 18:53:24

Az LMP a Parlament előtt figurázta ki az MDF-et, jogos kritikákat fogalmazva meg a pártelit zavaros ügyei és hitelessége kapcsán. A lassan már szentté avanzsált Bokrost sem kímélték. Ezzel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netopi3 2010.02.15. 17:01:56

"fityiszezés", nácizás, birkanépezés

ez a lehet más a politika

azért jót mulatok a szenvedéseteket látva :D

netopi3 2010.02.15. 17:03:04

amúgy Gyulán kinek a nevére gyűjtitek a cédulákat?

sok van már neki? :D

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.15. 17:14:23

ki is birkanépezik?

"[a jobbikos] csaj éppen a lakókat szidta két falkatársnak, hogy micsoda prolik laknak erre"

2010.02.15. 17:14:37

@netopi3: A náci meg a birkanép szó kizárólag a te bejegyzésedben szerepel, kedves barátom. Talán ha megírnád azt is, a Fityesznél milyen szóval illetik az elempéseket... A más politika nem attól lesz, hogy egy kedélyes jelzőt alkalmazunk a konkurrens pártra, hanem például nem költünk több millárdot a kampányra a legális 380 millió helyett. Nem gyűjtünk be fölöslegesen kopogtatócédulát, csakhogy megakadályozzuk más pártok indulását. Így hirtelen ez a két dolog jut eszembe.

Ha rajtad múlik, biztosan nem lesz más, nemvéletlenül használod már a 3. nickedet.

takszi 2010.02.15. 17:42:09

@netopi3: "azért jót mulatok a szenvedéseteket látva"
Az építő kritika hasznos, de ha ilyen szintü érzelmekre akarsz hatni, arra nem vagyok vevő. Nekem is az a benyomásom, hogy eléggé belecsúsztak a negatív kampányba, úgy általában. A konkrétan itt leírt dolgok konkrétan a narancsporszívóról számomra hitelesnek tűntek, és elég ütősek is voltak.(Különösan az állások féltése, az volt a drámai csúcspont). Én ezt simán el tudom képzelni, hogy tényleg igaz. Dehát próbálnának meg úgy eredményesek lenni a kampányban hogy közben nem bántsanak senkit. Ebben az országban ez képtelenség. Ha tényleg változtatni akarnak ezen, az piszok nehéz lesz.

Unommáazegészet 2010.02.15. 17:50:19

- Jó napot! A Fidesznek gyűjtöm a kopogtatócédulát!
- Jó napot! Jöjjön be! Tudna adni azokból a kiadványokból, mert gyűjtöm őket!
- Parancsoljon.
- Köszönöm.
- Szóval a Fidesznek...
- Jaj fiatalember én még nem döntöttem el, kinek is adom. De valószínűleg az MSZP-nek. Tudja azért, mert az Orbán elvette tőlem a tizenharmadik havi nyugdíjamat.
- Azt nem ő vette el csókolom!
- Dehogynem! Mindenbe beleszólnak a parlamentben, csak hátráltatják az MSZP-t! Le kéne már cserélni őket, mert a Fidesz csapnivalóan kormányoz!

És ez megtörtént, velem! No comment.

Héttörpe (törölt) 2010.02.15. 17:52:09

Ne haragudjatok, de remélem, el sem tudtok majd indulni. Nyilvánvaló, hogy csak az 1 %-ra hajtotok, hogy meglegyen az állami támogatás. A kopogtatócédula gyűjtés lényege hogy kiderüljön, mely pártok rendelkeznek társadalmi támogatottsággal. Nem kell megharagudni, ha valaki nem adja nektek oda kis trójai falovacskáim!

netopi3 2010.02.15. 17:55:52

@takszi: "Én ezt simán el tudom képzelni, hogy tényleg igaz."

Akkor bizonyára azt is el tudod képzelni, hogy a patásorbán majd elgázosítja a nyugdíjasokat, igaz?

Látom a megélhetési rettegők nem tűntek el az SZDSZ süllyedésével és az MSZP mélyrepülésével, csak átvedlettek LPM-sé mert az a trendi, de a retorika nem változott ...

minimalista 2010.02.15. 17:58:03

Alapvetően jó szórakozás volt végigolvasni min is mennek keresztül a szerencsétlen aktivisták ha változást akarnak elérni.
Azonban az már kevésbé üdítő, hogy a fideszes "aktivisták" önkormányzatoknál, iskolákban és még ki tudja hány munkahelyen a cédulák "jó helyre" adásától teszik függővé polgár- és munkatársuk munkaviszonyának megmaradását.
A másik probléma pedig a sok tájékozatlan (egy részük bizonyára buta is) ember, akik az ég világon semmiről sem döntenek, sőt, úgy össz-egészében nincs is véleményük semmiről, kiváltképp a politikáról és minden gondolkodás nélkül annak adják a cetlit aki előbb jön érte vagy meghívja őket egy babgulyásra esetleg burkoltan megfenyegeti őket.
Visszataszító ez az egész rendszer, itt a fene nagy demokráciánkban.

de ne csüggedjetek, menni fog! :D

fehéregér 2010.02.15. 17:59:44

A ko@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét):
a kopogtatócédula nem arra való bizony - amit te írsz - hogy "kiderüljön, mely pártok rendelkeznek társadalmi támogatottságal", - aj, de szép megfogalmazás! hanem arra, hogy a már jól ismert pártok valóban, mint a porszívó, vagy, mint egy dömper, beszívják, letarolják az egész mezőnyt, hogy még véletlenül se érvényesülhessen a többpáti demokrácia, hanem pár évig a szocialisták, pár évig a Fidesz kormányzását szívjuk meg. Az emberek túlnyomó többségének gőze sincs, hogy mire való ez a cetli, az emberek többsége már most összecsinálja magát, hogy mi lesz vele, ha nem a Fideszre szavaz.
Ezek a buta, rosszindulatú hozzászólások meg... szánalmas. Szerintem ebben az országban lehet, tényleg reménytelen, hogy valaki megpróbáljon valamit normálisan, vagy éppen "máshogy" csinálni, lehet, ez az ország tényleg megérdemli ezt a korrupt, gazember váltópolitikát.

belga6 2010.02.15. 17:59:45

Má' bocsánat, de nekem ebből az jön le, hogy jó arcok az LMP-sek.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.15. 18:02:05

@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét): Miért lenne ez nyilvánvaló? A társadalmi támogatottságot meg nem biztos, hogy tényleg tudja ez a rendszer mérni, a posztokat elolvasva. Aki pénzért politizál, az sokkal jobban jár, ha a két nagy pártba lép be...

Unommáazegészet 2010.02.15. 18:03:09

@minimalista: Azonban az már kevésbé üdítő, hogy a fideszes "aktivisták" önkormányzatoknál, iskolákban és még ki tudja hány munkahelyen a cédulák "jó helyre" adásától teszik függővé polgár- és munkatársuk munkaviszonyának megmaradását.

Hely, idő, bizonyíték! Ha nincs, akkor ne írogass ilyeneket! Légyszi!Avagy te készpénznek veszel minden baromságot, amit olvasol? Képzeld, tegnap láttam egy UFO-t a Nagykörút felett! Tegnap meg meglátogatott a jövőből Kunta kinte, mert ő bizony notórius időutazó. És ez komoly ám!

Terry Wrist 2010.02.15. 18:04:11

@iii: az első még csak-csak (bár van egy olyan gyanúm, hogy ti csak azért nem költötök annyit kampányra, mert nincs is - így aztán könnyű morálisan felsőbbrendűt játszani), de a másodikkal ugyan mi a probléma? a világon semmi törvénytelen vagy erkölcstelen nincs benne... nem pont az lenne a gáz, ha elegendő jelöltséget szereznétek úgy, hogy nem akarnak annyian amúgy titeket jelölni, csak a másik párt már leállt a gyűjtéssel?

Jedlik_ 2010.02.15. 18:04:49

Nagyon ötletes a névválasztás. Rögtön egy IQ teszt. Már ezzel kizárjátok a lakosság szerintem legalább felét a szavazóitok közül. Hajrá LMP.

Levéltetű 2010.02.15. 18:05:53

Nahát. Az LMP-sek hallgatóznak.

Unommáazegészet 2010.02.15. 18:06:07

LMP - Lopunk Majd Parasztok?

takszi 2010.02.15. 18:06:25

@netopi3: Jó, lehet hogy nem ebben a formában, meg ki van színezve, meg csak az egyik nézőpontot mutatja be, én ezt mind belekalkulálom. Neked adok igazat, végülis, még ha teljesen hülyének nézel is, de ne ess már át a ló másik oldalára, Patásorbánokról, meg MSZP-s retorikákról vitatkozni nem gondolod hogy már kicsit lejárt... Szerintem k*rv*ra...

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.02.15. 18:07:06

Nekem ez a kedvencem:
„hát én már leadtam, de magukat is szeretem, és nagy tisztelője vagyok Bokros Úrnak”
:D

fehéregér 2010.02.15. 18:08:23

@Terry Wrist: az szerinted "morális felsőbbrendűség", ha az ember tisztán akar részt venni a politikában és nem akar fekete pénzekhez jutni? Szerinted ez nem csak simán a normális? Nos, a te morális érzékedet alighanem már alaposan kikezdte a honi politika. Az ember nem azért becsületes, mert nem kísértik meg. És ebben semmi "felsőbbrendű" nincs.

fehéregér 2010.02.15. 18:09:25

@Unommáazegészet: de nagy gyökér vagy ember. Szerintem inkább unatkozz tovább.

Mizantrop 2010.02.15. 18:11:51

@Unommáazegészet: Te miért nem gyűjtögetsz szép serényen a pártodnak? Most érnek haza az emberek a munkából, te meg itt szellemeskedsz?

Unommáazegészet 2010.02.15. 18:12:17

@fehéregér: Gyarló az ember! Az LMP tele van szadeszosokkal! Mi a bránert vársz mtőlük? Vagy nyáron elmentek a Purgatóriumba? Mindenki lop faszikám, aki hatalomközelbe kerül. De lehet az is, hogy te vagy a Megváltó? :-)))))

baum · http://reflektor.blog.hu 2010.02.15. 18:12:44

Mi ez a fityiszes Szdsz-es retorika? Kik csinálják ezt a blogot? Ha nem mainstream LMP-sek, akkor jobban oda kell figyelni, sokan ezzel azonosítják a pártot, ha meg igen, az meg elgondolkodtató...

darkgreen 2010.02.15. 18:12:46

Amúgy ez a kopogtatócédulázás nem sérti véletlenül a választás titkosságáról szóló alkotmányos előírást? Kíváncsi lennék erről hozzáértő véleményére (is).

hatoldal 2010.02.15. 18:13:37

A párt nevét pedig, talán még egy 20-30 évre változtassátok LehetNE Más a Politikára.

Bartoki 2010.02.15. 18:13:43

Utólag könnyű okosnak lenni, de lehet hogy szórólapozni kellett volna közvetlenül az ajánlócédula terítés előtt (tájékoztatás hogy mi ez, és kitöltési útmutató LMP-re). :(

Valószínűleg jó pár %-ot javított volna a kihozatalon...

Nils. H 2010.02.15. 18:14:23

@Unommáazegészet: "Az LMP tele van szadeszosokkal!"
Mondj ötöt.

Unommáazegészet 2010.02.15. 18:14:57

@Nils. H: ÖT! :-)
De hat! Én győztem!

Terry Wrist 2010.02.15. 18:15:30

@fehéregér: nem azt mondtam. egyszerűen csak ha (hasraütésszerű szám alert) 50 milliót sikerült összegyűjteni a kampányra, akkor jó eséllyel nem azért nem költesz milliárdokat, mert te ezt nem tartod becsületesnek, hanem mert nincs is annyi. persze lehet, hogy az LMP tényleg becsületes lenne akkor is, ha lenne bőven zsé, csak ez az idén biztosan nem fog kiderülni...

Mizantrop 2010.02.15. 18:15:48

@Unommáazegészet: Mesélj, sorold a szadeszos neveket. Vagy kezdjem én Martonyival, Csintalannal? Azt hiszem, nekik gyűjtesz.

phonix 2010.02.15. 18:16:12

Remek..
Náciztok, beszóltok. Szép.

Jah, amugy tavaly még mintha a freeblogon lettetek volna- nem hozott az fb főoldal túl sok kattintást ha jól sejtem, vagy az valami más töltelék "zöld" párt volt?

Unommáazegészet 2010.02.15. 18:18:32

@Mizantrop: A nagy ismert nevek közt nem mentek át, a tagságból viszont úgy tudom, sokan, akiknek elegük lett a szadeszból.

Unommáazegészet 2010.02.15. 18:19:07

@Mizantrop: Tudod mit? Magold be a telefonkönyvet!

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.02.15. 18:20:35

„- Már oda ígértem, telefonon szóltak, hogy jönnek érte
- Melyik párt?
- Azt nem tudom, de jönnek”

Több ilyen is van. Azért ne csodálkozzanak az LMP-sek, ha nem akarja megmondani az illető.

minimalista 2010.02.15. 18:20:43

@Unommáazegészet:
Több szavahihető ismerősömtől is hallottam efféle történetet, erre alapozom állításom, még ha -és itt igazad van, túl erősen fogalmaztam -nem is mindig a választó állása forog veszélyben, de minimum egy megbélyegzés, lenézés vagy későbbi retorziók kilátásba helyezése ha nem az "elvárt" módon választ az illető.

Ezek sajnos megtörtént esetek, úgymond tények.

És igen, elképzelhetőnek tartom hogy jártak már a Földön idegen civilizációk képviselői. ;)

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.02.15. 18:23:01

@iii: azért volt itt a jobbikos csajnál SS-hez való hasonlítás. És az nácizás. Csak a méltányosság kedvéért mondom.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2010.02.15. 18:23:35

@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét):

Amúgy nem értek egyet ezzel a dologgal. A kopogtatócédula nem mér fel semmit, csak egy rosszulműködő, igazságtalan rendszer kis alkotórésze. El kéne azt is törölni a fenébe, csakúgy, mint a választási rendszert.

Egyszerű, de biztonséágos netes szavazás kéne. Összesen két forduló. Az első forduló lenne a kopogtatócédula, de úgy, hogy MAXIMUM négy pártot lehessen megnevezniNa így kell egy bizonyos százalékot elérni. Ja és nem apróság. Mindenképpen kell egy mező, arra, hogy "egyik jelenlegi pártnak sem kellene bejutnia a parlamentbe".
Mert ennek tényleg lenne üzenetértéke. És később talán eredménye is.. Hátha nem sötétzöld lenne a zöld új párt, a liberális, hátha nem ingyendrogot kínálna az ovisoknak stbstb..

A másodikkör a rendes választás, mikor egyre kell szavazni. Ez nem kétkörös, nagyonegyszerű kérdésre egy kattintás a válasz. És ennyi.
Több ember szavazna, igazságosabb lenne stbstb. Ja és olcsóbb is. Dehát sem az igazság, sem az olcsóság, sem semmi nem számít itt... Simán tűrik az emberek ezt a rossz rendszert...

Unommáazegészet 2010.02.15. 18:24:25

@minimalista: Én is szavahihető emberektől, köztük több újságírótól hallottam az állításomat! ET-k meg vannak! :-)

Mizantrop 2010.02.15. 18:25:27

@Unommáazegészet: Nyilván erkölcsösebb és következetesebb első vonalas volt pártfunkcikkal építkezni, igazad is van.

netopi3 2010.02.15. 18:25:28

@minimalista: "Ezek sajnos megtörtént esetek, úgymond tények."

Névvel címmel ha kérhetnénk, mert addig ez csak üres gyalázkodás. A jól bevált libsi suttogó propaganda hazugságai, szóról-szóra ezeket nyomtátok 4-8-12 éve is ...

csak a nevetek változott, de ti nem

Unommáazegészet 2010.02.15. 18:27:19

Egyébként lehet, hogy alapítok egy pártot. MNP nlesz a neve és várok minden becsületes magyar náczit! Azokat, akiket a komcsik folyamatosan náciznak. Tag lehet pl. Reviczky Gábortól kezdve mindenki, Sinkovits Imre (R.I.P.) így posztumusz, mert őt is lenácizták.

ratman_ (törölt) 2010.02.15. 18:28:01

nagyon kis családias belterjes buli lett ez az LMP, a végén még sikerül felnőni az elődpárt által rendezett híres, medencés gaypartikhoz. csak hajrá, fiúk, meglesz az a 2%, drukkolok nektek.

Frank'Leó 2010.02.15. 18:28:14

@Lastres: Gratulálok. Sikerült Geri óvatlan írását ezzel gyorsan lefedni. Mozgalmi lendületben jó vagy.
Az egyik komment nélkülem is jelzi ezt: "nekem ebből az jön le, hogy jó arcok az LMP-sek".

A Fideszes szerzett (újabb, emlékezetes) tapasztalataitok után érdeklődéssel várom, vajon továbbra is jobban támadjátok-e a Fidesznél
- a Maszopot, a megszokott lendülettel
- az MDF-et, mert ők a konkrét vetélytársak.

Unommáazegészet 2010.02.15. 18:28:27

@netopi3: Ezek se fogadják el a kritikát. Úgymond egyik kutya, másik eb :-))))))

LanMaffia 2010.02.15. 18:30:41

Ahhoz képest hogy milyen "szerencsétlenek" a Jobbikosok nagyon simán gyűlnek a cédulák 0 csalás nélkül. Szerintem minden Jobbikos jelölt indulni fog, legalábbis vidéken nagyon úgy néz ki. Legtöbb helyen már most megvan az elegendő mennyiség.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.02.15. 18:30:56

Na látom ide is beraktad a suttogó propagandát miután a mandineren nem volt valami nagy sikered vele. Találj még ki 20 életképet, hogy mit fog tenni a Zorbán, meg hány "értelmiségi, közíró, tanárember" szeretne az LMP-nek ajánlószelvényt adni, de a Fideszes főnöke hogy fenyegeti...

Egészségedre.

Janovszki Zsolt 2010.02.15. 18:33:26

@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét):
De nagyon megaszontad...
Ha van egy párt, akire 5.01% szavaz, az egy 35000 fős választókörzetben 1750 ember. Ebből 400 közalkalmazott, oda kell vigye, marad 1350. Ebből munkanélküli-éhezik-eladja 400 ember. Marad 950. Ebből ellopnak 100-at. Marad 850. Ha MINDEN EMBERHEZ ELJUTSZ, ÉS MIND OTTHON VAN, úgy, hogy egyébként törvényesen a pártod 1, azaz 1 millió forintot költhet kampányra, akkor és csak akkor tudsz elindulni, pedig a választók száma alapján nem az 1%-ra lősz, hanem parlamenti párt lennél. A demokrácia megcsúfolása ez a rendszer.
Uff,
Zsolti

pannonfunk 2010.02.15. 18:35:12

Egészen addig szimpatikus párt volt az LMP, ameddig ezt a kopogtatócédulás mizériával ki nem jöttek. Mi a bánat van? Nincs 750 aktivistátok választókerületként? Akkor mégis hogyan akartok politizálni? Hogyan lesz más a politika? Ki fog foglalkozni a szavazókkal, ha még aktivistáitok sincsenek?

750x176=13200.

13200 : 8000000 = 1.65%

Hány százalékot akartok elérni a választáson?

Frank'Leó 2010.02.15. 18:37:01

@Lastres: Ja, a sok jópofa sztori közben 0majd elfelejtem: A mai korábbi bejegyzésnél Geri nem válaszolt:
Milyen arányban kell költenetek bér-gyűjtőkre?

Unommáazegészet 2010.02.15. 18:37:23

Az LMP számomra olyan, mintha mondjuk elmennék a Zeneakadémiára és nem tetszene, ahogy a karmester dirigál, aztán hazamegyek és megkérném a szomszéd Bözsi nénit, vállalná már el a karmesteri állást, akkor jobb lesz a zenekar.

Frank'Leó 2010.02.15. 18:46:45

@br: 2006-ban Bagó Zoltán Fideszes jelölt győzködte MDF-es ellenfelét, hogy ha szereti a múzeumi állását, akkor lépjen vissza. Botrány lett, Bagót visszaléptették. Eddig OK.

Ma Bagó Z. fideszes EP-képviselő. Az MDF-es manuszt viszont beperelték valami szokásos becsületsértésért, s a bíróság nem fogadta el a magnófelvételt.
Mint becsületsértőt kirúgták a múzeumból. (A múzeum fenntartója a fideszes megyei önkormányzat.)

Ha ez egy korábbi (a fideszre kínos) botrány után mégis megtörténhetett: mi menti meg a fideszes igazgatótól az egyszerű tanárt? És még nincs is kormányon a Fidesz.

Panzer 2010.02.15. 18:47:57

Nekem eddig a gazoras tetszett a legjobban! :)

Sanche: a poszt-szovjet terseg egyes orszagaiban van olyan, hogy lehet "mindenki ellen" is szavazni. Bar latvanyos, de nem igazan jo modszer szerintem. Foleg azert, mert szvsz igy tudatosan fosztjak meg magukat attol, hogy tenylegesen donthessenek - hiszen valamilyen kormany biztosan lesz a vegen. (Emellett ritkan megy 3-4% fole a rendszer ellen igy tiltakozok aranya.)

takszi 2010.02.15. 18:47:59

@netopi3: Patásorbánon lovagló MSZP-s retorikák márpedig vannak...:)
Én úgy látom viszont hogy az LMP mindkét irányból kap pofonokat. Egyrészt ott van az LMP=SZDSZ retorika, másrészt a naracsmérgezésben szenvedő populista LMP retorika. Ebből látom hogy az LMP egy olyan párt amit nem lehet "leegyszerűsíteni", és az adott helyzet függvényében dönti el, hogy melyik "oldalra áll".

GeeDawg2 2010.02.15. 18:49:22

Gyerekek, hajrá, hajrá! Az én nagyanyám anno 20 éve egy "borzas suhanc"-ra csapta rá az ajtót, hogy ő ugyan kommunistáknak nem adja, aztán az a borzas már 12 éve Debrecen polgármestere...

Mizantrop 2010.02.15. 18:49:41

@Unommáazegészet: ....helyette viszont hozod az agilis Ádám haverodat vezényelni, aki viszont szívfájdalom nélkül lenyúlja a zenekar teljes bevételét.

Unommáazegészet 2010.02.15. 18:51:22

@Mizantrop: Azt már lenyúlta az APEH és az infláció!

Unommáazegészet 2010.02.15. 18:52:15

@GeeDawg2: Ez a legnagyobb baromság, amit valaha olvastam a neten.

kívülálló 2010.02.15. 18:54:56

Nem azzal kell foglalkozni, aki nem tudja kinek adja, meg nem adja az lmp-re, hanem a párt támogatóival.
Azoktól nem tudja elvenni más párt. Ha meg nincs 750 sem, akkor nem kell hőbörögni.

Antifaszok Réme 2010.02.15. 18:55:50

Ez az egész kopogtatós rendszer úgy, ahogy van undorító.

Az írásnak abban többé kevésbé igaza van, hogy a fél-meddig elhülyített, mentálisan leépült nép jelentős része nem tud vele megfelelő módon élni, többnyire elkótyavetélyi (eladja, eltépi, hülyének adja stb.)

Ezért sem kell a deMOCSOKrácia !

Jámbor András 2010.02.15. 18:58:04

@pannonfunk: A szavazat maga megy az urnákhoz, míg a kopogtatócédulát meg kell találni. Sokkal könnyebb 200 ezer szavazott szerezni, mint 50 ezer KC-t.

A poszt meg azért ennyire FIDESZ fikázó mert, most ők nehezítik meg az LMP munkáját a KC-k le rablásával, és ezzel találkoznak az LMP-sek, ha az MSZP tenné ezt, akkor nekik menne a zrika.

ősirománszokás 2010.02.15. 18:58:39

Pannonfunk, nálam a 750*176 az 132,000. És egyébként mivel nem 8 millió honfitársunk szavaz, hanem csak 4,8-5,6 többnyire, ezért a 132.000 cédula az már közel 2.5-3%-nak felel meg egy választáson. Mindettől függetlenül értelmetlenségnek tartom a kopogtatócédulákat. Egyrészt utálom ha vadidegenek mászkálnak a társasházban ahol lakom, nem tetszik hogy a jelenlegi nagypártoknak kedvez és korlátozza a versenyt a parlamenti helyekért; az meg még kevésbé hogy a nagyobb pártok elég gerinctelen módszerekkel mindig arra hajtanak hogy a kisebbek indulását így lehetetlenítsék el, továbbá az sem hogy mindegyik párt ily módon állít össze címlistákat -egyébként törvénytelen módon-.

Az LMP aranyos formáció, de 1. tele van balfékekkel mint a Schiffer, (ezek sem dolgoztak életükben 2 percet a versenyszférában, és azt sem mondanám hogy eddig semmi közük nem volt a politikához, valahogy jónéhány mindig ott sertepertélt vmelyik holdudvarban)2, az odáig szép hogy ződ, meg nem korrupt, de ebből még elég nehéz lenne megélni. Egy-két gazdasági szakember nem ártana, lévén a következő négy év szinte biztosan a gazdaság problémáiról fog szólni (persze ez elmondható a többi pártra is) 3, nem lehet más a politika. Sajnos nem elitet hanem teljes népességet kellene cserélni hozzá. Ez van, ennyit tudunk.

Antifaszok Réme 2010.02.15. 18:58:55

Bocsánat, előbb elírtam: elkótyavetyéli.

Jámbor András 2010.02.15. 19:02:05

@kívülálló: Az LMP-nek nincs 20 éve fejlesztett adatbázisa nem ismeri a szavazóit.
@ősirománszokás: Schiffer dolgozik a magánszférában is, sokan meg ezért támadják ;D

GeeDawg2 2010.02.15. 19:02:11

@Unommáazegészet: Miért is? Azért mert nagyanyám 80 évesen nem tudta, hogy Kósa nem kommunista? Vagy azért, mert pár év múlva felismerte a városi TV-ben? Kerüljünk már a csípőből lehülyézést!

Unommáazegészet 2010.02.15. 19:02:55

@GeeDawg2: :-) Felemelt karral is hülye.

GeeDawg2 2010.02.15. 19:05:52

@ősirománszokás: Az elmúlt 8 évben kiderült, hogy nem elsősorban versenyszférás tapasztalatra lenne szükség, hanem egy államot kéne tudni kormányozni. Az egy kicsit más műfaj. De ha tudsz olyan menedzsereket a versenyszférában, akik hajlandóak nagy, nehézkesen mozgó, nehezen mérhető teljesítményű szervezeteket irányítani, szólj nekik, hogy van hely a közigazgatásban! :-)

SaschaBraun 2010.02.15. 19:06:57

Nem akarok senkit megbántani, de az LMP csak egy liberális demagóg alakulat (a csürhe kicsit tán erős lett volna, bár ez jutott először eszembe), tele naív, törtető, fontoskodó egyetemistákkal. Lehet persze, hogy alapból nem rosszindulatúak, de semmi keresnivalójuk a parlamentben. Attól még nem lesz más a politika, mert ilyen néven bejut egy tucatnyi ebből a szedett-vedett társaságból. Az országnak meg aztán pláne semmi hasznára nem válik. Amúgy jó gyűjtögetést, házalást, biztos izgalmas, érdekes tapasztalat ez számotokra, de nyugodt bólintással fogom majd nyugtázni, ha kihullotok a rostán. Ennek az országnak most erős kormány kell, semmi szükség újabb Centrum-pártokra.

Megmondóleoltó (iloveu123) · http://huszoneves.blog.hu/ 2010.02.15. 19:11:47

FiDeSz = Fiatal Demokraták Szövetsége: narancs meg szórólap, meg hallgass a szívedre.

FIDESZ Polgári Párt: A pártjuk totalitárius elven működik egy negyven hat éves diktátorral az élén, amely agresszívan magába olvasztotta a teljes jobboldalt.

Igen szép ívet írt le a társasság.

gauche caviar 2010.02.15. 19:12:15

Közérdekű bejelentés következik:
Az MDF lépett szövetségre az SZDSZ-el, nem az LMP.
Apró de fontos különbség.
Egyébként nem titok, csak meg kell tanulni olvasni.
Nem a sorok között, hanem csak szimplán a betűket.

Jámbor András 2010.02.15. 19:13:02

@SaschaBraun: Ezzel szerintem az LMP és a fent írt tapasztalatok nagy részét kitevő konzervatív vidéki részét sérted meg maximum a pártnak, a többiek ezt a hülyeséget már annyiszor hallották, hogy szerintem fel se veszik.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 19:13:33

Azért ez röhej, még úgy ahogy szimpatizáltam is az lmp-vel, bár kicsit gyanús is volt, de ezek a gusztustalan kampány szövegek. A fidesznek annyi cetlije van, hogy ha akarnának akkor azzal fűthetnének egész télen. Mi szükségük lenne vásárolni, vagy fenyegetéssel még többet szerezni?

gentry 2010.02.15. 19:14:39

Kedves LMP-sek, én ugyan rátok szavazok (az asszony meg az MDF-re, mert családi 2 szavazatunkat 1 LMP, 1 MDF arányban osztjuk meg), szimpatizálok veletek, de a kopogtatócédulát nem adom oda senkinek.
Azért nem, mert nem értek egyet a cédulagyűjtéssel, ami nem más, mint békés állampolgárok zaklatása.

Levéltetű 2010.02.15. 19:15:14

Ilyen Fidesz fikázós poszt volt már egyszer a Kettős Mércén. Koppány gyerek azóta is letiltva hagyta a kommentelést "most moderálunk" címmel. Pedig tényleg kíváncsi lettem volna, hogyan magyarázza ki, hogy aki a Fidesznek adja a kopogtatót, az undorító féreg.

Blogger Géza 2010.02.15. 19:15:21

@Frank'Leó: Talán azért, mert a felvétel abszolút nem támasztotta alá az MDF-es vádjait.

"Bagó Zoltán - akit végül nem zártak ki a Fideszből, és a 2006-os önkormányzati választáson képviselőjelöltként indítottak - az ügy miatt polgári peres eljárást indított, és büntetőfeljelentést is tett rágalmazás és magántitoksértés miatt.

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Bács-Kiskun megyei bíróság júniusi, első fokú ítéletét, amely Bagó Zoltánnak adott igazat és jó hírnév megsértése miatt marasztalta el Romsics Imrét.

A Fidesz tájékoztatása szerint a bíróság meghallgatta a teljes, vágatlan hangfelvételt, amelyből éppen az ellentéte derült ki Romsics Imre állításainak2, vagyis Bagó Zoltán nem fenyegetőzött és nem zsarolt."

Szóval óvatosan tessék rágalmazni.

ősirománszokás 2010.02.15. 19:15:32

@GeeDawg2: Hát nem tudom. Gordonka kormányában volt 1-2 üditő kivétel, ami valszeg jól jött a "kárenyhítésben". Persze nem szabad elfelejteni hoyg a károkat Gordonka részvételéve szintén az MSZP okozta. Gyurcsány és Kóka nálam nem a versenyszféra kategória; "jól nősültek" és tudtak (vissza)élni a lehetőséggel. De vezetni legfejjebb autót vezettek eddig. A versenyszférából meg ki az a hülye aki az állami szférába menne? Főleg hogy visszafele sokkal nehezebb mozogni.

karvalyélet 2010.02.15. 19:15:39

Én teljes mértékben támogatom az ajánló cédula gyűjtést. Legalább négyévente egyszer szembesüljenek a kedves pártok és aktivistáik a néppel. Tudom miről beszélek. Régebben magam is részt vettem a gyűjtésben. Nem is egy választás alkalmával. Ez a minimum.

gentry 2010.02.15. 19:16:46

@SaschaBraun:
Nem erős, hanem normális kormány kell. Sajnos azonban itt májustól putyini demokratúra lesz...

Blogger Géza 2010.02.15. 19:16:53

@Megmondóleoltó (iloveu123): Ezek szerint a Jobbik, az MDF meg Torgyán az baloldal. Jó tudni. :)

gentry 2010.02.15. 19:18:33

@karvalyélet:
De én, mint nép, nem szeretem, ha vadidegenek zaklatnak otthon.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.02.15. 19:22:17

Ne haragudjatok, hogy ezt mondom, nem célom megbántani egyikőtöket sem, de ez az LMP valami egész elképesztő ratyi dolognak tűnik...

GeeDawg2 2010.02.15. 19:23:59

@ősirománszokás: Jól nősülésből nem lesz senki milliárdos. Vagy ha igen, ajánlom karriernek! De nemcsak a miniszteri szinten, hanem az államtitkárok/szakállamtitkárok közt is volt versenyszférás tapasztalatú... Egyébként, ha valaki jó vezető, akkor simán vissza tud menni a magánszektorba. Vagy talán mégis másmilyen kvalitásokra van szükség?

VIKUNYA 2010.02.15. 19:23:59

családilag nektek adtuk a kopogtatót, de olvasgatva a kommenteket, sajnos egyre kevésbé vagytok szimpatikusak, ti is csak a másik fikázásából éltek...

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2010.02.15. 19:25:06

"mindenki kommunista, aki nem a Fideszre szavaz." -üvöltötte a bácsi.

Ezt a jobboldalon komolyabb emberek is így mondják. Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont "elemzője" egy Fidesz-fórumon:

"Én azt gondolom, hogy aki a leendő Fidesz-kormány ellenzéke akar lenni, az nehezen tartozik a nemzeti oldalhoz."

fideszfigyelo.blog.hu/2010/02/12/a_partnezopont_oszodi_beszede

Mizantrop 2010.02.15. 19:25:41

@SaschaBraun: Gondolthatta volna mindenki ugyanezt 90'-ben az akkori "liberális demagóg alakulatról", amely tele volt "naív, törtető, fontoskodó egyetemistákkal, akik lehet persze, hogy alapból nem rosszindulatúak, de semmi keresnivalójuk a parlamentben."... Ámbátor - teszem hozzá - ha így történt volna, kinek az erős kezű kormányában bízhatna most ez a jobb sorsra érdemes ország?

Janovszki Zsolt 2010.02.15. 19:27:58

@órarugógerincű felpattanó:
Azért, hogy másnak ne jusson?
Ezért antidemokratikus ez az egész. Kaució kéne, aki befizet 500ezret az államkasszába, az indulhasson, és ha nem éri el az 1 %-ot, akkor ne kapja vissza, ha meg eléri, akkor igen.
Teljesen felesleges erőforrás égetés zajlik egy válság kellős közepén, pénzügyi stabilitását tekintve a európa 3. legkockázatosabb országában... Vicc.
Zs

ősirománszokás 2010.02.15. 19:28:11

@GeeDawg2: Magyarisztánban? Neten utánanézhetsz, hogy került Kóka az Elenderhez, vagy hogy Fletó miből tudott beszállni a Motimba -amit persze egy percig sem vezetett. Szóval, de; jól nősülni fontos.

