dec
14

A hazugság átka

Néhány napja estig voltam az irodában, ahonnan átsétálva a karácsonyi díszkivilágításban tetszelgő városon az Astorián kötöttem ki. Nagy meglepetésemre összetalálkoztam a 18 éves unokatestvéremmel és két barátjával. Még nagyobb meglepetésemre egy íj volt náluk a hozzá tartozó nyílvesszőkkel. Közölték, hogy ők bizony a Magyarok Házából jönnek.

A közel egy órás hazaút során kezdtem úgy érezni, hogy nem csak íjászkodni voltak az említett helyen, hanem bizony világnézeti beöntésen is. Naprakész információik voltak minden valamirevaló széljobber témából, Sajóbábonytól a buzifelvonulásig, a zsidók betelepítésétől a Magyar Gárda nemzeti gárda mivoltáig, s annak sajnálatos betiltásáig.

Miután elváltunk, én feldúlt és dühös voltam. Nem azért, mert a saját világnézetemmel sok esetben homlokegyenest mást gondol egy rokonom. Jóval inkább azért, mert testközelbe került az, amitől nagyon is tartok. Más az amikor az Allee előtti LMP-s kitelepülésen elbeszélget az ember a Váralja Szövetség alelnökével, fél órás kérdezfeleleket játszva egy sajátos nemzeti ideológiai mázzal leöntött lelkű sráccal. S megint más, amikor az amúgy eszes unokatestvérem politikai szocializációjának mikéntjével kell szembesülnöm.

Nem kellett sokáig gondolkodnom hazafelé sétálva, hogy miért is vagyok csalódott és dühös. Nyilvánvaló, hogy elkezd felnőni a következő generáció, a '90 után születettek generációja, amelyik jószerével még csak hírből sem ismeri a Kádár-rendszert. Ez a generáció mostanság válik nagykorúvá, s lesz egyben szavazásra jogosult is. Ezek a fiatalok 2006-ban még a középiskolai évek felhőtlen és gondtalan létét élvezték. Ám abban az évben akarva-akaratlanul is szembesülniük kellett a hazugság politikájával, az elkúrással, a pofátlan és álnok politika netovábbjával. Az öszödi beszéd, s az azt követő feszültség olyan nyomott hagyott ennek a korosztálynak a lelkében, mint anno a miénkben a vasárnapi Walt Disney félbeszakadása - még ha más életszakaszban is értek minket ezek az események. Szembesülnünk kellett a világnak egy azon részével, amiről gyerekként és fiatalként nem is nagyon akartunk tudni. Akkor mi Antall József halálákor az új kor születésének emlékezetes eseményét éltük meg. A mostani tizenévesek 2006-ban az új kor haláltusájának kezdetével szembesültek.

Nem nehéz kitalálni, hogy a következő generáció azon része, amelyik érdeklődik a politika, s az ország jövője iránt, azok nagy része miért fordul a Jobbik és a szélsőséges ideológiák felé. Öszöd tanújelét adta a hazai politika, de inkább a magyar politikusok valódi énjének, és mementóként áll elöttük a jelenben, és a jövőben egyaránt. Annyit megértettek belőle, hogy akik most irányítják az országot, azok hazudnak, s amit a média ennek következtében sugárzik feléjük, az hazugság. Így semmi csodálkoznivaló nincs azon, hogy nem veszik be a média fősodrában elhangzottakat. Helyette a barikad.hu, a kuruc.info és az ezekkel rokonítható oldalakon tájékozódnak, melyek valóságképe szintén torz és ferde, még akkor is, ha a valóság egy másik, ismeretlen, elhallgatott oldalára világítanak rá.

Sajnos a hazug és öncélú politika sok minden mellett megfeledkezett az oktatásról is, így annak színvonala erősen zuhanófélben van. A diákok haszontalan tudást szednek magukra, miközben az életben való eligazodáshoz szükséges ismereteket nem kapják meg. A kritikai szellem sem költözik beléjük, így nehezen tudnak mérlegelni, nehezen tudnak különbséget tenni a jó és a rossz, az igaz és a hamis, az igazság, a féligazság, s a hazugság között. Könnyen befolyásolható, hiszékeny, az önálló gondolkodásra egyre kevésbé képes nemzedék nő fel ezáltal.

A következő generáció egyik felét egyáltalán nem érdekli a politika, ők remekül elvannak individualista világukban. Viszont a másik fele egy erősen félrevezetett és gyülölettel beoltott tömeggé válik. Frusztrációikat az etnikai, vallási, nemi és szubkulturális kisebbségek felé irányítják, hamis ellenségképet állítva elébük. De hogy mindez milyen következményekkel jár majd, azt már senki sem vázolja fel nekik.

A régi-új - hazug módon szocialistának nevezett - hatalmi elit felelőtlen és kegyetlen játékának vesztesei a jövő generáció tagjai. Áldozatai pedig mi magunk leszünk, akik nem tudunk egyik féllel sem azonosulni, akik csak élni szeretnénk, nyugalomban, békességben, együtt és egymás mellett mindazokkal, akiknek elegük van a gyűlölködésből és az ámításből.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr91594163

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikát az iskolákba! 2009.12.14. 15:33:59

"A közoktatási törvény általános tilalomként kimondja, hogy a nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet, továbbá az alatt az idő alatt, amíg az óvoda, iskola, koll...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztd 2009.12.17. 09:59:47

Későn vettem észre a bejegyzést, és el akartam olvasni, az összes bejegyzést, ami mostanra sikerült.
Mivel remélem, hogy mindenki jószándékú, ezért a további indulatokat elkerülendő nem mondanám el a véleményemet, hogy ki, és miről hazudik és hazudott...

Egy másik szál, ami szerintem az LMP szempontjából sokkal fontosabb, hogy mit érdemes tanulni a Jobbiktól? Mivel tudott embereket ilyen nagy mennyiségben toborozni? Miben kell követni?

Először is a saját témákat úgy kellene fölvetni (általánosságban), hogy azt mindenki is értse, fontosnak tartsa, és higgye el hogy igaz.

Másrészt nem csak neten kell szerveződni, hanem ki kell menni az emberek közé, és a falvakban és kisvárosokban is el kell mondani, hogy miért jó az LMP nekik ott helyben. (Anno a Fidesz polgári köröket csinált, a Jobbik a gárdába toboroz embereket, Mali Zoltán megszervezte az SZDSZ-nek Drávapiskit az ormánságban, az LMP mit csinál?)

Meg kell nézni, hogy mit mondott Tölgyessy Péter az LMP ről (hétfő reggel a Kossuth rádióban), vagy mit írt Török Gábor hétfő este (torokgaborelemez.blog.hu/2009/12/14/25_mi_van_a_zaszlokra_irva).

Szóval a kampány elején már nem düh kell, hogy miért jobbikos az intelligens rokon, hanem cselekedet, ha az LMP politikai erő akar lenni.

u.i.: Persze lehet, hogy mindez már megvan, csak még a honlapról sem derült számomra ki.

darkgreen 2009.12.17. 10:52:10

@netopi: "De böjt s jámborság néked mint a pélva,
mert vétkesek közt cinkos aki néma."

Ha már okoskodsz...

darkgreen 2009.12.17. 11:04:48

@hunor76: Ezt azért írták ki, mert a zsidó hit egyik alaptétele. Az idézet létezik és pontos.

Frank'Leó 2009.12.17. 19:23:07

@Pollack:
Pollack, elhiszem, hogy általában nem vagy ilyen „egygondolatú ember”, és tudod, hogy Orbán is hazudik. De ez nem látszik meg az írásodban.

Ami megjelenik:
– Vajon miért fogadnak el szélsőséges nézeteket a fiatalok?
– Gyurcsány hazudott.
– Ez a magyarázat.

Ennyi a mondanivaló. Kicsit bőven, de az érthető, mert indulatos voltál.
Ami nem érthető: Hová tetted az eszed (az ismeretet, hogy legalább annyit hazudott a másik oldal), amikor ezt az egyenek következtetést levonod.
(Itt lentebb kigyűjtöttem, hol írsz – többször is – ilyen egyértelműen. Így is kicsit hosszú, de érdemes átfutnod.)

A bánatos nagy igazság az, hogy ez a gondolatmenet ugyanolyan leegyszerűsítő, mint amit széljobber honfitársaink alkalmaznak. Érdemes megnézned, hogy milyen egyértelműen dicsérték meg ezt az írásodat.
Még többen dicsérték azt a bejegyzést (emlékem szerint Vay M. írta), amely arról szólt, hogy miért kellett feljelenteni Gyurcsányt.

És itt jönnek a komoly kérdések.
(önvizsgálat, ha kérhetlek) Mitől van az, hogy ilyen egyértelműen félresiklik a gondolatotok? (A többes szám Schiffer A-ra is vonatkozik, avval a különbséggel, hogy a szociknál sokkal jobban utálja az SZDSZ-t.)
(szomorú kérdés) Ha Te – bocs a többiektől – az átlag elempéseknél fürgébb agyúnak tűnsz itt a blogon, ilyen egyoldalúságra vagy képes, akkor mi várható akkor az LMP-től, mármint hogyan lesz ebből megfontolt, kiegyensúlyozott politika.

