feb
25

Kasszaürítés

Uraim, már megint hülyének vagyunk nézve, és 1-2 oknyomozó újságírón kívül senki nem ugrál. Rendkívül népszerű ellenzékünk lapítása mellett zajlik 35 milliárd Ft lenyúlása. Amihez képest a BKV tanácsadói szerződések ügye aprópénz.

Sávoly. A történelembe valószínűleg úgy kerül majd be a település neve, mint az egyik legértelmetlenebb, állami pénz elmutyizására létrehozott projekt helyszíne. Mert jó eséllyel versenypálya itt nem lesz, csak lenyúlás. Jól illeszkedik ez abba a trendbe, aminek látványosabb elemei a BKV/MÁV körüli botrányokban mutatkoznak (amely csak a jéghegy csúcsa): zajlik a kőkemény spejzolás minden szinten, hiszen jön a 4-8-... szűk esztendő. Ma már nem elég a 10-20%-os visszacsúsztatás: az 50%-ot meghaladó korrupciós pénz sem példa nélküli.

Mekkora bevételt lehet várni egy motorversenypályától, ha az a Hungaroring is veszteséges(nek van mondva), ahol a motorversenyeknél nagyságrenddel népszerűbb Forma 1-es versenyek vannak? Ahonnét - nem mellesleg - ez az új pálya további versenyeket vonzhat el, ami az államot összességében negatívan érinti. De fel lehet tenni máshogy is a kérdést: ha mégis annyira jó üzlet egy ilyen pálya, akkor minek ide állami pénz?

Az érdekesség az ügyben az, hogy ezt a kilógó lólábat még a minisztérium (PM) is észrevette, és az ottani - talán kevésbé pártkasszahű - elvtársak le is írták, hogy ez a projekt egy baromság. Mindhiába. Ez, és a többi párt cinkos hallgatása azt sugallja, nem piti kis bűnözők vannak a háttérben, hanem a politikai maffia igazi nagyágyúi.

UPDATE: a pofátlanságnak nem létezik határa egyes embereknél. A mutyiszagtól messzire bűzlő beruházás - egyébként '95-ben csalásért és hamisításért lecsukott - vezetője ma egy váratlan ellentámadással megpróbálta gyanúba keverni az ügyet kirobbantó oknyomozó újságírót és vele együtt az LMP-t is. A párt hivatalos válasza itt olvasható, aki pedig első kézből származó információkra kíváncsi, az olvassa bátran Bodoky saját blogját.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr731788974

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem nyilvános a sávolyi tanulmány 2010.03.05. 09:19:11

A TASZ szerint béna kacsa a miniszterelnök. Bajnai Gordon kiadni kérte a MotoGP pályáról szóló tanulmányt, az állam bankja azonban csak közleményében áll a nyilvánosság mellett, a bíróságon nem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.02.26. 03:36:12

Ez a tegnapi eset tipikus SLAPP, erős politikai leszámolási céllal megspékelve:
en.wikipedia.org/wiki/SLAPP

Szemmel láthatólag Bodoky mélyen belecsapott a lecsóba. Ahogy hallom, őt is megfenyegették, és a pátyi tiltakozók közül is többeket.

Azt hiszem, ez a háttérben nagyon komoly érdekeket sért. Egyetértek az indexes kommentelőkkel, hogy KBJ valószínűleg csak stróman.

Isten óvja a Bodokyt és az LMP-!

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.02.26. 05:03:07

Komment Bodoky cikkénél:

"Bkeszi_lakos 2010.02.22. 22:43:16
Ma lemondott Danóczy Balázs, a pátyi beruházást leginkább ellenző Telki polgármestere. A telki.hu okot nem közöl, de gondolom egyértelmű. Egyébként az összes környező település ellenzi a 'golf projektet' a várható közlekedési káosz, ill. környeztromboló hatások miatt."

Szép...

pgeri 2010.02.26. 12:16:52

Egy másik komment Bodoky cikkénél:

"sorhajóhadnagy 2010.02.25. 08:47:58
És még riasztóbb - vagy tanulságosabb, csak nézőpont kérdése - hogy a Jobbik is hallgat. Nem karolják fel a sztorit a kurucok, hogy megint az idegenszívűekre mutogassanak. Pedig a kommentek némelyike alapján lenne fogékonyság arra a magyarázatra is. A szerencsétlen Pörzsét kirúgták az EchoTV-től a nagy szélsőjobbos igazságkeresése miatt, de a Jobbik nem állt mellé.

Akkor tehát még egy kérdés: honnan lehet Vonáéknak is pénze? Előre megvették volna őket is? És még egyesek azt híresztelték, hogy Putyinék zsoldjában állnak... Lol. A jelek szerint inkább a Miltonéban és hasonszőrű társaikéban."

szénhidra 2010.02.26. 13:03:37

völgyhíd - metro - löszfalba alagút - motorpálya
az összes dimenzió lassan kimerül, ideje lenne valami magasba ívelőt, vagy egyenesen onnan lelógó, lebegő objektumot is közbeszereztetni...

werner69 2010.02.27. 19:29:30

@szénhidra: "ideje lenne valami magasba ívelőt, vagy egyenesen onnan lelógó, lebegő objektumot is közbeszereztetni... "

már megvolt: Red Bull Air Race vagy mi a szar volt a neve

Vaandor 2010.02.28. 11:00:22

Azért ahol egy újságírót pusztán a tényfeltárása miatt így be lehet sározni, ott már nagy problémák vannak. Reméljük, hogy legalább nem következmények nélkül.

Off: A lehetmas.hu -n szerepel jelen blog és a Kalózpárt ajánlója is. Ezekben elvileg a legfrissebb cikkeknek kéne szerepelniük, de valamikor 10.-e körül a frissítés láthatólag lefagyott. Javaslom rendbehozni!