Visszatud egyébként, mint Draskovics a PWChez. Gondolom elég állami megrendelés adott ahhoz hogy felvegyék.

SaschaBraun 2010.02.15. 19:29:12

@Jámbor András: Nem akarok én senkit megsérteni, egyszer véletlenül beleszaladtam egy rendezvényükbe, és ez jött le. A "szónokok" fele kb. olyan színvonalon beszélt, hogy azt lestem, vajon hol rejtegeti a zacskó technokolt a háta mögött, a másik fele meg a tömény demagógiát nyomta. Nem volt semmi előítéletem, véletlenül jártam arra, kíváncsi voltam és nyitott. Amit tapasztaltam, bőven elég volt. Konzervatívokat meg garantáltan nem sértek meg, mert épelméjű konzervatív nem szavaz sem az LMP-re, sem az MDF-re (ha feltételezzük azt, hogy konzervatívnak lenni némi tájékozottságot is jelent). Az LMP csak a szokásos lufipártok egyike, a nagy semmi szép zöld köntösben. Majd kidurran és jön a következő.

Mizantrop 2010.02.15. 19:31:13

@órarugógerincű felpattanó: Az erős, kiépített struktúrával bíró parlamenti pártoknak ebben a rendszerben mindig érdekük lesz a megszerezhető kopogtatócédulák számának maximalizálása, éspedig nem a zord tél miatt, hanem azért, hogy potenciális ellenfeleiket gyengítsék, s azok bejutási esélyeit a minimumra (vagy az alá) csökkentsék. A kopogtatócédula intézményes túlélése az uralkodó magyar politikai elit szégyene és becstelensége.

Levéltetű 2010.02.15. 19:31:40

@Janovszki Zsolt: Hát persze. Hogy nehogy véletlenül akár egy független is labdába rúghasson. Az úgy demokratikus, ugye?

Frank'Leó 2010.02.15. 19:32:56

@Blogger Géza: Mindent értek. Csak egy tényt nem (amit körmönfontan, de megerősítesz). A Fidesz visszahúzta az ogy. választásról Bagót. Ha olyan egyértelmű az a hangfelvétel, akkor miért?

Okos embernek tűnsz, akkor ugye látod, hogy a bírósági ítélkezés ... khmm ... még nem kiforrott.

Én is szoktam bátorítani embertársaimat, hogy vegyenek részt a politikai életben. De ha egy tanár (no, meg ha egy múzeológus) ezek után fél a fideszes főnökétől, akkor nincsenek érveim.
Pedig a Fidesz nincs még kormányon, csak Polt Péter hatását vélem látni az ügyészségen; illetve a bírósági ítéleteknél érzem az osztály-elfogultságot (sokan kibekkelték azt a negyven évet).

Bartoki 2010.02.15. 19:32:58

@SaschaBraun: "Nem akarok senkit megbántani, de az LMP csak egy liberális demagóg alakulat (a csürhe kicsit tán erős lett volna, bár ez jutott először eszembe), tele naív, törtető, fontoskodó egyetemistákkal."

Érdekes, én meg úgy tudom hogy nem liberálisok... :O

A csürhe tényleg erős lett volna, azzal én is egyetértek. :)

Az "egyetemisták" tudom honnan jön - a jelöltek többsége harmincas éveiben járó, az egyetemet már régen befejezett, eddig "normális" munkát végző ember.

Schiffer pl. évek óta jogászként praktizál, a "versenyszférában".

"Attól még nem lesz más a politika, mert ilyen néven bejut egy tucatnyi ebből a szedett-vedett társaságból. Az országnak meg aztán pláne semmi hasznára nem válik."

Ezaz, jól megaszontad! :)

89 előtt sokkal jobb volt, nem cseszegették az embert mindenféle kopogtatócédulával, mert akkor még csak 1 pártra lehetett szavazni... ;) Mondjuk ha az állással fenyegetés valóban igaz, akkor tulajdonképpen nemsokára visszatérünk ehhez a módszerhez. :(

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 19:34:06

@Janovszki Zsolt: Ezért még lehetne is elvben. De ki fogja személy szerint ellenőrizni, hogy valaki leadta-e, és ha nem, akkor más pártnak odaadta-e. Ez csak egy szánalmas próbálkozás, lehet más a politika néven, ugyan úgy acsarogni, mint más pártok.

Mizantrop 2010.02.15. 19:38:45

@VIKUNYA: Tényleg nem tisztem bárkinek védelmére kelni, de itt elég világosan meg van felül fogalmazva, hogy ez a hely "Az LMP tagjainak és szimpatizánsainak blogja. A leírtak nem az LMP állásfoglalását, csupán a bejegyzések szerzőinek véleményét tükrözik.".. Így ha a kommentek nem tetszenek, az tényleg nem az LMP hibája. Másfelől mikor ezredszer olvasod/látod ugyanazokat az pökhendi ostobaságokat mantrázni a kommentek között (LMP=SZDSZ, naív egyetemisták, stb), bizony vérmérséklettől függően reagálsz. Lehet, hogy elsiklasz felette, de lehet, hogy felveszed a kesztyűt. Annak értékét, hogy valaki szimpatizál az LMP-vel, nem csorbítja az a magatartása, hogy adott esetben kész vitába szállni rosszindulatú megjegyzésekkel. Az LMP mint alakulat ettől független, kár lenne megorrolnod rájuk ezért.

Frank'Leó 2010.02.15. 19:40:07

@Janovszki Zsolt: Látom Zsolt, olvastad a mai MNemzetet (3. legkockázatosabb ország).
Ha hallottad a délutáni sajtótáj.t, akkor abból más kép alakult ki. Itt maguk a hivatalos emberek votak (EU-tól, IMF-től), és nem egy újságíró talált ki magának szempontokat. Még Varga Mihály is megígérte, hogy tartani fogják a szigorú költségvetést. (Nehogy leváltsák ezért, mint Mádit, aki eészóélta magát, és igazat mondott.)

Titi120 2010.02.15. 19:40:57

Az valahogy kimaradt a felsorolásból, hogy a szomszédos választókerületben a főiskolás lmp-s jelölt 200 Ft-ot ajánl a cédulákért ...

SaschaBraun 2010.02.15. 19:44:36

@Bartoki: Lehet, hogy a Schiffer értelmes pali, meg van még két-három épeszű ember legfölül (pl. az a jogász csaj), de ezzel kábé ki is fújt. De tegyük fel, hogy a Fidesz kap 48%-ot, MSZP-Jobbik 20-20-at, ti meg 6-6-on osztoztok az MDF-el. És akkor hogyan tovább? Tök frankó, többpártrendszer, meg minden, csak nem tud senki kormányozni, mindegyik kispárt ugrana mint a kullancs kizsarolni a saját szeletét a tortából, lásd SZDSZ anno. Az aztán remek lenne. Persze tudom, az LMP soha, hisz ők mások :)

Frank'Leó 2010.02.15. 19:45:00

Jaj, Mizantrop, most Te is jössz ezzel a menekülős dumával, hogy ez a blog csak "Az LMP tagjainak és szimpatizánsainak blogja."

Neked is leírom, kérlek, lassan olvasd: Mi a francból ítéljék meg egy eddig semmit nem bizonyított pártot?
- a blogon megnyilvánuló véleményekből és mentalitásbó
- abból, hogy elsírják: nagy baj a kopogtató-gyűjtés, meg kell fizetni.

gentry 2010.02.15. 19:48:44

@SaschaBraun:
Látom neked az egypártrendszer jönne be a legjobban.

robinzone 2010.02.15. 19:49:30

@fehéregér: meg a minimalista: mielőtt nagyon belemerülünk annak a kádári gyomorgörcsnek a "fideszesítésébe", hogy itt bizony az emberek egzisztenciális rettegésből szavaznak a Fideszre, azért ezt ne vegyük készpénznek! Ami biztos, hogy ezzel élt a kromplistészta zabáló rezsimje, és nagyon is élt Horn kormányzása idején, amikor jobboldalinak kuss volt a neve a munkahelyén, ha jót akart. De 2oo2 után ezt már nem lehetett megcsinálni, mert a polgári körök szervezésével ezt nem engedték. Ha igazak is lennének az ilyen jellegű suttogó propaganda szövegek, az csak visszaüthetne a Fideszre. Lehet juszt is ellene szavazni. Én azt javaslom, próbáljuk megérteni a Fidesz mellett ágálókat! Az LMP-nek százalékban nem kifejezhető az esélye a bejutásra(!), és a Jobbik sem koalícióképes. Az mdf ellen teljes erőből szurkolok, nehogy bejusson. Egy igazi Frankenstein-pártot szült Ebola asszony. Ki kormányozza akkor az országot? Akinek elege, de nagyon elege van az elmúlt 8 évből, de megőrizte maradék józanságát, és nem biciklisfutár, mégis kire szavazhatna, ha nem a Fideszre?

GeeDawg2 2010.02.15. 19:49:34

@ősirománszokás: Nézzünk utána. Pl. ha jól emlékszem az Elender már a Kókával futott be - Lepp Gyula ide vagy oda. A MOTIM sztorit emlékeimből nem vágom, mint ahogy azt sem, hogy az mekkora biznisz most. A Draskovicsot még kiderül, hogy meddig tartják meg.
De mint mondtam, nem az a lényeg, hanem az, hogy ki tud ilyen szervezeteket vezetni. Én ismertem pár faszit beosztottként ezek közül, és volt aki akart, és egy kicsit tudott s, meg volt olyan, aki nem is akart, és nem is tudott. Meg azért volt olyan is, aki akart is, meg tudott is.
Magyarisztán meg olyan, mint a többi, nem kell annyit károgni, dolgozni kell.

Frank'Leó 2010.02.15. 19:50:12

@Titi120: Ez a 200 nagyon szerény összeg.
Az előző bejegyzésben Pgeri leírta, hogy legalább 400 Ft kell a gyűjtőnek, hogy (idézem a míves mondatot) "ne érezze szívásnak".

Bár az is lehet, hogy két külön tételről beszéltek. 4íí a gyűjtőnek, 200 a pógárnak, ez együtt 600. Pgeri számítását máris egy 1,5-szeres szorzóval kell olvasni.

Levéltetű 2010.02.15. 19:50:57

@gentry: Látom, kétbites az agyad.

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.02.15. 19:52:07

@"the dragon": Nekem pedig az egész eddigi parlament tűnik ratyinak. Ha nem az LMP-re szavaznák, akkor inkább a Jobbikra, de ha rájuk sem, akkor inkább egy kóbor kutyára.
Ti Fideszesek, mondjátok, ti miben reménykedtek?

GeeDawg2 2010.02.15. 19:52:23

@Titi120: Tessék jelenteni az OVB-nél, ilyen egyszerű!

GeeDawg2 2010.02.15. 19:53:48

@robinzone: Bárkire, aki szimpatikus. :)

banurr 2010.02.15. 19:55:52

@Frank'Leó:
Én pl azért mentem segíteni, mert a párom fia csinálja.
Kétszer voltunk kinn szombaton, egyszer a rakparton a Batthyány tér és a Szabó Dezső tér között és vissza a Fő utcán, délután meg a Margit körúton végig. Összesen összejött 12 darab cédulka. A válaszok általában:
1) nálunk már összeszedte a FIDESZ-nek a házmester, vagy egy házbéli aktivista, aznap, amikor kihozták,
2) sokan meg ki se nyitották az ajtót, csak kikiabáltak, hogy nem érdekli őket.
Egyébként el kellene olvasni a programjukat, sajna mire hazaérek a melóból már betűundorom van, pedig lassan itt a vizsgaidőszakom és tanulnom is kellene. Pedig rokonszenves társaság, és inkább rájuk szavazok mint az eddigi, az Országházban garázdálkodó rablóbandákra.
Azt hiszem megyek tanulni egy kis adójogi alapokat, amúgy mindenkinek szép estét.

SaschaBraun 2010.02.15. 19:56:57

@gentry: Nekem az egypárti KORMÁNY jönne be a legjobban. Most ez kizárásos alapon a Fidesz. De meggyőződésem, hogy még a szocik sem kúrták volna el ennyire, ha egyedül tudtak volna kormányozni. Nem is számolva azt, hogy az ellopott pénzek felét, ami az Szdsz-nek ment, megtakaríthatta volna az ország.

Frank'Leó 2010.02.15. 19:58:31

@robinzone: "Horn kormányzása idején, amikor jobboldalinak kuss volt a neve a munkahelyén"

Ez így elég szép, általános kijelentés. Assyem, nehéz volna akárcsak néhány példát hozni erre.
Horn annyira tartott attól, hogy továbbra is komcsinak tekintik, hogy meglepő kompromisszumokat tett:
- vállalta, hogy kétharmaddal nem alkotmányoz (csak legalább két ellenzéki párt egyetértésével) )ígért most ilyet a Fidesz?)
- a vatikáni egyezménnyel befeküdt a kat. egyháznak (majd a többinek is), így az egyházi iskolák komoly többlet-támogatást kapnak. (Néha próbálják ezt kicsit faragni, de nem megy, a vatikáni egyezmény miatt.)

Csak a történelmi hűség kedvééért, mert ilyen engedékeny hibát a Fidesz nem fog elkövetni.

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 19:58:54

Először is lófaszt más a politika. Ha más lenne, akkor az LMP nem lenne rákényszerülve, hogy cédulákat gyűjtsön félcédulásoktól.

SaschaBraun 2010.02.15. 19:59:48

@Ludas Matyi Online: És te, aki egy 2%-os pártra szavazol, vajon miben reménykedsz? :)

robinzone 2010.02.15. 20:00:32

elismerem, hogy szükség lenne egy igazi zöldpártra itthon. egy olyan értelmiségi pártra, amely zászlajára tűzhetne társadalmilag valóban releváns témákat (tehát nem az antifasisztaság), mint pl. a szegénység visszaszorítása, a nők munkahelyi státusza, lehetőségei, a homoszexuálisok (nem a kakaduk!) hátrányos megkülönböztetése elleni fellépés, és ne adj isten a zöldenergia támogatása az erőműlobbi ellenében. minderre az LMP egyszerűen még nem érett meg. lehet oriási szmájlikat rajzolgatni az olyan tapasztalatok mögé, amelyek szerint az emberek azt se tudják eszik-e vagy isszák ezt a pártot, de ő is tudják, ez bizony a valóság. (sejtésem szerint vidéken még tragikusabb az ismeretlenségük). nem mellékesen, "magyar ember" ilyen nevű pártot nem is vehet komolyan!:) tessék először egy normális nevet találni! Schiffer András meg ne komolytalankodjon az élvonalban, nem oda való a habitusa!

gentry 2010.02.15. 20:02:26

@SaschaBraun:
Egypárti kormány túl nagy hatalmat jelent.

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 20:02:29

@Frank'Leó: "Csak a történelmi hűség kedvééért, mert ilyen engedékeny hibát a Fidesz nem fog elkövetni."

Nem is fog, ha komolyan gondolja, hogy felújítja a Horthy-diktatúrát. Márpedig ezt nem fogja kihagyni, különben Orbán vezér soha nem lesz kormányzó.

banurr 2010.02.15. 20:04:26

A legszebb az volt amikor a helyi FIDESZ-aktivista kifejtette, hogy azért szednek össze minden KC-t és tarolják le a terepet, hogy az első fordulóban döntés legyen, hogy az embereknek ne kelljen még egyszer urnához járulni.

robinzone 2010.02.15. 20:04:42

@Frank'Leó: és ezt megmondta neked személyesen Orbán Viktor? :) annyira magabiztosan állítod ezeket, hogy a lélegzetem is eláll.
Elég szorosan követtem figyelemmel azt a néhány évet, és nekem valamiért az ELVONT állami támogatások ugranak be Horn egyházpolitikájával szemben, nem a "lefekvés". Ettől még tény a megállapodás, de az csak normalizálta valamelyest a viszonyt.
Tényleg, van valami biztos infód, miért KELLETT a szadesznak vállalnia a kormányzati felelősséget? Ezt még senki nem tudta elfogadható módon elmagyarázni nekem!:)

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 20:05:05

@SaschaBraun: "Nekem az egypárti KORMÁNY jönne be a legjobban."

Honnan írsz, Észak-Koreából? Szavazz Kim Viktor Szen elvtársra.
:-)

robinzone 2010.02.15. 20:05:34

egyházpolitikájával kapcsolatban..., bocs

Wallstreetbull 2010.02.15. 20:06:46

Miért kell itt ide ez a kopogtatócédulás faszság, Miért nem lehet az, hogy aki indulni akar egyiniben, az fizet mondjuk 200 ezer ft illetéket, meg mondjuk 800 ezer ft depozitot, amit visszakap választás után. Aztán hogy ezt miből csengeti ki, magánvagyonából, pártkasszából, adományból, hitelből, az az ő dolga. Nem lenne ez a nyilvánvalóan antidemokratikus szar.

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 20:06:56

@gentry: "Egypárti kormány túl nagy hatalmat jelent. "

Még mindig nem elég nagyot, hogy a Viktornak elegendő legyen.

GeeDawg2 2010.02.15. 20:07:10

@gentry: Ez így, önmagában butaság.

robinzone 2010.02.15. 20:08:16

@Frank'Leó: példát pedig milyet lehetne hozni? úgy érted, dokumentált példát? javaslom, nézd át, hányan maradtak a helyükön a KÖZIGAZGATÁSBAN, bár én természetesen a privát szférára gondoltam. azt meg nem nagyon dokumentálják, de ezt természetesen te is tudod. viszont nem mindenkinek korlátozódik 24 órára az emlékezete.

GeeDawg2 2010.02.15. 20:09:19

@egyittlakó: Tessék egy kis történelmet tanulni, mielőtt Horthy diktatúráról beszélnénk! Horthy a kormányzósága nagy részében mégannyira sem volt aktív, mint a mostani köztársasági elnök.

SaschaBraun 2010.02.15. 20:09:53

gentry, egyittlakó: nem akarok a lelketekbe taposni, de pl. az USA-ban kb. 200 éve van egypárti kormány (tudjátok, hol a Demokrata, hol a Republikánus. Szóval nem kell ehhez Észak-Koreáig menni, a demokrácia őshazája is épp megteszi.

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 20:12:32

"A legdurvább, hogy az egyik ismerősünknek aki odaígérte, végül a fidesz adott egy láda NARANCSOT ő pedig odaadta nekik..."

Honnan veszik ezek azt a rengeteg pénzt? A narancs nem túl olcsó, így ha minden prosztónak adnak egy ládányival, az kész pártkassza csőd. És akkor még nem beszéltem arról, hogy mennyiért vásárolták ki az MDF-ből az árulókat (kb. 30 ezüstpénz per koponya, copyright by Júdás). Nem tudom, bár bízom benne, lehet majd annyit lopni a vezír alatt, hogy mindenkit kielégítsenek?

Wallstreetbull 2010.02.15. 20:13:07

Jah, amúgy tök szimpi az lmp! hajrá lmp, bár tőlem még senki nem kért kopogtatócédulát:(

GeeDawg2 2010.02.15. 20:13:27

@SaschaBraun: Másik történész: Mikor is alapították a jelenlegi két nagy amerikai pártot? És talán az is feltűnt már, hogy nem a képviselőházak egyikében többséggel rendelkező párt adja az elnököt, hanem azt külön választják...

heima (törölt) 2010.02.15. 20:14:27

@SaschaBraun: azt meg fel se merjük vetni, hogy jelenleg is egypárti kormány van Magyarországon :D

Frank'Leó 2010.02.15. 20:16:08

@robinzone: Tényszerűen: az egyházi intézmények a norma felett megkapják azt, amit az önkormányzatok adnak a saját intézményeiknek. Ez bizony rendszeresített többlet-támogatás.
Egyébként arra készteti az önkormányzatokat, hogy adják át az intézményeket az egyházaknak. Es bizony sérti a világnézeti egyenlőséget - az egyházak javára. Köszönhetően Horn Gyulának.

Ha jól látom a Fidesz szerinted sem lesz ilyen mamlasz.
- De asszem, messzire kerültünk a kopicéduláktól.

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 20:16:56

@GeeDawg2: "Horthy a kormányzósága nagy részében mégannyira sem volt aktív, mint a mostani köztársasági elnök. "

Azért csak sikerült halálba küldenie a magyar katonákat.
Valahogy sikerült az oroszokat is behozni a pannon pusztába. Megtehette volna a haza érdekében, hogy minimum főbe lövi magát, bár így is jól járt, mert sikerült elkapartatnia magát a mások vérével megáztatott magyar földbe.

robinzone 2010.02.15. 20:18:36

@GeeDawg2: azt kellen végre megérteni, hogy választani igenis felelősség! nem lehet mindenkitől elvárni, hogy teljesen képben legyen az erőviszonyokkal, de egy "általános képpel" nem árt abban lenni. Azt kell megérteni, hogy igenis következménye van minden egyes szavazatnak, és ez befolyásolja a következő négy évünket! A szaros mdf kétezer-akárhány szavazattal került be 2oo6-ban. Mennyi aljas kétszínűséget meg lehetett volna spórolni csak ennyi ember józanabb mérlegelésével?
És igen. Nem illik a másik szemére vetni, de mindenki elgondolkodhat, aki az mszp-re és az szdsz-re szavazott legutóbb... Mostanában keveseket hallok ezzel kérkedni!:)

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 20:18:56

@Ludas Matyi Online: Most nem azért, de melyik gondolkodó nem szarja le az ilyen divatidióta összemosó szövegeket?

Az Antallék első nekifutásától eltekintve, az elmúlt tizenhat év háromnegyedét az mszp vezényelte a "Tudjuk, Merjük, tönkreTesszük" párttal karöltve. Egy ciklusa volt a fidesznek, és aki nem teljesen agyalágyult, az látja, hogy a fidesz érában nüansznyi privatizáció mellett is jelentőset csökkent az ország adósságállománya és szépen nőtt a GDP, közép-európában az élen jártunk. Az orbánéknak volt egy ~90%-os média ellenszele, ami elég sok nevet dobált minden nap, ennek ellenére összegében a hozzájuk köthető (nem bizonyítható) korrupció pár milliárd, a bkv-nál ez egy dolgosabb délután alatt megvolt a szoci-szdsz és a negyven rabló bandájánál.

Az összemosás tipikusan szoci suttogó kampány.

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 20:19:18

@heima: Válságkezelő kormány van jelenleg. Éppen kapargatják a gesztenyét a parázsból a következő kormánynak.

Megmondóleoltó (iloveu123) · http://huszoneves.blog.hu/ 2010.02.15. 20:20:33

@Blogger Géza: Tudtam, hogy valamelyik bele fog kötni...

Igen, a 2006-os helyzetben még egységes(ebb) jobb oldal mára már több, egymástól viszonylag jól elkülöníthető táborrá esett szét.

Csak ha ezt ilyen szépen hosszan kifejtettem volna, akkor szétaprózta volna a poént.

Antifaszok Réme 2010.02.15. 20:20:36

Szóval feltételekhez kötött, (végzettséghez, befizetett adóhoz igazodó, stb.) súlyozott választási rendszert !

(Pl: 8 általánost sem végzett nem egyenlő egy orvosprofesszorral. Egyiknek egyet érő szavazata van, a másiknak jóval többet érő legyen. Ennyi.)

GeeDawg2 2010.02.15. 20:20:44

@egyittlakó: ahogy a fenti kolléga mondta, ez messze van a kopogtató céduláktól. De emlékeim szerint akkoriban is az Országgyűlés felhatalmazásával léphetett hadba az ország. Márpedig az akkori Országgyűlést is választották...

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 20:21:03

@egyittlakó: Az a szép, az ilyen hozzászólásokban, hogy nem csak az látszik belőle, hogy szeretsz butaságokat beszélni, de még büszke is vagy rá.

SaschaBraun 2010.02.15. 20:21:13

@GeeDawg2: Na és mit számít, ha csak 100 vagy 50 éve van egypárti kormány az USA-ban? Az alapfelvetés az volt, hogy egypárti kormány demokráciában nem létezik. Nem fogom a wikipédiát bújni, hogy egy ilyen nyilvánvaló blődséget történészprofesszori precizitással cáfoljak meg. De ha neked jólesik, csak rajta, javíts ki, írd meg az évszámokat, csinálj statisztikát, hozz ellenpéldákat, hajrá. Legalább ennyivel előrébb vagy a két fentebb említett úriembernél :)

robinzone 2010.02.15. 20:22:26

@egyittlakó: neked igen hiányosak a történelmi ismereteid, kedves barátom. de ez a tanárod hibája, aki elfelejtett tankönyvet cserélni '89-ben. semmi gond, csak ne hirdesd fennhangon!:)

heima (törölt) 2010.02.15. 20:23:01

@egyittlakó: ezt tanultad a societas akadémián vagy mi?
2008 tavasza óta Magyarországon egypárti MSZP kormány van, ezek a súlyos tények. Alighanem veszélyben a demokrácia, nem gondolod? :D

pannonfunk 2010.02.15. 20:24:03

@Jámbor András: Általában igaz, amit írsz, az átlagos politikai pártokra. De ti most más politikát akartok csinálni, nem? Egyszerűen amatőrség sugárzik abból, amit csináltok, teljesen rosszul fogtok kijönni a kopogtatócédulagyűjtésből. Kívülállóként ez egy vinnyogás amit csináltok, főleg az után, hogy mekkora melletek volt, hogy fel fogjátok állítani mind a 176 jelöltet, külön honlapot hoztatok erre létre, stb. Aki komolyan gondolja, hogy az LMP-re fog szavazni, az oda is fogja adni a cetlit nektek. Ha nem ti mentek érte, meg fogja találni a módját, hogy megtaláljon benneteket. Ha viszont mégsem jön össze, akkor kussoljatok, és ne kenjétek másra, a nagy pártokra. Mást sem hallottunk az elmúlt 20 évben, hogy a másik párt a hibás, nekünk azért rossz. Erre most az LMP is beáll az ugatók, nyivákolók kórusába. Teljesen lenullázzátok ezzel a pártot.

Frank'Leó 2010.02.15. 20:24:21

@GeeDawg2: Jogos a történelemtanulás. De az mást mutat:

Horthy nevezte ki a kormányfőt, ami akkor nem a pártok erősorrendjéből adódott, hanem tényleges döntés volt.

Egyébként lényegében mindvégig volt 'a' kormánypárt, amely keresztény-nemzeti vonala alapján Horthy tekintélyét erősítette.

+ Ő volt a "legfőbb hadúr", márpedig akkor a hadsereg befolyása komoly volt. Az más kérdés, hogy egyszer akarta élesben használni ezt a címet, történetesen jó dologra, a kiugrásra. De akkor - fájdalom - kiderült, hogy a németbarát tábornokok kiszervezték alóla a hadsereget.
De ez nem annyira hatásköri kérdés volt, mint merő pancserség (mármint Horthytól).

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 20:24:36

@robinzone: "Mostanában keveseket hallok ezzel kérkedni!:)"

Igazán? Én a maszopra szavaztam legutóbb. És akkor mi van? Szavaztam volna nemzetellenes uszítókra? Most az MDF-re fogok, bár szerinted az szaros (olyan, mint a szád). Kíváncsi lennék arra, hogy hány éves vagy, takony?

heima (törölt) 2010.02.15. 20:27:32

@egyittlakó: legyél rá büszke! autópályák új városközpontok, rendelők, iskolák, stabil forint, magasabb nyugdíj meg segély, több internet meg mobil előfizetés, Zsóti is megmondta, hogy Megcsináltuk!

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 20:28:23

@egyittlakó: Jaja. B. Gordon vádlott is a következő kormánynak kaparta ki a gesztenyét azzal, hogy a wallisnak elintézte a 47 milliárdos tv székházat mi?

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 20:29:31

@GeeDawg2: "De emlékeim szerint akkoriban is az Országgyűlés felhatalmazásával léphetett hadba az ország. Márpedig az akkori Országgyűlést is választották..."

Ide akartam kilyukadni: egy láda narancsért már máskor is eladta a hazáját a magyar nép. Jézusom, hová születtem...

heima (törölt) 2010.02.15. 20:30:41

@órarugógerincű felpattanó: corvinus egyetem, átrium park, mtv, magyar posta, csak pár euro tíz-százmilliós projekt, ahol leesett a wallisnak a gesztenye(mogyi). véletlenek és üzleti tehetség :D

Levéltetű 2010.02.15. 20:32:21

@egyittlakó: Felesleges ennyire erőlködnöd, már rég összejött a bögre. Vagy most kulcstartóra hajtasz?

Frank'Leó 2010.02.15. 20:33:08

Drága Fideszesek!

Nem vagyok egy LMP-bérenc, de miért poén a Fidesznek ez a kopi-letarolás?

Egy ekkora győzelem kapujában szükség van ilyen erő-fitogtatásra?

Vagy tényleg az a cél, hogy az LMP és tsai kénytelek legyenek bér-gyűjtőket alkalmazni? s ezzel anyagilag-erkölcsileg ellehetetleníteni őket?

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 20:33:51

@órarugógerincű felpattanó: miről beszélsz, egysejtű barátom? a vádlott nem attól vádlott, hogy te azt mondod, mert ahhoz te nagyon kevés vagy (a kéményseprő maskarás haverjaiddal együtt)...

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 20:35:29

@Levéltetű: jó a nick-ed, a levelet akár le is hagyhatnád róla...
:-)

Levéltetű 2010.02.15. 20:35:44

@Frank'Leó: Drága LMP-sek! Miért hiszitek, hogy ha valaki az LMP-nek akarja adni az ajánló szelvényét, akkor azt a fideszes aktivista megkaphatja?

Levéltetű 2010.02.15. 20:37:25

@egyittlakó: Hű, ha tudnád, hányadik vagy, aki azt hiszi, hogy eredeti volt ezzel a beszólással.

Titi120 2010.02.15. 20:37:50

@GeeDawg2:
Nem túlságosan érdekel, csak kicsit visszás e fényében egy ilyen bejegyzés.

robinzone 2010.02.15. 20:38:30

visszatérve a kopogtatókra: szükség van előszűrésre a komolyság megtartása érdekében. legegyszerűbb talán a cédulák gyűjtésének maximalizálása lehetne. (mondjuk 2ooo)
a (politikai) analfabéták szűrése viszont szerintem is fontos lenne. nem diktatúra ez! monduk, 3 kérdés a szavazólapon: ki a köztársasági elnök? mi Mo. államformája? Melyik a legnagyobb kormányzó párt? (a zorbánviktoré! de nem.:) ) Szóval aki ennyit sem tud, az nincs tisztában azzal, amiről épp véleményt kíván mondani, kifáradhat.
és ez még nem is vagyoni/tanulmányi cenzus, ami szintén nem lenne ördögtől való!:p (tudniillik, akinek nincs mit veszítenie, attól nem is várható el felelős döntés)

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 20:40:23

@egyittlakó: Majd lesz. Úgy bírom, amikor a hozzád hasonló meggyőződéses bögrevadászok vonaglanak a fröcsögés bebillentyűzése közben.

Frank'Leó 2010.02.15. 20:40:57

@Levéltetű: Ez a bögre-kulcstartó a múlt heti szöveg volt.
Ezzel elértük a mélypontot - ugye innen emelkedhetünk?

robinzone 2010.02.15. 20:41:44

@egyittlakó: igen hülye vagy, de a te dolgod. dacos kis ovis.

Levéltetű 2010.02.15. 20:42:50

@Frank'Leó: Hogyne. Szerencse, hogy a hozzád címzett válaszomra reagáltál. Node adjunk még egy esélyt. Óra indul.

Levéltetű 2010.02.15. 20:44:43

@egyittlakó: Én, mint MDF-es szavazó, szégyellek. Kb annyira, mint Lengyelt.

Janovszki Zsolt 2010.02.15. 20:45:04

@Levéltetű:
1. ha valaki 500.000 forintot nem bír összerakni arra, hogy elinduljon jelöltként, akkor az az országot sem tudja vezetni.
2. Ha annyira jó független jelölt, hogy mindenki őt akarja, akkor ugye össze is dobják neki, ez nem vitás. 3. Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy most is költ minden független jelölt ehhez hasonló (többnyire nagyobb) összeget a jelöltté válása előtt akár plakátra, akár szórólapra, ahhoz, hogy a 750 cetlije összejöjjön, tehát ez a megoldás nem szelektál senkit, de mindenkit enged elindulni. Ez a legdemokratikusabb, ami létezik imho.
Üdv,
Zs

GeeDawg2 2010.02.15. 20:45:18

@SaschaBraun: kedves olvasó, én csak azt szeretném, ha nem dobálnánk teljesen feleslegesen a féligazságokat. Pl. ha egypárti kormányt szeretnél bemutatni, akkor már az angol (vagy brit, mindegy) példa sokkal jobb lett volna, ennyi.
(egy másik fórumon szívesen elmagyarázom, hogy működik az amerikai politika, de ez nem annak a helye.)

Unommáazegészet 2010.02.15. 20:45:38

@egyittlakó: Kultúrmaszopos! :-))) Ez igen barátom! Go Neandervölgy!

pannonfunk 2010.02.15. 20:47:25

@Frank'Leó: 2006-ban a fidesz egy elég gyatra kampánnyal kapott 2 272 979 szavazatot. Per pillanat kicsit jobban állnak, tehát lényegesen több, mint 2 millió szavazatra számítanak április 11-én. Most miért is baj az, hogy ezekből 2 millió szavazó kopogtatócéduláját is meg akarják szerezni? Kinek is ártanak ezzel?

Annyira szánalmas ez az erőlködés, ne is haragudjatok...

Levéltetű 2010.02.15. 20:48:11

@Janovszki Zsolt: Szerintem simán lehetne online támogatás. Mondjuk ügyfélkapun keresztül. (Azt a kettes verziót is jól elszabotálják.)

Murderface 2010.02.15. 20:50:29

A kopogtatócédulámat már elégettem, amikor az első gyűjtőnek ezt a tudomására hoztam, azt hittem elájul, majdnem hoznom kellett neki egy pohár vizet :D De várom szeretettel a többi gyűjtőt is, én adom a kaját, ők meg hozzanak sört :)

Frank'Leó 2010.02.15. 20:51:50

@Levéltetű: Bocsi, az LMP-seknek szóló szöveget nem nekem kell címezni.
Tudom, nem várható el Tőled hogy elejétől elolvasd a vitát, de négy kommenttel visszaolvasni val.szeg neked is sikerülhetett volna.

Ilyen színvonalú pol.kommentereknek szerintem a Societasnál sem jár bögre.