És akkor idemásolom a cikk főbb mondatait:

Cím: A hazugság átka (Tehát „a” hazugság, és ENNEK a következménye)

Nem kellett sokáig gondolkodnom ... miért is vagyok csalódott és dühös. ... Ezek a fiatalok 2006-ban ... akarva-akaratlanul is szembesülniük kellett a hazugság politikájával, az elkúrással, a pofátlan és álnok politika netovábbjával. Az öszödi beszéd, s az azt követő feszültség olyan nyomott hagyott ennek a korosztálynak a lelkében
(Tehát a kiinduló kérdésre megtaláltad „a választ”: Gyurcsány. Hiszen nyilván őrá gondoltál ezekkel a markáns kifejezésekkel: elkúrás, a pofátlan és álnok politika, öszödi beszéd

(Íme az egyértelmű következtetés) „Nem nehéz kitalálni, hogy a következő generáció azon része, amelyik érdeklődik a politika, s az ország jövője iránt, azok nagy része miért fordul a Jobbik és a szélsőséges ideológiák felé. ... Így semmi csodálkoznivaló nincs azon, hogy nem veszik be a média fősodrában elhangzottakat. Helyette a barikad.hu, a kuruc.info és az ezekkel rokonítható oldalakon tájékozódnak ...”
(még egy következés) „A következő generáció ... másik fele egy erősen félrevezetett és gyülölettel beoltott tömeggé válik. Frusztrációikat az etnikai, vallási, nemi és szubkulturális kisebbségek felé irányítják, hamis ellenségképet állítva elébük.”

(Ha valaki elfelejtette volna, hogy melyik oldal felelős mindezért, a végszó) „A régi-új - hazug módon szocialistának nevezett - hatalmi elit felelőtlen és kegyetlen játékának vesztesei a jövő generáció tagjai.”

(Ezek után válaszoltad nekem) Nem mondtam, hogy mindenért ő a hibás. :-(

Darvon 2009.12.17. 21:19:11

@sztd: "Szóval a kampány elején már nem düh kell, hogy miért jobbikos az intelligens rokon, hanem cselekedet, ha az LMP politikai erő akar lenni.

u.i.: Persze lehet, hogy mindez már megvan, csak még a honlapról sem derült számomra ki. "
Tökéletesen egyetértek! Úgy érzem, hogy az LMP elszunyált kicsit, a szervezés akadozik. Persze könnyű így blogon beszólni, hogy ezt és ezt nem csinálják jól (mint ahogy tettem a 176 blogon :) ) de azért érdemes emlékezni: vannak emberek, akik szívesen látnák a Parlamentben. Be kéne indulni lassan. Az, hogy nem csak a neten kéne szerveződni, szerintem nem stimmel, inább azt mondanám, hogy intenzívebben kéne szerveződni. Obama adott pár példát, hogy mit lehet tenni, és az még biztos nem az összes lehetőség.

@Frank'Leó: "Cím: A hazugság átka (Tehát „a” hazugság, és ENNEK a következménye)"
Szerintem ez inkább a hazugságra általában vonatkozik, de annyival egyetértek, hogy nem Gyurcsány az egyetlen oka az egésznek (mint ahogy már megírtam).
Ráadásul ott van a csúnya, gépies, számító, választási taktika: Ha kiegyensúlyozott a pártok krikizálása, akkor nagyonbb az esély, hogy volt szoci szavazók átjönek; mint közismert, ők nem ragaszkodnak manapság az MSZPhez.
Igen, tudom: Most ők vannak hatalmon, ezért ők többet kúrhatnak el, mint az ellenzék. Tudom, van poszt, ahol konkrétan a Fidesz van a középpontban.
De akkoris: ha már magyarázkodni kell, késő.
KISS, tehát: keep it stupid and simple!
És ez egyben a válasz is a kérdésre, hogy mit lehetne "ellesni" a Jobbiktól: pont ezt...

Pollack 2009.12.17. 23:31:17

@Frank'Leó:
"A régi-új - hazug módon szocialistának nevezett - hatalmi elit..."

Direkt nem írtam le GyF nevét.
Nem egyszemélyi a felelősség, hanem annál sokkal-sokkal szélesebb körű. És nem feltétlenül csak az egyik oldalon.

Kék Szkíta 2009.12.18. 01:29:32

Kedves Pollack,

Szerinted nem létezik olyan ,hogy 'nemzeti radikális' ?
Szerinted minden Jobbikos cigány és zsidó gyerekeket akar a falhoz csapkodni ?

Én felépítem Neked a Jobbik világképét elismert NEM öngyülölő zsidó emberek véleményével és írásaival. Nincs szükségem se kurucra, se barikadra.

Én a liberálisok értékeivel és érveivel döngölöm földbe a kék-fehér "liberalizmust"...

Miért szavazok a Jobbikra ? Azért ,mert a magyar magyar ember másodrangú állampolgár az elcsatolt részeken, de még megmaradt hazájában is.

csak egy kérdés: Te pl személy szerint támogatot a pozitív dizkirminációt ?

Milyen alapon szélsőségezed le a Hazájukért aggódó embereket, hazafikat és honleányokat, miközben egy bizonyos kóser nácizmus ellen elfelejtesz felszólalni. A többségi magyarságot ért negatív diszkriminációtól nem félsz, nem tartasz, nem érzel dühöt ?

Liberálisabb és antirasszistább vagyok Jobbikosként, mint a legtöbb másik prát szimpatizánsa.

Ha igazán keméyn dolgokat akarsz olvasni, akkor ne a kuruc.info-ra menj. Én is elsőkézből szereztem benyomást. Héberül tökéletesen tudó emberek is megadták a visszaigazolást nekem rengeteg dologban. Érdekes nemde ?

Pláne, hogy radikálisabb vagyok, mint (talán nem túlzás) a legtöbb Jobbik szimpatizáns. De, de szeretettel veszek magam mellett magyarszívű zsidókat és cigányokat is.

Magyarországon törvényi szinten is faji megkülönböztetés van, de pont ,hogy Te vagy csúnyán félrevezetve és ezt fel sem fogod, pedig elég értelmes figurának tűnsz.

Haverom bemegy a munkaügyi központba. Hírdetmény: "feltételek: xy korhatár, vagy roma származás".
Etnikai alapú ösztöndíjak, média gyakorlata stb-stb.

A magyarság önvedelmének a jogát NINCS JOGOD ELVITATNI. Én drukkolok az LMP-nek, és szorítok, hogy ne a magyarellenes emberek kerekedjenek majd felül benne, hanem a jóindulatú emebrek.

Én békepárti vagyok, de az öngyilkos békét elvetem, és aki engem erre kényszerít, az tudva, vagy tudatlanul, de a nemzet ellen cselekszik.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.12.18. 01:36:51

@Pollack: Az őszödi beszéd meg a többi kifejezés mutatja: Te Gyurcsányról és a szocikról beszéltél. Ha ezt egyoldalúnak gondolod így utólag, OK, elfogadom.

De addig fennállnak a kérdések:
Mitől van az, hogy ilyen egyértelműen félresiklik (baloldallal szembe) a gondolatotok? (A többes szám Schiffer A-ra is vonatkozik, avval a különbséggel, hogy a szociknál sokkal jobban utálja az SZDSZ-t.)
Ha Te – bocs a többiektől – az átlag elempéseknél fürgébb agyúnak tűnsz itt a blogon, és ilyen egyoldalúságra vagy képes, akkor mi várható akkor az LMP-től, mármint hogyan lesz ebből megfontolt, kiegyensúlyozott politika.

2009.12.18. 01:51:49

@eroica: Ezt kikérjük magunknak! Pollack a legkevésbé fürge agyú az LMP-ben. Na most képzeld el a többit... :)

2009.12.18. 01:58:54

@Kék Szkíta: Csak 1 kérdésem van: mire alapozod, hogy "magyar ember másodrangú ... hazájában is"?

Igen, a pozitív diszkrimináció minden hátrányos helyzetű ember esetében üdvös dolog. Bár igazából ezt nem ennek mondanám, hanem esélykiegyenlítésnek. Ahogy feljárót építenek rokkantak számára, sípoló jelzőlámpát a vakoknak. Az LMP vezetőségében létezik pl. női kvóta. Szegény sorsú gyerekeknek helyes, hogy van ösztöndíj. Stb., stb.

Kék Szkíta 2009.12.18. 02:34:04

@iii:
1. Te melyik országban élsz ? :-D
Etnikai alapon hátrányos megkülönböztetésben részesülök a médiától, az elittől, az értelmiségtől, a politikától. Egy zsidó vagy cigány ember többlet jogokat élvez. Kollektíven megbélyegeznek, vádolnak és gyaláznak.
2. Az esélyegyenlőség NEM MEHET a jogegyenlőség hátrányára. De éppen arra megy. Látod, a fene nagy érzékenységetekkel, fel sem ismeritek a magyarellenes rasszizmust. A cigányok és zsidók pozitív diszkriminációja a többségi magyarság(avagy minden kisebbség minusz zsidók, cigányok) negatív diszkriminációjával jár együtt. Etnikai alapon tesz az állam különbséget az állampolgárai között. Ezt ,ha nem a magyar magyarok szenvednék el, akkor nácizmust meg rasszizmust sipákolnátok. Észre sem veszitek, hogy mit tesztek... Mert az a gondolat van belétek szugerálva, itatva, hoyg a zsidó és a cigány csak áldozat lehet. Hallottál már politikust, vagy médiást rasszista zsidókról és cigányokról beszélni ? Nem, soha ? Vajon miért ? Etnikai kettősmérce miatt.