9mmPara 2010.02.28. 20:49:02

Nem lenne ez a Balatonring hülyeség. Most, hogy már évek óta vannak magyar MotoGP résztvevők, a magyarok falkában járnak a brnói futamra. Aztán persze ott vannak a kisebb események is, de az igazán nagy bolt a hobbimotorosok. A Hungaroringen a nyílt pályanapokért annyit kérhet a szervező, amennyit nem szégyell; Ostffyasszonyfán pár éve már szezon elején az összes hétvégét lekötötték az osztrák-német motorosklubok. Olaszország egy köpésre van, az én olasz haverjaim már tavaly jöttek volna Sávolyra, ha -- az eredeti elképzelésnek megfelelően -- kész lett volna. Az holtbiztos, hogy májustól októberig minden hétvégén tele lenne, június-augusztusban pedig minden nap.
Szóval, van ebben a pályában fantázia, én örülnék, ha megépülne, de sajnos tisztában vagyok azzal, hogy mindezen megfontolások semmit sem érnek, ha a "közeliek" mohósága miatt már a beruházás is duplájába kerül, és biztos, ami biztos, a működtetésbe is nagy áteresztőképességű csatornán folyik a közpénz.

9mmPara 2010.02.28. 20:55:51

@werner69: a RBAR idei fővárosi futama tényleg gyönyörű példája volt a nagy magyar valóságnak :(

Vaandor 2010.03.01. 11:34:55

Szerintem azt is érdemes lenne tisztába tenni, hogy a Sávolyi motorversenypálya az ellenség, vagy a pályára hivatkozva jókora pénzeket lenyúló Milton-bagázs. Mert pl. Sávolyon máris aláírásgyűjtés indult a pályáért, amitől egyebek (pl. város közműveinek kipofozása) mellett joggal várnak turisztikai fellendülést is. Ha elkészül.

Kapcsolódó írás:
ovlogja.nolblog.hu/archives/2010/02/27/A_Savolyi_motorpalya/

Off: Rendbejöttek a blogajánloók, juhí! :-)

pgeri 2010.03.01. 14:15:11

@9mmPara: ez akár még igaz is lehet, ez esetben viszont teljesen felesleges állami támogatásból építeni a pályát. Ha gazdaságilag ekkora biznisz, akkor csinálja meg szépen a befektető. Ja, hogy ahhoz egy rendes befektető kellene, és nem egy pártkasszatöltő fedőcég? Hát van ilyen, tessék keresgélni.

9mmPara 2010.03.01. 15:22:26

@pgeri: Az állami támogatásnak egyfajta szimbolikus mértékben híve bírnék lenni. Mivel ez egy elég komoly összegű beruházás, ami ráadásul hosszú időre és jelentősen befolyásolhatja a falu és környéke életét, állambácsi tehet egy gesztust, amivel a befektető felé is igazolja, hogy fontos dolgot tesz és a hatalom jóindulattal figyeli őt.
Hogy ez a gesztus miben tárgyiasul -- na, ez nagyon nem mindegy. Közvetlen pénzbetolásnak nagyon nem vagyok a híve. A befektető elvileg azért befektető, mert megvan a pénze a projektre. Ha nincs, akkor csak sima kókler. Dumálni a pályáról én is tudok.

divinus viridis 2010.03.01. 21:08:47

Elhangzott hivatalos válasz az LMP-től valamely nem online médiumban? Én nem találkoztam semmi ilyesmivel, és ez aggasztó, mivel a választók csupán 18% szerzi információt az internetről be.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.03.02. 15:11:59

@divinus viridis: nem rajtunk múlik nagy részt sajnos, hogy tv-újság mit hoz le.

hulyeinformatikus 2010.03.03. 10:57:37

@Lastres: Pedig bőven kaptok média hátszelet..

Surko 2010.03.03. 21:58:14

@szénhidra: "völgyhíd - metro - löszfalba alagút - motorpálya
az összes dimenzió lassan kimerül, ideje lenne valami magasba ívelőt, vagy egyenesen onnan lelógó, lebegő objektumot is közbeszereztetni..."

Szerintem menjünk el a Marsra! :)

Már el is képzelem, ahogy a marslakók fohászkodnak, hogy "a magyarok űrhajóitól ments meg uram minket"...

Egyébként megjegyzem, az értelmetlen pénszórási vágy nem csak a politikai elitet jellemzi, hiszen a teljességgel értelmetlen magyar olimpia rendezést a BOM keretében számos magát felelős értelmiséginek meg közéleti szereplőnek tartó ember is propagálja...

Még szerencse, hogy amúgy sem ítélnék soha nekünk. Különben a völgyhíd-alagút-versenypálya triumvirátus mellé az olimpiai stadion is odakerülne...

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2010.03.05. 11:51:38

"ideje lenne valami magasba ívelőt, vagy egyenesen onnan lelógó, lebegő objektumot is közbeszereztetni."

valamiért akasztófára asszociáltam.

HaKohen 2010.03.05. 13:44:58

@HalivudEstevez:

Én meg másra... Hm... Egy ilyen konzervatív blogon nem illik trágárkodni.

Nyár 2010.03.06. 09:44:36

Hátha ez is érdekel valakit az LMP blogján:
INFORMÁCIÓ: www.valasztas.hu/pv10vt/j24p.jsp?JLCS=25

Már 9 jelölt INDULHAT státuszban, 1 jelölt döntésre vár. Nézzétek meg! Hajrá LMP! Segítsen mindenki! Finisben eddig is jók voltunk!
A többi jelöltnek is ezalatt a két hét alatt 50-100 max 150 hiányzik már csak.
süti beállítások módosítása