Visszatérve a kopikhoz: ha találkoztál már legalább három választópolgárral, tudhatod: közülük legalább egy baromi esetleges, hogy kinek adja oda. Megnyugtatlak: nem járnak hiába tarolni a Fidesz-kommandók.

Az olyan gyönge pártok, mint az LMP, joggal félnek.

GeeDawg2 2010.02.15. 20:53:25

@Frank'Leó: Horthy tekintélyelvű volt (hivatásos katona, ugyi), de nem diktátor. Nem korlátozta egyszer sem a parlamentet, nem számolta fel azt. Persze, ő és Bethlen régivágású urak voltak, akik szkeptikusak voltak a tömegdemokráciával szemben. De diktátor, kegyúr nem volt.
A kormánypárt sem volt egységes, és a miniszterelnökök kinevezése is óvatos politika volt. Pl. Imrédyt azért nevezte ki, mert elismert gazdasági szakember volt, jó angolszász kapcsolatokkal. Aztán mégsem erről híresült el...

pannonfunk 2010.02.15. 20:55:29

Egyébként a kopogtatók demokratikusságáról/ nem demokratikusságáról:

Az eszetekbe jutott már, hogy aki kellő mennyiségű kopogtatót össze tud gyűjteni, arról a választók jobban elhiszik, hogy át tudja lépni az 5%-os küszöböt? Ilyen módon lehet pozitív is egy kispárt számára, ki ki tud állni, hogy íme, én csomó kopogtatót gyűjtöttem, egyenletesen népszerű vagyok az országban, szavazzatok rám, mert át fogom lépni a küszöböt, nem fog kárba veszni a rám adott szavazatotok.

Ha valami antidemokratikus, akkor az már inkább az 5%-os küszöb. Ami régebben 4 volt, éééééééés... tudjátok ki szavazta meg, hogy vigyék fel 5%-ra? Hoppá... mazsolázzatok:

iroga.hu/magyarvalasztasirendszer/ludanyi.html

dagiiron 2010.02.15. 20:57:59

Egy párt, ha elindul a választáson, akkor építsen csapatot, hogy be tudja gyűjteni a szükséges ajánlószelvényt. Ugyanis ez nem csak azért kell, mert enélkül nem indulhat, hanem így elérheti a potenciális választóit, akik végre élőben is láthatnak egy pártaktívistát. A Fidesz is ezért gyűjt ezerrel, mert így aktivízálja a választóit. Nektek is ezt kellene tennetek, s nem rinyálni. S igen, egy ember egy nap 10-12 cédulát szed csak össze, ezért kell sok aktívista. Ha ez nincs meg, minek is akartok országos listát? Ha nincs választókörzetenként 10-20 emberetek, akik hajlandók tenni is a sikerért?

Frank'Leó 2010.02.15. 20:58:01

@Janovszki Zsolt:
Ha ma véletlenül nem olvastál MNemzetet: ezt a hírt volt szíves első oldalon hozni.

Egyébként a Credit Suisse olyan lomha mutatószámokkkal számolt, mint az adósságállomány (ez alapján egy év múlva a Fidsez-kormányt is lehetne ezzel ekézni).

A pénzpiacok valódi értékítéletét az mutatja, hogy a magyar Államkincstár tud kötvényt kibocsátani (itthon és külföldön egyaránt), így nincs szükség az IMF-hitel további fölvételére.
Gondolom, ez szerinted is jó hír. : )))

Frank'Leó 2010.02.15. 21:01:37

@GeeDawg2: Amit leírsz, azzal kb. egyetértek. Ezt egy történelmi blogon kellene megbeszélnünk.

cros 2010.02.15. 21:02:06

Lehet nekem nagyok az elvárásaim, de sokkal többet vártam tőlük. Továbbra sincsenek valódi válaszok, csak hatalmas lufik, meg világbéke. A kampány meg, van egyáltalán az LMP-nek?

Pedig semmi újat nem kellett volna kitalálni, csak obama copy paste, meg egy kis magyaros pluszt mellé keverni. Hiszen már a név is magától adja, azt amire az egész kampányt ki lehetne vagy ki lehetett volna hegyezni.

De ez a semmi, vagy inkább erőlködés egyenlőre kiábrándító és az áprilisi szavazathoz nagyon kevés.
Na mindegy, két db kcédula azért ha erre jártok be van készítve. Csak okosan.

robinzone 2010.02.15. 21:02:44

búcsúzóul mai hír: herényi k-nak komoly gondjai vannak a kc-gyűjtéssel. "egyittlakó", miért nem neki segítesz, ahelyett, hogy itt szórakoztatod a népet?:)
(kedves mdf-esek! ez már nem az a párt! a legjózanabbul nézve is: semmi esélye, hogy egy adott programot megvalósítson, annyira szedett-vedetté vált a társaság. mára választási véd- és dacszövetséggé silányodott az igazságszolgáltatás elől menekülő (vagy ott már oda is kozmált, igaz, Zozó bácsi?) megélhetési politikusokkal. annyi felől jönnek, hogy képtelenség feltételezni, később egy irányba húznának, így még ha igaza is lenne Bokrosnak (nincs), akkor se lenne esélye azt megvalósítani. a saját pártja se támogatná, mivel egyetlen céljuk bekerülni a mentelmi jog mögé. '9o-ben és '94-ben szavaztam rájuk. ennyi. Ebola? Káró? Kell még valamit mondanom?:) )

KenSentMe 2010.02.15. 21:03:09

Igazából a fejemet fogtam, amikor megjelent a tévében, hogy "viszi a fidesz a kopogtatóst, nem tudunk indulni, lecsapott a gonosz". Istenem, ezek felfogják, hogy nem egy szépségkirálynőválasztáson indulnak, hanem egy politikai választáson? Egyáltalán, ez eljut az agyukig? Hogy bárki, akinek egy kis esze is van, ugyanezt tenné a fidesz helyében? Nem, majd nem gyűjtik a kopogtatóst, hogy a saját választóik is megrökönyödjenek, hogy "ezek megkergültek", aztán inkább valaki másra szavazzanak, valami kicsit jobbik pártra? Felfogják, hogy pl. plusz egy képviselői mandátum megszerzése az mennyi pénzt jelent? Főleg, ha ezen múlik a kétharmad.. tetszik vagy nem, egy választás nem arról szól, hogy minden párt összefog és segíti egymást, hanem a küzdelemről.. aki pedig farkast kiált, mikor a másik csak a szabályok szerint játszik, az inkább próbál "csalni" a média segítségével.

heima (törölt) 2010.02.15. 21:03:47

@Frank'Leó: és miért nincsenek LMP kommandó, ki tiltja meg az LMPnek hogy gyorsabb/ügyesebb/tarolósabb legyen mint a Fidesz?

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 21:04:32

@Unommáazegészet: Ne haragudj, de inkább legyek maszopos, emdéefes vagy üsse kő, elempés: még mindig ezerszer jobb, mitha fideszbirka lennék...

levvente 2010.02.15. 21:04:56

Mi a közös az LMP-ben és a Jobbikban???

Hogy mindkettő a Fideszt sározza úton-útfélen, mintha ők kormányoznának 8 éve.
Az LMP-ről tudjuk hogy az SZDSZ-t létrehozó körök új alakulata, a Jobbikról ugyan még nem, de várjuk ki a végét.
A kettős mércés koppányka nem véletlenül zárta le a kommentezést. Aki a kékcédulás választásokhoz hasonlítja 2 milliós célt, az szimplán elmebeteg. 60%-os népszerűségnél a kipostázott cédulák 25%-ának begyűjtése nekem nem tűnik túlzásnak.

Kedves LMP-sek! Ha nem jön össze 750 db egy kerületben, akkor hogy mondhatjátok azt, hogy a Fidesz miatt nem juttok be a parlamentbe??????
Ez nonszensz.

Miizu 2010.02.15. 21:07:50

mirr murr
sajószentpéteren +1 cetli lesz nektek, hazaszóltam anyámnak még mielőtt valami nyomorék nagypártnak adná az enyémet

Unommáazegészet 2010.02.15. 21:08:31

@egyittlakó: Tudod, a stílus maga az ember. Ezt valami nagyon, nálam értelmesebb ember mondta valamikor. Tőle idéztem. Vedd magadra!

pannonfunk 2010.02.15. 21:10:24

@VRbagoly: @heima: @levvente: Tökéletesen egyetértek. Amelyik párt komoly politikai tényező akar lenni, annak meg kell tudnia szereznie a 750 kopogtatót körzetenként. Aki erre nem képes, az csak egy média által felfújt lufi.

Kezdetben még szimpatikus is volt az LMP, de ez a mostani szánalmas nyivákolás és mindent kenjünk a másikra attitűd erkölcsileg teljesen le fogja amortizálni ezt a pártot. Ez így vinnyogás, szenvedés, fröcskölés, sárdobálás. Ez nem más politika, ugyanaz, amit az elmúlt 20 évben láttunk. Az LMP a saját kis brandját járatja le ezzel a hozzáállással.

winston w/o weight 2010.02.15. 21:10:39

Fidesznek gyűjteni kopogtatócédulát épp úgy, nem egy méznyalás. Nehogy azt higgyétek már, hogy csak úgy dől magatól meg a házmester beszedi azoktól, akik amúgy nem akarják adni!

Dolgozzatok meg érte. Pártépítésben is meg elképzelésekben sem ártana letenni hozzá valamit. Amúgy Fideszesként is találok rokonszenves képzeteket az LMP-ben, de az elmúlt évben sem sikerült semmi konkrétumot megtudnom tőletek.

Hát igen, akkor már inkább jöjjön a mi egypárti kormányunk, mint egy Egyesült Királyságban, USÁ-ban szokásos. Aztán négy év alatt építsetek fel valamit a kritikából.

Ha lehet más a politika, akkor vigyétek el az emberekhez és bizonyítsátok be nekik.

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 21:11:45

@robinzone: Eltaláltad, gyökérkém: holnap két cetlit fogok bevinni az MDF-nek.
"kedves mdf-esek! ez már nem az a párt!"

De nevetséges vagy. Amikor a Viktor levedlette a liberális irhát és felvette "nemzeti" köpönyeget, akkor nem voltál ennyire közlékeny meg aggódó. Éppen az MDF-et túrta ki az addigi helyéről. Most ennek a fordítottja megy: talán másoknak nem szabad? Eléggé kezdő vagy politikában.

Frank'Leó 2010.02.15. 21:11:55

Kedves heima, Te vagy kb. az ötödik, aki elempésnek néz.

Ennek egyetlen oka van, hogy sajnálom őket, mert elviszik előlük a könnyen összegyűjthető cetliket.
Pontosabban, van egy másik ok is: nincs itt egyetlen LMP-s sem. Ez sajnos jellemző: megírnak egy posztot, oszt' eltűnnek.

Pedig volna itt egy másik kérdés is. Valóban ők gyűjtik a kopikat, vagy bér-gyűjtőket alkalmaznak? (Azt nem hiszem, hogy veszik, annyi reményem még van bennük.)

levvente 2010.02.15. 21:14:18

@egyittlakó: csak amíg Viktor átvitte a pártját is, addig Ibolya csak a nevet tudja vinni, meg azt a poloskairtó kisiparos Herényit.
Amíg Viktor megnyert egy választást ezután, addig Ibolya a mentelmi jogért indul.

Ennyi.

robinzone 2010.02.15. 21:14:32

amúgy nem értem, miért nem indul meg a találgatás a nyilvánosságban, mégis kinek az érdeke a kc lopkodás?
kinek hiányoznak ezek nagyon, akiknek van pénze/összeköttetése piti bűnözőkkel postaládát feszíteni?
az én szigorúan szubjektív sorrendem:
1.mdf
2.mszp
3.?

levvente 2010.02.15. 21:17:48

@robinzone: Akiknél rezeg a léc a 750 db-ért folytatott küzdelemben az az MDF, LMP, SZDSZ. Nekik kellene minden cetli, de én mégsem vádolnék senkit amíg ez nincs bizonyítva.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 21:18:03

@egyittlakó: Mielőtt a fidesz szavazókat birkázod, nézd már meg a mesterházi csepeli sztendápját. Ott aztán a szellemi creme de la creme üvöltötte az igent mi?

Egy darab adófizető nem volt köztük, csak a csepeli akció nyugdíjasok szorongatták az ajándék kolbászkát. Nem vagy te véletlenül Vilmos?

SaschaBraun 2010.02.15. 21:18:09

@GeeDawg2: Mélyen bánom és szégyellem, hogy a két ökör felvetésére, miszerint az egypárti kormány az már nem demokrácia, nem a legtökéletesebb ellenpéldát hoztam fel. Elismerem, a sárba tiportál, és már alig várom, hogy egy másik fórumon elmagyarázd majd az amerikai választójogi rendszer és politika működését.

Addig is maradjunk abban, hogy az egypárti kormányzás nem példanélküli a modern demokráciák történetében, így a Fideszé sem lesz az. Feltéve, ha az LMP-től a Kétfarkú Kutya Pártig nem jut be mindenféle kétes opportunista társaság (mielőtt valaki kioktatna, tudom, hogy utóbbi csak egy poén), széttöredezve ezzel egy határozott, erős kormányzásnak még az esélyét is. Csak a Fidesznek van esélye elmozdítani az országot erről a tökéletes holtpontról, és akár képesek rá, akár nem, jelenleg nincs más esély. Minden más pártra leadott szavazat csak a jelenlegi töketlenkedést hosszabbítja meg és marad a dagonyázás a mocsárban.

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 21:20:57

@levvente: "Viktor átvitte a pártját"

Az egy párt, szerinted?
Szerintem az egy szekta. Amolyan "hit gyülekezete" nemzeti maskarában...

egyittlakó (törölt) 2010.02.15. 21:23:23

@órarugógerincű felpattanó: Nyugodj meg, az MSZP-szavazók is birkák (legalábbis azok, aki ezután is képesek rájuk szavazni) nem csak te...
:-)

levvente 2010.02.15. 21:23:56

@egyittlakó: kéne már egy szekta, aki a GDP-hez mért államadósságot leviszi 57%-ról 52%-ra, mint ahogy ezt megtették.

Illetve kéne már egy szekta, aki a jelenlegi majdnem 90%-ot leviszi egy kezelhetőbb szintre.

Lev Menachem 2010.02.15. 21:23:57

@GeeDawg2: Elender hogyan futott be kókával arról az info tanáromnak is volt egy jó story-ja

nem lesz meglepő, állami megrendelésekkel. ugyanis, az elender szolgáltatta a közintézményeknek az internetet, de úgy hogy nem volt közvetlen kapcsolata a BIX el ( ha meg akartál nyitni egy elenderes hozzáférésről egy magyar site-ot itthonról akkor előbb a kérésed szépen kiment amerikába, onnan vissza. használhatatlan volt, de legaláb ilyen kóka féle kis patkányok jót kerestek rajta [majdnem kimondtam a zs betűs szót])

VIKUNYA 2010.02.15. 21:24:09

nem azon kell siránkozni, hogy a fidesz vagy más letarolja a körzeteket, hanem gyűjteni, gyűjteni, gyűjteni - mert többek között ezzel is bizonyítjátok, hogy alkalmasak vagytok. nekem napokig kellett könyörögnöm, hogy jöjjön már el valaki tőletek a kopogtatóinkért, mert nincs időm leadni... nem siránkozni kell, mert annak nagyon rossz üzenete van!

robinzone 2010.02.15. 21:25:08

@egyittlakó: tévedtem. nem a tanárod a hibás. neked csökött a memóriád. a fidesznek volt a legkevesebb köze az mdf összeomlásához. annál több a "kartázó" szdsz-nek, meg az ezzel a karanténból kiszabadított mszp-nek. meg a saját eget verő bénázásuknak, naívságuknak.
szerintem az én választásom konstans, és bizonyos értékrendet követ. a Fidesz hangoztatott irányát igazolta a kormányzása, bár látom, te nem hagyod magad a tényektől zavartatni. (emiatt a továbbiakban "rád" nem is reagálok) szóval nyugodtan alszom emiatt.
azonban te rendre a legrosszabbat választod. ez is teljesítmény valahol, igaz, nincs rá nagy szükség.:) mszp után mdf. nem is tudom, kit minősít ez legjobban? téged? az mszp-t? az mdf-et? :D

heima (törölt) 2010.02.15. 21:25:26

@Frank'Leó: én nem nézlek elempésnek, felőlem akárki és akármi lehetsz, attól még megbeszélhetjük ezeket a kérdéseket:) szvsz a feltételek adottak, lehet hatékonyabb, lelkesebb aktivistákat szervezni, jobb politikát vinni, mint a Fidesz vagy akárki más, de ha nem sikerül akkor nem másban kéne keresni a hibát. És főleg nem olyan undorító patkány módon köpködni, mint pl a kettősmérce lmps blognak sikerült a témában. amíg ez lenne az "alternatív erő" akkor inkább már a "lerablás". Sőt, gyűjtsenek még többet mint 2 millió.

(felénk 300 huf jár egy lmps gyűjtőnek meg nem erősített információk szerint egy cetliért.)

Frank'Leó 2010.02.15. 21:25:45

@levvente: Viktor kétségkívül ügyes. Átvitte a pártját teljesen más elvekhez. Ez morálisan is felmentést ad?

@robinzone: Ma délután úgy tudom, a Maszop már öt körzetben leadta a szükséges számú kopit, a Jobbik egy-ben. Ennek a két pártnak (a Fideszen kívül) úgy tűnik simán meglesz mindegyik körzetben a 750.

Szerintem kevésbé szubjektív sorrend:
1. MDF-SZDSZ
2. LMP
...
n. Munkáspárt.

Valahol olvastam, h. egy éve a IX. ker.ben a Mpártnak megvolt a 750 kpoija, és ezek után mindössze 63 (!) szavazatot kapott. Vajon a többi 750-63 = 687 kopicédulát ki gyűjtöte össze?
(A Fidesz és a Mpárt már a 2004-es népszavazáson is együtt kampányolt a Maszop ellen.)

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 21:26:15

@egyittlakó: Nem erős szavak ezek egy gyengeelméjűtől?

heima (törölt) 2010.02.15. 21:27:49

@SaschaBraun: mondjuk ki együtt, ízleljük e csodás szavakat: egypárti MSZP kormány. 2008 óta. Magyarországon. :D

ehhh 2010.02.15. 21:28:51

nektek adnam, hol vagytok, valahol a belvarosban?

levvente 2010.02.15. 21:30:30

@Frank'Leó: Attól függ, milyenek ezek az elvek. Az én meggyőződésem szerint pont hogy az ad morálisan felmentést, ha belátjuk hogy rossz volt az irány, és merünk fordulni.
A változtatás nem szükségféleképpen rossz dolog, a mostani szavazók döntő része is pont ellenkező irányba fog szavazni, mint 2002-2006-ban tette, és ez adja az esélyt ennek az országnak.
Egyébként Viktor állítólag Antall halálos ágyánál látta be hogy a nemzeti irányé a járható út (ezt az Antall-özvegy mondta).

Lev Menachem 2010.02.15. 21:32:02

@egyittlakó:
@SaschaBraun: "Nekem az egypárti KORMÁNY jönne be a legjobban."
Honnan írsz, Észak-Koreából? Szavazz Kim Viktor Szen elvtársra.
:-)

fuss neki mégegyszer, segítek, USA-ban hány párti a kormány?

Viktus 2010.02.15. 21:32:05

kétezer felett járunk vidáman a jobbikkal egy lmp-s aktivist járt felénk aztat mondta ők is olyanok, mint a jobbik, de aztán keserűen nézett, mikor mondtam jobbikos vagyok ...

papamaci1 2010.02.15. 21:33:59

Nyolcmillió (8.000.000) kopogtatócédula van. Ha egy párt nem tud a 176 körzetben 750 -et gyűjteni (országosan 132.000 db cédulát gyűjteni) az minek indul? Körzetenként átlagosan 45.000 cédula hatvan (60!) párt indulásához elég... Kéééérem.... :-D
Kétségtelen h az MDF+SZDSZ -nek ez is feladat lehet. Ja igen . Én személyesen vittem el az egyik párt kerületi irodájába a KC-t....

robinzone 2010.02.15. 21:34:09

@Frank'Leó: sztem Viktor - a kora miatt - anno hitelesen adta elő, hogy benőtt a feje lágya. ha jól tudom, 94-ben volt 32 éves.

A kc-lopó helyezettekhez: látom, az mdf-ben, mint leggyanúsabb pártban, egyetértünk. nem véletlenül írtam az egyes pártok lehetőségeiről. szerintem az lmp-nek nincs pénze ilyeneket vásárolgatni, és szerintem simán szorulhat egy-két körzetben az mszp is. ahol a jobbik nem olyan erős, onnan eddig nem jöttek hírek önkéntes antipostásokról. az mdf mögött ott áll pl. soros bácsi, aki úgy néz ki, mint bokros l. neki van lóvéja!:)

levvente 2010.02.15. 21:34:12

@Lev Menachem: érdekes hogy azok elvtársazzák a Viktort, akik az MSZMP központi bizottságából választják a politikai vezetőiket. Lásd : cenzorasszony....

papamaci1 2010.02.15. 21:36:10

@levvente: Praktikusan MINDEN országban "nemzeti irány" van uralmon. Ha nem, az az ország igen hamar megszűnik létezni...

Frank'Leó 2010.02.15. 21:37:14

@levvente: Az államadósság lassan mozog. Az, hogy csökkent '98 és 2002 között, az döntően Bokrosnak köszönhető. (Kicsit Megyó pü.min is költött '98-ban, de az nem tudta az adósságot érdemben növelni).

Ha viszont négy éven át nyomatják a pénzt az istenadta nép zsebébe (2000 és 2004 között eszetlen felelőtlenséggel 25-30%-kal nőtt jövedelem !); na az már komolyan meg tudja növelni az államadósságot.

Ugyanilyen nehéz ezt visszafordítani. Bajnai rendesen húzta a nadrágszíjat, még így is nőtt az államadósság.

Most már csak az a kérdés, hogy a leendő kormány mit akar: tényleg csökkenti az adósságot, amihez komoly megszorítás kell (ezt ma Varga Mihály megígérte az IMF-nek). De tudjuk, az nem sokat számít, hogy mit mond egy Fideszes szakpolitikus (ld. szegény Mádit meg Siót.) A lényeg, hogy mit gondol a Vezér.
Te tudsz erről valamit?

heima (törölt) 2010.02.15. 21:37:27

@Lev Menachem: konkrétan republikánusok is vannak az Obama-kabinetben, szóval hozzáállás kérdése csupán:)

AdamT · http://durva.blog.hu 2010.02.15. 21:37:33

Még nagyon komolytalan az LMP. De nincs ok a félelemre, anno a Fideszt se vették komolyan... Srácok, kell még az a pár év... Letenni a diplomát, tanulni, okosodni... Az elképzelés nem rossz.

levvente 2010.02.15. 21:38:12

@papamaci1: Igen, ez így van. Csak a nálunk szerencsésebb országokban nem fasisztázzák le azt aki "nemzetről" mer beszélni.

papamaci1 2010.02.15. 21:38:54

@Frank'Leó: A FIDESZ liberálisból konzervatív lett, hogy megtarthassa az ALAPELVET az ANTIKOMMUNIZMUS-t...

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 21:40:29

@Frank'Leó: Haggyuk már ezt a ul-t. A bokros féle program, még a saját lábán se állt volna meg privatizációs bevételek nélkül abban a ciklusban. A fidesz értelmesebb megszorításokkal operált, és mellette lájtos privatizáció volt, úgy is hozta amit kellett.

pannonfunk 2010.02.15. 21:40:38

@VIKUNYA: Én is ezt próbálom magyarázni,

De egyelőre az internetes megjelenés az, hogy telespammeljük a politikai blogpostokat azzal, hogy mit is csinált az LMP aznap, aztán lépünk le, most meg ez a vinnyogás itt a kopogtatókkal, ami teljesen átmegy más pártok fikázásába.

Pedig volt egy külön blog is, a

szazhetvenhat.blog.hu/2010/02/12/dunaujvarosban_tobbnyire_lehet_mashol_kopogtatni_de_meglesz

most ránéztem, és ott ezt a gyöngyszemet találtam: " Ő is a narikra vár. Elkezdjek trükközni vagy hagyjam a fenébe?" Hm, 2006-ban volt egy faszi, aki a trükkök százait dobta be, ma már a politikai szemetesdombon van...

papamaci1 2010.02.15. 21:40:38

@AdamT: Egy valódi liberális ,zöld pártnak lehet helye a parlamentben...

Frank'Leó 2010.02.15. 21:41:19

@tony zionist: Az előbb azt írtam, hogy eljutottunk a mélyponthoz.

Tévedtem. Meggyőztél, hogy van még lejjebb.

levvente 2010.02.15. 21:41:31

@Frank'Leó: érdekes, hogy ami jó azt Bokrosnak köszönhetjük, ami rossz, az meg 2000-2004 közé tesszük, belecsempészve a Fideszt.
Emlékeztetnék, hogy 2002-ben még a szocik is elismerték, hogy 5 éven belül lesz euro. hm........
Arra is emlékeztetnék, hogy a Megyó-féle béremelés tette tönkre a költségvetésünket hosszú időre, azóta futunk a pénzünk után.
Ez még akkor is így van, ha csak ezzel (meg pár aljassággal) tudott választást nyerni.

papamaci1 2010.02.15. 21:42:18

A tény: FIDESZ kormány alatt 7% -os GDP növekedés.
No comment.

AdamT · http://durva.blog.hu 2010.02.15. 21:42:40

@papamaci1: én is pont ezt írtam... de az LMP még nagyon gyerek...

levvente 2010.02.15. 21:43:19

Mádival az a baj, hogy hülyeségeket beszélt. Én sem értek egyet a kizárásával, de a mostani helyzet nagyon kiélezett, és a Fidesz bukott pár - nyertesnek gondolt- választást.
A paranoia érthető.

Viktus 2010.02.15. 21:43:49

@papamaci1:

Ez nem ilyen egyszerű, ahogyan a számok lefestik. Egy korlátozott számú kopogtatót hajlandók oda adni az emberek, ezért álom a Fidesznek a két millió például.
Ráadásul sok ember annak adja, aki először arra jár.

Nálunk pl. már esélytelen LMP, MDF-SZDSZ ... első LMP-s aktivista hétvégén kezdett el nyomulni, mikor a körzetet elkezdte tarolni a fidesz nyugger kommandó, majd mi meg a szocik.

robinzone 2010.02.15. 21:44:03

@Frank'Leó: bokros legalábbis ebből a mítoszból él. ugye, a mítosznak van valóságalapja, de maga a történet a képzelet szüleménye.:) ne menjünk most bele, mert a poszt se erről szól, meg késő is van, de szerettem volna rögzíteni a különvéleményem. azért is, mert minél többször elhangzik a mítosz annál inkább elhisszük róla, hogy igaz!:)

levvente 2010.02.15. 21:44:33

Ha ezúttal sem tud kormányt alakítani a Fidesz, akkor végleg lehúzhatjuk a rolót.

Frank'Leó 2010.02.15. 21:45:04

@órarugógerincű felpattanó:
Bokros idején gazdasági vészhelyzet volt, egyszerre kellett a megszorítás ls a priv. bevétel (asszem ebben egyetértünk).

2000-ig valóban a Fidesz is finoman megszorított (ügyes retorikával elfedve), akkor már elég volt ez is.

2000-ig rendben volt. A következő négy év nem kellett volna. : (((

ősirománszokás 2010.02.15. 21:45:21

Geedawq2: Előtte az Elender egyébként visszaélésekre kiválóan alkalmas pénztárgépekkel futott be. A sulinet csak utána jött. Aztán volt olyan mákjuk hogy kétszer el tudák adni a céget. Sok szerencse, némi korrupcióval. Azért ettől még nem nagyon esnék én sem hanyatt. Fletó meg tudott kölcsönt intézni okosba anyóssal. Akkor amikor más nem. Ezek a "sztármenedzserek" épelméjű országban sehol nem lettek volna. Hamár lúd legyen kövér: Bajnai ténykedése sem volt a szakmaiság csúcsa; az ismert Hajdú Bét mellett, értékteremtő tevékenysége során a Graboplast. kisrészvényesei buktak, a Rábát döntötték be egy kicsit, és szerverfarmokkal is üzletelt, amit aztán hogyhogynem állami megrendelések tömkelege talált meg. Ezért mondom azt hogy Magyarisztán. Persze van egy-egy Graphisoft vagy Masterplast is közben de elenyésző. Élj egy kicsit tőlünk nyugatabbra és látni fogod a kontrasztot. A kopogtatócédulák körüli mizéria is azt mutatja hogy a kultúránk mennyire a balkáni színvonalra süllyedt.

heima (törölt) 2010.02.15. 21:47:59

@Frank'Leó: ez úgy kamu ahogy van, a Bokros-csomag javát még hivatali idejében törölte az AB, a megmaradtak elemek is kifutottak legkésőbb 99-ig, a hatása meg egy baszott nagy zuhanás volt minden mutatóban. A 97-től kezdődő fellendülés sem Lajosnak, hanem az FDI beáramlásnak volt köszönhető (az meg még az MDF kormány hatására elindított programoknak, amikben törést okozott a Bokros-csomag). 98-02 között végig vállalható moderált költségvetési politika folyt, a 01-02-es törés sem volt kontrollálhatatlan/visszafordíthatatlan, nem volt durva teher a gazdaságnak, a választások és a dotkom válság miatt indokolható. Viszont 02 nyarán borult a bili, ott indult meg a pénzszórás és az államadósság gyártás keményen.

"tényleg csökkenti az adósságot, amihez komoly megszorítás kell" csak a bokrosi liberális világképben ilyen kétváltozós a történet, azért egy makrogazdaság, állami költségvetés picit összetettebb dolog, minthogy csak a megszorítás meg a pénzszórás között lehessen választani.

Wuff 2010.02.15. 21:48:27

@robinzone:
A posztra nem kívánok reagállni, mert
1. nem lehet más a politika;
2. az LMP gyakorlatilag nem létezik.

Viszont a bokrosos különvéleményed támogatom. Még értelmes emberek sem látják be, hogy Bokros olyan egyszerű, mint a faék, csak bátor volt egyszer, és azóta abból él.

heima (törölt) 2010.02.15. 21:49:50

@Frank'Leó: ezt alá is tudod támasztani mondjuk havi/negyedéves költségvetési adatokkal? mármint azt, hogy vészesen romba dőlt a költségvetés 01-02-ben?

pannonfunk 2010.02.15. 21:50:56

@Frank'Leó: Az államadósság rohadtul nem a fizetések függvényében mozog fel vagy le, nem tudom, ezt a sötétséget honnan szoptad. Persze jól hangzik, és nem utolsósorban, lehet a fideszt fikázni vele, úgyhogy azt meg kell hagyni, hogy ügyes húzás, csak hát nem igaz.

Wuff 2010.02.15. 21:52:49

@Roa: persze a reagálni egy l-lel :)

Frank'Leó 2010.02.15. 21:53:42

@papamaci1: Érdekes, több kommentben egyetértünk. De ez a NAGYBETŰVEL írt Fidesz-hűség az ANTIKOMMUNIZMUS-hoz ...

Ma egyetlen kommunista formáció a Thürmer-féle vicc-párt. Mit jelent ma, 20 év után az anti-kommunizmus? Én nem látok benne mást, mint azt, hogy 'csúnya szocik'.

Valóban elég csúnyák tudnak lenni a szocik, de:
- sosem kérdőjelezték meg a piacgazdaságot (sőt)
- választási vereség után simán átadták a kormányzást, ahogy ezt fogják tenni április után.

Értem, hogy az anti-kommunizmus hasznos szöveg, de hol vannak itt a komcsik? Van valami tartalma akkor ay anti-kommunizmusnak?

dr. Aullah 2010.02.15. 21:54:08

Sziasztok.

Én sem adtam oda senkinek a KCmat, mert szerintem is egy nagy baromság. Igazságtalan.

Amúgy meg miért nem azok szedik, akiknek tényleg kell, mármint a jelöltek. Persze ezt a munkát is kiadják az önkénteseknek, hogy végezzék el.

Amúgy a jobbikra szavazok majd, csak gondoltam leírom, hogy szerintem is ez egy nagy baromság.

0.5 bit 2010.02.15. 21:54:15

Ha nem lenne "előszűrés" mint az ajánló szelvény gyűjtés, akkor meg az lenne a baj, hogy túl sok párt indul. pl:
Lehet Más a Politika
Lehetne Más a Politika
Lehet, hogy Más a Politika
Lehet Másként a Politika
Lehetőség Más Politikára

Azon már el lehet gondolkodni, hogy a mai rendszeren hogyan kellene javítani...

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 21:55:29

@Frank'Leó: kb annyi értelme van, mint az antifasizmusnak.

AdamT · http://durva.blog.hu 2010.02.15. 21:55:50

meg van ott több is, csak már többet nem linkelek...KSH adatok, meg eurostat

levvente 2010.02.15. 21:57:13

@Frank'Leó: antifasiszta tüntetések persze kellenek....:)

Az én antikommunizmusom egyszerű: senki se vállalhasson közhivatalt, aki funkcionáriusa volt az előző rendszernek.
Nem komcsizom le őket, mert napraforgók.. Sőt!
Az ő forradalmuk '90-ben volt, amikor magántulajdonná tették az addig őáltaluk ellenőrzött köztulajdont.

robinzone 2010.02.15. 21:57:57

@Frank'Leó: természetesen a fidesznek is eszébe jutott, hogy 2oo2-ben választások lesznek, így talán 1. engedhetett is a gyeplőn egy kicsit, 2. megvolt hozzá a "lova" megfelelő állapota, köszönhetően a SAJÁT (és nem Bokros) gazdaságpolitikájának. Ezt ésszerűen kézben lehetett volna tartani 2oo2 után is, ha nyernek.
Ehelyett: jött péter, megörült, hogy ennyi pénzt talált a kasszában, és könnyelműen teljesítette (majdnem) minden ígéretét - a "máséból" az első 1oo nap alatt. amikor ez elfogyott, jöttek a hitelek, ezzel az egyre növekvő adósságállomány, mert az ígéreteket tartani kellett! 2oo4 után "majd belegebedtek", hogy úgy tegyenek, mintha kormányoznának ("eredmények": újabb hitelekből), majd a "Nagy Beismerő Vallomás" után kényszerpálya máig. (görcsös bizonyjtási kényszer: hitelekből és eu támogatásokból, óriási lenyúlásokkal gyengítve az "eredményt".) volt itt egy vezető, aki mindezt mikrofonba mondta, most hirtelen nem jut eszembe a neve! ... talán valami gyurcsányi?, vagy ilyesmi...

heima (törölt) 2010.02.15. 21:59:09

@Frank'Leó: az antikommunizmus ma azt jelenti, hogy ellenezni kell az olyan politikát, aminek a lényege a más (gazdagabb) zsebében turkálás. Azt, amit az MSZP-SZDSZ csinált 8 évig, és amiről az LMP program is szól.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.15. 21:59:33

Aki még nem olvasta kopogtatócédula ügyben (is), annak nagyon ajánlott:

www.kibulizottorszag.net

Ez a lényeg.

pannonfunk 2010.02.15. 21:59:44

@Frank'Leó: Gazdasági vészhelyzet persze volt 1995-ben, azt pl. tudod, hogy a GDP már 1994-ben elkezdett nőni? Mindenféle Bokros csomag nélkül.