A barátom becsületesen dolgozik, adózik. De mikor megszűnt a cég bement a munkaügyi központba, hírdetméynen volt, h feltétel 46 éves kor vagy roma származás. Etnikai alapú megkülönböztetés... de ti megnézitek, hogy akit hátrányosan különböztetnek meg az roma vagy zsidó-e, ha egyik sem, akkor eltörpül az esélye annak, hoyg nácizmust kiáltsatok, ergo, ki is a náci ? én vagy ti ? kóser rasszizmus, kóser etnikai megkülönböztetés....

aztán egy egyetemista cimborám meg modnja, hogy szintén etnikai alapon extra pénzeket kaphat az emebre, ha cigány. mondja kcisit szúrja is a szemét, hogy mercivel jár be az egyik cigány srác, full gazdagok, de cska azért mert cigány a zsidó származású emberek és kutyáik (poltikusok, véleméynformálók, hatalmaskodók) jóvoltából PÉNZT kap.

ha cigányt ölnek meg akkro mindig a rasszista maygarokról beszélnek, de ha cigányok vernek agyon magyart "megdöglesz magyar" ordítozással, az nem rasszizmus mi ?....

a fasiszta Benes-dekrétumok ellen a magukat maygarnak tartó antifasiszták már nem tüntetnek, uanazon okok miatt, mint ami miatt Te sem ítéled el az etnikai megkülönböztetést. Persze cska akkro nem ítéled el, ha magyar magyarokat sért.

ÉS MÉG VAN KÉPETEK SZÉLSŐSÉGEZNI ! ! !
SZÁNALMAS, azt hiszitek ti vagytok a fény.......
észre sem veszitek, hogy ami miatt sírtok azt követitek el.

"megélhetési bűnözés", "gyerekcsíny", "hevesebb vérmérséklet", "más kultúra" .

A CIGÁNYSÁG POZITÍV DISZKIRMINÁCIÓJA A TÖBBSÉGI MAGYARSÁG NEGATÍV DISZKRIMINÁCIÓJÁT JELENTI.

érdekes, de a beírtak alapján pont,hoyg én NÁCIZHATNÁm meg RASSZISTÁZHATNÁM le a fél LMP-t !

NA EZÉRT SIKERES A JOBBIK, MERT AZ IGAZSÁG AD NEKÜNK ERŐT. Ha a nemzeti ellenállást nem a szeretet hanem a gyűlölet fogja vezérelni, akkor elbukunk... ha a szeretet, akkor pedig a legsötétebb és kegyetlenebb hatalmakkal is képesek leszünk szembeszállni.

Kék Szkíta 2009.12.18. 02:45:15

"a fasiszta Benes-dekrétumok ellen a magukat magyarnak tartó antifasiszták már nem tüntetnek" nem már nem tüntetnek, hanem NEM tüntetnek.

melyik párt szólalt fel azellen, hogy Eörsi Mátyás a Parlamentben a felvidéki magyarság kollektív megbélyegzését és meghurcolását (Benes-dekrétumokat) védte ? volt pofája a zsidójának azt modnani, hogy a Benes-dekrétumok miatt inkább szálljon magába a magyarság. és hogy szegény szlovákok rettegnek a Nagy-Magyarországos matricák miatt.

Ti is pont ezt teszitek. Támogatjátok az etnikai megkülönböztetést, és akik azt szeretnék, hogy midnen ember legyen egyenlő vallásra és etnikumra való tekintet nélkül azt meg leszélsőségezitek.

radikálisabb vagyok mint nagyon sok Jobbikos szavazó, de tizedanynira sem vagyok szélsőséges, mint sok zsidó firkász és politikus....

23 millió románozás óta tudom és értem, hogy nem csak ellenfelekkel állunk szemben, hanem tele vagyunk ELLENSÉGGEL, akik pusztítanak minket. TUDOM IGAZOLNI, hogy pusztítják a magyarságot !..

Kék Szkíta 2009.12.18. 02:48:59

SOK LMP-S TÁMOGATJA A MAGYAR MAGYAROK NEGATÍV DISZKIRMINÁCIÓJÁT, persze ezt szépen és magamutogatva pozitív diszkirmináűciónak nevezik. de amíg etnikai alapú megkülönböztetést folytattok, addig azért vastag bőr kell hogy legyen a képeteken ahhoz, hogy nemes egyszerűséggel minden jobbikost leszélsőségesezzetek.

Kék Szkíta 2009.12.18. 02:58:22

@iii: tegyük fel van egy szegény fehér magyar család és egy szegény cigány család. ugyanannyi a vagyonuk. a cigány cslaád etnikai alapon extra jogokat és extra pénzeket kap. a magyar család másodrangú állampolgár Magyarországon. Ez nem demokrácia, ez judeokrácia.

De mások érzékenysége miatt nem mondunk ki dolgokat, sőt kib*sszuk a szemétbe a több mint ezer éves jelképeinket is, hiszen übermenschék szívének ez lenne kedves.....

vagy ellenállunk minden destrukciónak és flevesszük a kesztyűt ?

az előretörésünk megállíthatatlan és a lendületünk nem fog elfogyni, tökéletesen eltökéltek és elkeseredettek vagyunk.

a magyar nemzetnek már nincs hova hátrálnia. a legütősebb érvetek az lehet a Jobbik ellen, hogy "jobb a békesség", csak uyge aki az öngyilkos békét elveti az nem dől be balra....

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.12.18. 07:35:10

@Kék Szkíta: mond az valamit, hogy KISEBBSÉG?
A pozitív diszkrimináció valóban negatív másokra. Ez igaz. Viszont a pl. 10% cigány egy egységnyi poz. diszkriminációja 0,1 egységnyi neg. diszkrimináció a többségre. Ennyi bele kell, hogy férjen, mint befektetés. Örülj inkább, hogy dolgozni akar.

A többséget amúgy sem lehet hátrányosan megkülönböztetni fizikailag, mert hát attól többség.

Yasashi Tanuki 2009.12.18. 10:31:30

Nem új és nem magyar jelenségről van szó. A weimarizálódás veszélyeire már sokan és sokszor felhívták a figyelmet. Legutóbb tegnap a köztársági elnök. Ha hazai liberálisok korábban hallgatnak rá, és nem azzal lettek volna elfoglalva, hogy a megválásztása körülményeivel és a természetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezéseivel próbálják diszkreditálni akkor ma az unokatestvéreiddel talán a hanukaünnepről vagy az Societas rendezvényéről hazamenőben találkozol.

netopi2 2009.12.18. 10:56:08

@peetmaster: Kisebbség? Gondolom ezt még nem olvastátok, kedves magyar- és többségellenes libsi barátaim:

vastagbor.blog.hu/2009/12/17/a_nagy_otlet_a_jovo_elkezdodott

"Magyarország szégyene,hogy a magyar a hazájában csak úgy járhat saját falujában iskolába ha nem magyarnak hanem cigánynak vallja magát."

Pollack 2009.12.18. 12:01:41

@Kék Szkíta: Szerintem van még néhány szempont a Föld kerekén az etnikain kívül. Nem tudom, de nem is akarom a világot ezen a szemüvegen keresztül nézni.
De ez nem jelenti azt, hogy nem látom ezeket a dolgokat.

A pozitív diszkrimináció önmagában nem az ördögtől való, csak akkor, ha a kontextus, melyben beágyazódik, nem megfelelő. Egymagában káros és kontraproduktív tud lenni, a megfelelő háttér, a szabályozás, s mindennemű keretfeltétel nélkül. Így csak önmagunk, s mindenki másnak a tökön lövése. Ha konkrét programba, netán stratégiába lenne ágyazva, akkor talán érne is valamit.
Addig csak céltáblának jó, meg a szar elkendőzésére.

Láttuk, hogy mit csináltak ezzel az eszközzel a szoclib érában - elhasználták, s széljobb retorika arzenáljába taszították.

Kérdésedre válaszolva: azt a poz. diszkriminációt, amit az utóbbi években folytattak itthon, azt nem támogatom. Egy olyat tudnék támogatni, aminek értelme is van, és nem eleve elcseszett.

Az LMP pedig miért akarna már magyarellenes lenni? Nem mindenki az, aki másként gondolkodik a magyarságról, mint a "radikális" jobboldal.
Azért mert nem nemzeti színűt tojunk reggel, és nem a székely himnusz az altatódalunk este, még lehetünk normális lelkű magyarok.

A magyarságnak viszont nem az etnikai kisebbségektől kell megvédenie magát, hanem a hülyéktől, és a kártékony hatalmi elittől.

"Ti is pont ezt teszitek. Támogatjátok az etnikai megkülönböztetést, és akik azt szeretnék, hogy midnen ember legyen egyenlő vallásra és etnikumra való tekintet nélkül azt meg leszélsőségezitek."

Ezen viszont rendkívül jót röhögtem. Én eddig azt hittem, hogy ez fordítva van.
Mert amíg ti pl. cigánybűnözésről beszéltek, addig mi szegénybűnözésről. Akkor ki állítja most az etnicitást a figyelem középpontjába?

Pollack 2009.12.18. 12:07:15

@eroica: Ha Feriről és a szocikról írok az a baj, ha a Viktorról és a Fideszról, akkor meg az a baj. Ha nem írok senkiről, akkor meg az.
Mérlegelve, de mindkét oldal kritikáját megfogalmaztuk már, s fogjuk a jövőben is. Egyik 19, a másik egy híján 20.

