máj
23

Csereberepiac se lesz

A most bezárással fenyegetett kesztyűgyári Cserebere piacról szól ez a kis videó. Itt, a Józsefváros legszegényebb - vagyis legproblémásabb- részén, a Magdolna negyedben, a Kesztyűgyárban szervezte meg a Zöfi (Zöld fiatalok) ezt a programot, a környékbeliek részévételével. Cigányok, magyarok, többnyire egyaránt szegények vagy majdnem azok találtak itt jó és hasznos időtöltésre módot. 
 

 
A videót a Humusz (Hulladék Munkaszövetség) készítette, mert a Cserebere piac nem csak hogy egy jó és értelmes közösségi esemény (volt?), nem csak a szegény embereknek segít(ett?) ingyen hasznos tárgyakhoz jutni, hanem pont egy olyan gyakorlat, amire még nagyon sokra volna szükség az ökológiai válság megfékezéséhez. Ha valamiből nem hulladék lesz, hanem új gazdát talál, akkor ott kevesebb energiát, nyersanyagot használnak el, hulladékként nem égetik el, (hogy a keletkező mérges anyagok károsítsák az egészségünket,) nem kell neki lerakót keresni olyan helyen, ahol azt nem akarják, és így tovább.
Vagyis a Cserebere piac egy eszköz a fenntarthatóság eléréséhez.
 
Az egész apropóját az adja, hogy a nagyszerű (ex-miépes) Kocsis Máté polgármester most be akarja zárni.
 
További jó, praktikus, gazdaságos, kézenfekvő jó gyakorlatok találhatóak arra, hogy miként éljünk jobban, fenntarthatóbban a Humusz Nulla hulladékos oldalán.
Termelői tej a flakonba, újra felfedezett szerelő, javítóműhelyek, működő cserebere piacok, és egy hetedik kerületi bérház, ahol komposztálni kezdtek az udvaron, és ezzel havi húszezer szemétszállítási díjjal vannak beljebb. Valamint megjelentek a cinkék és mátyásmadarak.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr1002919908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blz42 2011.05.24. 15:04:03

cserebere lájk, kocsi máté diszlájk

protézisesh 2012.06.12. 08:43:51

hozzászóltál a progblogon, válaszoltam rá és kíváncsi lennék a véleményedre.

rupertwinston · http://kanadaihirlap.com 2012.11.10. 05:52:50

Bizom benne, hogy a 2014-es önkormányzati választáson Kocsis Máté oda kerül ahová való. Szerintem a Fidesz is felkészült arra, hogy bukik a VIII. kerületben. A Magdolna-negyedben pedig életemben először pár hete jártam, amikor éppen Magyarországon voltam egy lmp-s előadás miatt. Benéztem egy-egy lakózház udvarára és hihetetlen volt számomra az a nyomor amit ott láttam.

Esbahn (törölt) 2014.07.24. 16:23:24

Kocsis Máté...

Esbahn (törölt) 2014.07.24. 16:23:59

@blz42: igen, de erős jelölt kell ellene.

Josef Lewis · https://progresivefunding.wordpress.com 2018.06.14. 01:58:13

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm

...///
süti beállítások módosítása