Azt senki sem vitatja el, hogy válságkezelni kellett, de lehetett volna esetleg egy kicsit értelmesebben is, és nemcsak rombolva. Mondjuk pl. azt figyelembevéve, hogy a gadasági növekedés már beindult. Ha nő a gazdaság, akkor a GDP-hez viszonyított államadósság csökkenni fog.

Pl. Bajnai is ott kúrja el, hogy a GDP iszonyatosat esik. Persze ennek nem ő a primer okozója, van tőle függetlenül is egy gazdasági világválság, de hogy ennyire szarul jöjjünk ki belőle, az nem szükségszerű, nézzed meg a közép-európai országokat, idén már enyhe növekedés lesz, miközben mi meg még 6%-ot esünk. Mellesleg ezért nő eszetlenül még mindig a GDP arányos államadósság, és nem a te általad vízionált, amúgy nem létező bérek - államadósság inerciájából.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 22:00:18

@robinzone: Azóta tudjuk, hogy annál rosszabb, mint hogy egy politikus nem tartja be a választási ígéreteit, csak az lehet, ha betartja.

robinzone 2010.02.15. 22:00:37

@Frank'Leó: hát ott vannak, ni, az mszp-ben! csak ne a nevet nézd, hanem a vagyont!:)

Frank'Leó 2010.02.15. 22:01:22

@pannonfunk: @heima:
Ez bizony szakmai vita volna, amit nem lehet azon a szinten folytatni, hogy "sötétséget honnan szoptad".

A Bokros-csomag komolyságát az is mutatja (tekintélyérv:), hogy a Fidesz még most is őt emlegeti főgonosznak.
Az eladósodás folyamatában (egyetértünk) döntő szerepe volt annak, hogy Megyó betartotta a választási ígéreteit.

A többit inkább egy erről szóló posztnál. Még megharagudnak az elempések, hogy nem vesszük komolyan a cetligyűjtés nehézségeit.

ősirománszokás 2010.02.15. 22:01:46

@heima: Azért Mexico-val egy lapon emlegettek minket és onnan hozta vissza a Lajcsi. Sztem az nem rossz, még akkor sem ha csak az IMF ajánlásait hajtotta végre. Más, nahát, amúgy aszittem a Viktor tett csodát 2002-ig, de ezek szerint az FDI jött.Abban nem értek egyet hogy Vityáék egész jól nyomták, két okból:
1. Amit csináltak abból a diákhitel, a gagyi iskolák felpörgetése és a lakáspiac felpörgetése nagy hiba volt. A magánszféra eladósodottságának szvsz ez adta a kezdő lökést. Keynes forogna a sírjában; pont az ingatlanpiacot kellett felpörgetni és pont a nem forintban denominált hitelekkel. Ja hogy nem 2 éven belül bukott ki? Attól még ugyanolyan hozzá nem értés, mint azt gondolni hogy az autópályák építése helyettesíti az ágazati stratégiákat, mer az FDI majd jön ha lesz pálya. (Ja és a valós piaci igényekkel egyáltalán nem törődő Szécheny terv sem nagy sikersztori szvsz.)
2. Amit nem csináltak azért még nagyobb kár. Nagyjából az első kormány volt amelyik adót csökkenthetett volna, csökkenthette volna az eladósodottságot (nem, nem csökkentette, csak arányaiban csökkent a GDP növekedés miatt)és az állami redisztribúciót. Nem tette. Mint ahogy sem az egészségügyhöz, sem az oktatáshoz, sem a nyugdíjhoz nem nyúlt érdemben vagy értékteremtő módon.

Levéltetű 2010.02.15. 22:05:20

@Frank'Leó: "a találkoztál már legalább három választópolgárral, tudhatod: közülük legalább egy baromi esetleges, hogy kinek adja oda"

Aha. Tehát a maradék kétharmadból nem jön össze körzetenként 750 LMP szavazó? Akkor lehet hogy nem is kéne indulni a szavazáson? (kb. 5 millió szavazó aránylik 176*750 polgárhoz)

robinzone 2010.02.15. 22:05:37

és 2oo6 óta mintha nem egészen arról szólna a történet, hogy az mszp minden alkalmat megragad, hogy átadja a hatalmat. egyszerűen tapad hozzá az az átkozott hatalom! pedig milyen szépen kérik már tőle 4 éve! de hát nem lehet. ezt a szerencsétlen törvényt nem írhatja át, annyira tiszteli, sajnálom!:)

heima (törölt) 2010.02.15. 22:06:25

@pannonfunk: érdemes vetni egy pillantást a "válság áldozat listára" is, www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2003rank.html?countryName=Hungary&countryCode=hu®ionCode=eu&rank=199#hu a hátsó országok között talán Mo az egyetlen aki nem egy szédületes (buborék) GDP növekedési utáni szakasz után landolt egy keményet, hanem válság előtt is örülni lehetett a 0,1%-os növekedésnek.

pannonfunk 2010.02.15. 22:07:02

@Frank'Leó: jajj de jó! eddig aggódtam, hogy nem igaán lenne jó a fideszre szavazni, de a komolyságukat mutaja, hogy az mszp és az egész értelmiségi holdudvara még mindig Orbán Viktort tarja a főgonosznak. Úgyhogy most már megnyugodtam, tényleg Ő a legalkalmasabb államfő, még Bokrosnál is jobb!

Frank'Leó 2010.02.15. 22:08:31

Bocs mások, ezt a szakmai vitát ne itt. De:

@tony zionist: "yet another jew :)"

Voltam itt már elempés, most zsidó vagyok. Így van ez Pannoniában. Csak a történeti hűség kedvért: Frankel Leó, mint a szakmunkások többsége az ő idejében, Ausztriából (esetleg Csehországból) jött ide, munkát vállalni.

Persze, ha egy 'cionizálóval' (zsidózóval) valaki nem ért eyet, az azonnal zsidóvá válik. Így lesz kis hazánkban egzre több zsidó. : (((

robinzone 2010.02.15. 22:09:42

és ha átadjuk a hatalmat a fasisztáknak? "mit fogunk mondani a gyerekeinknek?" gyf.
nem lehet, nem, nem, so.. fákk! francba! szóval nem lehet, és kész.:)

Surko 2010.02.15. 22:10:01

„Becsengetek. Nagy svunggal kitárul az ajtó, és egy úr széles mozdulatokkal beljebb invitál: - Jöjjön, jöjjön.
Meglepődve habogok: - Én az LMP-től...
A válasz: - Nem a tévészerelő?

Ez nagyon jó... :))

heima (törölt) 2010.02.15. 22:10:11

@Frank'Leó: szerintem egész nyugodtan lehet erről beszélni, te mondtad h ide se néznek:) Amíg Ibolya nem emelte be megint a nagypolitikába, nem hiszem hogy Bokros bármilyen lényegi szerepet töltene be a Fidesz politikában/kommunikációban, és most sem kap több figyelmet, mint mondjuk Mesterházy, szóval a főgonosz titulust nem érzem megalapozottnak.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 22:10:42

@ősirománszokás: konkrétan a lakáspiac felpögrgetése nem volt hiba, csak éppen ott bukták el a szocik, hogy vészfékkel állították meg, és így ugrott a belőle származó bevétel. Mert hogy volt belőle vastagon, ráadásul a kedvezményét olyanok tudták élvezni akik adófizetők voltak. Ha kipörögte volna magát, és a végén lett volna egy fokozatos kifutása, akkor nem lett volna vele baj.

Járulékot pedig csökkentettek szépecskén, de ilyesmivel te ne törődj, mert elrontja a szád ízét.

pannonfunk 2010.02.15. 22:12:38

@ősirománszokás: Tudod kitől hallottam a 90-es évek első felében, hogy ne az abszolút eladósodottságunk legyen kicsi, hanem a GDP-hez mért? (Surányi) Lehet Surányit szeretni meg nem szeretni, de amikor Budapesten a legforgalmasabb buszjárat vonalán még macskakő van, akkor valószínűleg el lehet gondolkozni azon, amit mondott. Értelmesebb gazdaságba fektetni, mint adósságot törleszteni. Az Románia volt, akik visszafizették az összes államadósságukat. Bár az elmúlt 8 évben a szocik elég sokat tettek, hogy a Románok fel tudjanak zárkózni hozzánk, azért mégis az egy főre eső román GDP még mindig alig több, mint a fele a magyarénak. Ennek függvényében Orbánékat azzal vádolni, hogy miért a GDP arányos adósságot csökkentették és nem abszolút értékben, enyhén szólva is szakmai dilettizmus...

stulquec 2010.02.15. 22:13:26

A mi körzetünkben 1300 kopogtatónál tartunk. Vidéki jobbikos "gyüjtő" vagyok! Tehát szerintem az lmp, mdf és mszp összeszarhatja magát ha nem lesz meg nekik a kopogtató!
Nekünk sikerül mind a 176 körzetben!

Szebb jövőt! :)

Frank'Leó 2010.02.15. 22:13:27

@pannonfunk: Nocsak! Senki nem írta, hogy OV a főgonosz?

Ha tehát emiatt tartod OV-t a legalkalmasabb államfőnek (? hm.), akkor azt már korábbról hoztad.

Bocsi, de itt a félreértelmezések generálják a vitát, további jó szórakozást!

Wuff 2010.02.15. 22:14:59

@ősirománszokás:
Csak megjegyezném, hogy a devizahitelállomány 2003-tól kezdett el növekedni, még csak nem is 2002-ben.

Frank'Leó 2010.02.15. 22:20:01

@stulquec: Megjött az új tiszta erő: "lmp, mdf és mszp összeszarhatja magát". A nagybetűkkel még gond van, de a nagy mellény már megvan.

@Surko: Nocsak végre egy LMP-szimpatizáns.

heima (törölt) 2010.02.15. 22:21:44

@ősirománszokás: 2006 őszén is csődben voltunk, onnan hozta vissza a Fletó. a lehető legrosszabb kiigazítási programot választva. Most akkor büszkének kéne lenni rá?

"nahát, amúgy aszittem a Viktor tett csodát 2002-ig, de ezek szerint az FDI jött" és szerinted a mindenkori kormányzatnak nincs köze a mindenkori FDI (vagy akármilyen más gazdasági) folyamatokhoz?

1. a diákhitel ma is egy remekül működő intézmény, forintalapú, nem kerül közvetlen költségvetési pénzbe.
a lakástámogatási rendszer szintén forintalapú volt, de kicsivel nagyobb rendszer, mint mondjuk a diákhitel, így kifutnia magát is csak akkor tudta volna, ha marad a moderált költségvetési és gazdaságpolitika. Megyó féle ámokfutás mellett valóban többet ártott mint használt. A Széchenyi-terv is sokkal jobb minőségű gazdaságfejlesztési terv volt mint a mostani EU pénzszórások.

2 el vagy tévedve, a világgazdaság pénzbősége később kezdődött, akkor lehetett volna adót csökkenteni igazán (ebből lett a nyugdíj meg segélyemelés meg az ingyen videokártya MSZP SZDSZ módra). furcsa módon az egészségügyet, nyugdíjrendszert, oktatást, közösségi közlekedést lehetett finanszírozni államadósság csökkenés mellett (hiába nem tetszik a GDP arányos mutató számít, főleg egy gyorsan felzárkózó gazdaságban), ma meg bezárásokkal sem sikerül ugyanez.

robinzone 2010.02.15. 22:23:45

@ősirománszokás: háát, legalább a GDP növekedést nem vitatod. igaz, elfelejted az óriási árvizeket, meg a komplett orosz válságot, de hát nem lehet emlékezni minden apró részletre!
például arra, hogy a gagyi mszp egyszerűen nem tudott mit mondani a kampányban, ezért minden (valódi) eredményre egyszerűen ráígért. (most csak zárójelben a csalásokról) aztán ebből sportot a "Nagy Maratonista" csinált 2oo6-ban, amint azt vallomásában később beismerte.
(meg ők voltak azok is ld. ron werber (legyen átkozott, mivel ebből él!) és gyurcsány, na meg a jó - európai értelemben vett - kovács lászló, akik behozták a gyűlöletkampányt Magyarországra.)

levvente 2010.02.15. 22:25:31

@Frank'Leó: baj hogy ezen az értelmes fórumon is felüti a fejét a zsidózás.

OV nem államfőnek kell. Hanem kormányfőnek.

rupertwinston · http://kanadaihirlap.com 2010.02.15. 22:27:50

Tényleg itt az ideje, hogy eltöröljék az ajánlószelvény-gyűjtést és helyette arra kötölezzenek minden jelöltet, hogy petició formájában szerezzen 750 aláirást saját körzetében. Igy egy állampolgár akár több jelöltet is támogathat.

Más: a Kanadai Magyar Hirlap oldalán egy kis online pártpreferenciás felmérést végzek. Nem reprezentativ, de kiváncsi lennék véleményetekre. kanadaihirlap.com

Frank'Leó 2010.02.15. 22:29:09

@Levéltetű: "kb. 5 millió szavazó aránylik 176*750 polgárhoz"

Kösz, hogy nekem címezted, de a választ meghagyom az elempéseknek.

Én továbbra is azt szeretném megtudni tőlük, hogy vannak-e igazi aktivistáik, avagy fizetett gyűjtőkkel dolgoznak.

Jó beszélgetést, jó éjt!

tölgyes 2010.02.15. 22:39:28

A jelenlegi választási rendszer azoknak a pártoknak kedvez, amelyek kialakult és kiterjedt szervezettel, hálózattal rendelkeznek. Ha ezt az LMP nem hozta létre, akkor sok esélye nincsen. A Fidesz is annak köszönheti túlélését és sikereit, hogy Orbán 2002-ben létrehozta a polgári köröket... és létszámban megerősítette a párttagságot. Ilyenkor választási harcok idején van a párt körül hadra (cédulagyűjtésre)fogható ember. Ráadásul olyan gyűjtők, támogatók vannak, akiket a környék lakói ismernek, hiszen ott élnek közöttük.. ezért is gyűjtenek könnyebben cédulát.
Mindebből tehát az következik, hogy ha egy párt pártként akar működni, akkor képesnek kell lennie a saját tagság és támogatói kör kialakítására. Hatókörük pedig akkora lesz, amekkora területen ez a hálózat létrejön.

kuki123 2010.02.15. 22:39:52

nem szimpatizálok nagyon a z LMP-vel de a mocsadék Fidesz
kivillantja jövőbeni fogát..kicsit sajnállak titeket

nem a Jobbiktól kell félni hanem a fidesztől

"A legrosszabb, hogy a volt tanáraim azt mondták, annak ellenére, hogy megígértek az állásukkal játszanak, ha nem a Fidesznek adják. Ezt be kell látni, 6 ból 3 félti az állását, ebből azért az egyik az épp 18 éves lánya cetlijét ideadta, mert azt még le tudja tagadni hogy már felnőtt."

ez a fidesz mocsadák arca..abban reménykedek hogy mikor az urnánál állnak majd tudják kik voltak a 20 év emberei

lenne nagy meglepetés hogy a 2 millió kopogtató mellett csak 1 millió szavazat jönne össze

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.02.15. 22:40:18

Ha neked a 4 csaló, lopó, simlis , mutyizó parlamenti párt tetszik /FIDESZ-MDF-MSZP-SZDSZ/ akkor szavazz rájuk.

Nekem elegem van belőlük, én az LMP re szavazok, oszt jó napot. De nem bunkóskodok!

www.lmpbaranya.hu
www.lehetmas.hu

levvente 2010.02.15. 22:55:49

@volánrulz: Te menthetetlen vagy. Nyilván azoktól féltik az állásukat, akik 8 éve kormányoznak.Nyilván ez a Fidesz.

dtk74 2010.02.15. 22:56:17

Nyerjen csak a FIDESZ, és mutassa meg. Azzal viszont nem nyer még egy választást ha gyengén muzsikál, és az MSZP-re mutogat majd négy évig.
Lehetséges kimenetek:
1. Fidesz megmutatja, oszt jó lesz nekünk.
2. Fidesz megmutatja hogy nem jobb az MSZP-nél, és akkor jöhet egy megtisztulás. Új pártok, új emberek, tiszta lap hallelujja. Már ha az MSZP nem erősödik vissza.
A kc-k begyűjtése sajnos arra emlékeztet amikor az elérhető eszközökkel megakadályozták hogy olyanok induljanak a választáson, akik a fennálló rendszer urainak útjában lehettek volna. Volt a nyertes jelölt, meg a népfront. Lehetett választani.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 23:00:41

@volánrulz: Tudod, egyébként szimpatikus arc vagy, ezért nem szívesen hülyézlek le, de képtelenség nem megtenni.
Tudod az ilyen petykáknak pontosan a nagyon alacsony intelligenciájú emberek a célpontja, akikre kiválóan illik az a szabály, hogy: Az emberek hülyék, mert azt hiszik el, amit el akarnak hinni, vagy aminek a megtörténésétől félnek.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 23:02:04

@dtk74: Teljesen mindegy, hogy mit fog csinálni a fidesz, mint ahogy a négy évükben is hiába dolgoztak nagyon jól. A csodaváró hangulat csak egy ciklusra elég. Ez magyarország.

levvente 2010.02.15. 23:05:18

Tudod azért jellemzően nem a baloldaliak veszítették el az állásukat politikai szimpátiájuk miatt ebben az országban.
Nem reprezentatív persze, de azokban az iskolákban amikről hallottam, a jobbos tanárok voltak inkább csendben, nem a balosok. Nem véletlenül.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.02.15. 23:06:05

Ti is ugyan olyan tolvajok vagytok és lesztek mint akik eddig népesítették az MSZP / FIDESZ / SZDSZ / sorolhatnám pártokat. Nem kell itt játszani az észt.

Miből is jön ez?

Egy nyílvánvalóan esélytelen csoport megül a seggén és nem fog kampányolni és pénzt herdálni, hanem vár még 4 évet és erősödik, aztán indul csak. Ti? Ti képesek vagytok 0 sansszal is benevezni, csak hogy felmarkolhassatok egy kis zs-t.

Lehet más a politika?

igen, LEHETNE, de veletek se lesz másabb, az a k nagy helyzet....

ősirománszokás 2010.02.15. 23:06:30

@heima:
1. Kicsi nyitott gazdaság vagyunk, attól hogy az Audi sokat termel itt és nő a GDP még nem azt jelenti hogy valamelyik elmebeteg jól kormányoz. GNI téren sajna nem ilyen szép a sztori.
2. De, lehetett volna adót csökkenteni, a redisztribúció mértéke nem csökkent érdemben. Orbán is etatista meg az MSZP is. Én meg majd adóoptimalizáló leszek, mer kicsit unom.
3. A Szécheny terv, mint az EUs pályázatok jó része arról szól hogy betonba öntöd a pénzt. Ami utána esetenként nemhogy nem termel, de még költeni is kell rá. ÁGAZATI STRATÉGIA. Tudod mi az? pl. a mezőgazdaság ami abszolút exportképes lehetne, ehelyett döglődik, mer nekünk kukoricát kell termelni családi birtokon, zöldség meg majd jön Spanyolból.
4. Lehet hogy GDP arányosan csökkent. De az sajnos nem azt jelenti hogy csökkent, hanem azt hogy kevésbé nőtt.
5. Az ingatlanpiacba pénzt önteni továbbra is azt gondolom hogy hülyeség volt. Felborította a piac dinamikáját és de, hozzájárult az eladósodottsághoz. Nem kicsit. És tudod az eladósodottságnak több szintje van. A magyar azér problémás, mert nemcsak az állam, hanem az önkorik és a magánemberek is elhitték hogy hitelből kell jól élni.
6.Eügy és oktatás: Racionalizálni kellett volna. Hatékonytalan rendszer és túlkapacitás van. Megtették? Nem. Ennyi.
7. FDI kapcsán, az aktuális kormányok max elb*szni tudják ha FT címlapra kerülnek. Az EUs csatlakozásunk és az ehhez társított kockázatcsökkenés nagyságrenddel többet dobott rajta mint a kormányzás szinvonala.
8. MSZPééket szidhatod, én lennék az első aki beáll a sorba ahol Fletóékat fejbe lehet rúgni. Azzal a különbséggel hogy én Viktortól sem sajnálnám. Kártékony gyülekezet mindkettő.

Az aktuális panelek helyett végezz el legalább vmi közepesen színvonalas gazdasági főiskolát. Van belőle hál Istennek elég.

levvente 2010.02.15. 23:08:58

@Tomi from Space: Amikor már nem tudjuk titkolni h szétloptuk az országot, akkor "mindenki lop".
Ez olyan mint amikor Feri azzal védekezett, hogy az "utolsó másfél-két évet" a 16 évre értette:)))))

Szánalmas.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.02.15. 23:12:37

@levvente: Látom nem értetted a lényegét az írásomnak :)

levvente 2010.02.15. 23:13:58

Lehet más az SZDSZ... de nem lesz.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 23:20:04

@ősirománszokás: Azt, hogy nem hatékony az egészségügy, és hogy túlkapacitás van, azzal nem érdemes vitázni, mert nyilvánvalóan mantráz saját ismeretek nélkül. A hatékonysága egyszerűen nem mérhető mindaddig, amíg nem piaci áron van finanszírozva. A várólisták meg egyértelműen mutatják a "túlkapacitást".

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 23:22:58

Ráasásul az ingatlan hitel speciális, nem összetéveszthető a fogyasztási hitellel (ebből lehet jól élni), ugyanis a lakhatásnak mindenképpen van költsége, ha bérelsz, akkor sem sokkal kevesebb, mintha egy támogatott hitelt törlesztesz, viszont a bérletből semmi nem marad a végére.

Átvitel honvéd 2010.02.15. 23:27:58

Hmmmm, reálisan szemlélve, már csak azért sem passzolnék nektek ajánlószelvényt, egy darabot sem, ami ezen az oldalon olvasható.

Ha van valami, amiből minél kevesebbet szeretnék a következő négy évben magamba szívni, az a sunyi SZDSZ-es ún. "véleményformálók" szövege. Akik most (páran közülük, már csupán a fenti mestermű stílusából ítélve) láthatóan átnyergeltek a "lehet más..." kezdetű márkanév alá.

"Tanulságos jelentések". A "frontvonalból". ...Az.

ősirománszokás 2010.02.15. 23:29:05

@órarugógerincű felpattanó: Az ingatlanhitel nem fogyasztási? ÖÖ, talán termel vmit a lakásod? Jobb mint a plazmaTV de attól még fogyasztás. A várolista meg nem kapacitáshiány hanem finanszírozási problémák miatt van. Nade nem akarom ennél jobban szétszpemmelni LMPéket. Beszélgessünk a KCkról.

peter_zen 2010.02.15. 23:31:49

@ehhh: A Moszkva téren kint vagyunk minden délután 3-6-i, szombaton a Fény utcai piacon délelőtt. További gyűjtőhelyek:

lehetmas.hu/176/gyujtohelyek

órarugógerincű felpattanó 2010.02.15. 23:38:57

@ősirománszokás: Kvázi termel. A bérleti díj, amit lakás híján fizetsz, fogyasztás, a lakáshitel pedig befektetés.

butcher511 (törölt) 2010.02.15. 23:39:54

Ez fizetett lmp hírdetés vagy hogy?

too damn pretty to die · http://apuokolbeszoruloarca.blog.hu/ 2010.02.15. 23:43:32

@Tomi from Space: egészen pontosan hogyan, mitől erősödik ez a politikai csoport a négy év seggén ülés közben?

heima (törölt) 2010.02.16. 00:02:59

@ősirománszokás: 1: dehogyisnem. Az FDI remekül mutatja az üzleti környezet állapotát, 04 környékén teljesen meghalt szinte a külföld működőtőke befektetése Magyarországon, nagyjából akkor futottak ki még az MSZP kormány előtt elkezdett beruházások. Azóta csak durván agyondotált bizniszek jönnek ide, hankóka stílusban, de még azok se nagyon, nem meglepő módon.

2: persze hogy lehetett volna hosszútávú reform meg érdemi hosszútávú adócsökkentés/redisz. csökkentés, de a magyar nép 2002-ben leszavazta. Ne négy év alatt akarjuk már megváltani a világot. Mondjuk 8 év alatt már illik:)

3: nem feltétlenül, a Széchenyi-terv (ami nagyságrendekkel kisebb volt egyébként mint az EUs programcsaládok) turisztikai betonba áramoltatta a forrásokat főleg (az jó ágazatnak?), de az NFT az UMFT keretéből még betonra sem tellett, ami gazdaságfejlesztés címén folyik, az a lehető legnagyobb kamu diszkógömbtől a cigánytanodáig.

4: és pont ezért jó. egy gyorsan fejlődő, felzárkózó gazdaságban nonszensz a nettó csökkenő államadósság. csak nem nyugdíjat meg segélyt kéne finanszírozni hiányból hanem beruházásokat.

5: ha megnézed a lakáshitel kihelyezéseket, a 02-es kormányváltásig teljesen moderált volt a kihelyezés, nem borult fel semmi, a kihelyezés a reáljövedelem drasztikus (100 naposok) növekedésével ugrottak meg. normális költségvetési politika mellett a lakáshitelezés támogatása pár éven belül kifutotta volna magát, a lakásépítés magas adótartalma, gazdaságélénkítő hatása miatt visszajött volt a költségvetési kiadás. Ne felejtsük el, hogy gyakorlatilag nem létezett lakossági jelzálogpiac és vállalkozói lakásépítés a Fidesz kormány lépései előtt.

6: Voltak lépések, de egyik sem 4 éves téma, sok program 01-ben indult el, félbeszakadt.

7: Ez mese habbal, nem látni a nagy dobást, meg azt sem hogy miért pont ide hozná a termelést egy gyár, ha Észtországtól Szlovéniáig mindenhol jobb körülményeket talál újonnan csatlakozó országokból.

"Az aktuális panelek helyett végezz el legalább vmi közepesen színvonalas gazdasági főiskolát. Van belőle hál Istennek elég."

Nem mutattad jelét hogy akár bármi ilyet elvégeztél volna, bocs.

heima (törölt) 2010.02.16. 00:07:38

@ősirománszokás: a lakás nem fogyasztás, hanem eszköz. Ha lakást veszel, vagyonod lesz, amit bármikor leadhatsz, jó esetben még nyersz is rajta (ilyenkor befektetési termékként is látszik). Vagy te látod a fogyasztói kosárban a lakásokat?

Piraeus 2010.02.16. 00:39:26

"A legrosszabb, hogy a volt tanáraim azt mondták, annak ellenére, hogy megígértek az állásukkal játszanak, ha nem a Fidesznek adják."

muhaha... Ezt tudod ki hiszi el!
Az MSZP meg politikai tiszteket küld a cetliért, ugyi?

Piraeus 2010.02.16. 00:44:35

Az a szar, hogy az a párt neve, hogy Lehet Más a Politika, mégis tök ugyanaz a lefitymáló, egyéb pártokat lealázó stílus köszön vissza a bejegyzésekből, amit más pártok aktivistáitól is megszoktam.

Pont az amitől hányok.

Alapjaiban kérdőjelezi meg az egészet.

(Csak hogy a dolgok a helyükön legyenek: ma adtam le a cetlit az LMP-nek a Sirályban.)

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 00:45:50

@Piraeus: azt én elhiszem, hogy ezt mondták. Hogy tényleg kitennék-e őket, azt nem tudom, de azért már az sem normális, ha ilyen hangulat van.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 00:49:59

@Piraeus: szerintem nem lealázó a stlus. Én pl. nem gondolom, hogy a "fityisz" megnevezés sértő lenne.

Azért gondolj bele, hogy 750 cédula mögött 3 heti hóban fagyban telefonálásban töltött idő van. Napi 16 órában. És mindenhol azzal szembesül első pillanatban, hogy a fidesz már elvitte. Ez borzasztó frusztráló, és ehhez képest szerintem teljesen korekt megszólalások.

creativecitizen 2010.02.16. 01:03:24

konkrét kopicetli gyűjtő tapasztalat: Király utcában 2 házban és a Klauzál téren 1 házban szombaton és tegnap:
"nem engedhetjük be magukat, a közös képviselő megtiltotta, hogy gyűjtőket beengedjünk"
"a közös képviselőnek kellett oda adni, ő majd tudja, hol a helye"
"a közös képviselő kérte, nem mertem nem odaadni" ...

azt vagy nem kérdeztük, kinek gyűjtik a "közös képviselők" vagy nem mondták ... mindenkinek a fantáziájára bízom ...

heima (törölt) 2010.02.16. 01:17:26

@Lastres: lol, Lehet Mindig Más a Felelős (a fidesznek leesett az égből a cetli, és nem dolgoztak érte mi?)

Jámbor András 2010.02.16. 03:32:13

@heima: Nem.

A FIDESZ az MSZP és a Jobbik kőkeményen megdolgozik érte, fenyegetéssel, pénzel, adatbázissal.

Ezt te se gondolhatod 0 versenyelőnynek.

beszterce1 2010.02.16. 05:24:39

Van abban valami, hogy az LMP csak egy szadi-szoci leányvállalat.

Hiszen ide belépni is csak indexes regisztrációval lehetett.

lilike13 2010.02.16. 06:22:03

Az a helyzet, hogy én megnéztem az LMP honlapját.Ötnapos hírek voltak fenn,és ahhoz képest, hogy fiatalok, nagyon unalmas a dizájnja az oldalnak. Továbbá nem tudtam megnézni, ki is a mi képviselő-jelöltünk, mert úgy szerkesztették, szakaszonként, nem nyílnak egyenként a nevek. De csőstül sem...Hét végén otthon voltam, azt hittem, percenként jön majd valaki: senki. Igaz, a fideszeseket már az előző két választásnál is elég határozottan lebeszéltem arról, hogy agitáljanak, továbbá, hogy listázzanak, mint nem-fideszest. De úgy tűnik, mégis felírtak a rosszak közé. Ja, a házigárdista már aznap jött, amikor megérkeztek a levelek. Hogy gyűjtene a Jobbiknak.Nálunk nem gyűjtött...

hááááát 2010.02.16. 07:34:58

Bp 11 körzet.Na a környéken még senki nem járt kivéve a FIDESZ-t.Én nem értem.Ha nem kell majd begyújtok vele.Az LMP-nek adnám ha végre oda találnának hozzánk.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2010.02.16. 07:35:32

a pekari az inkább valami disznóféleség

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.16. 07:42:01

@lilike13: Nem akarlak elszomorítani de pl. MSZP honlapján sok minden _évek óta_ nem volt frissítve. Karöltve a Fidesszel nem tudják mi az a web2.0 Halvány gőzük sincs, hogy kellene megoldani egy webes kampányt.
LMP viszont jeleskedik ezekben. Dicséret illeti Őket!

I-brahi 2010.02.16. 07:49:02

Nekem is van több aranyos történetem:

Az egyik, amikor önkormányzati választások előtt szórólapokat dobáltunk bele a postaládákba (SZDSZ), csak persze nem lehet minden lépcsőházba könnyen bejutni. Ezért mindig az volt a szöveg, hogy az önkormányzati választásokkal kapcsolatos tájékoztató anyagokat hoztunk. Ez végül is igaz volt. Egyik alkalommal egy idősebb úr, aki éppen befelé igyekezett, nem igazán akart beengedni. Szokásos szöveg, na jó, nyitja az ajtót. Előveszem a cuccot. Rámnéz, azt mondja felháborodva: Maga az állította az előbb, hogy az Önkormányzat megbízásából van itt. Mondom nem, én azt mondtam, hogy ...
Rámnéz, elkezd röhögni, a válasza: Nagy zsivány maga. Na jó, beengedem, de azt a postaládát - itt rámutat a sajátjára - hagyja ki.

Másik: Összefutottam valamelyik gyűjtésnél egy Fideszes aktivistával az egyik ajtó előtt. Ránéztünk egymásra és becsöngettünk. Kijön a lakó, kérdezi, hogy mit akarunk. Mondom, az ajánlószelvényért jöttünk.
- És kinek gyűjtenek?
- Én az SZDSZ-nek, a kollégám pedig a Fidesznek. Tessék választani.
(Sajnos nem nekünk adta.)

borneoo 2010.02.16. 08:51:45

Jo kis kepviselo az, akit nem hogy egesz evben nem latok,semmiben sem kepvisel engem, de meg a cedulaert is mast kuld...

céerem 2010.02.16. 09:02:18

Nem hiszek az LMP-nek. Amint odakerülnének a "húsos fazék közelébe" ők is ugyanúgy viselkednének, mint a mostaniak. Ez nem jó vagy rossz, hanem szimpla megállapítás.
A sztorikhoz 2 dolog: nem tudta az idős néni, mi az LMP? Hát nem is csodálkozom, hazudnék, ha azt mondanám, a csapból is ők folytak...
Milyen kérdés már az, a gyűjtő részéről, hogy kinek adta a cédulát az aktuális delikvens? Nem kötelező ezt senkivel sem megosztania. Már odaadta valakinek és kész. Pont.

citrix 2010.02.16. 09:04:27

Lehet más a politika.Mitől lenne más?Mióta világ a világ a politika a korrupció,hatalomvágy,pénzek lenyúlása a saját és haveri kör részére,néptömegek hülyítése és megosztása.Az LMP biztosan teljesen másként kormányozna,ők nem szeretik a pénzt,a luxust,pénzéhes haverok sincsenek,és természetesen soha nem hazudnának,ígérgetnének a tömegeknek.Milyen szép is lenne,kár hogy be kell csukni a mesekönyvet...

Pénzkereskedő · http://www.nedolgozz.hu 2010.02.16. 09:11:01

"Már eladtam." Ez a legjobb. Én is ezt fogom mondani. :-))

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 09:29:32

@borzash: köszi, továbbítom az infót. de azért ez érdekes: "A pekari gyomra bonyolultabb, mint a vaddisznóé: négyrészes és lehetővé teszi a cellulóz nagy részének megemésztését."