Én nem érzem, hogy olyen erősen félresiklana a gondolkodásunk.
De mondom, olvass vissza a korábbi bejegyzéseinkre, találsz ott kőhajigálást a másik irányba is :)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.12.18. 12:09:30

@netopi2: mit akarsz, többségben vannak a magyarok :)
meg az se baj, ha megismerik egymás kultúráját. Én inkább azt tudnám elfogadni, hogyha a cigányoktól is elvárnák a magyar kultúra ismeretét.
A rendelet, ami a cigány iskolában engedélyezi a 8 fős évfolyamot, meglepően realista. Örülni kell, ha egyáltalán a saját falujukban eljár néhány cigány iskolába. Ez az első lépés az integrációjukban.

netopi2 2009.12.18. 12:15:02

@peetmaster:
"Magyarország szégyene,hogy a magyar a hazájában csak úgy járhat saját falujában iskolába ha nem magyarnak hanem cigánynak vallja magát."

Miért értékesebb egy cigány mint egy magyar? Miért támogatják jobban? Mikor lettünk Cigányország?

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.12.18. 12:58:10

@netopi2: mert különben ki kéne őket irtani. A legliberálisabbak is bevallják maguknak szerintem, hogy van cigánykérdés. Két dolgot tehetünk: gázkamra vagy asszimiláció.
Tehát ez a baj a te értelmezéseddel: a cigány nem értékesebb, épp hogy értéktelenebb, ezért többet kell rákölteni, mint egy befektetésre, ha emberré akarjuk faragni. Különben, mint mondtam, örökre megmaradnak problémaforrásnak.

Kék Szkíta 2009.12.18. 13:11:13

@peetmaster: szerinted a történelem során még sohasem fordult elő, hogy kisebbség agresszívoskodott, nyomta volna el a többséget ? Befektetés ? Van pofád ezt mondani és nácizni meg szélsőségesezni ? Ki volt plakátolva anno, hogy egy határontúli magyar mennyibe kerülne az országnak. Pedig ŐK a befektetés. Gyurcsány meg még 23 millió románozott is. Xenofób kijelntést tett, de az "érzékenyek", a "toleránsok", az "antifasiszták" K*SSOLTAK. Miért ? Mert ? Mert faji alapon mérlegeltek. Agyilag a tökéletes retardáció jegyeit mutatod. Próbáld meg felfogni, hogy mti csináltok. Fröcsögve ordítjátok, hogy rasszizmus, kirekesztés ,ha cigyányok, zsidók tömegeinke a magatartását kritizálják, ha kivételezést meg akarják szüntetni. Tehát te kis agytröszt azt mondod ,h a negatív diszkrimináció lehet dicséretes, de lehet bűnös, gyilkos dolog is. Máskor meg ugatsz arról, hogy mindenki egyenlő, elítélem a faji- vallási megkülönböztetést. És sokatok agyilag fel sem fogja. Nagyon elszomorító... ideológusok, eszmegyártók hűséges janicsárokat faragtak belőletek :'-(

"mond az valamit, hogy KISEBBSÉG?"
köszönöm a kérdésedet!
mond az valamit hogy csak két kisebbség kap extra jogokat és pénzeket, h van több kisebbséág is ? pont az a kettő, amelyik önmagát is elkülöníti a többiektől/többségtől az van kivételeztetet helyzetben. Akik lényegében minden más kisebbség minusz a két "legrakoncátlanabb"(h finom legyek). Mond neked az valamit ,hoyg svábok, székelyek, magyarorszégi lengyelek, horvátok, örmények, ruszinok, jászok,... ? Mitől érne egy zsidó meg egy cigány többet ? NEM ÉR TÖBBET. És azért mert én azt mondom nem ér többet, nem én leszek a náci, hanem te vagy az. kóser nácizmus ivódott beléd, ennek sokszor családi okai is vannak. Rokonság ilyesmi. ÉS én meg szóljak rá a félkatona nagydarab bakancsos kopaszokra ? HÁT ADDIG NEM, amíg az én bajaimat, a "többségi" magyarság bajait kinevetitek és kigúnyoljűtok és teljesen palira evsztek minket. HÁT NEM, hanem felvértezem őket azzal, h az igazság a mi oldalunkon van. Emlékeztetem őket micsoda aljas támadások érték a nemzetet. Felvértezem őket.

Nem kell szeretni a Jobbikot, nem bűn vagy baj az ,ha valakit rossz érzéssel tölt el a Turul, az Árpád-sávos zászló, és ezt készek is vagyunk tiszteletben tartani. De, nincs joga senkinek sem mocskolni és a szemétbe dobni.

Aztán mi a jó büddös francot nem bírtok ezen megérteni, hogy kóser nácizmus tombol az országban, ugyanis:
van egy bármilyen kisebbséghez tartozó család (kivétel zsidó és cigány), és van egy ugyanannyi vagyonnal és taggal rendelkező cigány család. Az állam különbséget tesz közöttük. Kevesebb joga lesz annak, amelyik nem cigány. EZ KIREKESZTÉS !!!!

Én vagyok az igazi HHH !!!!!
MERT: fehér vagyok, keresztény, hetero, ráadásul plusz a legsúlyosabb bűnöm -> magyar vagyok.

Kék Szkíta 2009.12.18. 13:16:48

egy erdélyi, egy székely, egy felvidéki, egy kárpátaljai, egy délvidéki,.. a JÓ BEFEKTETÉS. egy lenygel, egy horvát a jó befektetés. de még a románok és szlovákok is békében el élnek közöttünk Magyarországon ! szeretnek a törökök, az oroszok, a németek....

Az én oldalomon állnak véleméyneikkel a világ legnagyobb politikusai, zeneszerzői, művészei, gondolkodói. Mérmint a zsidók és cigányok kritikáját illetően.

Már nem is tagadjátok, hogy kedvetekre való, hogy etnikai alapon hátrányosan megkülönböztessetek minket a cigányoktól és zsidóktól.

Kék Szkíta 2009.12.18. 13:31:02

De az összes Jobbikos megtévesztett elborult elméjű szélsőséges. És nincs oylan ,h nemezti radikális mert mindegyik náci. Ezt ugatjátok közben fülön lettetek csípve, hogy TI VAGYTOK A KIREKESZTŐEK. de toleráljuk, miközben ti nem toleráljátok a nemezti szimbólumainkat.

aztán kezdetben mindig megpróbáljátok elterelni a lényegről a szót, ködösíteni, elfedni amíg csak lehet.

olyan dolgokkal érveltek, amikről tudjátok, h nem igazak. hazugságokat igazoltok magatoknak, és meggyőzitek egymást és magatokat arról, h végső soron azok nem is hazugságok.

FELHÁBORÍTÓ, hogy a nemzeti érzelmű embereket vádoljátok, gyalázzátok, közben pedig a vádpontokat Ti követitek el.

ugattok, h elítéljük az etnikai megkülönböztetést, de nem tezsitek hozzá,m hogy "ha a cigányokat vagy zsidókat az nem pozitívan érinti". mert ha már egyenlőséget teremt, Nektek már az sem jó.

Kék Szkíta 2009.12.18. 13:35:25

Rigo' 2009.12.11. 15:29:06 írta:
"Én pölö (és a szervezetünk tagjainak a zöme) úgy tekint a jobbik-jelenségre, mint a beteg társadalom egy tünetére. Ha egészséges lenne a demokrácia, akkor a szélsőségek nem erősödnének meg ennyire. Ebbe ugyanúgy beletartoznak a cigányok pozitív diszkriminációjából fakadó megszaporodott bűncselekmények, mint a politikusok hiteltelenné válásából fakadó általános kiábrándultság és romló közmorál."

Rigo is lehet, hogy náci-fasiszta-rasszista-trapista beépített Jobbik ügynök : -D
"a cigányok pozitív diszkriminációjából fakadó megszaporodott bűncselekmények"

Értitek ? Rigo (is) írja:
"a cigányok pozitív diszkriminációjából fakadó megszaporodott bűncselekmények"

darkgreen 2009.12.18. 13:49:39

@Kék Szkíta: "MERT: fehér vagyok, keresztény, hetero, ráadásul plusz a legsúlyosabb bűnöm -> magyar vagyok."

A te bűnöd az, hogy végtelenül ostoba és műveletlen vagy. Szálasi és a hozzá hasonló vadállatok hasonlóan írtak. Még a szófordulatokban sem különböztök. Nézz a tükörbe, és azonnal látsz egy IGAZI NÁCIT. Méghozzá a nagyon buta fajtából.

hunor76 2009.12.18. 14:07:49

@Kék Szkíta: Kedves tőled, hogy létrehozol egy felhasználót csak azért, hogy ezt a topikot teleszpammelhesd, de felhívnám a figyelmedet, hogy van határa a türelmünknek az ilyen egysíkú, monomániás propagandaterjesztéssel és konzekvens provokálással szemben. Ráadásul annyira unalomig ismert toposzokat nyomatsz anélkül, hogy kicsit is terhelnéd magad gondolkodással, hogy az kifejezetten fárasztó.