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 09:32:53

@lilike13: izé, mindneki gyűjt, aki él, ilyenkor a honlap firssítése szerintem nem a top prioritás (egyébként épp tegnap felkerült egy új nyilatkozat).

Ha szimpatikus az LMP, akkor keress egy gyűjtőpontot, vagy legalább írj/hívj egy koordinátort. Sajnos nem tudunk minden egyes lakásba eljutni az első héten.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 09:58:40

@Frank'Leó:
"érdeklődéssel várom, vajon továbbra is jobban támadjátok-e a Fidesznél
- a Maszopot, a megszokott lendülettel
- az MDF-et, mert ők a konkrét vetélytársak."

Általában sem mások piszkálásával szoktunk foglalkozni, nézd meg a honlapon. Csak annak van nagyobb visszhangja, ha néha. De személyesen azt gondolom, hogy pl. az MDF-el nem kellene többet foglalkozni; amit el akartunk mondani róluk, elmondtuk.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 10:52:45

@br: miféle suttogó propagandáról beszélsz? Azért mert a kocka gondolkozásodba (fidesz = jó, tehát aki a fideszről negatívat mond = hazugság) nem fér bele, ilyen dolgok bizony megtörténnek.

Olyan is megtörtént, hogy egy gimnáziumi tanár, aki nagyon jó jelöltünk lett volna, nem vállalta, hasonló okok miatt.

Nem akarom azt sugallni, hogy diktatúra van, egyáltalán nem. Ez abból is látszik, hogy sok körzetbe szépen gyűlnek a cédulák, személyes ismeretségeken keresztül főleg, tehát igen sokan vannak, akik nem félnek, nincsenek megfélelmlítve, stb. De amit írtunk, az attól még létező jelenség.

sztd 2010.02.16. 11:05:15

Mostanra sikerült elolvasni az összes kommentet.

Kissé egyoldalúnak tűnik az egész bírálatcsomag. Finoman szólva célzott, és bár tudnék, nem akarok visszavágni.
Tudtam, hogy alapvetően a baloldaliak keresnek alternatívákat, mivel a jobboldaliaknak az elmúlt 8 évben nem adatott meg, hogy csalódhassanak a maguk választotta kormányban, és igazán 2002-ben sem ők csalódtak.
Emiatt az is világos volt, hogy az LMP megmaradása esetén előbb-utóbb akkor is baloldali párt lesz, ha történetesen nem ez a célja.
Az viszont számomra elfogadhatatlan, hogy miközben a saját "szak"területeteken (a környezetvédelmet, és a fenntartható társadalmi és gazdasági fejlődést gondoltam annak) úgy tűnik nem tudtok a legprofibbak lenni (az aktuális politikai kínálatból), addig nyíltan másokat szídjatok saját (egyébként általános) nehézségeitekért.

@Lastres: Ha ez a poszt csak sima élménybeszámoló akart lenni, akkor nagyon nem ez jött le belőle.

hunor76 2010.02.16. 11:19:08

Csak nagy általánosságban megjegyezném, hogy ha valaki furcsálja, hogy hova tűnt a kommentje, az olvassa el a hozzászólási szabályzatunkat és egyből kiderül:
lehetmas.blog.hu/2010/01/07/komment_policy

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 11:26:34

@sztd: pedig az akart lenni. Semmi célzatosság nem volt benne, egyszerűen az MSZP láthatalan, tehát nem támaszt nehézségeket.

Nem szidunk senkit. Tisztában vagyunk vele, hogy egy parlamentbe törekvő pártnak kell legyen bázisa, szavazói, szimpatizánsai; a kopogtatócédula elvileg ebből a szempontból nem rossz. Viszont hadd írjuk már meg, ha ezzel rendszerszerűen visszaélnek (ahogy egy tagunk írta máshol, volt olyan ember, aki nekünk adta, de kitölteni nem tudta, emrt az eddigi 20 évben mindig üresen adta oda!!)

Ted Striker 2010.02.16. 11:33:31

Én addig hittem az LMP-nek amíg meg nem néztem felénk kit indít: a volt (12 évig regnáló) szoci polgármestert (BAZ megye 7. vk: Király Bálint) aki ráadásul a BAZ-megyei elnök...

Ennyit a "lehet más" jelzőről...tőlem ezek után biztos hogy cédulát meg ikszet sem kaptok

heima2 (törölt) 2010.02.16. 11:41:26

@Jámbor András: @Jámbor András: fenyegetéssel meg pénzzel mi? felénk például csak az LMP fizet a gyűjtőknek. de felteszem a kérdést, mikor lett megtiltva hogy adatbázist építsen, aktivistákat szervezzen, LMP házmestereket képezzen ki, azaz tegyen is valamit a siker érdekében az LMP? megszoktátok hogy apu meg anyu mindent a seggetek alá tol, és ha egyszer nektek kéne csinálni valamit, rögtön felsültök (faszvakargatás közben nem nehéz nem elérni bármit), és más lesz a hibás. Jellemző libsi ingyenélő attitűd (a vitaképtelenségről meg nem is szólok), remélem az 1% se lesz meg.

Gattaca 2010.02.16. 13:02:14

@Ted Striker: és ez a Király Bálint egyébként milyen ember? Már azon kívül, hogy szoci volt.

Ted Striker 2010.02.16. 13:33:29

@Gattaca: látom megindul a terelés, hogy oké-oké szoci volt de ezentúl más lesz... nem hinném hogy nem lehetett volna találni egy valódi rátermett, politika-szűz jelöltet a régi, kipróbált majd a fiatalítás végett a párt kegyeiből kiesett káder helyett.

1ébként egyszer sem szavaztam rá legyen ennyi elég a hosszas fejtegetés helyett hogy milyen ember - most sem fogok

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 13:34:14

@heima2:
Felénk meg a Jobbik fizet 10.000 Ft-ot a gyűjtőknek, plusz cetlinkénti díj. De muszáj neki, ahol nincsenek romák, ott meg vannak halva. Erre mondják, hogy egy-ügyű párt.

Egyébként az önkéntesek toborzása, kiképzése nyár óta folyt, ezért van minden EVK-ban jelölt és mögötte csapat.

Ja, és 100%-ban saját pénzből ment minden (szórólapok, plakátok, dzsekik, stb.).

Amit a lazsálásról írsz, az meg azért röhejes, mert minden emberünk második hete egész nap tolja, mint ahogy a bejegyztésekből is látszik.
Tényleg azt hiszed, hogy csak egy széljobber képes cselekedni? Kiabálni, meg a másikat fikázni-libsizni-ingyenélőzni, azt a legjobban, de - mint Kövér László találóan megjegyezte - azt fekve is lehet. Otthon, kényelmesen, laptoppal az ölben, Kólát iszogatva, pizzát rágcsálva.

Gattaca 2010.02.16. 13:36:36

Bocs, nem tereltek, tényleg érdekel, mert nekem is furcsa. Egy (független) kistelepülési polgármester még elmegy, de egy 12 évig szocialista polgi...hát...
van még ilyen a listán?

Ted Striker 2010.02.16. 13:53:36

@Gattaca: nemtom én csak a saját körzetemet néztem meg, majd itt valamelyik aktivista biztos válaszol a feltett kérdésedre...

Ted Striker 2010.02.16. 14:06:05

@Lastres: esetleg tudsz válaszolni az én felvetésemre is: Miért indít a (nevében) LMP egy egykor 12 évig regnáló szoci polgármestert: BAZ megye 7. vk - Király Bálintot?

heima2 (törölt) 2010.02.16. 14:24:28

@Lastres: "Felénk meg a Jobbik fizet 10.000 Ft-ot a gyűjtőknek, plusz cetlinkénti díj." Hasonlóan szánalmas.

"Egyébként az önkéntesek toborzása, kiképzése nyár óta folyt, ezért van minden EVK-ban jelölt és mögötte csapat. Amit a lazsálásról írsz, az meg azért röhejes, mert minden emberünk második hete egész nap tolja, mint ahogy a bejegyztésekből is látszik."

Hát nem tudom, de ha minden szép és jó, akkor a sikeródákat kéne olvasni az lmps blogokon, nem? ehelyett csak a nyávogás megy, hogy mindent letarolt a fideszes kommandó (miért is nem az elempés?), és ez milyen csúnya antidemokratikus dolog. Állítólag mindenkinek elege van a parlamenti régi pártokból, az LMP meg önkéntes aktivisták lelkes hálózata kiváló programmal amire mindenki várt, akkor hogy-hogy nem megy az LMP porszívó?

"Tényleg azt hiszed, hogy csak egy széljobber képes cselekedni?" Nem, hasonlóan az LMPhez, a széljobberekből sem nézek ki semmi jót.

"meg a másikat fikázni-libsizni-ingyenélőzni, azt a legjobban" nem tudom a lúzerséget, hülyeséget, a szardobálást (lsd pl kettősmérce blogos finomságok), a tipikus libsi attitűdöket nem észrevenni, bocs.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 14:25:32

@Ted Striker:
nem tudom, nincs sajnos információm. Mondjam azt, hogy nekem is kérdés?

Esetleg azt tudom elképzelni, hogy annak ellenére jó ember, hogy sokáig volt a szocik között, és valaki kezeskedett érte. Más ilyenről nem tudok, még az a szerencsétlen békési fószer van.

Az biztos, hogy volt néhány körzet, ahol az LMP-nek nagyon kicsi volt lefedettsége, és itt kellett keresni valaki külsőst, aki azért megfelelő.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 14:54:06

@heima2:
Te aztán kemény csávó lehetsz. Tiszta Chuck Norris. Csak semmi nyavajgás. Törvénytelenség történt? Lopnak, csalnak, hazudnak? Ugyan már nem azért vagyunk itt, hogy sírjunk-ríjunk. Igazad van.
Csak akkor ne csodálkozz, hogy amikor te tyúkszemedre lépnek, nem lesz senki, aki szóljon.

"nem tudom a (...) tipikus libsi attitűdöket nem észrevenni, bocs"

De ahhoz hülye vagy, hogy megértsed, ami leírva van. Kis párt vagyunk, mindenki megfeszítve dolgozik, és próbáljuk kihozni a maximumot. S nem esik jól, ha lopott állami pénzekből vagánykodó pártok (fidesz, mszp, szdsz...) és az ő pártjukat fogó morálmentes egyének, mint te, pattognak és keresztbetesznek.

"Állítólag mindenkinek elege van a parlamenti régi pártokból, az LMP meg önkéntes aktivisták lelkes hálózata kiváló programmal amire mindenki várt, akkor hogy-hogy nem megy az LMP porszívó?"

Ha tényleg érdekel, (kopogtatási tapasztalatok alapján) az emberek annyira ki vannak ábrándulva, hogy már nem mernek hinni egy új dologban sem, hiába utálják a maiakat. Kádár, Horn, Orbán és Gyurcsány jó munkát végzett, már ami a politikai osztály bebetonozását illeti.

De egyre jobb hírek jönnek most már, talán ébredezik valami (már több vidéki körzetben összegyűlt), úgyhogy én is megyek inkább szedni.

heima2 (törölt) 2010.02.16. 15:20:37

@Lastres: "Törvénytelenség történt? Lopnak, csalnak, hazudnak? Ugyan már nem azért vagyunk itt, hogy sírjunk-ríjunk. Igazad van.
Csak akkor ne csodálkozz, hogy amikor te tyúkszemedre lépnek, nem lesz senki, aki szóljon."

A fideszes "túlgyűjtés" miatt ment a hiszti, nem kell a terelés, ami 100%-ig törvényes és demokratikus. Ha törvénytelenséget tapasztalsz, tegyél feljelentést. Pl a Fidesz is ezt teszi (az álgyűjtők miatt).

"Kis párt vagyunk, mindenki megfeszítve dolgozik, és próbáljuk kihozni a maximumot." Hát akkor észre kéne venni, hogy nem sikerült, és ezért más hibáztattok (illetve mindenki mást). Lehet hogy ésszel kellett volna dolgozni nem megfeszítve.

"S nem esik jól, ha lopott állami pénzekből vagánykodó pártok (fidesz, mszp, szdsz...) " Igen, a Fidesz arrül híres, hogy kormányzati pozícióban van, költségvetési döntési jogkörökkel, hagyjuk már a szarkeverést. Erről beszéltem látod. Meg most el kéne már dönteni, hogy a nyugdíjasok és önkéntes aktivisták "taroltak" a Fidesz nevében, vagy lopott pénzből fizetett gyűjtők? :D Nem tudom eldönteni melyik a hiteles rágalom.

"Ha tényleg érdekel, (kopogtatási tapasztalatok alapján) az emberek annyira ki vannak ábrándulva, hogy már nem mernek hinni egy új dologban sem, hiába utálják a maiakat. Kádár, Horn, Orbán és Gyurcsány jó munkát végzett, már ami a politikai osztály bebetonozását illeti."

Ez az hogy megmondtam, erre vártam, hogy kiderüljön hogy az Emberek a hibásak, mert nem értik az LMP zsenialitását.

Tiszta SZDSZ 2005.

Ted Striker 2010.02.16. 15:24:13

@Lastres: köszi a választ, de nemigen győzött meg: máshova teszem majd az ikszet.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 15:38:29

@heima2:
ebből a szemellenzőből sok van még raktáron nálatok?

Hogy nem tudod megkülönböztetni a hisztit a pozitív és negatív tapasztalatok, sztorik elmesélésétől (lásd poszt), az a te bajod. Hogy nem látod, hogy a fideszes önkormányzatok egy része ugyanazt, ugyanúgy csinálják (közpénzt lopnak, ingatlanpanamáznak), mint a szocik nagyban, és ezt véded is, az már az országé. Nem tavaly osztottak szét a parlamenti pártok nagy egyetértésben sok száz millió forintot maguk közt irodákra? Hm?
Nem mondtam, hogy a fidesznek fizetett gyűjtői lennének (vagy hogy sok). De a koordinátorokat fizetni kell, a - mutyiból szerzett - pártirodát fenn kell tartani.

Az emberek nem az LMP zsenialitását nem értik, hanem a hitüket vette el az a kleptokrácia, amit mszp és az szdsz elkezdett kiépíteni, a fidesz meg átvett. Ezt a hitet, hogy nem csak így lehet, kell visszaadni.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 15:39:15

@Ted Striker: rendben, tedd azt, lelkiismereted szerint.

Karatekid 2010.02.16. 15:41:39

Hogy itt milyen kibaszott okos emberek vannak, elképesztő. Tudjátok máshogy csinálni? Akkor hajrá, alapítsatok pártot, ne csak a hatalmas szátok járjon. Akinek nem inge...

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 16:16:15

@heima2: de még pár konkrét válasz.
A túlgyűjtés törvényes és demokratikus, de nem etikus, mert hogy másra használnak (versenytárak kizárása) egy intézményt, mint amire létre lett hozva (a minimális támogatottság bizonyítása).

Nem igaz, hogy saját hibáinkért másokat hibáztatunk. Meg vannak a magunk sarai - nyomda, szórólapterítés késése, stb. De hogy nem sikerült, azt azért nem ismerjük be, mert épp az ellenkezője valószínűbb jelenleg.

A fidesz nevében önkéntesek és nyugdíjasok taroltak (utóbbi szót felesleges zárójelbe tenni), ez nem rágalom, ez tény. Hogy a kétmillió nem lesz meg, szerintem nagyon valószínű. Kíváncsi vagyok majd a magyarázatokra.

"Tiszta SZDSZ 2005"

Mostani Fidesz: MSZP 1994.

heima2 (törölt) 2010.02.16. 16:33:04

@Lastres: "Hogy nem tudod megkülönböztetni a hisztit a pozitív és negatív tapasztalatok, sztorik elmesélésétől (lásd poszt), az a te bajod" Nagyon jó hiszti-o-meterrel rendelkezem, ezen sajnos az LMP nem ment át. Főleg amióta gerinctelen antidemokrata mindenki aki nem hagyja meg a cetlijét annak a pár drogosnak, akik 300 hufokért indulnak portyára egy héttel postázás után.

"Hogy nem látod, hogy a fideszes önkormányzatok egy része ugyanazt, ugyanúgy csinálják (közpénzt lopnak, ingatlanpanamáznak), mint a szocik nagyban"
Mert te azt mondod, azért mi? Kéne valami alátámasztás, ha már ilyen súlyos állításokat teszel. Debrecen, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Tatabánya, Mórahalom, Győr, Pécs (most már), Zalaegerszeg, Veszprém stb stb példás gazdálkodást visz, a kormányzati elvonások ellenére is.

"Nem tavaly osztottak szét a parlamenti pártok nagy egyetértésben sok száz millió forintot maguk közt irodákra? Hm? " Lehetne ezt azért konkretizálni, a lopás és és parlamenti döntés között meg azért van pár árnyalatnyi különbség.

"De a koordinátorokat fizetni kell, a - mutyiból szerzett - pártirodát fenn kell tartani." Az fel sem merül hogy a Fidesznek van egy pártízezres tagsága, támogatói kampánya, és természetesen költségvetésben meghatározott támogatása is? Mindig csak a más zsebében turkálás mi?

"Ezt a hitet, hogy nem csak így lehet, kell visszaadni." Na pont erre a folyamatra károsak a minden választás előtt megjelenő fingpártok, aminek ez az egyetlen üzenete. LÁsd Centrum anno.

"de nem etikus, mert hogy másra használnak (versenytárak kizárása) egy intézményt, mint amire létre lett hozva (a minimális támogatottság bizonyítása)." persze, az lenne az etikus, ha nem akarna egy párt minden potenciális választópolgárától ajánlást szerezni, hanem leszarná a fejüket hogy a beszívott hippiknek is maradjon. Hagyjuk már ezt, 30-50k választó él egy körzetben, ebből 750-et kell összegyűjteni, ha ez nemodaadás/elégetés/fideszporszívó mellett sem megy, akkor kár erőltetni.

"Mostani Fidesz: MSZP 1994. " Nem látom Viktor fején a járókát.

Mizantrop 2010.02.16. 17:01:29

@heima2: Veled teljesen felesleges foglalkozni, ilyen elvakult Fidesz-ódát régen olvastam. Elképesztő, hogy valaki 20 évvel az első parlamenti választások után - remélhetőleg végigélve az elmúlt időszakot - ilyen töretlen hittel tudjon bízni bármelyik parlamenti pártban. Nem szégyelli magát legalább a klaviatúrád, amikor egyes városok példás gazdálkodásáról beszélsz? Te honnan tudod, hogy az általad igazságként tálalt dolgok legalább csak közelítenek az igazság felé? Honnan veszed, hogy nincsenek visszaélések ezekben a városokban? Mert nem pattantak ki ún. "ügyek"? Ha csak a médiumokból tájékozódsz, ahhoz gratulálni tudok. A saját szememmel láttam milyen "bázist" építtetett a strómanjaival OV Tokaj-Hegyalján, tudom, hogyan vásárolnak fel tőlük szőlőt jóval a többi termelőnek fizetett felvásárlási ár felett, s te állsz itt lángpallossal, és hirdeted, hogy igen, vannak tiszták, s ők nem mások mint a Fidesz-tagság maga? Ez valami kabaré. S te kéred számon egy új párttól azt a kiépített szervezeti struktúrát, amit a Fidesz 20 év alatt épített fel? Vagy a többiek várjanak szépen 20 esztendőt maguk is a homokozó szélén, amíg szétrohad az ország? Én pedig a "drogos hippiknek" előbb adom a szavazatomat mint a jól fésült szarjankóknak. Lehet, hogy idealisták vagyunk, ha az LMP-t választjuk, de ezt előbb vállalom mint az országtönkretevők szekerének tologatását. Csalódni ráérünk később, ha úgy alakul. Neked meg lelked rajta.

Mizantrop 2010.02.16. 17:09:55

Még egyet: mindenkit emlékeztetnék arra, hogy 1990-ben a pont ugyanilyen korú, pont ennyire (semennyire) tapasztalt, pont ilyen társadalmi beágyazottsággal rendelkező akkori FIDESZt egy ország szimpátiája kísérte (narancsosztás a parlamentben, Listen to your heart).
Láthattuk, mi történt azóta.
A mai LMP-nek többek között azért is borzalmasan nagy a felelőssége, mert ugyanebből a pozícióból, talán ugyanolyan szellemi erő birtokában - de hihetetlen szembeszélben kell elindulnia. Iszonyat érdektelenség, bizalomvesztés, szkepszis, mindent lefitymálás, okoskodás meg alázás éjjel-nappal a fórumokon.
Kedves - a feladatukat komolyan gondoló - LMP-sek, ezért kell nyomnotok a pedált, mert ezt hozta nekünk ez a 20 év: a saját bőrötökön tapasztalhatjátok.

Levéltetű 2010.02.16. 17:18:42

@Mizantrop: Hát tudod, érdekes, hogy azt veted a választók szemére, hogy lefitymálják és alázzák az LMP-t, és még okoskodnak is. Nekem pont ez jött le az LMP részéről. Ez tükröződik a "performanszokban", az átlag LMP-s okoskodásában, ahogy el akarják magyarázni, hogy egyszerre bal és jobboldali, liberális és konzervatív a párt. Látom az ócsároló hangvételű posztokat, immár egyre többet az index címlapon, ahol elmondják, hogy undorító férgek, akik az LMP helyett a Fidesznek adják a kopogtatócédulájukat.

Ettől nem lesz más a politika. Ugyanaz a dagonya, ráadásul duplán hiteltelen, mert mindeközben a másság látszatát akarja kelteni.

heima2 (törölt) 2010.02.16. 17:24:40

@Mizantrop: de gyenge propaganda ez hallod, nekem ezt te, se elsőszavazó, se "kiábrándult baloldali" segg nem vagyok, azoknak add ezt elő.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.16. 17:26:17

@heima2:
"pár drogosnak" "beszívott hippiknek"

Ja jó, bocs, most már értem, mi a fő problémád. Beszívott hippik vagyunk, és még bizniszt is veszélyeztetjük. Oké oké.

"a lopás és és parlamenti döntés között meg azért van pár árnyalatnyi különbség."

Ebben az esetben elég kevés, amikor maguknak szavaznak meg a köz pénzéből dolgokat.

"Az fel sem merül hogy a Fidesznek van egy pártízezres tagsága, támogatói kampánya, és természetesen költségvetésben meghatározott támogatása is?
De, felmerül. Még azt is el tudom hinni, hogy 170 millió összejött a legutóbbiból (bár mérget nem innék rá). De egy OGY kampány 5 milliárdjára mindez messze nem elég: vagy a Csányi ad, és nem tudjuk, mit kér cserébe, vagy közbeszerzéseken lopják el (vagy mind a kettő).

"Mindig csak a más zsebében turkálás mi?"
Nem másé, a miénk: közpénzekről van szó (mind a párttámogatás esetében, mind a közbeszerzéseken ellopott tételeknél)

"Na pont erre a folyamatra károsak a minden választás előtt megjelenő fingpártok, aminek ez az egyetlen üzenete. LÁsd Centrum anno."

Arra valóban veszélyesek, hogy a fideszben lássák meg a megújulást. Ez amúgy se könnyű. A Centrum egyébként egész más történet, az tényleg csak egy paraván volt. Az LMP-nek nem ez az egyetlen üzenete, olyasmit képvisel, ami hiányzik a magyar palettáról (zöld). Jobb ha megbarátkozol vele, mert tartósan itt lesz.

Mizantrop 2010.02.16. 17:27:24

@heima2: Mindenesetre megnyugtató, hogy nem állunk egy oldalon, de kötözködni idejönni, aztán betolni a Fidesz-propagandát, no, te meg azzal menj oda, ahonnan jöttél.

heima2 (törölt) 2010.02.16. 17:30:58

@Lastres:
"Ja jó, bocs, most már értem, mi a fő problémád. Beszívott hippik vagyunk, és még bizniszt is veszélyeztetjük. Oké oké. " hát nem mutatod jelét értelemnek.

"De egy OGY kampány 5 milliárdjára mindez messze nem elég" persze, 5 milliárd. miért ne legyen 10 vagy 100? ennyi erővel.

"Az LMP-nek nem ez az egyetlen üzenete, olyasmit képvisel, ami hiányzik a magyar palettáról (zöld)."

Az, már csak a szélsőbaloldali ökobaromság hiányzik ide. Össze nem tudom számolni hány kamu zöldpárt van, miért pont ez ne merülne el oda ahová való, a süllyesztőbe?

Mizantrop 2010.02.16. 17:31:40

@Levéltetű: Ne haragudj, én még nem olvastam olyasmit az LMP részéről, amit te itt írsz. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, melyik blogban vagy egyáltalán hol nevezték férgeknek azokat, akik a Fidesznek adják a cédulát?

heima2 (törölt) 2010.02.16. 17:31:41

@Mizantrop: megzavartam a szektás fideszfikát? veszélyes :D

Bto99 2010.02.16. 17:50:09

Miért kell mindig belerúgni egyet a Jobbikba ez most divat?
Az egész nekem úgy jön le hogy, de bezzeg a gonosznak se
sikerül,ha az én tehenem...szindróma.

Levéltetű 2010.02.16. 17:55:46

@Mizantrop: Itt volt:
magyarinfo.blog.hu/2010/02/11/a_fidesznek_ajanloszelvenyt_gyujteni_nem_meno

"Nagyjából 15-ször annyi cédulát akarnak lerabolni az emberektől, mint amennyire szükségük van a jelöltállításhoz. Az csak egy dolog, hogy szerintem az az ember, aki ilyenben segédkezik az egy undorító féreg."

pannonfunk 2010.02.16. 18:05:09

@Frank'Leó: Dehogynem írták, minden nap többször is, meg a csapból is az folyik. Viszont az a "bölcseeség", hogy egy adott ember szakmai komptenciáját azzal kell mérni, hogy a túlóldalról kiabálnak-e rá kígyót-békát Tőled hallottam.

Én jól szórakozom :)

pannonfunk 2010.02.16. 18:09:00

@peter_zen: Na, így kell csinálni, és nem siránkozni. A fröcsögőktől meg legyetek szívesek elhatárolódni...

pannonfunk 2010.02.16. 18:09:48

@Mizantrop: ugye-ugye. Eddig tart az ártatlanság varázsa...

Bartoki 2010.02.16. 19:03:49

@ősirománszokás: Van amiben igazat adok, de ezeket vitatnám:

"Keynes forogna a sírjában; pont az ingatlanpiacot kellett felpörgetni és pont a nem forintban denominált hitelekkel."

Valamit összekeversz. 2002-ig még főleg Ft-hitelek voltak. Ráadásul az összes kinn lévő hitelek összege azóta 5-6x annyi mint ami 2002-ben volt - lehet hogy ők indították el, de azért nehéz lenne ezt mind a nyakukba varrni.

Az ingatlanhitelezés támogatása egy kétélű dolog - felverte az ingatlanárakat, amivel volt aki meggazdagodott (akinek már volt lakása), de az új lakásvásárlók meg egy jó nagy hitelt kell a nyakukba vegyenek hogy lakáshoz jussanak (igaz, ezzel együtt is könnyebb lett a lakáshoz jutás).

Viszont így nem tudott minket olcsóért felvásárolni a külföld, hanem "reális" piaci árat kellett fizessenek.

"Nagyjából az első kormány volt amelyik adót csökkenthetett volna"

Én úgy emlékszem hogy a munkára rakódó terhek (járulékok) ténylegesen is csökkentek. És bizonyos közalkalmazotti fizetések (pl. egyetemi tanárok fizetése) már akkor is elkezdtek nőni (nagyon helyesen)

Bartoki 2010.02.16. 19:28:31

@beszterce1: "Van abban valami, hogy az LMP csak egy szadi-szoci leányvállalat.
Hiszen ide belépni is csak indexes regisztrációval lehetett. "

Az index egy ideje már nem szadi-szoci leányvállalat, hanem ún. "jobbratolódott" a tulajdonosi kör változása miatt, kb. az Inforádió szintjére. :)

Szerencse hogy nem lett egy gerinctelen szócső (értelme sem lenne mert leesne a nézettsége), legalábbis egyelőre a szoc-lib irányba elfogult embereik is publikálnak még, és a "függetlenek" is.

Hogy mást ne mondjak, még mindig a Népszabitól érkezett Új Péter a főszerkesztő, de azért már a Népszabóságba is egyre polgáribb módon ír, ha ír még. :)

Mondjuk az igaz, a bokrosista-neokon TótaWét már rég láttam a címlapon. :)

Bartoki 2010.02.16. 19:33:50

@hááááát: "Na a környéken még senki nem járt kivéve a FIDESZ-t.Én nem értem.Ha nem kell majd begyújtok vele.Az LMP-nek adnám ha végre oda találnának hozzánk."

Regisztráld a címedet a honlapon, akkor elküldenek érte valakit.

Nincs mese, nagyon sok munka ez a kopicédula-gyűjtés. Ha tényleg átlagosan 1 cédula/óra a kihozatal, akkor körzetenként 800 órát kell dolgozni az aktivistáknak.

Basszus, az 5 havi munkaidő!

Ráadásul ha ketten járnak (az atrocitások elkerülésére talán érdemes), akkor 2x ennyi.

netopi2 2010.02.16. 19:37:32

"Basszus, az 5 havi munkaidő!"

Szóval akkor nem lesz meg?
Azt hallottam, h országosan kb 20%-nál tartotok.
Mi igaz ebből?

Mert így van akkor szvsz ennyi volt fiúk.

takszi 2010.02.16. 20:31:09

@Levéltetű:
A post írása: Rosenfeld Koppány |2010.02.11. 07:13
Cionista Pista idézete: 2010.02.11. 09:17:55

Most lehet hogy én vagyok a hülye, de a post előbb született, mint Pista kamuidézete. Biztos a blog.hu-t is megkenték, hogy hamisítsa meg a dátumokat.

Mizantrop 2010.02.16. 20:35:09

@pannonfunk: Világos. Egy eltúlzott, indulatos és sok ponton szerintem is igazságtalan (az utólagosan javított "férges" rész különösen amatőr...) írástól (amely nem LMP-nyilatkozat!) meg is rendült a világképem. Ha ti ugyanezt a lelkiismeretes szövegelemzést elvégeznétek 20 éve a többi pártnál is, és ugyanezt a következetes állásfoglalást magatokon is számon kérnétek, lelkiismereti alapon öt életre előre nem lenne hová szavaznotok.

takszi 2010.02.16. 20:40:22

@Mizantrop: Lehet úgy postot javítani hogy a dátumozás a régi marad? Ezt nem tudtam.

Mizantrop 2010.02.16. 20:54:38

@takszi: Nem ismerem az erre vonatkozó etikai kódexet, de az egyik hozzászólásában maga a szerző is jelzi, hogy javította. Ha nem lehet ilyet csinálni, az csúnya dolog. Ejnye.

pannonfunk 2010.02.16. 21:01:29

@Mizantrop: Node a más politka ott kezdődik, hogy nem állunk be a sorba óbégatni, hogy "de ovónéni, a Pistike is!!!". Természetesen megszoktuk, hogy ilyenek a politikusaink. Erre jön valami bespanglizott egyetemista csapat, hogy lehet más a politika, aztán nesze, ugyanaz a sárdobálás. Ilyen még a az autótolvajok "Mi nem lopunk!" nevű szakszervezete, és még sorolhatnám.

Legyen más a politika, de vegyük észre, hogy a "de más is így csinálja!" az pontosan az a stílus, ami az elmúlt 20 évben politizálás alapján volt.
@takszi:
Sőt, olyan dátumot írsz be, amit akarsz. Még a múltba is visszadátumozhatod, ha jól tudom...

takszi 2010.02.16. 21:02:35

@Mizantrop: Jó szóval lehet. Az más kérdés hogy szabad-e. Nem ezt kérdeztem. Hát egyesek azt hiszik hogy mindent megengedhetnek maguknak. Ezt nem lehet elkerülni, sajnos van ilyen.

Levéltetű 2010.02.16. 21:37:49

@takszi:
Rosenfeld Koppány 2010.02.11. 12:01:16 "Semmi bajom a fidesz aktivistákkal. Javítottam is ennek megfelelően a posztot, mert félreérthető volt. Azzal van baj, ha valaki tudatában van annak, hogy a pártja erőltetett ipari méretű cédulagyűjtésre készül, és ebben aktívan segédkezik. Szerintem focipályának használni Magyarország területét, ez féregség, ebben segédkezni féregség."

Vagyis a szerző saját maga írta át a posztot. A férgezésről viszont, mint láthatod, ezután sem volt hajlandó lemondani.

takszi 2010.02.16. 21:51:11

@Levéltetű: Hát igen, a lehetmas.hu-n azért szalonképesebben vannak megfogalmazva a dolgok,csak néha súrolják a határt hogy ugymond átüssék a média ingerküszöbét(ld. Bokros a főgonosz). Itt a lehetmas.blog.hu-n azért előfordult hasonló példa.(ld a régi rendszer hajótöröttjeinek). Mostámár lassan gyújteni fogom ezeket.

Valahol meg tudom érteni. Az lmp-nek kell az aktivista, és örömtáncot járnak ha minel többen csatlakoznak, válogatni nem lehet, és hát mit tanult ez a generáció? Hát ezt.

hulyeinformatikus 2010.02.16. 22:11:19

@heima2: Horn "jobban érdekel az szdsz sorsa, mint az ország sorsa, ezt teljesen őszintén mondom" Gábor megmondta a frankót: az emberek nem érdemlik meg az szdsz liberalizmusát. :-D

hulyeinformatikus 2010.02.16. 22:12:46

@Ted Striker: Gondolom pol.-marketing okokból muszáj volt jelöltet állítani és nem akadt más jelentkező.

hulyeinformatikus 2010.02.16. 22:14:36

@heima2: "az LMP meg önkéntes aktivisták lelkes hálózata kiváló"

Engem az érdekel honnan lesz pénz bérkopogtatókra és ez hol lesz elszámolva.

hulyeinformatikus 2010.02.16. 22:20:33

@Lastres: "Felénk meg a Jobbik fizet 10.000 Ft-ot a gyűjtőknek, plusz cetlinkénti díj. De muszáj neki, ahol nincsenek romák, ott meg vannak halva. Erre mondják, hogy egy-ügyű párt."

Elolvastad a programjukat is?
Merthogy a gazdasági elképzeléseik (ökologiai szociáliskapitalista anyámkinyja, törpe gazdaságok támogatása, bioélelmiszerek) elég erősen, minden pártnál jobban hajaznak az LMP-jére.

Bartoki 2010.02.16. 22:27:32

@netopi2:

"Szóval akkor nem lesz meg?
Azt hallottam, h országosan kb 20%-nál tartotok.
Mi igaz ebből?"

Nem tudom, én csak a számat jártatom, de nem gyűjtök.
Szerintem sok körzetben meglesz - kicsit feljebb írta Lastres hogy van ahol már nemsokára összejön.

"Mert így van akkor szvsz ennyi volt fiúk."

Kösz hogy így együttérzel. :)

TechMon 2010.02.16. 23:13:12

@hulyeinformatikus:
"Elolvastad a programjukat is?
Merthogy a gazdasági elképzeléseik (ökologiai szociáliskapitalista anyámkinyja, törpe gazdaságok támogatása, bioélelmiszerek) elég erősen, minden pártnál jobban hajaznak az LMP-jére"

Ez érdekes, akkor viszont miért kell egymást gyilkolni folyamatosan ?
Még azt is félteni kell az LMP-től, hogy a parlamentben tudjon bizonyítani !
Hát nem valami összetartó Magyarország képét vetíti előre !

heima2 (törölt) 2010.02.17. 00:54:42

@TechMon: "Még azt is félteni kell az LMP-től, hogy a parlamentben tudjon bizonyítani !"

nem kell több zsaroló, tehetetlen, semmire se jó törpepárt. Főleg 20 év SZDSZ után a feltámasztási kísérlet.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.17. 09:15:29

@heima2: tudom, hogy nincs sok értelme érvelni egy trollnak, de azért röviden.

Az LMP nem egy alkalmi összekaparása töredékeknek, vagy átmentési kísérlet, hanem egy régóta, civil alapokon készülődő zöldpárt.

Éppen ezért nem is fog eltűnni, inkább erősödni fog (No., Franciaországban 10-15%-os zöld pártok vannak).

Az LMP nem liberális párt; nyilván több liberalizmus van benne, mint a "nemzeti radikális" jobbikban, ezért utóbbiak - akik a liberalizmust mindenestül kitörölnék legszívesebben - érthetően idegesek. Miközben a programok között nagy az átfedés, ezen az alapon nem volna érthető.

hulyeinformatikus 2010.02.17. 09:27:07

@Lastres: "Miközben a programok között nagy az átfedés, ezen az alapon nem volna érthető"

Érdekes módon mégis van.

Ted Striker 2010.02.17. 10:15:09

@hulyeinformatikus: khhhmmm, ő egyben a BAZ megyei ELNÖKE az LMP-nek!

heima2 (törölt) 2010.02.17. 11:21:25

@Lastres: elmesélem mi látszik ebből:

-problémák totális fel nem ismerése, tipikusan szar, nulla eredeti válaszok (igen, a programotok alapján), tipikus ősballler mások zsebében turkálás
-álfüggetlen pártpolitika, ahol a "függetlenség" azt jelenti, hogy nem szólunk a kormánypárt(okról), annál többet ekézzük a Fideszt
-szar réspolitika, már a névadás is árulkodó, undorító összemosási kisérletek (elég csak itt végignézni a kommenteket, megy a nyáladzás nulla információ mellett), centrumpárt effektus
-emberileg gyenge aktivisták, klasszik (szdsztől megszokott) mindenkihülyecsakénvagyokhelikopter hozzáállással, minden hülyeséggel, ami miatt utálni lehetett, lehet az SZDSZt
-de mindezt legalább azon heves küldetés mellett, hogy ez a másik, jobb politika.

Kétség kívül lehet ezzel hülyíteni az első szavazókat, magukat kurvára okosnak/alternatívnak képzelő "kiábrándult" ballereket, de hosszútávon jó ha annyi szavazatra jó ez mint az EP választásokon elért. Lenyúlható 1%-ra talán, ha alacsony a részvétel.

Ez van, fel kellett volna ismerni a valós problémákat, amiket a jelenlegi kormány szőnyeg alá söpör, és a parlamenti ellenzék sem nyomat, mint pl a Jobbik, és akkor talán még a "centrumpárti újvagyok" politika is hitelesebb lenne.

hulyeinformatikus 2010.02.17. 12:12:30

@heima2: "-emberileg gyenge aktivisták"

Ennyire jól ismered az LMP-s aktivistákat?

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.17. 12:30:16

@heima2: elmesélem, mi látszik ebből:

- nincs fogalmad arról, hogy mit tart az LMP fő problémának, úgy általában az LMP-ről;
- "más zsebében turkálás": a korrupt rendszert védők tipikus szövege;
- osztod ezerrel az észt, mindeni hülye, gyenge, csaló rajtad kívül, majd megvádolod ezzel a viselkedéssel az LMP-seket - kettős mérce, önismeret hiánya, szakmai/magánéleti sikertelenség
- valamiért - a többi jobbikos haveroddal együtt - fontosnak látjátok, hogy minden LMP témájú blogon megjelenjél, és prezentálljátok primitívségeteket és tudatlanságotokat. Úgy látszik, mégis tartotok tőle, és nem igaz, amit hangoztattok, hogy esélytelen.

Én csak azt nem értem, hogy egy szélsőjobbos kankójankót, mint te, mit érdekel, ha egy általad szdsz pótléknak tekintett alakulat megszólítja a kiábrándult ballereket?

Mizantrop 2010.02.17. 12:33:34

@pannonfunk: Akkor csak arra felelj: ha olyan jól látod, hogy ez a magatartás az égvilágon semmiben sem különbözik a 20 éve gyakorolt politikai magatartásról, s ez mélyen elítélendő, akkor te sehová sem szavazol áprilisban, ugye?
Mert azt fel sem tételezem, hogy amit az LMP-nek itt és most szemére vetsz, azt megbocsájthatónak tartod más pártoknál.

Én nem azonosítom az LMP-t egy blogbejegyzés stílusával. Mint ahogy - gondolom - te sem Bayer Zsolt írásainak - ennél tízszer drasztikusabb - stílusáról ítéled meg a Fideszt.

Mizantrop 2010.02.17. 12:35:29

@takszi: Elmondom még egyszer, hogy megértsd: fogalmam sincs, ezek szerint nem. Tudom, hogy asztalnál nem illik böfögni, de ezt sajnos még nem tanultam meg. Vess meg érte.

takszi 2010.02.17. 12:36:00

@heima2: "problémák totális fel nem ismerése"
Ezt rád is lehet mondani. Ha így sorozod az LMP-t azzal csak azt éred el, hogy eltereled a figyelmet az esetleg tényleges hibáikról. Gyakorlatilag szabotálod azt a folyamatot, amivel a pártnak tiszta önképe alakulhatna ki. Manapság ez a divatos, hogy szídjuk a másikat, ezzel nevetségessé tesszük magunkat, így segítve őt. Igen! Ezzel támogatod őket.(De ez csak egy vélemény)

takszi 2010.02.17. 12:38:30

@Mizantrop: Jó oké, tárgytalan a dolog. Nem akartam senkit se egrecíroztatni. Csak a végére jártam a dolognak mielőtt elkezdek véleményt alkotni.

Mizantrop 2010.02.17. 12:43:21

@heima2: Elmondtad, értettük, köszönjük. Süt belőled a gyűlölet, mit akarsz még? Látod, hogy nem értünk - nem érthetünk - meg téged. Azért egy apróságra felhívom még a figyelmed: ha nem tűnik fel, épp nem az LMP szimpatizánsai provokálnak egy jobboldali blogbejegyzés alatt, hanem fordítva. Nem megvetendő különbség, csak hogy megértsd, ki okoskodik kinek.

Mizantrop 2010.02.17. 12:45:01

@takszi: Rendben. Én is azért kérdeztem teljesen, hogy hol olvasható ez a blogbejegyzés, mert addig nem akartam véleményt alkotni magam sem.

heima2 (törölt) 2010.02.17. 13:26:47

@Mizantrop: haha, persze itt nem ment a fideszfika, véletlenül sem :D hagyjuk már.

heima2 (törölt) 2010.02.17. 13:28:24

@takszi: pont a tényleges hibákra terelném a figyelmet, de sajnos odáig jutottak el a srácok, hogy itten jött a csúnya bácsi, aki rosszakat mond ránk.

heima2 (törölt) 2010.02.17. 13:33:37

@Mizantrop: bármennyire hihetetlen van aki nem egy politikai pártban keresi az erkölcsi útmutatást, hanem a helyén kezeli, és a politikai érdekei mentén szavaz, válasz pártot. Odáig kellett volna eljutni hogy a népeknek nem az ökobuzulás, az emberi jogok meg a segélyezés megvédése hiányzik, hanem a közbiztonság, munkahely, adócsökkentés stb.

Hajnali szellő 2010.02.17. 14:11:21

@heima2:
Kedves heima!

Előrebocsátom, nem vagyok egyáltalán LMP-tag, ellenben bevallom, végtelenül jóhiszemű vagyok (sőt talán naiv is), és nem látom, hogy mi a célod, mit szeretnél elérni, minek örülnél a politikában.
Feltételezem (javíts ki, ha nem így van), a fő célod, hogy jobb legyen az emberek élete itt Magyarországon.
A pártok adott programokat tűznek ki a zászlajukra, mint módszereket, amikkel ez szerintük elérhető.
Minden bizonnyal valamelyikkel jobban egyetértesz, míg másokkal kevésbé, vagy az is elképzelhető, hogy ugyan egy pártprogrammal szimpatizálsz, de nem bízol benne, hogy azt valóban végrehajtja az azt hirdető párt (tehát nem hiteles).

Szerintem az eredeti cél (legyen jobb az emberek élete itt Magyarországon) eléréséhez közvetetten az alábbi módokon lehet hozzájárulni egy ilyen blogon:
1. Ha hitelesnek gondolod a pártot, és nem szimpatizálsz a program egészével vagy részeivel, akkor érdemes a nem szimpatikus elemekre rámutatni, és kinyilvánítani aggodalmadat, hogy milyen irányba vezetne Szerinted a program szerint eljárni, valamint érdemes lehet az alternatívákat is elmondani. Ha ezt korrekten és konstruktívan leírod, és erre csak rosszmájú/destruktív válaszok érkeznek (ami elméletben elképzelhető, de az eddigiek alapján sem tartom ezt valószínűnek), akkor valószínűleg nem fogsz tudni segíteni a pártnak abban, hogy az általad helyesnek képviselt irányba terelődjön tovább, úgyhogy valószínűleg ezután érdemesebb lesz a figyelmed, időd, energiád a céljaid elérésére alkalmasabb helyen felhasználni.
2. Ha Szerinted nem (vagy nem teljesen) hiteles a párt, de a programmal szimpatizálsz, akkor én két értelmes módszert látok:
a) Felhívni a Hozzád hasonló szemléletű szimpatizánsok figyelmét arra, hogy ez nem egy hiteles párt, miért nem az, illetve elmondani, hogy Szerinted melyik párt hitelesebb és miért, hogy azokat, akik erre a hiteltelen pártra szavaznak, eltántorítsd. Lehet, hogy ezt az utat választod, de ez esetben nagyon óvatosnak kell lenned, mert ha nincs igazad a párt hiteltelenségében, akkor a célt tekintve sokkal többet ártasz ezzel, mint amennyit ellenkező esetben használnál.
b) Felhívni a párt figyelmét arra, hogy Szerinted nem hitelesek, vagy nem hitelesen adják elő magukat, így hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a párt tagjai elgondolkodjanak azon, hogy mit kéne másként tenniük a hitelességük helyreállításában.
3. Ha Szerinted nem hiteles a párt, de a programmal sem szimpatizálsz, akkor igen kis esélyed van rá, hogy itt a blogon bármennyire is a célod felé mozdítsd az ügyeket, így valószínűleg érdemes a figyelmedet, idődet, energiádat a céljaid elérésére alkalmasabb helyen felhasználni.

Úgy vélem, a másik fél destruktív kritizálása, kárörvendés rajta csak az ő ellenérzéseit fogja növelni, és az agresszió, ellenállás növekedésével jár együtt, ám végső soron nem járul hozzá a valós célunk eléréséhez. (Ezt általánosságban is érdemesnek tartom figyelembe venni, nem csak az esetedben.)

Esetedben a 3. eset tűnik fennállni, így őszintén érdeklődve kérdem:
Milyen célért küzdesz, és milyen módon próbálod/reméled ennek megvalósulását elősegíteni itt a blogon?

(És bocs mindenkitől, hisz ez igazából "off-topic".)

takszi 2010.02.17. 14:19:39

@heima2: Akkor nézzük a dolgokat ilyen szemmel:
"problémák totális fel nem ismerése" - Ez így elég általános, és zavaros, pláne hogy egy pártnak az a feladata, hogy a saját érdek/érték csoportját képviselje.
"tipikusan szar, nulla eredeti válaszok (igen, a programotok alapján)," - Nem lehet valaki mindennek a szakértője, így én sem vagyok az, de ha ezt te így tudod akkor biztos
"tipikus ősballler mások zsebében turkálás" - Mikor az egész média a "kipattanó" ügyektől hangos, tényleg halálos bűn, ha valaki ezzel kampányol
"álfüggetlen pártpolitika, ahol a függetlenség azt jelenti, hogy nem szólunk a kormánypárt(okról), annál többet ekézzük a Fideszt" - Erről mindenki mást gondol, akik utálják a Fidesz-t, inkább azt gondolják, hogy a Bokrost ekézik sokat, szóval szubjektív
"szar réspolitika, már a névadás is árulkodó, undorító összemosási kisérletek" - Pedig az alapelveikben pont benne van hogy nem ezt akarják csinálni, nem tudom, erre érdemes odafigyelni, hogy tényleg betartják-e.
"elég csak itt végignézni a kommenteket, megy a nyáladzás nulla információ mellett)," -nem nézem végig a kommenteket, kizárt dolog
"centrumpárt effektus" - nem igazán ismerem a centrumpárt effektust, fiatal voltam még
"emberileg gyenge aktivisták" - Ez így elég általánosítás, fentebb írtam hogy sajnos a mai generáció nem nagyon ismeri a politikai kultűra fogalmát, ez nem az LMP hibája.
"klasszik (szdsztől megszokott) mindenkihülyecsakénvagyokhelikopter hozzáállással," - Igen, ebben igazad van, de ez nem azt jelenti hogy mindenben egyetértek veled. Nem is értem ez miért pont az SZDSZ-től megszokott. Minden párt ezt csinálja nem?

A többit nem kommentálom mert csak tömény személyeskedés, így az egész hozzászólásod, semmilyen minőségben nem tekinthető építő kritikának.

Frank'Leó 2010.02.17. 15:27:09

@Hajnali szellő: Elismerésem!
Tárgyszerű, logikus és higgadt okfejtés.

heima2 (törölt) 2010.02.17. 16:36:16

@Hajnali szellő: alapvetően a nagyátlaghoz képest nagyon jól ismerem a magyar államot, a magyar gazdasági és társadalmi folyamatokat, és valóban erős elképzelésem van arról, hogy ehhez milyen politika kell.

Magyarországról valóban hiányzik egy 10-15%-os kis-közepes párt, de nagyon nem arrafelé, mint amire az LMP vagy MDF/SZDSZ keresi azt a 1X százalékot. Nem véletlenül szenvednek már a -1-ik fordulóban. Jól látszik, hogy a Fidesz nem tud egy egész országot integrálni, nyomortelepi prolitól a milliárdos vállalkozóig, szétfeszítik a néppárti keretek hosszútávon, nem egészséges egy ilyen politikai szerkezet. Ezért kellene egy erősen aktívbarát kispárt, ami felvállalja Magyarország legelnyomottabb kisebbségének, a fehér, fiatal-középkorú, átlag (és fölötte) kereső, adózó, járulékfizető, heteroszexuális, családos embereket, és teszi mindezt világos alapértékek és a józan ész, és nem liberális, rég lejárt szavatosságú dogmák és sablonok mentén. Minimum reális helyzetértékelést ad, ami még véletlenül sem az az LMP/jobbik féle összemosás, hogy mindegyik párt egyforma, meg mind hibás, mindenki lopcsalhazudik stb. Pár világos üzenet (nem turkálunk a zsebedben hogy a pénzedből kitartsuk a prolijainkat, ha többet/jobban dolgozol, nem büntetünk, hanem támogatunk, megvédjük a magántulajdonodat, nem akarunk többletjogokat adni/nem akajuk hogy kötelezően szeresd a cigányokat/zsidókat/buzikat stb. stb.) és máris nincs cetlipara. A Jobbiknak sincs - ők is megtalálták maguknak a 10-15%-ukat, de az megint egy másik réteg.

Az eredeti cél (legyen jobb mindenkinek Magyarországon nálad, nálam inkább annak legyen jó akivel szívesen élnék egy országban) elérésében szóval inkább káros egy LMP féle téves politikai helyzetértékeléssel, rossz válaszokkal (a program pocsék, neobalos zsebbenturkálás), undorító egybemosással, és valóban, számomra teljesen hiteltelen aktivistákkal. Már az a módi is gerinctelen, hogy nem vállalják fel egymás hülyeségeit, pl ez az egész blog is, irkálhat bármilyen baromságokat, majd letagadjuk, mer nem hivatalos.)

Szerintem nem csak 3 opció létezik, sőt, alapból nincs értelme a kérdésfelvetésnek sem, de tfh mégis, akkor miért nem legitim álláspont az, hogy hiteltelennek tartom a pártot, szarnak a programot, és ezen a blogon hívom rá fel a figyelmet? Akárki idetéved olvasson valami mást is, ne csak a fideszfikát meg a sírást.

"Úgy vélem, a másik fél destruktív kritizálása, kárörvendés rajta csak az ő ellenérzéseit fogja növelni, és az agresszió, ellenállás növekedésével jár együtt, ám végső soron nem járul hozzá a valós célunk eléréséhez."

Ez így van, kétségkívül nem vaggyok/voltam asszertív, de nem is volt célom. Én nem vagyok politikus, nem kell meggyőznöm a mélyen tisztelt választópolgárokat semmiről, ha nem tetszik valakinek valami hát nem tetszik, nekem nincs pozícióm.

"Ha ezt korrekten és konstruktívan leírod, és erre csak rosszmájú/destruktív válaszok érkeznek" Igazából akárhányszor lett beleásva a dolgok mélyére, az LMP szaki mindig jobbnak látta nem belefolyni az érdemi vitába. Pl a köcsöginfo blogon: magyarinfo.blog.hu/2010/01/23/mdf_vege#comments

heima2 (törölt) 2010.02.17. 16:44:15

@takszi: nem hiszed, nem láttad, nem olvastad, nem tudod, kizárt dolog, mert csak. ok mester, profi szemmel néztük a dolgokat.

takszi 2010.02.17. 17:23:52

@heima2: Ha csak azokat a dolgokat írtad volna amikben bizonytalan vagyok, de még ha lenne benne 1-2 dolog amiről biztosan tudom hogy nem igaz, akkor sem lenne gondom ezzel. Mindenkinek megvan a szubjektív véleménye, nem vagyunk szakemberek, csak politikáról vitatkozó laikusok. Világos hogy nem fogok olyan dolgok mellett kiállni amihez nem értek, pusztán hitből, de kettőnk közül te vagy az aki támadsz, tehát neked kéne megindokolni az érveidet, és a többiek is szívesen meghalgatnák, ha nem csempésznél bele jobbikos szófordulatokat, és alaptalan személyeskedő hangvételü mondatrészeket töltelék gyanánt.

Mizantrop 2010.02.17. 17:24:08

@heima2:
1. De bizony, heima2, az egyik legagresszívebb nick vagy itt, alapvetően támadó szándékkal érkeztél, és folyamatosan másokat igyekszel megbélyegezni ugyanezzel a magatartással (elég régi technika - lásd még: "úgy kezdődött, hogy ők visszaütöttek").
2. A tárgyszerűség látszatát keltő hozzászólásaid mélyéről mindig kilógnak az olyan lólábak, amelyek elárulják a valódi indítóokokat és érzelmeidet. Magam sem hippi, sem drogos, sem elfajzott liberális nem vagyok, de kinyílik a bicska a zsebemben, ha ezekkel a jelzőkkel operál valaki, folyamatosan csúsztatja rá az LMP-re az általa látott - szubjektív, felületes és agyament - képet. Nem mondom, hogy az LMP-ben nem lehet egyik avagy másik, de azért álljon meg a menet.
3. El kellene talán fogadnod, hogy vannak emberek, akik nem az általad preferált értékekben és nem az általad felvázolt elvek és távlatok mentén képzelik el az ország jövőjét. Az, hogy te mit gondolsz arról, hogy mi a jó az országnak, vagy mire van szüksége, pont annyit nyom a latba mint amennyit pl. én gondolok ugyanerről. Ha te nem értesz egyet az LMP céljaival, elveivel, az a te bajod, ne szavazz rájuk. De gondolom tartod annyira nagykorúnak az ide járókat, hogy el tudják dönteni, mit fogadnak el az LMP elképzeléseiből, s mit nem. Senkinek nincs szüksége arra, hogy te mondd meg helyette, hogy ő mit gondoljon. Vitázni lehet, de azt a fajta személyeskedést, amit te folytatsz, nem, ez tényleg sehová nem visz.
4. A "köcsöginfo-blogos" utolsó megjegyzésed újfent csak arra utal, hogy komoly arámnytévesztésben szenvedsz, s ha nem akarunk tőled újabb pikírt megjegyzéseket, akkor csak úgy lehet veled beszélni, mint hajnali szellő tette kissé feljebb: lásd még az "elmeorvos-ápolt" viszony finom pozicionáltságát. Egyébként meg ebből a kis beleböffentésedből ismét kitűnik, hogy felesleges foglalkozni veled, részemről be is fejeztem.

pannonfunk 2010.02.17. 18:08:43

@Mizantrop: És ha azt mondom, hogy áprilisban nem megyek el szavazni, az most kisebb, vagy nagyobb dicsőség az LMP-nek? Ha elmegyek, akkor fasza gyerekek vagytok, ha nem, akkor szégyellitek magatokat, vagy éppen fordítva, akkor vagytok fasza gyerekek, ha nem megyek el szavazni? Teljesen irreleváns kérdés, az egyetlen relevéns megjegyzésem az volt, hogy attól nem lesz más a politika, hogy óvodás módjára visítotok, hogy "de ovónéni, a csúnya fideszesek is!"

takszi 2010.02.17. 18:26:46

@heima2: Te meg nem vagy képes különbséget tenni egy vita tartalmi és formai vonulata között. Ha tartalmi vitát szeretnél, ne tegyél bele formainak álcázott tartalmi elemeket, mert arról sokaknak AZ jut eszébe. (hogy hülyének nézed) Vitakultúra.

heima2 (törölt) 2010.02.17. 18:33:56

@takszi: "Vitakultúra." kezdjek el én is hisztizni/picsogni, úgy átmegy az info? :D

heima2 (törölt) 2010.02.17. 18:35:07

@takszi: egyébként meg ne a hírhozód bántsd. én készséggel elismerem hogy én vagyok a csúnya gonosz bácsi, csak ettől még az általam elmondottak még fennállnak.

takszi 2010.02.17. 19:31:06

@heima2: A hír?
-A közbiztonság a fontos nem a fentarthatóság.
-Nem az a lényeges hogy egy ötlet jó-e, csak az hogy eredeti legyen, mert akkor mondhatjuk azt hogy a mienk
-A korrupció hülye ősballer szöveg, nem kéne vele ennyit foglalkozni
-A Fidesz akármit csinálhat még csak véletlenül se tegyük szóvá hiszen ellenzeki, nem kormányzó
-Nehogy megróbáljuk másképp elhelyezni magunkat a palettán, csak a jobb és a bal a legitim kategorizálás, és csak a meglévő pártokkal
-Ne nyálazzuk a kommenteket
-Ne legyünk centrum párt
-Fegyelmezzük az aktivistáinkat, és válogassuk meg jobban őket
-A negatív kampány az SZDSZ-re jellemző.
-Ne folytassunk negatív kampányt!

Ez lenne a hír?

heima2 (törölt) 2010.02.17. 19:49:36

@takszi: -"A korrupció hülye ősballer szöveg, nem kéne vele ennyit foglalkozni" az ilyenek honnan jönnek el se tudom képzelni mit nézhettél be

"Ez lenne a hír?" van ahol már közel jársz, de 100%-osnak nem mondanám

Mizantrop 2010.02.17. 23:14:01

@pannonfunk: Ha áprilisban nem szavazol senkire, legalább következetes vagy. Nem dicsőség senkinek, de legalább tisztelhető álláspont. Számon kérni az LMP-n a hitelességet, a (meghirdetett) másféle politizálást, majd leszavazni a régi stílus bármely képviselőjére - ez az, ami nem logikus.

Mizantrop 2010.02.17. 23:21:39

@pannonfunk: Senki sem visítozik. Az LMP felhívja a figyelmet a jelenlegi választási rendszer egyik abszurditására, a KC-gyűjtögetésre, amelyről egyébként hozzáértők is elmondják, hogy úgy szar, ahogy van. Semmi más erénye nincs, minthogy megakadályozza a betonba vésett erőviszonyok felpuhítását, a status quo megbillentését.

heima2 (törölt) 2010.02.18. 00:06:26

@Mizantrop: "régi stílus" na az ilyen bullshitek miatt nem hiteles az egész

"Semmi más erénye nincs, minthogy megakadályozza a betonba vésett erőviszonyok felpuhítását, a status quo megbillentését." furcsa mód azok szokták ezt hangoztatni, akiknek iszonyat nehéz összeszedni a 750 cédulát is, azaz nulla támogatottsággal bírnak. A Jobbiknak valahogy sikerült áttörni azokat az áttörhetetlen gátakat.

takszi 2010.02.18. 10:15:58

@heima2: Na látod ebben igazat adok, tényleg elég tenyérbemászó már ez régi stílus duma. Teljesen nyilvánvaló hogy a stílus semmit sem változott. Már csak abban reménykedem hogy a tartalom fog, mert fiatal vagyok és naív(legalábbis semmiképp nem vagyok megkeseredve).

A szavazó cédulás rendszer viszont tényleg antidemokratikus. Nem azért mert azok találták ki akik, olyan célból amilyenből, zárt ajtók mögött vagy sem. Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, egyszerűen belátom hogy a nyiltan névvel történő szavazás antidemokratikus, mert az illetők zsarolhatók. Ráadásul totál ellenőrizhetetlen, a csalások melegágya, egy csőd! Ja és tényleg attól kell hogy függjön egy szavazás eredménye, hogy ki hány aktivistát tud felsorakoztatni? LOL
Az emerek egy része igen is befojásolható!

Mizantrop 2010.02.18. 10:56:24

@takszi: Természetesen a "régi stílus" alatt én is a politizálás tartalmi kérdéseit értettem. Bocs a félreérthető fogalmazásért, figyelni fogok a szemantikai apróságokra is.
Egyébként pedig nem értek egyet azzal, hogy az LMP hivatalosan látható/tapasztalható stílusa nem tér el a Fideszétől vagy az MSZP-étől.

hulyeinformatikus 2010.02.18. 12:37:30

@Mizantrop: Nézzük csak. Konszenzus alakult ki, hogy - megakadályozva azt, hogy minden félkegyelmű induljon a választáson - jelölésre szükség van.

Gondolod, hogy, ha személyesen kellene az embereknek befáradniuk a hivatalba, vagy interneten keresztül történne a jelölés, akkor tömegek rohannának, hogy jelöljék az 1%-on (ez mondjuk 80.000 szavazó, tehát durván a fele a szükséges kopogtató cédulák számának) álló LMP-t?

Nem, mert a párt hivatalos kommunikációjával ellentétben (egy klasszikust idézve: "a nagyotmondás akarása erősebb az igazmondás képességénél") jó, ha a választók 20%-a hallotta a párt nevét és talán 10% alatt van, aki valamit mondani is tud róla.

A mostani rendszerben legalább esélye van a pártnak, hogy odaadják a kidobásra szánt cédulát, ha az aktivista személyes jelenlétével rá tudja beszélni a delikvenst.

hulyeinformatikus 2010.02.18. 12:41:37

@Mizantrop: "Egyébként pedig nem értek egyet azzal, hogy az LMP hivatalosan látható/tapasztalható stílusa nem tér el a Fideszétől vagy az MSZP-étől."

Valóban eltér, még annál is sz@rabb.
Egy, a valóságnál is debilisebb ország képét mutatnánk, ha minden párt performansz délutánokat tartana a nagyvárosok főterein, kiemelten az ország háza előtt.

heima2 (törölt) 2010.02.18. 14:05:23

az lmps féregpolitika két újabb csodás terméke:

magyarinfo.blog.hu/2010/02/18/listan_vagyunk
magyarinfo.blog.hu/2010/02/18/a_2_000_000_kokarda_es_cedula_orszaga

kíváncsian várom mi lesz ha elindulni se sikerül a választásokon, kiderül majd hogy Adolf bá kispályás volt OVhoz képest, Észak-Korea játszótér a 2010 utáni Magyarországhoz képest, és a fideszes aktivisták okozzák a globális felmelegedést is.

takszi 2010.02.18. 18:55:42

@heima2: Nekem hiába tologatod elém ezeket. Nem érdekel!
Ez az ember már bebizonyította a féregezéssel, hogy nem igazán kompatibilis az lmp-vel. Nem kívánok vele foglalkozni. Töröljék az erre a blogra mutató linkeket az itteni postokból, és ne linkeljék többet. Léci.

heima2 (törölt) 2010.02.18. 20:24:13

@takszi: ez az ember? a köcsöginfo egy közösségi blog, tucatnyi debilebbnél is debilebb nikk írja, közös tényező még bennük az LMP aktivizmus (lásd a blog fejlécét akár). Nem kívánsz foglalkozni a belvárosi törzsszavazók felével?:D hamar el fog fogyni így ez a minimális szervezet is.

takszi 2010.02.18. 22:57:27

@heima2: Az lmp a jellegéből adódóan összetételét tekintve egy kicsinyitett (nagyon kicsinyített) mása az országnak. Vannak benne Fidesz-es lmp-sek MSZP-s lmp-sek, SZDSZ-es lmp-sek, és talán még Jobbik-os lmp-sek is. Erre mondod hogy szar réspolitika. Ha így nézzük akkor igen. Természetes hogy az MSZP-s lmp-sek úgy is viselkednek ahogy az beléjük van programozva. Nem tudom hogy a párt magja ezt hogy képzeli, hogy kívánja lecsillapítani a dolgot. Én a magam részéről lmp-s lmp-s vagyok, és még ha van is véleményem, arra törelszem, hogy pártatlan maradjak a jobb és bal között.

takszi 2010.02.18. 23:27:21

@heima2: Engem amolyan Fidesz ellenes-ként lehetne meghatározni, de azt ami ott megy azt én sem tolerálom.("Embereket lehet utálni, de aki egy emberi csoportot utál az hülye")
Én két féle csoportra tagolom az lmp-t magamban, aki felül tud emelkedni ezen a jobb-bal faszságon, és aki nem. A gond csak az hogy akik nem, azok folyamatosan züllesztik az egészet. Szerintem külön kéne foglalkozni a belső integritással, és valahogy feltételekhez kéne szabni hogy egy lmp-s blogon mi az ami elfogadott és mi nem. így rohad szét az egész.

Rigo' 2010.02.19. 00:08:16

Ma egy sikertelen 9 emeletes után 15 lakásos panelekben gyűjtöttünk. 5 szintesek, tudjátok amelyikben 3 lakás van egy szinten. Már csak nagyon kicsit izgat, hogy 0 lesz e a napi számlálóm, mivel tudom, hogy akkor a többiek gyűjtenek be majd egy párat. Amúgy meg is voltam már a mai 2 órára jutó 2 db-ommal, szóval nem izgultam. A ház közepén találkoztam a fideszes aktivista nénivel, aki kioktatott mindenféle baromsággal és közölte, hogy itt a kutya nem adja már nekem, mert nem olyanok...
Nos, 3 cetlit szedtem a házban és egy fix ígéretet másik EVK-ba. :-) Ne hallgassatok arra, amit a fideszes nénik mondanak! Mivel 12 éve a hülyeséget hallgatják, nem tudnak okosat mondani és persze nem is akarnak... ;-)

Rigo' 2010.02.19. 00:18:25

Amúgy az MSZP tényleg láthatatlanul, de dolgozik. Megvannak a beépített manusaik. Nem tudom, mennyire etikus, hogy a közös képviselők és a gondnokok gyűjtsenek, mert ez a helyzet a legtöbb helyen. Ha nem az MSZP, akkor a fidesz tutira. De biztos csak az irigység beszél belőlem. MDF-ről már hallottam 1x a 10 nap alatt. Még az MSZP-nél is halkabb. Jobbik az akad rendesen, de hál' istennek, mostanában nem látom őket. Gondolom már megvannak itt. Egy zúzós este után majdnem le is kevertem egyet az egyik taknyos feketebakancsos hülyegyerekenek, aki f9-kor óbégatott a lépcsőházban, csak épp meg kellett várnom amíg a néni mosolyogva kitölti az aznapi 13. cetlimet, addigra meg már elliftezett és én ott maradtam a dühömmel...

heima2 (törölt) 2010.02.19. 00:23:04

@takszi: lol, és akkor mitől más a politika? mert mondjuk a fideszben nincsenek baloldalibb meg radikálisabb tagok, támogatók? ennyi erővel.

mint korábban írtam, a tisztán látás, a korrekt helyzetértékelés elengedhetetlen. Az elmúlt mondjuk 3 ciklus ismeretében garantáltan megállapítható, hogy aki harcos antifideszes/"ugyanolyanszarmindegyik" dumát nyom, az egy balfasz. Az LMP meg erre épít mindent, mondom elég a névadásra gondolni, vagy az itteni kommentekből szemezni. Ez a szar réspolitika, a korrekt helyzetértékelés helyett (amiben természetesen a Fidesz hibáira is rá lehet sőt kel mutatni) összemosás, ócska politikaellenes propaganda megy. Ez nagyon üres így. A Jobbik is ezt csinálja, de ők legalább nem akarják magukat hiperértelmiségi cukipártnak eladni.

heima2 (törölt) 2010.02.19. 00:24:24

@Rigo': két kommentben szépen bemutattad hogy milyen egy igazi lmps faszfej. grat :D

takszi 2010.02.19. 00:42:40

@heima2: Én elhiszem, hogy a Fidesz-en belül, és a támogatók között is sokféle ember van. Ezért mondom hogy nem ezen múlik. Nem az a barom aki összegyűjti a 2 millió cédulát, hanem aki "kéri". Na de ez már kezd átmenni off-ba.

hulyeinformatikus 2010.02.19. 09:50:07

@takszi: Az, hogy az LMP feketén fizeti az aktivistáit (pár post-tal arrébb a kolléga konkrétan beárazta az LMP-s kopogtató cédulák árát) az rendben van, de az, hogy a Fidesz a törvényes kereteken belül a szükségesnél több cédulát szed: világvége.
Jó, hogy távol áll Tőled a kettős mérce.

pannonfunk 2010.02.19. 12:50:53

@Mizantrop: Nem értjük egymást, de nagyon. A politika olyan, amilyen, nem mondom, hogy repdesek örömömben, de széttárom a karom, hogy ez van.