Továbbá felhívom a figyelmedet, hogy a netes etikett a csupa nagybetűs mondatokat kiabálásnak minősíti, márpedig szerintem még egy jobbikos rendezvényen se viselnék az jól, ha valaki a közönségből végig ordibálva szidná a többi jelenlévőt…

A tárgyhoz is hozzászólva: Nagyfokú korlátoltság kell ahhoz, hogy valaki azt higyje, hogy a cigányok helyzetének a javítása a többségi társadalom kárára menne. Hogy a te színvonaladon próbáljam megmagyarázni: Te nem örülnél neki, ha egy tetszőleges számú roma állampolgárnak lehetősége nyílna arra, hogy "bűnözés" helyett tisztességes munkából éljen meg (ami után ugyebár adót is fizetne, nem kellene segélyezni, stb.)? De elárulom, hogy nem attól lesz munkahelye egy többszörösen diszkriminált embernek hogy te meg a pártod tépitek a szájatok, hogy "menjen el dolgozni, vazze". Ennél a probléma sokkal összetettebb. A pozitív diszkrimináció – ezt nem is várom el tőled, hogy felfogd – lényege sosem az, hogy tisztességtelen előnyhöz juttasson bárkit is, hanem, hogy strukturális negatív diszkrimináción enyhítsen. Ha sikerül szignifikáns mértékben felszámolni a hátrányos helyzetet, akkor onnantól a pozitív diszkrimináció elveszti jogosultságát és feleslegessé válik. Ettől azonban Magyarországon még nagyon távol vagyunk.

Kék Szkíta 2009.12.18. 14:23:28

@hunor76: Dalban modnom el !
A lélek üressége,
A mérce kettőssége,
Egy bosszúálló isten
Torzult tükörképe
E szorgos nép, ha perbe fog,
Téged elevenen tűzre dob,
A harag réme, a béke vége,
Tombol a bosszú népe.

Hát szabad-e hagynod, hogy fúrja-tépje
Hazádat folyton a bosszú népe?
Félnek tőled, rettegnek,
És inkább elevenen esznek meg,
Csak nehogy el tudd mondani végre,
Hogyan gyűlöl a bosszú népe.

A gyűlölet rabja
Majd kiforgatja
Minden szavamat és átkoz
Mert aki brancsoknak tagja,
Az ukázba kapja,
Hogy üssön, ha nem tartozol a párthoz.

Dúdold ezt a dalt,
És aki gyűlöl majd érte,
Az lesz a bosszú népe!

www.youtube.com/watch?v=YVd8o9v6FMw

Kék Szkíta 2009.12.18. 14:32:46

Szerintetek nincsenek szegény, nyomroban élő nem cigány magyarok ? De vannak, csak ők sokkal kevesebb támogatást kapnak. Másodrangúnak kezelitek őket. Erre nincs mentség. Nem vagytok übermenschek.

Pozitív diszkrimináció pedig nem létezik negatív diszkrimináció nélkül. De hajrá, továbbra is várom a cáfolatokat.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.12.18. 14:42:03

@Kék Szkíta:
"Gyurcsány meg még 23 millió románozott is. Xenofób kijelntést tett, de az "érzékenyek", a "toleránsok", az "antifasiszták" K*SSOLTAK. Miért ?"

Mert nem tudtak állást foglalni hirtelen, mert sokuk tényleg a kormány zsoldjában áll, mert sokaknak feltűnt ugyanaz, ami neked, maximum picit más hangsúllyal: nem vártak egy "baloldali" kormánytól "nemzeti" alapú érvelést.

"Mert ? Mert faji alapon mérlegeltek."
Nem, lásd feljebb.

"Fröcsögve ordítjátok, hogy rasszizmus, kirekesztés ,ha cigyányok, zsidók tömegeinke a magatartását kritizálják, ha kivételezést meg akarják szüntetni."

Én nem ordítok semmit fröcsögve, csak szemet szúr, hogy akármiről is van szó, mindig elkezd valaki zsidózni/cigányozni.

Na most, hogy a személyeskedést letudtuk, foglalkozzunk a lényeggel. Először válasszuk ketté a zsidó- és cigánykérdést, mert nem ugyanazok a problémáik.
(Ha megengeded, a "zsidók elszemtelenítik a cigányokat, hogy ezzel tönkretegyék Magyarországot, amit így könnyebben átvehetnek"-típusú hülyeséget kihagynám. Miért kéne valakinek egy cigánnyal teleszemetelt, tönkretett ország?)
A zsidókkal kapcsolatban történelmi tény, hogy még jelenleg is élő emberek fiatalkorában, azaz nem is régen, sokat kiirtottak közülük származási, azaz elfogadhatatlan alapon. Akik ezek után a zsidók "kiváltságos" (miben is?) helyzetét kritizálják, Holocaustot relativizálnak, összeesküvés-elméleteket terjesztenek, azok magukra vonják a gyanút, hogy azt szeretnék, valaki folytassa, amit Hitler nem fejezett be.
A cigányok más téma, tőled is azt kérdezem, amit netopi2-től: vállalod a kiirtásukat? Ha igen, akkor bőrszín vagy viselkedés alapján? Ha az utóbbi (mégse vagy te vérnáci), akkor adsz-e előtte esélyt a javulásukra? Ha igen, mennyit? Mennyi pénzt, munkát ér meg neked, hogy nem kell népirtanod?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.12.18. 14:47:54

@Pollack: "addig mi szegénybűnözésről"
Szegénybűnözés mi? Röhej! Áruld már el, hogy pl a lincselés, hogyan függ össze az anyagi javakkal?
A gadnai gyilkosság miért szegénybűnözés?
Marian Cozma megölése miért szegénybűnözés?
Esetleg K. Rajmund a szegénység miatt ölte meg volt haverját?

Az én felmenőim szegények voltak, de nem tudok róla, hogy ők valaha is gyilkoltak, lincseltek, terrorizáltak, raboltak volna. Pedig számos közülük kisebbségi volt.(Persze nem cigány.) Sem ők sem a szintén csontszegény ismerőseik a faluban. Meg a szomszéd faluban, és annak a szomszédságában...
De nem látom, ahogy az alulfizetett pedagógusok védelmi pénzt szednének a gyerekektől, ahogy a tescós árufeltöltők mindennap terrorizálnák a vásárlókat, ahogyan a kisnyugdíjasok puszta kivagyiságból lopkodnának a rendesen művel cigányportákról.

Úgyhogy a nagy helyzet az, hogy nem látom a korrelációt. Én nem akkor megyek át a másik járdára, ha szembejön velem, néhány használt ruhákba öltözött proli, hanem inkább akkor ha D&G-s márkás rajcuccokban jön valaki szembe velem...

Ezen még agyaljatok egy kicsit. Cigánybűnözés igenis van. De ha találtok egy olyan jelzőt, ami jobban körülírja a jelenséget, minden további nélkül átveszem.

darkgreen 2009.12.18. 14:54:41

@peetmaster: Hagyjad már! Ez beteg.

"HÁT ADDIG NEM, amíg az én bajaimat, a "többségi" magyarság bajait kinevetitek és kigúnyoljűtok és teljesen palira evsztek minket. HÁT NEM, hanem felvértezem őket azzal, h az igazság a mi oldalunkon van. Emlékeztetem őket micsoda aljas támadások érték a nemzetet. Felvértezem őket."

Ez már az ovi nagycsoportjában sem megy el.

Kék Szkíta 2009.12.18. 15:43:41

@peetmaster: mivel azt mondom nagy sumákok vagytok, hogy egyrészt fröcsögtök, h etnikai megkülönböztetés, másrészt támogatjátok az etnikai megkülönböztetést. és persze bekeveredik a képbe az, h én akkor bizonyára népirtani akarok. Közben az én népemet irtják (sorozatos intézkedéseket hoztak, amik a demográfiai válságot mélyitik. orvosok és professzorok is alá tudják ezt támasztani. sokszor olyan intézkedéseket hoztak, amik anyagi megtakarítást sem jelentettek, sőt vezsteséget és a deomgráfiai válság növekedését egyszerre produkálták. ráadásul előre jelezték az orvosok az intézkedések következményeit.)

és ha már a népirtókat szóba hoztad. egy találós kérdés Neked: a világ legnagyobb népirtói között magyarok vagy zsidók vannak többen ?

és lassna el is fogunk jutni oa, hogy a kommunizmus népirtóit és háborús bűnöseit miért nem büntették meg...

a Vörös Csillag, meg a kommunizmus az sem ördögtől való, de a Turul és az Árpád-sávok meg igen (szerintetek).

De kivgájuk a címerből is MÁSok érzékenysége miatt. Akkor pici szíved megnyugodna ,h nem akarunk népirtani ? kivágjuk a címerből ?

bár ha sokáig szugeráljátok belénk ,h nácik vagyunk... lehet a gazdasági fellendülést majd szappanexporttal fogjuk elérni. ez is egy gazdasági program, majdnem olyan mint a korházbezárás, meg az egészségügyi reform nevében elkövetett 'jöjjenek két hét múlva vissza a kemoterápiára ,mert most nincs rá pénz' . Én a határontúli magyaroknak, a lengyeleknek, a horvátoknak adnék kiváltságokat, mindenkinek aszerint, h a vérünkért a vérét adta, avagy sokkal inkább a vérünket ontotta. aki rendszeresen hátbaszúr, az ne kapjon már rasszista eljárással az antirasszizmus nevében meg nem érdemelt veszélyes, etnikai konfilktust és törvényenkívüliséget szító előnyöket.

Meg modnjuk nem arra adnánk pénzt ,h szüljenek a nyomroba pénzt, hanem arra h sterilizáltassák magukat. adnék rá fél milliókat. na kapszkodjatok elvtársak és vigyázzatok, h ne húzzátok ki a gyufát.

darkgreen 2009.12.18. 15:55:20

@peetmaster: Na most megkaptad, te rohadt népirtó!

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.12.18. 20:14:20

@darkgreen: ez van, belátom. Többséggyűlölő kósernáci vagyok, gyorsan el is határolódom magamtól.