Viszont jön egy párt (LMP), amely már a nevében is azt mondja, hogy ezen változtatni fog, közben meg pontosan ugyanazt csinálja, mint a többiek. Azt áruljad el, hogy miért szavazzak ezek után az LMP-re. Ha lehet, akkor még unszimpatikusabbak, mint a többi párt, mert nagy mellénnyel jönnek, hogy ők ugyan nem olyanok, mint a többiek, aztán dehogynem...

Mizantrop 2010.02.19. 13:42:48

@pannonfunk: "Széttárod a kezed", aztán választasz. "Ez van". Nem, nem ez van. Az LMP esetében egyelőre nem az van, ami a többi párt esetében, de az világos, hogy gőzerővel megy a kampány hogy ezt így lássuk; van mindenhol sok-sok nick, aki semmi mást nem érez elrendelt feladatának, csak hogy ezt a vélelmezett tényt ország-világ előtt hajtogassa.
Menj már fel a honlapjukra, olvasd el a megtalálható elméleti anyagaikat, aztán döntsd el, hogy ugyanazt mondják-e, ugyanazt akarják-e mint a többi párt. Legalább vedd a fáradságot, hogy tudd, miért beszélnek másféle politizálásról. És még egyszer: továbbra sem a megszólalásaikban tetten érhető stíluskérdéseket feszegetjük. Attól mert kemények, mert egyes megszólalásaik esetenként erősen ironikusak (performance-ok), attól még lehet maximálisan igazuk.

Mizantrop 2010.02.19. 13:47:12

@hulyeinformatikus: Örülök, hogy neked a parlament jelenlegi pártjai kevésbé debilek, nem tudom, hol voltál az elmúlt 20 évben. Nem, neked pont ez szúrja a szemedet. Egy abszurd világ abszurditására néha csak így lehet felhívni a figyelmet, mert a többi eszköz nem éri el az ingerküszöböt.

Mizantrop 2010.02.19. 13:49:09

@hulyeinformatikus: Kérdezd meg az LMP-seket is erről, hátha ők másképp fogják fel. Sőt magyarázd el nekik, mert sajna nem értik.

hulyeinformatikus 2010.02.19. 14:24:09

@Mizantrop: Nekem pedig az LMP részéről az, hogy egy kalap alá veszi a parlamenti pártokat.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2010.02.19. 16:01:29

@Mizantrop:

"Menj már fel a honlapjukra, olvasd el a megtalálható elméleti anyagaikat, aztán döntsd el, hogy ugyanazt mondják-e, ugyanazt akarják-e mint a többi párt."

Újdonsággal szolgálhatok: az MSZP sem ugyanazt akarja, mint a többi párt, a Fidesz sem azt akarja, mint a többi párt stb.

Az LMP vs. Többipárt felosztás pedig olyan bornírt demagógia, amire még a Jobbik sem vetemedik (még ők is különbséget tesznek pl. az MSZP és a Fidesz között).

pannonfunk 2010.02.19. 17:40:06

@Mizantrop: De, sajnos, ez van. Hiszti, hiszti, hiszti. Más párt a hibás, mert szemét módon ők is kopogtatócédulát gyűjtenek. Ez egyszerűen undorító.

Elvileg elég jó kell, hogy legyen az internetes kampányotok, és a szervezettségetek, láthatnatok kell/látnotok kellett, hogy hányan ajánlják fel a kopogtatót. Ha nagyon messze vagytok az 5%-tól, akkor annyi. Lehetett volna ezt úriember módjára is tudomásul venni. Az 1%-otok meg lett volna, kaptatok volna állami támogatást, és lehetett volna tovább építkezni. Le lehetett volna vonni a tanulságot, hogy meg kell jelenni olyan témákkal is, amikre az emberek odafigyelnek. Meg lehetett volna tanulni érvelni, vitatkozni, megtanulni, hogy hogyan kell 1-2 mondatban hatékonyan eljutni a kommunikációt. Azaz megtanulhattatok volna politikusok lenni az elkövetkező négy évben.

Az a nagy probléma, hogy most nem az a tét, hogy bejuttok-e most a parlamentbe vagy sem, mert nem, azt nyilván látjátok az eddigi kopogtatókból. Sajnos most ezzel a fröcsögéssel azt játszátok el, hogy négy év múlva politikai tényezők legyetek.

creativecitizen 2010.02.19. 18:13:58

@pannonfunk:
hm, van egy olyan érzésem, hogy te sohasem kopogtatóztál ... legalábbis LMP módra nem, ahol nem előre megírt köteg címlistákkal, biztos kopicetli adó címekkel rójuk az utcákat ...

és kicsit álnaiv az a érvelés, hogy megfelelő témák megtalálásával és hatékony érveléssel vagy vitakultúrával ma olyan simán és egyértelműen be lehet kerülni a mainstream médiába ...

az LMP esetében nem egy párt keres "valamilyen" szavazótábort, és "valamilyen" %-ot a közelgő választásokon, hanem egy értékrend és szemléletmód váltási igény keres politikai érvényesülési lehetőséget ...

Asztamoncsi 2010.02.19. 18:28:07

Szemelvények az iwiwen kiküldött levelek utáni reakciókból:

"NEM VAGYOK BIZONYTALAN!!! Ne küldjön nekem senki különböző "lehet más a politika" reklámokat mert meglehetősen elkeserít hogy ennyire befolyásolható, buta emberek vannak...másrészt fel is idegesít nagyon-nagyon-nagyon. Lehet más a politika, és más is lesz de ahhoz ilyen faszom pártoknak köze nem lesz!!! "

"Köszönöm a leveledet a tanácsodat megfogadtam a mostani kormány már nem az igazi ,viszont a fideszt meg rühellem:) "

"Szia!
Kérlek a politikai nézetedet legközelebb ne oszd meg velem!
Azonkívül az lmp-nek elég nagy köze van az szdsz-hez!
Köszönöm megértésedet!"

"Szerintem az LMP nem (sem) megoldás, de ha megmondod, hogy jobb vagy baloldali párt, akkor adok cédulát. "

heima2 (törölt) 2010.02.19. 19:54:12

@creativecitizen: "és kicsit álnaiv az a érvelés, hogy megfelelő témák megtalálásával és hatékony érveléssel vagy vitakultúrával ma olyan simán és egyértelműen be lehet kerülni a mainstream médiába" a Jobbik sem került be a mainstream médiába (más okokból is, sőt a helyzetéhez képest még inkább nem került be), mégse para nekik a cetligyűjtés. jobban kell politizálni, stabil szavazókat szerezni, akik stabil adják a cetlit, és nem arra építeni, hogy hátha a többi párt nem fogja elkérni a bizonytalanoktól, utána meg sírni.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2010.02.19. 20:02:11

@pannonfunk: "Lehet más a politika" = "lehet más a matematika". (Ez nem teljesen igaz, de részben igen.) Nem tetszik nekik sok minden a politikából. NEM a mostani magyar belpolból, hanem a politikából általában. Ezek nem politikus alkatok, vagy próbálják magukban elnyomni a politikust, miközben politikai pártot csinálnak. Mindenhol léteznek ilyen emberek, sőt, a többség osztja az érzelmeiket (pl. a politikusellenességet), nem is politikus az emberek többsége. De antipolitikus alkattal, gondolkodással és viselkedéssel a politikában nem lehet túlélni. Ez a párt abból él (de nem túl fényesen), hogy a politikát utálók cukinak tartják. Mihelyt a párt politikusabb lesz, ezt a cukiságát elveszti, azaz jelenlegi támogatóit is. Viszont csak úgy lehet sikeres, ha tartja magát a politika szakmai szabályaihoz. A helyzetnek kétféle megoldása van: (1) a párt tanulva a nehézségeiből, elkezd professzionalizálódni, elfelejti az LMP nevet és elkezd normális pártként viselkedni, vagy (2) marad LMP, marad az a párt, ami mindenkinek szimpatikus, de amelyre senki sem szavaz.

Végül, van a 3. lehetőség: hogy egyre rosszabb válaszokat adnak a nehézségekre, és a párt se népszerű demokratikus politikai párttá nem válik, se komolytalan, de szimpatikus pártnak nem marad meg, hanem jelentéktelen, de ellenszenves párttá fajul.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2010.02.19. 20:10:43

@creativecitizen:

"és kicsit álnaiv az a érvelés, hogy megfelelő témák megtalálásával és hatékony érveléssel vagy vitakultúrával ma olyan simán és egyértelműen be lehet kerülni a mainstream médiába ..."

Bekerülni a mainstream médiába nem könnyű, ehhez teljesítmény kell. Ha nem kellene hozzá teljesítmény, akkor nem csak 4-5 párt lenne szabad szemmel látható a 300 bejegyzett párt közül. Ezt a teljesítményt, amiről beszélek, politizálásnak hívják. Ismeretségeket kötni, az egész országra kiterjedő hálózatot építeni, megnyerni a mozgalomnak hírességeket, újságírókat, tévéseket, nagyvállalkozókat, ők támogassák a pártot, egy idő után legyen a párttal szimpatizáló újság, tévé, stb. Megy ez - keveseknek. Azoknak, akik értenek a politikához, illetve vállalják a politikát annak minden - finnyás értelmiségieket esetleg elriasztó - aspektusával együtt.

pannonfunk 2010.02.19. 20:44:32

@creativecitizen: Tökéletesen elhiszem, hogy nehéz kopogtatókat szedni. Csak vegyük észre, hogy a két legrosszabb dolog, amit elkövethettek, az

1. Vinnyogtok, hogy hű de nehéz.

2. Elkezdtek sárdobálni.

Azért mégiscsak politikusok akartok lenni, nem? Az emberek megoldásokat akarnak látni, nem siránkozást, hogy mi miért nem megy. Volt honlapotok, a 176, jó ötletnek tűnt. Ha nem megy, akkor szálljatok magatokba, hogy mit rontottatok el, de vinnyogjatok, mint egy kölyökkutya, senki nem kíváncsi rá. Illetve, dehogynem, a valóságshowk világában élünk, mindenki ide fog járni röhögni, hogy jé, sok kis PP, itt siránkozik. Csak ebből nem lesz 5%.

A sárdobálásról a véleményem meg már kifejtettem.

Szóval, amit itt folytattok a kopogtatók összegyűjtésével, azzal azt fogjátok elérni, ami @dzsucseharcos: 3. lehetősége: se népszerű profik, se szimpatikus amatőrök nem lesztek.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.19. 20:50:51

@hulyeinformatikus:
"az LMP feketén fizeti az aktivistáit (pár post-tal arrébb a kolléga konkrétan beárazta az LMP-s kopogtató cédulák árát) az rendben van"

Nincs rendben, de ilyen nem is történik. Vannak egyetemista szimpatizánsok, akiknek fizetünk (mert különben más munkát kellene csinálniuk, s nem tudnának jönni), de megbízási szerződéssel, TB, adó, minden.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2010.02.19. 21:43:11

@Lastres: Az azért nem semmi, hogy épp ez a grassroots alternatív antiglobsi love-peace-and-flowers párt az, amelyik fizet a cédulagyűjtőknek :))))

Van az ismerősi körömben fideszes és szoci kisaktivista, ráérő nyugdíjas bácsiktól diákokig. Senki sem pénzért csinálja.

És a nagy titok, amiért a nagy pártoknak megy, az LMP-nek meg nem, az nem az, hogy a nagy pártok lopnakcsalnakhazudnak és genyók, meg felfeszítik a levélszekrényeket, hanem az, hogy ha körzetenként van 30-40 aktivista (fidesznél sok helyen inkább 100 vagy még több), akik rászánnak két-három hétvégét vagy 6-8 hétköznapi délutánt erre a történetre (még egyszer mondom: nem pénzért!), akkor sok cetli összegyűlik.

Megoldás: lelkes legyen a tagság, lelkesedjen az ökopolitikai izéért, ne csak pénzt akarjon keresni. És legyenek körzetenként 20-an vagy 100-an.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.19. 22:03:53

Köszi, ilyen jó tanácsokat még sosem hallottam.

Nem akarsz tanácsadó lenni? Fizetünk szívesen.

panelburzsuj 2010.02.19. 23:11:04

Két apróság:

1. Népszerű, aktuális, ám ugyanakkor időtálló témákat kell feldobni. Trianon népszerű téma - lám, két-három pártot is elbír a hátán egyszerre (Jobbik főtéma, de Fidesz, KDNP és ősMDF is gyűjtegetett belőle jócskán tartalékos szimpatizánsokat), vagy sokat egymás után ((Antall)-Csurka-Torgyán-Orbán-Vona és leágazásaik). Fontos: a népszerű téma annál tartósabb kovász, minél kisebb a kockázata annak, hogy egyszercsak valahogy hirtelen megoldódik. (Ld: Trianon ...) Az LMP bátran alapozhatja egzisztenciáját a főtémáira (környezeti válság, társadalmi egyenlőtlenség, globál-lokál ellentétek) - egyik gubanc se fog hirtelen magától megoldódni, kilopva a hajtóerőt a nagykeservesen felépített pártmárka alól.

2. Aki a "Small is beutiful" elvet propagálja, az használja is. (Rendes Amway-forgalmazó nem Ultrával mosogat.) Lehet az uniós választásoknak fejjel nekirontani, utána keseregni a hazai oligarchákon, és végül rácsodálkozni, hogy egy kisvárosi képviselői ajánlást két terjedelmesebb família kopicédulájával le lehet tudni - de ez a sorrend nem igazán kompatibilis a "helyi piac" gondolatával, a választó meg olyan kikupálatlan barom, hogy zsigerből irtózik a kognitív disszonanciától.

panelburzsuj 2010.02.19. 23:30:12

(Ja és addig tessék a gyökereket fürgén növeszteni, amíg a most alámerülő bankárpártról le nem válik egy virtigli plebejus/proli párt, mert amint megjelenik a felszínen egy emelt fővel vállaltan csonkamagyar és papkerülő Die Linke, rögtön megint össze fog gubancolódni a hazai politológia tudománya.)

Mizantrop 2010.02.19. 23:55:19

@hulyeinformatikus: Oda valók mind, az egy kalap alá. Csak rá kell nézni erre az országra.

Mizantrop 2010.02.19. 23:56:07

@hulyeinformatikus: Arra a részre gondoltam, amelyben kifejted, hogy miért jó nekik igazából, hogy KC-t gyűjthetnek.

Mizantrop 2010.02.19. 23:58:32

@dzsucseharcos: Én is újdonsággal szolgálhatok: el kéne olvasni annak az előzményeit, amire reagálsz.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2010.02.20. 00:17:33

@Mizantrop: @Lastres: Ez a sértődős, arrogáns, lekezelő hangnem és főleg a kommunikáció- és vitaképtelenség üdítő hiánya az, ami az átlagos szavazót rögtön megragadja az LMP-ben, mihelyt kicsit megismerkedik a párttal :)))

Mizantrop 2010.02.20. 07:46:59

@dzsucseharcos: Van egy közmondás, amely az adjonistenről meg a fogadjistenről szól. Kalapáccsal érkezel, aztán csodálkozol, hogy hullik a fejedre a vakolat. Egyébként pont annyit engedtem meg magamnak, amennyit te. Baj?

Mizantrop 2010.02.20. 07:53:40

@dzsucseharcos: Ugyanis két dologról beszéltél "sértődős, lekezelő és arrogáns" hangnemben:

1. Elmagyaráztad egy tudatlannak (itt a hangsúly), hogy a magyar pártok különböző programokkal rendelkeznek (szerinted mi ezt nem tudjuk). Merthogy - úgy tűnik - lusta vagy visszaolvasni.
2. Kifejtetted azon meggyőződésedet, hogy álláspontunk bornírt demagógia.

Miközben megköszönöm a kioktatást, valamint tudomásul veszem a kinyilatkoztatásodat, megkérdezném: melyik megjegyzésedet tartod a kettő közül vitaalapnak?

pannonfunk 2010.02.20. 10:43:15

@Mizantrop: Úgy bizony. Egyszer sikerült valami LMP-aktivistával értelmesen beszélgetni környezetvédelemről, és slusz passz.

Ja, kedves LMP-sek a spammelésről leszoktatok, vagy csak bannoltak titeket? :P

Az utóbbi 1-1.5 hétben kevés spammet találtam a politikai postokban, ami alapvetően jó, de nem elégséges. Ugyanis azt még nem látom, hogy szakértők jönnének vitatkozni ezekbe a blogokba. Ugye van oktatás-specifikus blog, ott a Török Gábor blogja, stb. Tudjátok, ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. Szeretnék LMP-s szakértőket látni ezekben a blogokban. Lehetőleg ne fröcsögjenek (persze sok fröcsögő közt, ezt nehéz megtenni, de ugye megbeszéltük, hogy vinnyogás befejezve, senki nem kíváncsi rá, hogy mennyire nehéz valamit megcsinálni a politikában...), hanem értelmesen, röviden ismertessék a programjukat.

heima2 (törölt) 2010.02.20. 12:43:13

@Mizantrop: "Oda valók mind, az egy kalap alá. Csak rá kell nézni erre az országra."

látod pont ez a bornírt demagógia. és ez az LMP létezésének alapja.

"Egyébként pont annyit engedtem meg magamnak, amennyit te. Baj?" neked kell(ene) eladni hogy lehet más a politika

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2010.02.20. 13:22:20

@Mizantrop: Súlyos félreértés. A helyzetünk nem szimmetrikus. Én vagyok a kívülálló, egyszerű állampolgár. Maga meg az aktivista, szimpatizáns, tag, vagy nem tudom mi. A maga feladata a politizálás, mármint ha a győztesek között akarja látni az LMP-t. A maga feladata nem az, hogy verbális csatákat vívjon az állampolgárral, hanem az, hogy elbűvölje az állampolgárt azzal, hogy arcoskodás helyett érvel, dühöngés helyett mosolyog stb. Meggyőző, az állampolgár pedig szégyelli magát, hogy nem bízott kezdettől fogva ebben a remek pártban és kiváló tagjaiban. A politika mikroszinten kezdődik azzal, hogy az aktivisták és párttagok a társadalomban jegecesedési pontok, különösen képesek kapcsolatteremtésre, összehangolásra, konszenzus keresésére és megtalálására stb.

A politika mestersége nem ott kezdődik, amikor valaki a saját közegében, hozzá teljesen hasonló és vele egy véleményen lévő értelmiségi arcokkal kedélyesen el tud dumcsizni a Sirályban, vagy okos kérdéseket fűz hozzá TGM előadásához a Spinoza Házban a neoposztfeminista vitaesten, hanem ott, amikor valaki képes a kapcsolatfelvételre a különböző társadalmi miliőkből származó emberekkel is. Egy helyi aktivistának akkora ismerősi kört kell menedzselnie, mint egy körzeti megbízottnak. Persze ha maguk lenézik a plebst, akkor nehéz lesz.

"melyik megjegyzésedet tartod a kettő közül vitaalapnak?"

Mind a kettőt. Érdekelne a cáfolat. Ha maguk azt akarnák, hogy a pártjuk népszerű legyen, akkor minden esetben, amikor megkapják a szokásos ellenvetések valamelyikét, egy megfelelő, kidolgozott ellenérvvel kellene előjönniük fáradhatatlanul. Nem szokványos kritikára pedig gondolkodva kell reagálni. A sértődésnek, az ideges hangnemnek nincs helye a politikában, vagy ha van helye, akkor meg kell fontolni, mikor alkalmazzák. Érdekes, hogy ezt még a legsötétebb jobbikos is tudja, ők el vannak igazítva, hogy milyen ellenvetésre mit kell válaszolniuk, mókás is, amikor szóról szóra ugyanazt a szöveget elő lehet csalogatni mindegyikből, mert előre megírt szövegekkel dolgoznak ("Pl. Nekedottpestenkönnyű Bezzeghalejönnélborsodba" és a többi). Úgy látom, az LMP-nél még ilyen szintet sem ért el a politikai professzionalizálódás.

Ami nem zavar, mert minthogy az LMP egyre ellenszenvesebb nekem, egyre kevésbé érdekel, hogy elérnek-e valamit.

Mizantrop 2010.02.20. 14:36:55

@dzsucseharcos: Ezt írta maga nekem:
"Újdonsággal szolgálhatok: az MSZP sem ugyanazt akarja, mint a többi párt, a Fidesz sem azt akarja, mint a többi párt stb."

Ezt írtam én válaszként:
"Én is újdonsággal szolgálhatok: el kéne olvasni annak az előzményeit, amire reagálsz."

Erre maga:
"Ez a sértődős, arrogáns, lekezelő hangnem és főleg a kommunikáció- és vitaképtelenség üdítő hiánya az, ami az átlagos szavazót rögtön megragadja az LMP-ben, mihelyt kicsit megismerkedik a párttal :)))"

Nincsenek politikai nézetkülönbségeink, hogy is lehetnének. Odáig el sem jutunk. Valami másról szól ez: maga a saját arroganciáját véli felfedezni a szembejövőben. Nem vagyok politikus, nem vagyok LMP-tag. Saját jogomon írok ide, a saját nevemben beszélek. Nem feladatom magát meggyőzni semmiről. Úgy vélem, maga elég erős karakter ahhoz, hogy ha okot akar találni arra, hogy a bebizonyítsa a maga számára, hogy az LMP szimpatizánsai ellenszenves alakok, azt meg fogja találni. Csak azért idefáradnia, hogy megbizonyosodjék arról, hogy az LMP szimpatizánsai között is akadnak hevesebb vérmérsékletű emberek - felesleges. Maga ezt nyilván pontosan tudja. Tartalmi kérdésekről meg majd akkor lehet beszélni, ha egy beszélgetést maga ugyanazzal a jóhiszeműséggel kezd el, amit egyébként vitapartnerétől elvár.

panelburzsuj 2010.02.20. 14:48:08

@dzsucseharcos:

"egyre kevésbé érdekel, hogy elérnek-e valamit."

Pedig nagyon is érdekes, hogy elérnek-e valamit. Az utóbbi húsz év ugyanis arról is szólt, hogy amire egy vagy több párt komolyan rávetette magát, az hosszú távra tönkre lett téve (pl: termőföld és mezőgazdaság), de legalábbis sikerült a zemberek szélés köreivel megutáltatni a témát (pl: esélyegyenlőség).

Nagyon nem mindegy tehát, hogy az LMP milyen további témaköröket vesz ki a normális, szakszerű, higgadt megbeszélsere és döntéshozatalra alkalmas kupacból, és taszít át a butítással, manipulációval, erőszakoskodással aláaknázott "párttárgyalási térbe".

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2010.02.20. 14:50:00

@Mizantrop:

>Nem vagyok politikus, nem vagyok LMP-tag.

Ne is legyen, mert csak rontaná a párt esélyeit ezzel a stílussal. Akkor tehát nem kíván érdemben vitázni, rendben, tudomásul veszem. Téma lezárva.

heima2 (törölt) 2010.02.20. 18:09:22

@Mizantrop: elhatárolódtunk a köcsöginfo blogtól és szerzőitől, mos tőled, tényleg, mi marad a végén így az LMPből?

hulyeinformatikus 2010.02.20. 18:10:33

@dzsucseharcos: "Ne is legyen, mert csak rontaná a párt esélyeit ezzel a stílussal"

Igazán megható Harczos elvtárs a haladó értelmiséget egyedül képviselő LMP iránt érzett végtelen felelőssége. Ellenberger nem feltétlenül biztos, hogy a Foxi-Maxin szerzett széleskörű politikai ismeretei valóban előrébb viszik a párt szekerét.

Éhesló 2010.02.21. 19:13:04

Szomorú látleletek azokról, akik az ország sorsát meghatározó "demokratikus" döntésre készülnek.

creativecitizen 2010.02.21. 21:41:01

@dzsucseharcos:
korábban ez a válasz érkezett a mainstream médiában bekerülés rejtelmei kapcsán:
"Megy ez - keveseknek. Azoknak, akik értenek a politikához, illetve vállalják a politikát annak minden - finnyás értelmiségieket esetleg elriasztó - aspektusával együtt."

ezeket a finnyás aspektusokat ki tudnád fejteni bővebben?

creativecitizen 2010.02.21. 21:50:41

@pannonfunk:
ezt írod:
"1. Vinnyogtok, hogy hű de nehéz.
2. Elkezdtek sárdobálni."

1. hát igen, kicsit vinnyogunk, mert q'va nehéz 176 evk-ban egyszerre evk-ként 750 kopicetlit gyűjteni, ráadásul most baromi hideg is van, ami jócskán betesz főleg a nők állóképességének, ami kis empátiával azt hiszem érthető ...

2. viszont nem sárdobálásról van szó, hanem az okok feltárásáról és látlelet készítésről. Nem a hírvivőt kell legyilkolni, ha rossz hírt hoz ...

pannonfunk 2010.02.21. 22:04:13

@creativecitizen: Mókuskám, mióta készültök összeszedni mind a 176 választókerületben a kopogtatókat? Kb. az EP választások éjszakája este 11 óra óta? És az utóbbi két hétben jöttetek rá, hogy hoppá, ez nehéz? Ezek után mit vártok a szavazópolgároktól? Válasszunk be a parlamentbe, aztán majd ott is két hét után jöjjetek rá, hogy hoppá, hát politizálni az nehéz? Ha nem vagytok képesek a kopogtatók begyűjtését megszervezni, akkor mit akartok?

Én nagyon empatikus vagyok mindenkivel, kivéve a főnökeimet. A főnök attól főnök, hogy állja meg a helyét, vezesse a céget sikeresen. A képviselőnek is egyfajta főnöknek kell lennie, meg kell állni a helyét a parlamentben. Nem fogok senkit képviselőnek válaszani olyan alapon, hogy "jajj, de cuki, igazi kétbalkezes, de olyan-olyan ari..."

2. ponthoz: 1-2 millió választópolgár leférgezése nem sárdobálás, á.... Meg az sem, hogy kinevezitek a fideszt bűnbaknak azért, mert ti nem bírtátok megszervezni a kopogtatók összegyűjtését, ááááá, az sem... Goto 1: hogy is kezdtétek ennek a megszervezését? Na ugye.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.21. 23:06:55

@pannonfunk: "hogy is kezdtétek ennek a megszervezését?"

És a fidesz hogy kezdte? "Lopj el pár milliárdot". Az első szórólapja és annak terítése többe került valószínűleg, mint az LMP egész kampánya.

Úgyhogy nagyarcodból lehet visszavenni. Lehetsz büszke arra, hogy egy tolvaj megapárt jobban meg tudja szervezni a gyűjtést, mint egy kispárt, ahol mindenkinek van rendes munkahelye is (nem csak 20 éve politikus), de szerintem nem érdemes.

"A képviselőnek is egyfajta főnöknek kell lennie, meg kell állni a helyét a parlamentben."

Persze. Egy politikusnak az a legfőbb jellemzője, hogy meg tud-e szervezni 15-20 embert. Szerintem meg ez menedzseri feladat; a politikus dolga képviselni a választói értékeket és érdekeket, vizióval rendelkezni, szakértőkkel konzultálni, azt szintetizálni tudni, nem elkurvulni.
De szerinted a legfontosabb atribútuma, hogy hogyan tud parancsolgatni pár egyetemistának. Hát meg is látszik a fideszen, hogy ilyen szellemben irányítják.

Nyár 2010.02.22. 08:58:11

Kedves LMP szimpatizánsok! Hagyjátok ezeket a trollokat magukra! (Bár nagyon tetszenek a hozzászólásaitok.)Ők jól elvannak LMP-sek nélkül is. Minden cikkhez ők szólnak hozzá a legtöbbet, a legtöbbször. Fröcsög a szájuk.
Trollok, ha annyira esélytelen és visszataszító számotokra az LMP, akkor miért itt csüngtök állandóan? Igazán nem értelek benneteket. Az LMP továbbra is a változást, tiszta politizálást, átláthatóságot, környezetvédelmet, és a leszakadó rétegek felzárkóztatását tűzi ki célul maga elé. Én ezért szimpatizálok velük, hogy mindez meg is valósuljon.

pannonfunk 2010.02.22. 12:38:02

@Lastres: Most tök jószándékból mondom, hogy figyeljed meg, hogy ezzel a fröcsögéssel iszonyat nagyot fogtok bukni.

Kell, hogy legyen egy politikusnak, főleg egy parlamenti képviselőnek egy 15-20 fős háttércsapata. Nem parancsolgatni kell, de utasításokat kell tudni adni. Anélkül fejetlenség, káosz, anarchia lesz. Bocs, hogy kemény szavakat használok, de az egy naív, dilletáns, amatőr, aki ezt nem látja. Még a szakértőket is meg kell szervezni, ember! Mégis, hogy képzeled, hogy van öt szakértőd, azok mindegyike egymástól függetlenül mondja a saját ötleteit, a politikus meg "szintetizál"?

Ugyanígy tegyünk már különbséget a diktatúra és a hierarchia között. Attól, hogy hierarchia van, még nincs diktatúra. Annyiban igazat adok Neked, hogy a fideszben a visszacsatolás, az alulról jövő jelzések nagyon gyatrán mennek felfelé, és ennek az okát nem azok adják, akik alul állnak. Ettől még a hierarchikus szervezés elengedhetetlenül fontos, és a hierarchikus szervezésben a fidesz veri az összes pártot. Ha nem tudod szétválasztani a rosszat a jótól, és emiatt az egészet elutasítod, nagyon megjárod, aztán csodálkozol, hogy miért nem érted a világot, ugyanúgy, mint az egyszeri kínai mesében, amelyikben a ronda lány grimaszokat vágott, mintha fájna a hasa, mert az amúgy hasfájós szépséget megbámulták a férfiak.

@Nyár:
Az megfordult már a fejedben, hogy esetleg nem trollok vagyunk, hanem valódi problémákat vetünk fel?

"bla-bla-bla... tűzi ki célul maga elé": Áh, frankó, akkor én meg még szebb, még frankóbb célok megvalósítását tűzöm ki célul magam elé. Akkor már szinte alanyi jogon jár nekem, hogy mind a 176 választókerületben meglegyen az összes kopogtatóm, és meglegyen az 5%-om a választáson, ugye? És ha nem, akkor majd fröcsögünk együtt, hogy júúj, a csúnya antidemokratikus, mutyizó nagypártot, azok, hűű, azok miatt nem jutottunk be.

"Én ezért szimpatizálok velük, hogy mindez meg is valósuljon." Ne szimpatizáljál, TEGYÉL érte. Szervezzed meg, hogy legyen meg a szükséges kopogtató a körzetedben! Ja, a szervezés az már nem a politikusok feladata, ld. Lastres előző kommentje? Akkor szintetizáljál, vazze. Kopogtatókat, azt. Bocs, most kicsit felhúztam az agyamat rajtatok. Kezdtek egyre unszimpatikusabbakká válni, ahogy képtelenek vagytok elfogadni a kritikákat. Mintha Lastressel is pont abban értenénk egyet, hogy a fidesz vezetőség nehezen fogadja el a kritikákat. Frankón nem lesz más így a politka, gratulálok nektek...

Bartoki 2010.02.22. 13:07:38

@pannonfunk: "Ha nagyon messze vagytok az 5%-tól, akkor annyi. Lehetett volna ezt úriember módjára is tudomásul venni. Az 1%-otok meg lett volna, kaptatok volna állami támogatást, és lehetett volna tovább építkezni."

Aztán mégis hogy lett volna meg az 1%, ha az LMP feladja a kopogtatócédula-gyűjtést, és csak néhány körzetben indít jelöltet? :O

Ne keverd össze az eddigi választásokat a mostanival - az időközi választások idején az volt a tapasztalat, hogy a kis pártok gyakran 70-80%-ban fénymásolt kopogtatócédulával operálva érték el a 750-et. Az akkori botrányok miatt most van az első választás, amikor a kopogtatócédula "komolyan van véve".

Egyébként meg lehet hogy "csak" 3% az LMP támogatottsága a biztos pártválasztók körében, de hát eleve bizonytalan a választók majdnem fele, van itt még mozgástér bőven.

pannonfunk 2010.02.22. 13:23:11

Na, akkor egy kicsit lenyugodva elmagyarázom szépen, türelmesen, nehogy már az legyen a baj, hogy kicsit éles nyelvvel fogalmazom (bár sajnos egy politikusnak el kell tűrnie azt...)

Alaptézis: az LMP-nek létezik legalább 2.5%-os támogatottsága az ország teljes lakosságában. Ugye enélkül teljesen felesleges vitatkoznunk, hogy kopogtatók így, kopogtatók úgy, ha nincs meg a 2.5%-otok a teljes népesség körében, akkor nincs az a szituáció, hogy megugorjátok az 5%-os küszöböt a parlamenti választáson.

Namost egy kis matek:
176 x 750 = 132000
132000 / 8000000 = 0.0165 = 1.65% (8 millió kb. a választópolgárok száma)
1.65/2.5 = 0.66 = 66%

Feladat: lépjetek kapcsolatba a szimpatizánsaitok 2/3-ával, és beszéljétek rá őket, hogy adják oda a kopogtatót. A szimpatizánsaitok felül vannak reprezentálva a fiatalok, internetet használók között, így vessetek be olcsó elektronikus kampányt: hírdessétek a cetlik leadási helyét online, indítsatok SMS kampányt: "cetlit itt-és-itt kell leadni, add tovább!"

Szépen várjatok, hogy három szimpatizánsból kettő leadja a kopogtatócetlit, és utána lehet sört nyitni.

Ha ez nem megy, akkor két eset van:

1. rohadt bénák vagytok. Ez esetben tessék ezt elismerni, és nem beállni a sárdobálók közé. Nem győzöm hangsúlyozni, LEHET sárt dobálni, mert igenis LEHET UGYANOLYAN A POLITIKA, kivéve annak a pártnak a számára, amelyiknek az a neve, hogy Lehet Más Politika. Ugye ebben egyetértünk.
2. Nagy urban legend, hogy van 2.5% támogatottságotok a teljes népesség körében. Ez utóbbi esetben, nem tudom, hogy mit feszkóztok itt, hogy kopogtatók így meg úgy. Nem mindegy?

Ne tessék azzal jönni, hogy nincs pénz. Egyrészt a nagy pártok sem pénzért szedik be a kopogtatókat. Csak a saját lakóhelyemet ismerem, itt a fidesz önkormányzati területi képviselőjének van 5-10 segítője, kb. minden utcára 1. Mivel a fidesz már létesített kapcsolatot a szavazóikkal, így a területi képviselők segítőire jutó 1-2 utcát könnyen meg lehet csinálni. Ami nagyjából az ismerettségi kör. TESSÉK MEGISMERNI A SZIMPATIZÁNSAITOKAT, és akkor menni fog minden. Feltéve, ha vannak szimpatizánsaitok, ld. fennt.

Az egyenlőtlen eloszlás sem feltétlenül akadály az országos listához, mondom gyorsan, mielőtt azzal jöttök, hogy de a 132000 szavazatnak egyenletesen kell eloszlania. Nem kell, elég minden megyében és a fővárosban a választókörzetek negyedében (de legalább kettőben) jelöltet állítani, hogy meglegyen a 20 területi listátok. Sőt, volt már példa arra (KDNP, '90-es évek), hogy egy párt úgy jutott be a parlamentbe, hogy az országos listája mellé nem volt meg a 20 területi listája.

Szóval kíváncsian várom, hogy meglesz-e az LMP-nek az országos listája. Ha nem, akkor egy dologra voltatok jók: megelőztétek az SZDSZ-t a tavalyi EP-n, azért mondjuk örök hálám :)

Persze ha nem lesz meg az országos listátok, akkor is még van esély, hogy négy év múlva felépüljön belőletek egy értelmes politikai erő, de ahhoz komolyan el kell gondolkoznotok a kritikákon, és nem letrollozni azt, aki kritikát mond (még ha kicsit csípős nyelvvel is teszi azt...)

pannonfunk 2010.02.22. 13:31:18

@Bartoki: Ki mondta, hogy adja fel a kopogtatócédula-gyűjtést? Én ugyan egy szóval sem, csak annyit mondtam, hogy rohadt gusztustalan másra kenni a problémákat, és ebből valószínűleg rosszul jönnek ki. A szimpatikus amatőrökből egy csapásra gusztustalan politikusok lettek. És mivel a "brand" az volt, hogy ők mások, mint a többi politikus, ezzel el is úszott minden pozitívumuk.

A kommentemben arra utaltam, hogy nem értem a siránkozást: ha fel sem tudnak állítani országos listát, akkor úgyis annyi, eltűnnek a süllyesztőbe. Akkor felesleges erőlködni, ugyan minek, nem lehet méltósággal veszíteni? Ha meglesz az országos listájuk, akkor legalább 1%-ot fognak kapni nagyon nagy valószínűséggel, azért ők mégsem egy Munkáspárt2006 vagy mi a szösz. Ekkor lenne állami támogatás, lehetne építkezni. Arra utaltam, hogy pont ezt az építkezést ássák alá ezzel nyavajgós, fogjunk mindent a másikra kampányukkal. Teljesen kiábrándító.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.22. 13:34:40

@pannonfunk:
"Kezdtek egyre unszimpatikusabbakká válni, ahogy képtelenek vagytok elfogadni a kritikákat."

"Mókuskám,"
"Vinnyogtok, hogy hű de nehéz."
"Ez egyszerűen undorító."

"Ha nagyon messze vagytok az 5%-tól, akkor annyi. Lehetett volna ezt úriember módjára is tudomásul venni. Az 1%-otok meg lett volna, kaptatok volna állami támogatást, és lehetett volna tovább építkezni. Le lehetett volna vonni a tanulságot, hogy meg kell jelenni olyan témákkal is, amikre az emberek odafigyelnek. Meg lehetett volna tanulni érvelni, vitatkozni, megtanulni, hogy hogyan kell 1-2 mondatban hatékonyan eljutni a kommunikációt. Azaz megtanulhattatok volna politikusok lenni az elkövetkező négy évben."

Ez volna a kritika? Amit nekünk el kell fogadni? Már ne haragudj, de a legtöbb minden, amit mondasz, közhelyek gyűjteménye, jó adag kioktató rosszindulattal fűszerezve. Kell egy csapat/csapatok? El kell juttatni az üzeneteket hatékonyan és egyszerűen? Az embereket érdeklő téma kell? Tényleg annyira naívnak nézed az LMP-t, hogy ezt nem tudtuk az első pillanattól kezdve? Nem az a probléma, hogy nem tudjuk ezeket, hanem nehéz megvalósítani (miközben nagyon könnyű elmondani). Az meg emberileg furcsa, hogy nem túl barátságos "kritikádra" elvárod, hogy mókusszelíden bólogassunk. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Én nem vagyok politikus, se az itt lévő szimpatizánsok nagy része, ezzel kár érvelned; egyenrangúak vagyunk.

"Azt áruljad el, hogy miért szavazzak ezek után az LMP-re."

Ne szavazz. Úgy tűnik, neked fontosabb, hogy egy politikus "hatékony", jó főnok, jó kommunikátor legyen, és kevésbé fontos, hogy elképzelései és értékei legyenek (sőt az olyan "szdsz"-es, gyanús dolog), hogy tartalmilag mit képvisel. Neked nem érték vagy szempont, hogy verseny (lehetőleg tisztességes) legyen a politikai játszótéren; és elbírja a gyomrod, ha a pártkasszák állami/önkormányzati projektek során visszacsorgó pénzekből telnek ("hisz a politika ilyen, naív, aki ezen változtatni akar"). A zöld dolgok iránt se vagy túl fogékony. Szóval az LMP nem a te pártod, úgy tűnik.

pannonfunk 2010.02.22. 13:49:10

@Lastres: "Tényleg annyira naívnak nézed az LMP-t, hogy ezt nem tudtuk az első pillanattól kezdve?" Akkor fel kellett volna készülni arra is, hogy mi lesz akkor, ha nem sikerül. Ráfogni a másikra, eléggé unszimpatikus.

"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten." Nekem ugyan nem kell, hogy udvariasan beszéljél velem, vagy akár bármit megköszönjél. Elég, ha elgondolkozol azon, amit mondtam. Nem kell mókusszelíden bólogatni sem. Viszont érdemi válaszra kíváncsi lennék: szerinted az LMP pozitívan fog kijönni a kopogtató összegyűjtéséből saját maga által keltett viharból? Ha igen, akkor miért? Ha nem, akkor mit csináljátok itt a fesztivált, ahelyett, hogy gyorsan bocsánatot kérnétek, amiért leférgeztetek közel 2 millió szavazópolgárt, és megígérnétek, hogy legközelebb nem másra fogjátok, ha valami bajotok van?

Nem kevésbé vagyük észre, hogy bizony nem vagyunk egyenrangúak: én max. egy választópolgár vagyok, Ti meg be akartok kerülni a parlamentbe.

"A zöld dolgok iránt se vagy túl fogékony." Aha, persze, te már csak tudod :) Ezt írtam a fenti kommentebe is: ismerjétek meg a választópolgárokat.

Amúgy nem tudom, hogy hogyan lehet valaki hatékony anélkül, hogy elképzelései lennének.

Szerintem most is van verseny a politikai játszótéren, és mintha ez most az LMP-nek lenne a legnagyobb fájdalma. A feladat konkrétan az, hogy össze kellene gyűjteni a kopogtatókat. Ehhez elég lenne megtalálni a szimpatizánsaitok 2/3-át. Hogy ez tisztességes verseny-e, abban valószínűleg eltér a véleményünk...

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.22. 14:44:18

@pannonfunk:
A matematikával csak annyiban vitatkoznék, hogy lehetetlen a szimpatizánsok mindegyikét elérni; a 2/3-ad az nagyon magas arány. A kérdés az, nem korlátozza-e a versenyt szükségtelenül egy olyan korlát, ami a kicsiket kétszeri megmérettetésre (kopogtató + küszöb) kényszeríti. Szerintünk igen, és ez nem csak a kicsiknek rossz, hanem az egész politikai rendszernek, mert kevesebb lesz a kihívás, nagyobb a kontraszelekció, stb.

De persze, akinek ekkora népszerűsége sincs, az ne álmodozzon parlamentről. Mi ugyanakkor azt gondoljuk, hogy sokkal nagyobb igény mutatkozna arra, amit képviselünk, ha többen tudnának rólunk; tehát a pillanatnyi népszerűség jóval kisebb, mint egy kampány utáni - s ennek a kibontakoztatásában gátol meg minket egy korai lépcső.

Amúgy meg tudtuk, hogy nehéz lesz (ezt nyilatkozták is mindenhol a szóvivők, hogy az LMP-nek ez az igazi próbatétel), tehát nem arról van szó, hogy elszámítottuk magunkat.

"A szimpatizánsaitok felül vannak reprezentálva a fiatalok, internetet használók között, így vessetek be olcsó elektronikus kampányt: hírdessétek a cetlik leadási helyét online, indítsatok SMS kampányt: "cetlit itt-és-itt kell leadni, add tovább!"

Igen, ezt mind megtettük. A Facebook-on az LMP csoportban 6-7000 ember van, ezzel sokáig a legnagyobb magyar csoport volt (Orbán: 13.000, Mesterházy: 475). Az iwiw-en, a tumbliron, meg mittomén hol is vannak emberek, hirdettünk is már ilyen felületeken. SMS ment minden, a 176-ra beregisztrált embernek.

A fidesz gyűjtésével nem az a baj, hogy a szimpatizánsaitól beszedi; hanem hogy a bizonytalanoktól is, közösségi nyomásra, akitől egy új párt sokat remélhetne (adjon egy esélyt). Ez lehet a fidesz részéről racionális, viszont a verseny szempontjából nem jó, mert pl. így a fidesznek nem kell vitatkoznia, elképzeléseit megvédenie egy kampányban (de esetleg az LMP-ről sem derül ki, hogy hülyeségeket beszél). Egy beágyazott párt nyilván könnyebb helyzetben van, de ez nem jelenti azt, hogy egy kevéssé beágyazottnak ne lehetne létjogosultsága, ha egyszer 5% szimpatizál vele. Egy 5%-os pártnak viszont sose lesz 200 aktivistája egy választókörzetben, ez nem szervezési hiányosság kérdése.

Ami a pénzt illeti: sokat könnyít egy párt helyzetén, ha nem kell azon filóznia, hogy akkor most kapányújságot nyomatok vagy óriásplakátot; hogy megengedhet 3 kör szórólap terítést vagy csak egyet. És hogy vannak-e önkormányzati káderei, akiket azért fizetnek, hogy politizáljanak, vagy pedig mindenki munka mellett kénytelen tolni. Tehát nem csak pénz kérdés, de ha van, az nagy előny.

A magyar pártrendszer nyilvánvalóan kizárja a regionális pártokat. Szerintem ez nem jó, de ez nem is volt eddig központi téma (egyébként vidéken most jobban állunk, mint Budapesten).

"akkor egy dologra voltatok jók: megelőztétek az SZDSZ-t a tavalyi EP-n, azért mondjuk örök hálám :)"
Ebben egyetértünk, ha más nem is, ez mindenképp megmarad :)

Országos lista: nagy valószínűséggel lesz 20 területi lista. A kérdés az, mekkora az az efektus, amire Török Gábor utalt, hogy nem szívesen szavaznak szét az emberek, azaz ha nincs egyéni jelölt, akkor kevesebbet kap a lista is.

"az LMP pozitívan fog kijönni a kopogtató összegyűjtéséből saját maga által keltett viharból?"
Szerintem jól. Ha nincs ez, a fidesz most is töretlenül gyűjtene, még jobban csökkentve az esélyeinket. Így azért már nehezebb rávenni az önkénteseket, hogy órákig talpaljanak egy-egy cetliért, hogy mindenki arról beszél, jó-e ez, vagy sem.

"leférgeztetek közel 2 millió szavazópolgárt," Nem "mi", hanem egy szimpatizáns blogger, és nem csak én, de sokan közülünk is sérelmezték. Talán ennek is eredménye:
"Először is bocsánatot kérek mindazoktól, akiket korábbi cikkemben féregnek neveztem. Hibáztam."
magyarinfo.blog.hu/2010/02/21/politikai_versenyhivatal_a_fidesz_visszaelt_erofolenyevel

heima2 (törölt) 2010.02.22. 15:53:41

tudod az a tipikusan szdszes, amikor ha valaki nem kér a hülyeségeitekből, az már rögtön csak korrupt környezetszennyező értéknélküli geci lehet. Hát lófaszt.

De a legszebb amibe be le se gondoltok, hogy automatikusan nézitek hülyének az állampolgárt, amikor tarolásról, túlgyűjtésről értekeztek. Nem nézitek ki a népekből azt, hogy van annyi képessége, hogy eldöntse hogy kinek adja vagy nem adja a cetlijét?

hulyeinformatikus 2010.02.22. 16:20:03

@Lastres: "Az első szórólapja és annak terítése többe került valószínűleg, mint az LMP egész kampánya."

Érdekes módon eddig már láthattuk, hogy valamiből mégis van az LMP-nek:

- óriásplakát kampánya,
- telemarketing kampánya,
- fizetett aktivistái.

Ezek nem két Forintos tételek.
Biztosan a manóktól.

Sok értelme nincs a két pártot összevetni.
A Fidesz talán Közép-Európa legnagyobb politikai szövetsége.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.22. 16:20:15

@heima2:
"ha valaki nem kér a hülyeségeitekből, az már rögtön csak korrupt környezetszennyező értéknélküli geci lehet."
Miért, nem az? Érvelj! :)
(egyébként nem írtam, hogy érték nélküli, csak azt, hogy fontos LMP-s értékek neki nem fontosak.)

Megint megkérdezem, gyűjtöttél már életebe kopogtatót?
Vannak nagyon tudatos emberek (és nemcsak a legképzettebbek/legokosabbak között), s vannak, akik azt se tudják, mi ez, vagy tudják, de nem nagyon érdekli őket. Ez utóbbiakból is nagyon sok van.

heima2 (törölt) 2010.02.22. 16:53:45

@Lastres: Nem, nem az.
Nekem nagyon fontos a környezet, az átláthatóság, a korrupció és a bürokrácia felszámolása, pont ezért nem fogok az LMPre szavazni. És ennek millió és millió oka lehet, inkább nem részletezném, még elsírnátok magatokat. Pontosan erről próbálunk itt beszélni, hogy ez a tipikus SZDSZ attitűd, ha nem csápolsz velünk az aktuális antifa szeánszunkon, akkor nem vagy igazi antifasiszta (jobb esetben, mer lehetsz még lappangó náci is ha épp az az érdekünk), etc

Ízleled a két mondat közötti különbséget:

Az LMP alapértéknek gondolja a környezet védelmét, azaz aki nem szavaz ránk, annak nem fontos a környezete.

Az LMP alapértéknek gondolja a környezet védelmét, és szívesen várja azoknak a támogatását, akiknek szintén fontos ez az ügy.

"Megint megkérdezem, gyűjtöttél már életebe kopogtatót? "

Rá kéne ébredni, hogy nem erről van szó. Állampolgár megkapja a cetlit, és szabad akaratából (!!!), saját döntése alapján (!!!) annak adja, akinek akarja. Egy demokráciában teljesen mindegy, hogy az állampolgár bizonytalan vagy tudatos, hogy az a döntési szempontja, hogy a leggyorsabbnak/legjobb csajt küldőnek/legcukibbnak adja vagy nem adja a cetlijét. Nem szabhatod meg hogy kinek adja vagy kinek nem, vagy hogy hány ember támogathat egy pártot.

Ezzel az egész kampánnyal azt bizonyítjátok, hogy hülyének nézitek az embereket (finomabb megfogalmazásban ugye a "bizonytalan"), aki nem tudja, hogy neki a mi a jó, aki segg, mert az első aktivistának odaadja a cetlijét. Kérdezem én, az lenne a demokrácia, hogy kétségbe vonjuk más véleményalkotási szabadságát és módszerét?

Levéltetű 2010.02.22. 16:58:39

@Lastres: "egyébként nem írtam, hogy érték nélküli, csak azt, hogy fontos LMP-s értékek neki nem fontosak."

Horrorrajongó vagyok. Ha nem vagyok hajlandó megnézni egy gagyi horrorfilmet, akkor mégsem szeretem a horrort?

Elég furcsa lenne, nem?

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.22. 17:07:29

@heima2:
oké, azt elismerem, hogy lehet valakli környezetvédő, és nem LMP-s. De azt magyarázd már meg nekem, hogyan ellenezheti valaki a korrupt politikai mutyivilágot, és támogathatja közben a fideszt? Ez szerintem tényleg nem fér össze. Vagy belülről akar reformálni? eddig nem sok látszatja van. (A minimális bizonyíték: a fidesz az utóbbi 3 alkalommal elgáncsolta a pártfinanszírozási törvény módosítását).

"még elsírnátok magatokat."

Ez aranyos, hogy aggódsz :)

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.22. 17:13:43

@heima2: amit szdsz-ességnek nevezel, az egyébként ugyanúgy benned is megvan, csak nem veszed észre. Ugyanúgy nácizol/fasisztázol, csak nálad ennek a szónak a szerepét az "szdsz" tölti be. Mindenben igen jó orral felfedezed az "szdsz-ességet", és szapulod. Alázod az LMP idealista elképzeléseit és tagjait, közben olyan idealizált képed van a választókról, hogy magadat kiröhögnéd, ha észrevennéd, mit mondasz.

heima2 (törölt) 2010.02.22. 17:17:54

@Lastres: "De azt magyarázd már meg nekem, hogyan ellenezheti valaki a korrupt politikai mutyivilágot, és támogathatja közben a fideszt?"

Nem látom az ellentmondást. Nem látom a bizonyítékok tömegét, a feljelentéseket, a fideszes alapprogrammá tett korrupciót. Ellenben például Debrecen költségvetését és gazdálkodását bátran ajánlom tanulmányozásra.

Elhiszem hogy te a "mind egyforma" bornírt hülyeségre építed a világképed, de hidd el hogy nem csak kiábrándult ballerekből az ország, és van aki képes gondolkodni és helyén értékelni a dolgokat, ha arról van szó.

"A minimális bizonyíték: a fidesz az utóbbi 3 alkalommal elgáncsolta a pártfinanszírozási törvény módosítását"

És ennek egyetlen feloldása az, hogy a Fidesz a korrupt politikai mutyivilág? Más opció fel sem merülhet?

heima2 (törölt) 2010.02.22. 17:25:14

@Lastres: olvasd el a két példamondatot, abból tökéletesen látszik a különbség. nem kell tettetni a debilt, nem arról van szó, hogy nem lehet minősíteni, jelzőket használni, kritikát megfogalmazni.

"közben olyan idealizált képed van a választókról, hogy magadat kiröhögnéd, ha észrevennéd, mit mondasz."

egyszer életedben elolvasod az Alkotmányt, vagy a nemzetközi szervezetek emberi jogi alapokmányait, és hasonló idealizmusokkal találkozhatsz. A végén még képed is lesz a demokráciáról.

De én benne vagyok a hiperrealista világban is, csak akkor a magyar lakosság 80%-nak máris nincs választójoga, 800k mélyen tisztelt állampolgár pedig munkatáborban tanulja Európát, ha már.

De a harmadik opció nem megy, hogy hülyének nézünk mindenkit, aki nem mi vagyunk, és mindezt a demokráciára hivatkozva tesszük.

heima2 (törölt) 2010.02.22. 17:28:24

@Lastres: meg van azért különbség mondjuk az emberi méltóság eszméje és a között, hogy egy szervezet azt próbálja eladni, hogy az ő tagjaik között soha nem volt és soha nem lesz (legyen akármekkora erő) korrupció, korrupt ember/tag.

heima2 (törölt) 2010.02.22. 19:38:57

@Lastres: btw nem szeretnéd itt elmagyarázni a halandó, tudatlan, bizonytalan állampolgárnak az LMP fantasztikus adóelképzeléseit? magyarinfo.blog.hu/2010/01/23/mdf_vege/fullcommentlist/1#c8443036 itt félbemaradt a megvilágosulásom

sztd 2010.02.22. 22:10:40

@Lastres: "A matematikával csak annyiban vitatkoznék, hogy lehetetlen a szimpatizánsok mindegyikét elérni; a 2/3-ad az nagyon magas arány."
Csak finoman jelezném, hogy a Fidesz is ezt a célt tűzte ki hivatalosan maga elé. Szeretne 3 millió szavazót, és 2 millió választópolgárral személyesen találkozni. Az a cél (vagy a hivatalos ideológia, hisz a fejekbe én sem látok bele), hogy így mozgósítsák a szavazótábort, mert ezt hatékonyabbnak gondolják.

Ezen kívül egy kellemetlen hír:
"beültünk egy kocsmába forralt borra, és szereztünk 4 KC-t. Ebéd, szusszanás és irány a többi kocsma :-)"
emiatt:
index.hu/belfold/2010/valasztas/ovb_tilos_kocsmaban_es_konyvesboltban_ajanloszelvenyt_gyujteni/

és egy kellemes:
www.forsense.hu/?page=cikk&source=publiclife&id=157&p=1

No minden jót.

hulyeinformatikus 2010.02.22. 22:27:22

@Lastres: "De azt magyarázd már meg nekem, hogyan ellenezheti valaki a korrupt politikai mutyivilágot, és támogathatja közben a fideszt?"

Felmérések szerint az emberek 20%-a meg van győződve, hogy Orbán Patás Viktornak hívják a regnáló miniszterelnököt.
Úgy tűnik, Te is ebbe a csoportba tartozol.

hulyeinformatikus 2010.02.22. 22:31:29

@sztd: Az hagyján:

"Schiffer és Társai Ügyvédi Iroda
H-P: 9-17, de a postaládába bármikor be lehet dobni a cetliket"

maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=hu&oe=UTF8&msa=0&msid=109519987627503029959.00047d5b585d3f9f9f424&z=12

Amikor az LMP vezér ügyvéd helyből leszarja a törvényeket.

"Meg kell semmisíteni a munkahelyen, munkaidőben gyűjtött ajánlószelvényeket - mondta ki az V. kerületi választási bizottság"

www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100222-kopogtatocedula-ervenytelenitettek-az-mdf-konyvtarban-gyujtott-ajanloszelvenyeit.html

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.22. 22:50:59

@sztd: Ez agyrém. Nevetséges.
Na nem az 5% :)

"a Fidesz is ezt a célt tűzte ki hivatalosan maga elé" Nem is fog nekik sikerülni... De nekünk igen :)

@hulyeinformatikus: ez nem a törvény, csak egy dilettáns testület (OVB) állásfoglalása.

Ezen az alapon az aluljáró is munkaterület, mert néhány utcaseprő ott sertepertél (meg szocmunkás). Meg a lakásom is, mert néha vállalok fordítást pénzért. Vagy épp a vízgáz csövet szereli a szerelő.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.22. 23:02:07

@hulyeinformatikus: "Felmérések szerint"
Milyen felmérés? Meg lehetne nézni?

"Úgy tűnik, Te is ebbe a csoportba tartozol."

Nem.

heima2 (törölt) 2010.02.22. 23:39:23

@Lastres: ott már minden létező nikkemet bannolták (itt még csak a 2-nél járok:), így itt válaszolnék:

nagyon jól összefoglaltad a TB és a költségvetés közötti átjárást, a költségvetésből ki lehet pótolni a Tb-t, a Tb-ből viszont nem lehet finanszírozni a központi költségvetést, és ez utóbbi irány, ami számít esetünkben, hiszen a minimálbéres SZJA-t nem fizet.

Nem az egyéni számla függvénye a tb járulék helyzete, ha nem fizeted, nem kapsz ellátást, ez benne a poén. Ha nincs meg a szolgálati időd, nem lesz nyugdíjad, akármilyen nyugdíjrendszer van is éppen. Mivel a minimálbérre csak Tb járulék rakódik, amiért cserébe a saját jogú ellátás jár (ha nem fizetné, nem kapna ellátást, míg ha nem fizetsz adót ugyanúgy kijön hozzád a rendőr), így a minimálbéres nem vesz részt a közteherviselésben.

Elképzelésekhez: durva ellentmondásokat érzek. Gyakrabban hívnád be a járadékosokat de csökkentenéd a bürokráciát pl. De a komolyabb probléma a szociális ellátások - minimálbér - bérköltség háromszögben van.

Ha azt mondod, hogy a képzetlenek nem kapnak munkát, mert drága a foglalkoztatásuk, akkor hiába teszed a teljes minimálbért adó és járulékmentessé, mert akkor ez az mutatja, hogy a "természetes", piaci minimálbér már rég magasabb mint a törvényben meghatározott. Bár kevered a munkakereslet és munkakínálat fogalmát, de a probléma gyökere felé járták: a szociális ellátások felfelé tolják a természetes minimálbért, ami így olyan tartományba kerül, ami már adóterheléssel együtt kitermelhetetlen legálisan képzetlen munkaerővel. de ez nem a minimálbér adózásának függvénye, 2002 előtt kellett fizetni szja-t minimálbér után is, és akkor volt az elmúlt 20 év legnagyobb munkahelyteremtése, míg a 100 napos őrjöngésben bevezették a kiegészítő adójóváírást, ezzel megszűnt a minimálbér adózása, eredménye viszont nem több munkahely lett, hanem másfél millió minimálbérre bejelentett.

El kellene felejteni a régi logikákat, a szoci bürokratikus gondolkodást, az újraelosztó logikát. Például a teljes állami munkaerőpiaci szolgáltatói hálózatot piaci alapra lehetne helyezni, a munkaügyi biztosítással egyetemben, világos logika mentén felépíteni a rendszert, ahol mindenkinek érdeke (állam, munkaügyi biztosító, álláskereső, magánközvetítő), hogy magánközvetítő), hogy minél hamarabb elhelyezkedjen az illető, vagy kevésbé innovatív ötletként a szociális járadék keret terhére közkonyha hálózatot kiépíteni a nyomortelepes falvakban (több probléma megoldása együttesen, a nők dolgoznak, havi fix bért, így rendszeres életet kapnak, megszűnik a gyermekéhezés, helyi élelmiszergazdaságnak piaca lesz, hátrébb szorul az uzsora stb ), stb stb stb

szóval ha már lehet más a politika akkor legyen más is, és ne a megszokott potméter tologatásokkal és megoldásokkal jöjjenek, jöjjetek elő, hanem kreatív közpolitikai programokkal. ennek lehet 15%-ot szerezni, annak hogy szeretjük a zöldet, szavazz ránk, nem.

hulyeinformatikus 2010.02.24. 09:11:39

@Lastres: Ez konkrétan a törvény:

"(2) Nem gyűjthető ajánlószelvény:

a) az ajánló vagy az aláírást gyűjtő munkahelyén munkaidőben vagy munkaviszonyból, illetőleg munkavégzésre irányuló más jogviszonyból fakadó munkavégzési kötelezettség teljesítése közben,"

www.valasztas.hu/nep97/jo/to/to97c07.htm

Most már ott tartunk, hogy az LMP nyíltan és büszkén törvényt sért.

hulyeinformatikus 2010.02.24. 10:43:17

@Lastres: A törvény világosan és egyértelműen kimondja, hogy munkahelyen, munkaidőben nem lehet gyűjteni.
Miért kell ezen lovagolni?

Artur, a mesélő 2010.02.24. 13:45:48

Csak annyit szólnék hozzá, hogy az LMP mostani KC gyűjtési gondjai szerintem abból fakadnak, hogy az EP választások óta ellazsálták a pártszervezést.

A képviselőjelölteket nem most, az utolsó 1-2 hétben kellett volna megkeresni/megtalálni (ismerek olyat, akit febr. elején kerestek meg, hogy bocs, nem akarsz LMP képviselőjelölt lenni?), ezt már múlt ősszel le kellett játszani, LEGKÉSŐBB nov. végére mind a 176 EVK-ban és utána még mindig maradt volna kb. 2 hónap arra, hogy a párt, a képviselőjelöltek találjanak EVK-ként 20 lelkes embert, akik életüket és vérüket adják (de legalábbis az idejüket) a KC-gyűjtés során...

ui: a családból 2-en még rajtam kívül az LMP-nek adták a cédulát, úgy, hogy velünk a pártnak semmi tennivalója nem volt (mi vittük el a jelöltnek), de úgy gondolom, hogy rendkívül szívós, aprólékos szervezőmunka nélkül (ld. jobbik, akik viszonylag kevesebb pénzzel, de annál nagyobb lelkesedéssel dolgoznak) nem fog menni a dolog...

creativecitizen 2010.02.24. 13:47:01

@hulyeinformatikus:

a törvény egyértelmű: a pincér nem győzködheti a vendégeket, a kávézó tulajdonosa nem cseszegetheti az alkalmazottait: erről szól a törvény betűje és szelleme ...

arról nem, hogy egy gyűjtődoboz kihelyezése hogyan és miért sértené bárki munkavégzését, vagy bármi munkahelyi nyomásgyakorlásra lehetőséget adna akkor, amikor bárki oda betér, és bedob egy kopicetlit ...

hulyeinformatikus 2010.02.24. 17:13:23

@creativecitizen: Jobban jártok, ha nem folytatjátok, ebből nem jöhettek ki jól.

Levéltetű 2010.02.24. 18:12:19

Botrány! A Fidesz már az LMP aktivistákat is felporszívózza!
hircsarda.hu/politika/3067-lmp-aktivistakat-porszivoztak-fel-fideszesek/

creativecitizen 2010.02.24. 23:34:09

@Artur, a mesélő:
a kevesebb pénzben nagyon biztos vagy?
:-)

creativecitizen 2010.02.24. 23:51:22

@hulyeinformatikus:

hááát, van a törvénynek betűje, meg van szelleme, meg vannak a paragrafus csavarók, meg némi szofizmus köznapi értelemben, meg a jogértelmezés bámulatba ejtő cikkcakkjai Magyarországon ...
meg választás 2010, kampányidőszak, bámulatosabbnál bámulatosabb ötletekkel ... még biztos nem vagyunk túl minden meglepetésen ...
:-)

ha azért egy kicsit közelebbről nézegetjük a dolgot, akkor az a házmester/közös képviselő pl., aki begyűjti a cetliket (néha ráadásul kitöltetlenül) - pedig lakóházban teszi, az a törvény betűje és szelleme értelmében is jogszerűtlenül jár el, hiszen saját munkahelyén gyűjt, ráadásul nyomást is gyakorol, és (egyéniségétől függően)különböző hatalmi eszközöket is bevethet (erre kopogtatásnál hallottunk példát) ...

ezzel szemben a "Jó napot, kopi cetlit hoztam az LMP-nek, hova tegyem?" kávéházi/éttermi/stb. beszélgetésben sem nyomásgyakorlás, sem hoszú távú függelmi viszony, sem befolyásolással visszaélés, stb. még leghaloványabban sem érhető tetten ...

na, erre ki varr gombot?

hulyeinformatikus 2010.02.25. 10:16:51

@creativecitizen:

Untat ez a magyarázkodás.
A törvény egyértelmű: munkaidőben, munkahelyen nem gyűjtünk kopogtatócédulát. Kevés helyen tiltja a gyűjtést, a fenti pont ilyen.

Tele van jogászokkal az LMP, az összes ennyire retardált lenne?

Úgy lett volna valóban más a politika, ha azt mondják, hogy:

"A következő pontokon ...... rossz a jelenlegi szabályozás, amennyiben bejutunk a következőek ...... alapján fogjuk megváltoztatni, de addig - jogtisztelő állampolgárok szabad gyülekezeteként - kötelességünk betartani a törvényeket."

(Valószínűleg a Kádár rendszer öröksége az az LMP-ben is látható felfogás, hogy rossz törvényt nem megváltoztatni, hanem megkerülni kell.)

Ez helyett felmegy a pályára, majd mérkőzés közben kezd el toporzékolni, hogy márpedig rosszak a szabályok, mert kicsesznek velünk.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.02.25. 11:10:24

@hulyeinformatikus:
"Untat ez a magyarázkodás."

Akkor mit lógsz itt éjjel-nappal?

creativecitizen 2010.02.25. 11:31:04

@hulyeinformatikus:
akkor őszinte kíváncsisággal érdeklődöm, hogy a magánlakásom ajtaján túl milyen közterületet lehet megnevezni, amely nem tekinthető valaki munkahelyének?

pannonfunk 2010.02.25. 14:13:07

Kedves LMP-sek! Szeretném felhívni a figylemeteket a ide-ide.blog.hu/ tulajára. Kedves bloggertársunk az OVB szerint három helyen is összeszedte a 750 kopogtatót, pusztán annyival, hogy minden politikai posztba betolta, hogy küldjetek nekem kopogtatót. (Mondjuk őt is megkérdezném, hogy a szükséges mennyiség hányszorosát szedte be így, ugye minimum háromszorosát, de ki tudja, hogy 750 felett hány kopogtatót szedett össze...)

Kérdezzétek meg őt, hogy mennyire nehéz összeszedni a kopogtatókat.

hulyeinformatikus 2010.02.25. 14:54:18

@hulyeinformatikus: Schiffer a házmesteres érved egy az egyben elismételte egy körzeti tv-ben. Ez a briliáns gondolatmenet lett a hivatalos kommunikáció erre a kis "stiklire"?

hulyeinformatikus 2010.02.25. 14:57:15

@creativecitizen: Ez valami jó anyag lehet, körbeadjátok az irodában?

creativecitizen 2010.02.26. 00:01:44

@hulyeinformatikus:
lehet, hogy kettőnk között az a különbség, hogy én ipari mennyiségben kopogtattam, és nem karosszékből beszélek?
:-))

hulyeinformatikus 2010.02.26. 09:05:56

@creativecitizen: Vigyázz, nehogy felporszívózzon a Fidesz.

creativecitizen 2010.02.26. 11:31:17

@hulyeinformatikus:
a vákumot azért már érezzük ...
:-)

Vaandor 2010.03.01. 12:25:49

@pannonfunk: Kedves Pannonfunk!
Az IDÉzett bloggertárs mindössze annyit ért el (nem is 3, de 6 helyen), hogy bekerült a neve az OVB táblázataiba. És mindannyiszor mellékerült, hogy "Nyilv. vétel elutasítva" és "Nem indulhat".

Ennek prózai oka, hogy a jelöltre NEM ÉRKEZETT 750 aánlószelvény. Valószínűleg még tíz sem.

Az OVB-táblázatban bentmarad, mert elvileg 19.-éig kiegészítheti a szükséges mennyiségre. Nyilvánvalóan nem fogja. Ez egy érdekes ötlet volt, valahol világmegváltás és médiahekk között, jelentős spammerkedéssel megtámogatva.
De nem több.

pannonfunk 2010.03.01. 16:57:34

@Vaandor: Igen, közben kiderült, hogy ez inkább médiahekk. Pedig el bírtam volna képzelni, hogy egy ilyen kicsit hóbortos alaknak összejön az indulás. Azért _ennyire_ tényleg nem egyszerű kopogtatókat összegyűjteni...
süti beállítások módosítása