2009.12.18. 20:26:48

@Kék Szkíta: Nem tudnál kicsit rövidebben írni? Ennyit nincs kapacitásom végigbogarászni. Az első bekezdésig olvastam. Amit művelsz, az kimeríti a szpemmelés fogalmát is, jól mondják a többiek.

Mire alapozod ezt a jobbradikál oldalon közkedvelt toposzt, amit itt is előadsz, miszerint "Etnikai alapon hátrányos megkülönböztetésben részesülök a médiától, az elittől, az értelmiségtől, a politikától. Egy zsidó vagy cigány ember többlet jogokat élvez." Ennek az égvilágon semmi alapja nincs, cigányok esetében meg pláne fordítva van. A világon nincs olyan ország, ahol a többség negatív megkülönböztetésben részesül, ez permanens üldözési mániának hívják inkább.

netopi2 2009.12.18. 23:05:10

@hunor76: "van határa a türelmünknek az ilyen egysíkú, monomániás propagandaterjesztéssel és konzekvens provokálással szemben" LOL

netopi2 2009.12.18. 23:09:50

@iii: "A világon nincs olyan ország, ahol a többség negatív megkülönböztetésben részesül"

Gondolom elkerülte a figyelmedet a belinkelt poszt:
vastagbor.blog.hu/2009/12/17/a_nagy_otlet_a_jovo_elkezdodott

Ha cigány vagy, akkor a saját faludban járhatsz iskolába. Ha magyar vagy akkor buszozhatsz napi x órát.
Vagy ez szerinted ez nem hátrány?

Jó, nem kell válaszolnod, hiszen én csak egy náci droid vagyok. Nyugodtan ignoráld a tényeket is, mantrázzad lefekvés előtt, hogy "this is not happening". De minnél tovább halogatod a valósággal való szembenézést, az annál jobban fog fájni. A lelked mélyén te is tudod ezt. Boldog Karácsonyt.

netopi2 2009.12.18. 23:20:56

@peetmaster: Már miért kéne kiírtani őket? Csak az első kettőt kéne felakasztani azok közül amelyik bünözésre vetemedik. A harmadik már meggondolná, hogy megéri-e elvágni a torkát a szomszéd néninek 500-forintért, MAJD megerőszakolnia.

Az pedig szimpla hazugság, hogy súlyos milliárdok kellenének az integrációjukra. Bőven elég minden tíz felnőtt cigányra egy csendőr aki kiosztja a pofonokat ha valamelyik nem képes ember módjára viselkedni. Hidd el, kurvagyorsan megtanulnának iskolába járni, törvényt betartani, tanárt-orvost nem felpofozni, nem az udvar közepére szarni, ezekhez ugyanis nem pénz kell, hanem csak akarat.

A cigányok kizárólag az erőszakból értenek. Így lettek szocializálódva szegények. Csak veréssel lehet kommunikálni velük, minden más próbálkozás kudarcra van ítélve. Elköltöttünk 120 000 000 000 forintot "integrációra" de mi lett az eredménye? Ha mindegyik kapott volna két parasztlengőt akkor már sokkal előbre lennénk.

Nem kiírtani, hanem nevelni kell őket. Az ő szokásaiknak megfelelően. Csak az ugye nem fekszik a kényes libsi gyomrotoknak.

netopi2 2009.12.18. 23:46:50

Még annyit, hogy nekem már tavasszal itt ígérgettétek az LMP cigányügyi programját. Vissza tudom keresni a bizonyítékokat, szóval neki se álljatok hazudozni ezzel kapcsolatban.

Akkor azt ígértétek, hogy "még két hét" és bemutatjátok! Azóta is várjuk sok szeretettel. Aztán a nyár során elkezdtetek arról vakerálni (ez is milyen szép cigány szó), hogy "ez olyan bonyolult téma, bla bla bla .." és nem "ereszkedtek le a csúnya Jobbik szintjére" akik, ugye (állítólag) olyan demamóg módon viszonyulnak a kérdéshez és olyan szörnyű, embertelen, NÁCZI!!! megoldásokat vázolnak fel, hogy az szóra sem érdemes.

Hát tudjátok Kedveskéim, politikai pártként bizony nem engedhettek meg ilyen dumát: "fingom nincs a megoldásról, de a másik javaslata biztos nem jó".

A Jobbik mond valamit. Ti nem mondotok semmit, csak azt, hogy a Jobbik szar. Ez bizony nevetséges, igen, nevetségesek vagytok. Tessék még dolgoni ezen, csinájatok úgy mintha szerintetek tényleg "Lehetne Más" a politika.
Tessék letenni valamit az asztalra, mert addig nincs jogotok másokat fikázni. Pártként ezt nem engedhetitek magatoknak. Így hiteltelnek vagytok.

És kár elkezdeni személyeskedni, én ugyanis azt csinálok amit akarok. Nem vagyok egyik párt zsoldosa sem, saját meggyőződésemből csinálom azt amit, nem képviselek senkit.

Kék Szkíta 2009.12.18. 23:52:15

@Pollack: A "szegénybűnözés" (maga a kifejhezés a bűnözés legalizálására szolgál faji alapon) miért indokolja azt, hogy valakit kirabolnak, elveszik a tárcáját, telefonját, majd búcsúzásból hátbaszúrják. Mamutnál ismerősöm gyerekét kirabolták a cigányok fényesnappal, a rendőr azt mondta, hogy igen ez már a sokadik eset, de a gyereke "miért mutogatta az utcán az mp3-as lejátszóját" és még legyünk hálásak ,h nem késelték meg félelmükben vagy beilleszkedési vágyukban szegény rettegő véletlenül sem zsidó származású emebrek által felhergelt cigány "barátaink".

De tudod mit ?!
ha nincs cigánybűnözés, akkor cigányzene sincsen, mert nem minden cigány zenész !!! Erre varjál gombot !

Kék Szkíta 2009.12.19. 00:00:41

@peetmaster: Saját magadnak mondasz ellent
*A pozitív diszkrimináció valóban negatív másokra. Ez igaz. Viszont a pl. 10% cigány egy egységnyi poz. diszkriminációja 0,1 egységnyi neg. diszkrimináció a többségre. Ennyi bele kell, hogy férjen, mint befektetés. Örülj inkább, hogy dolgozni akar.

A többséget amúgy sem lehet hátrányosan megkülönböztetni fizikailag, mert hát attól többség.*

egyrészt beismered, hoyg a cigány kisebbség pozitív diszkriminációja negatív másokra(többségre), de aztán meg azt írod nem lehet a többséget hátrányosan megkülönböztetni "fizikailag".

1918-19-ben zsidók terrorizálták a magyarokat. internacionalisták "forradalma", Tanácsköztársaság... És a történelemben is van rá példa, hogy egy ksiebbség terrorizált és uralkodott többségen. Történelmi tény, hogy létezhet ilyen.

Surko 2009.12.19. 01:04:09

@darkgreen: Ez már a vég, ha darkgreen Te is elragadtatod magad egy ilyen értelmetlen ideologikus szélmalomharcban... :)

Nincs értelme ilyenekkel, mint kék szkíta, vagy a hozzá hasonlók cigánykérdésről, vagy nácizmusról vitatkozni.

Náluk sajnos valamikor elakadt a tű a lemezen, és ezért mindig ugyanazt szajkózzák. Ahhoz meg túl primitívek és ostobák, hogy esetleg gondolkodjanak és ok-okozatokat keressenek a dolgok között.

Épp ezért viszont nincs is értelme velük szóba állni. Ez a társadalomnak inkább az a szegmense, akikről le kell mondani.

netopi2 2009.12.19. 01:28:55

@Surko: "Ez a társadalomnak inkább az a szegmense, akikről le kell mondani. "

Le kell mondani róluk. Az adófizető, magyar állampolgárokról. Hiszen az új eszménykép a rablógyilkos, élősködő kancigány.

A rablógyilkos, élősködő kancigányra nem szabad sajnálni a milliárdokat.

A rablógyilkos, élősködő kancigánynak JÁR az emberi méltóság, a piára, cigire, játékgépbe szórandó segílyke.

A rablógyilkos, élősködő kancigánynak JÁR a támogatás, csak azért mert cigány (ha mindennek tetejébe még elősködő rablógyilkos is, az csak előny, ugyebár).

A rablógyilkos, élősködő kancigánynak jár a padlófűtéses börtöncella az intimszobával, miközben az életüket végigdolgozó nyugdíjasokat kiteszik az utcéra, hadd fagyjanak meg.

A rablógyilkos, élősködő kancigány egy sima feljelentéssel elintézi, hogy kirúgjanak négy rendőrt, miközben a (magyar) országgyűlési képviselőt összverő rendőrbűnözők mind megússzák büntetlenül.

A rablógyilkos, élősködő kancigánynak olyan az életritmusa, hogy "későn fekszik, későn kel" és ez így van jól. Ezt nem szabad a szemére vetni, mert ha megteszed akkor bizony náci vagy.

Csak az adófizető, magyar állampolgárról kell lemondani. Mert akkor majd jó lesz. De kinek is? A zsidóknak, cigányoknak biztos jó lesz. Én nem vagyok se zsidó, se cigány. Akkor meg miért támogasam a MAGADFAJTÁKAT?

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.12.19. 06:27:46

@Kék Szkíta:
"egyrészt beismered, hoyg a cigány kisebbség pozitív diszkriminációja negatív másokra(többségre), de aztán meg azt írod nem lehet a többséget hátrányosan megkülönböztetni "fizikailag"."

Tudtam, hogy ebbe bele fogsz kötni, és még véletlenül se próbálod majd meg úgy érteni, ahogy én gondoltam, és ahogy nem sikerült pontosan kifejezni.

@Surko: @netopi2: Abban mély sajnálatomra igaza van netopinak, hogy az LMP nem mondott semmit még a cigánykérdésről. Ezzel szemben a "két pofon, hogy tudja, hol a helye" legalább egy program.
Az valóban nem tűrhető, hogy ha cigányok vagy akárkik bűnöznek. A cigány típusú bűnözés ráadásul különösen félelemkeltő, mert a fehérbűnözők a személytelen államkasszából lopnak, abba legalább nem halok bele, ellentétben a késeléssel.
A gond az, amire Szlovákia a példa, ott keménykedtek a cigányokkal, és most falakat kell építeni a városok közepére, hogy a cigánytelepeket elszeparálják.
Netopi, a kiirtást azért írtam, mert az köztudomású (kéne legyen), hogy pofonból nem lehet megélni. Tehát ha minden alkalommal pofoncsapsz valakit, amikor mondjuk lopni akar (az erőszakos kancigány, illetve az uzsorás más eset, azokat simán lőni kell, a korrupt politikussal egyetemben), akkor az előbb-utóbb éhenhal. Ezt vállalnod kell, ha a pofon pártján állsz.
Persze egyeseknek eszébe juthat az ötlet, hogy akár dolgozni is lehetne, akkor nem kéne lopni. Viszont a cigánytérségekben kevés a munka. Lehetőség lenne az -állami pénzen, azaz az adódból- végeztetett közmunka, tőlem akár kényszerrel is, aki másból nem ért. (Nem vagyok akkora vérliberális, hogy ez nekem ne férjen bele.)
Szóval még mindig az a kérdés, hogy belekényszerítesz-e valakit az éhhalálba, vagy a saját pénzedből munkát adsz neki?

darkgreen 2009.12.19. 10:01:01

@Surko: Nem annyira elragadtatás volt ez, mint inkább szerettem volna jelezni az Éhesló típusú gondolkodás és a nácizmus közötti különbséget.

Amúgy nagyon jó a poszt. Olyan kérdést vet fel, amit érdemes lenne tényleg megvitatni és nem lesüllyedni erre a cigány-zsidó-náci színvonalra.

A kérdés nagyon is súlyos. Mitől függ a politikai szocializációnk és melyek a nyugati típusú demokráciák alapértékeik és működési garanciái?

Nagyon tömörítve, szerintem az alapérték a társadalomban jelenlévő félelem- és erőszakmennyiség minimalizálása. Ez a hatalom civil közösségek kontrollja révén valósul meg, amihez nyilván civil közösségek, gondolkodó (képzett), aktív emberekre van szükség. A demokratikus intézményrendszer (emberi jogok, hatalmi ágak szétválasztása, stb.) jelenti a lehetőséget és a garanciát a demokratikus működéshez, a hatalom feletti civil kontrollhoz.

A baj az, hogy a nyugati civilizáció éppen válságban van. Szerintem egy nagyon mély értékválságban. Részben a nagy jólétben elfelejtettük értékelni azt amit elértünk, nem vagyunk tisztában azzal, mekkora érték az a fajta demokratikus berendezkedés amiben élünk (EU!!). Részben a klasszikus három hatalmi ág mellett a gazdasági és az informatikai (média, internet) hatalom önálló hatalmi ággá nőtte ki magát, és ezzel a hatalmi centrum a klasszikus hatalmi ágakon kívülre került. Végül pontosan azok a lokális, napi hatások, amikről ez a poszt szól (szerintem nagyon is jól megfogva a lényeget) és az ehhez kapcsolódó globalizációs hatások, melyek napi szinten relativizálják a mindennapi értékeinket.

Nem érzékeljük azt sem, hogy a jog, a morál és az illem egymással szorosan kölcsönható rendszert alkot. Ennek pedig nagyon súlyos konzekvenciái vannak. Kezdve azon, hogy a politikai ellenfelek (ellenségek??) között meghonosodott beszédstílus ellehetetleníti a párbeszédet, a valláserkölcsök megjelenése és terjedése a közerkölcs helyett (hiánya miatt???) a jogot is elkezdi (de)formálni. A fókusz a demokratikus működés alapértékeiről (jogorvoslat, jogbiztonság, hatalmi kontroll, stb.) másfelé terelődik.

Amúgy maximálisan támogatom a javaslatodat!! Nehogy már egy-két jobbik szimpatizáns és hozzájuk csapódott náci határozza meg, hogy mi itt miről és hogyan beszélgetünk!!!!!

darkgreen 2009.12.19. 10:05:30

@peetmaster: Bocsi, de ezt a kérdést már annyiszor megvitattuk! Nem lehetne, hogy lapozzunk? Nem kell netopi szintjére süllyedned. Be kéne látnod, hogy nem is nagyon megy. Ha meg véletlenül eleget innál hozzá, hogy sikerüljön, akkor már rutinból lenyom.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.12.19. 10:12:56

@darkgreen: én örömmel, de adj egy linket, ahol ez ki lett beszélve, hogy kemény olvasóink is megnyugodjanak.

netopi2 2009.12.19. 10:28:36

@peetmaster:
Örülök, hogy sok mindenben egyet értünk.

"Viszont a cigánytérségekben kevés a munka."

Akkor oda kell menniük ahol a munka van. Úgy emlékszem, hogy a cigány eredetileg amúgy is nomád nép.

Engem minden nap lebasznak a magyargyalázó, gyurcsányista libsik: "a magyar ember nem mobil, a magyar ember lusta költözni és mindig csak nyafog, hogy nincs munka a faluba'". Érdekes, hogy ezt a cigányokra soha nem vonatkoztatják ezek a jordán-pozitív megmondóemberek, csak a magyarokat fikázzák. De ez ugye biztosan véletlen, csak nekem van üldözési mániám.

Szóval a cigányok is megismerkedhetnek az ingázással, albérlettel, kollégiummal, költözéssel. Nem hiszem, hogy ezek a fehér ember kiváltságai lennének.
Érdemes megnézni ezt (ha valaki még nem látta):
index.hu/video/2009/08/06/csenyete/

"ezeknek az embereknek olyan az életstílusuk, hogy későn fekszenek, későn kelnek. addigra a busz már elmegy, a gyerek otthonmarad"

Aztakurvaéletbe.

Ide kell a csendőr, aki minden reggel végigjárja a putrisort és kirugdossa őket a buszmegállóba. Szép szóval, könyörgéssel vagy pénzzel sem lehet elérni semmit. Ők abból nem értenek.

darkgreen 2009.12.19. 10:29:45

@peetmaster: Pl.
Félelem és reszketés Sajóbábonyban
című poszt. De már szinte bármit is ír a posztíró, valahogy mindig ide lyukadunk ki. Unom. Nagyon.

netopi2 2009.12.19. 10:34:28

@darkgreen: "ezt a kérdést már annyiszor megvitattuk!"

Vissza tudom keresni a bizonyítékokat, szóval neki se álljatok hazudozni ezzel kapcsolatban. De te azért csak nekiálltál :)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.12.19. 10:45:01

@netopi2:
"ezek a jordán-pozitív megmondóemberek"
ha az ilyen hülyeségeket kihagynád az érvelésből, vitaképes lenne.
Láttam azt a videót, és én is azt gondolom, hogy mindenki köteles az elfogadott társadalmi normákat, mint pl. hogy 8-ra beérünk az iskolába, betartani.
Engem az összeesküvéselmélet-szagú meg a rasszista megmondások zavarnak, mert azoknak semmi értelme és relevanciája.
Meg a következetlenség és az öncélú erőszak.

valaki76 (törölt) 2009.12.19. 10:56:27

@netopi2: Ez a csendőr hivatásos vagy „amatőr”? (Profi vagy „hobbi”- csendőr?)

Pollack 2009.12.19. 13:15:21

@netopi2: netopi, vagy megtanulod, hogy ezen a blogon nem minden poszt után kell a cigánybűnözéssel a zsidók rémével foglalkozni a kommentjeidben, vagy ez a felhasználód is az előző sorsára jut.

Nem azzal van a baj, hogy itt kommentelsz, hanem az, hogy sosem az aktuális témáról értekezel, inkább csak a saját kis vesszőparipádon ülsz. Csatlakozz az érdemi, a poszt tárgyát képező téma érdemi megvitatásához, s akkor szabadon irkálhatsz ide is.

De az, amit csinálsz, már rém unalmas. Mindenki szerint.

És ez gyakorlatilag vonatkozik a teljes, ide járó Jobbikos netkommandó tagjaira.

Kék Szkíta 2009.12.19. 14:18:05

Hogy a topik címéhez is szóljak pár sort közkívánatra XD, kimondottan méregzöld vagy spenótzöld (direkt nem írtam foszöldet) örömére:

Gyurcsány volt a szükséges rossz, köszönöm neki, hogy a nemzeti ellenállást kiprovokálta hazaárulásaival és cinizmusával, és h lerántotta a leplet a baloldalról.

Gergényi pedig a Magyar Gárda és még vagy egy tucat másik gárda életrehívását tette szükségszerűvé.

De a magyarok a megfélemlítésekre sokszor robbanással válaszoltak. Nem k*ssolással.

Ha tetszik ,ha nem, ha letagadjátok magatok előtt, ha nem, de az a helyzet, hogy a nemzeti érzelmű magyarokat zsidó (és nem zsidó) származású embereknek a pökhendisége, cinizmusa, hazaárulása, kegyetlensége radikalizálta. Sehol sem volt a Jobbik, és sehol sem lenne.

Tehát jogos a bejegyzés, mert kéretik bizony Gyurcsánynál, Gergényinél, de Orbánnál is reklamálni.

Vagy elvárjátok tőlünk, hogy hagyjuk, hogy 2000FT-ért elvágják idős 40-50 évet végiggürizett bbetegeskedő idős embereknek a torkát. És az ilyen állatok értékesebbek szerintetek, min egy lázadozó, hözöngő jobbikos.

Gyilkosokat engednek ki az utcákra és gyakorlatilag k*ss van. Jobbik nélkül Pollack Te sem írnál ilyen cikket. Hanem hitegetnétek másokat és magatokat is, h "nincs etnikai konfliktus, minden rendben van. a gyilkosságok csak egyéni ritka esetek" bla-bla-bla...

de mint az fenn is látszik sz*rtok Ti magasról az olyan elvekre, amikkel szerettek érvelni, hiányolom a következtességet. Így nem tudjátok a Jobbikot még csak hátráltatni sem. Minden ellenlépés a radikalizálódást erősíti : -)

A hatalom, a rendszer túlságosan megvetette és lenézte a lakosságot. De ez a lebecsülés kegyetlenül és feltartóztathatatlanul visszacsap.

Egy külön misét érne meg a török-magyar török-zsidó kapcsolat is... Ott sincs túl sok okotok örülni. Elpártol a szövetséges : -P

2009.12.19. 16:47:34

@netopi2: A kérdésfelvetés jogos, csakhogy itt nem negatív diszkriminációról van szó, hanem a nemzetiségek támogatásáról. Ez nemcsak a cigányokra, hanem a románokra, szlovákokra, stb. ugyanígy vonatkozik. Gondolom, te se vonnád kétségbe egy hasonló szabályt Romániában például, ahol jelentős létszámban él a magyarság szétszórva.

Egyébként fals a felvezetésed, nem kell cigánynak vallania magát, hanem elegendő számú cigány gyereket kellett találniuk, hogy nemzetiségi iskolának mondhassák magukat. A megoldásnak vagy trükknek vannak előnyei is: ezek a gyerekek megismerik a cigányokat, belőlük biztos nem lesznek Gárda-tagok ;-), a cigánygyerekek bevonása az oktatásba fontos lesz az önkormányzatnak is, nem csak kipipálandó feladat.

Az országnak egyszerűen nincs arra elég pénze, hogy létszámtól függetlenül fenntartson minden iskolát a csökkenő gyerekszám mellett. Az LMP-nek egyébként feltett szándéka, hogy erre többet fordítsunk, de a cigányság oktatása létfontosságú a társadalom számára.

Alapvető különbség van a cigány és nemcigány gyerekek életfeltételei között. A nem-cigány gyerekek sokkal könnyebben elviselik azt a hátrányt, hogy nekik utazniuk kell az iskolába, mint a romáknak, akiknek az iskolalátogatási arányával még így is probléma van.

A probléma, hogy a jobbikos hozzáállás az önzésen és a gyűlöletkeltésen alapszik, ahelyett, hogy megoldást kínálna.

netopi2 2009.12.19. 20:34:34

@Pollack: Akkor javasolnék egy megoldást: Ti feltesztek ide egy posztot ami tartalmazza az LMP hivatalos! cigányügyi programját és ott szépen megvitatjuk ezt a kérdést, egyszer és mindenkorra. Mert jelenleg ugye nincs ilyen. Ott végre kiélhetnénk magunkat és nem lenne minden topikban trollkodás.

Jelenleg megpróbáljátok a szőnyeg alá söpörni és elhallgatni az ország egyik legfontosabb (a jövő szempontjából pedig A Legfontosabb) problémáját. Így aztán kénytelenek vagyunk ott reklamálni ahol éppen lehet, pl itt.

Továbbá engem különösen dühít és undorító képmutatásnak tartom, hogy minden második posztban a (szélső)jobbot ekézitek (na ennyit arról, hogy ki is a monomániás), miközben nektek még a leghalványabb megoldási javaslatotok sincsen. Ez szerintem nem fair.

Utolsóként pedig annyit jegyeznék meg, hogy valszeg azért nincs programotok, mert a problémát kizárólag a "nácik" módszereivel lehetne megoldani. És ezt ugye hardcore liberálisként nem meritek beismerni, inkább egyre csak azon háborogtok, hogy "milyen szörnyűek ezek a szélsőségesek". Ez képmutatás.

Ha szerinted tévedek, akkor meg van az a lehetőséged, hogy bebizonyítsd: hadd lássunk egy kivitelezhető, életszerű és igazságos (egy szóval: elfogadható) programot. Akkor végre lenne miről beszélni.

Addig viszont pofa súlyba, ha kérhetném. Én pedig trollkodok tovább ahogy nekem tetszik, ezen a nicken vagy száz másikon: ugyanis csak 2.34 másodperc egy újat csinálni.

Aviszontlátásra.

2009.12.19. 22:03:06

@netopi2: Akkor így elmenőben: _szerintetek_ ez a legfontosabb probléma, mert a Jobbiknak ez a vesszőparipája, amin be akar lovagolni a parlamentbe. Már elmondtam, miért nincs még programunk: mert ez jóval bonyolultabb kérdés annál, mintsem minden cigány mellé állítsunk egy rendőrt. Moste lárulok egy műhelytitkot: már több körben beszéltünk a romaprogramról. Ami késik, nem múlik, bízzál bennünk. A cigánytémát te hozod elé unos-untalan, ez a poszt sem erről szól.

Surko 2009.12.19. 22:05:51

@netopi2: Igazán kedves egyébként tőled, hogy ennyi időt szánsz az LMP közeli blogon kommenteléssel. Talán csak nem attól tartasz, hogy esetleg az LMP lenyomja a Jobbikot, ha nem károgsz itt eleget? :))

Tudod attól mert te itt jártatod a szádat semmi nem változik. Az LMP közeli szimpatizánsok békésen és értelmesen eldiksurálnak, téged, meg a hozzád hasonlókat meg kiröhögnek. :))

Szánalmas vagy. Rossz lehet minden reggel azzal a paranoiával ébredni (na és persze lefeküdni), hogy ma vajon mit terveznek a nemzet ellenségei...?

De ki kell ábrándítsalak. A te eszményi nemzetedbe tetszik, vagy sem, mi is beletartozunk. Így ne beszélj úgy, mint ha te lennél a nemzet boldogulását biztosító út egyedüli ismerője.

Te ugyanis csak egy kisebbség vagy a sok közül (politikai kisebbség). De ne aggódj, mi demokraták a hozzád hasonlók létezését is toleráljuk, sőt, mint láthatod, még a hülyeségeidet is leírhatod. Bár sok értelme nincsen... :)

P.S. azért ne aggódj, lehet, hogy 2,34 mp egy új nicket létrehozni, de max 1 mp letiltani.

Surko 2009.12.19. 22:13:39

@Kék Szkíta: "Egy külön misét érne meg a török-magyar török-zsidó kapcsolat is... Ott sincs túl sok okotok örülni. Elpártol a szövetséges : -P "

Ezzel vajon mire szeretnél utalni?

Csak nem arra, hogy a török nyelvű Kazár Birodalom, amelynek az ősmagyarok Etelközben a vazallusai voltak felvette a júdaizmust? :)

Az igazság ugyanis az, hogy zsidók és magyarok már a honfoglalás előtt kapcsolatban álltak a Kazár Birodalomban.

Csak akkor még nem voltak olyan idióták, mint manapság, ezért akkor a sámánhitű magyarok, és zsidó kazárok békésen megfértek egymás mellett.

Kék Szkíta 2009.12.20. 13:19:05

@iii: "Alapvető különbség van a cigány és nemcigány gyerekek életfeltételei között. A nem-cigány gyerekek sokkal könnyebben elviselik azt a hátrányt, hogy nekik utazniuk kell az iskolába, mint a romáknak, akiknek az iskolalátogatási arányával még így is probléma van.

A probléma, hogy a jobbikos hozzáállás az önzésen és a gyűlöletkeltésen alapszik, ahelyett, hogy megoldást kínálna."

1. Elismered, hogy állami szinten etnikai alapon másodrendű állampolgároknak vannak kezelve a magyarok. Hátrányos megkülönböztetésben részesülnek.

2. A Jobbik okozat nem ok.

3. Magyarnak lenni jelenkorban azt jelenti, hogy az embernek az egész lénye lázad az igazságtalanságok ellen - de félek ezt sokatok soha sem fogja megérteni. A kivételeknek a legnagyobb tisztelet, mert azok bátrak ,akik a csordaszellemmel képesek szembefordulni. Továbbá a Jézushitű zsidók is rendkívül felvilágosult emberek és sokkal nagyobb erőt képesek képviselni, mint azok, akik csak a rombolásban és megtévesztésben lelik örömüket...

4. Vannak veszélyes fanatikusok, akik az alábbi idézet szellemében gyártanak ideológiákat, eszméket, nézeteket, de létüket mégis mindig homály és elhallgatás kíséri. Önmagukban csak nevetségesek lennének, de a kiterjedt kapcsolatrendszerüknek és a kidolgozott, generációkat átívelő érvényesülési mechanizmusuknak köszönhetően jelentékeny hatalomra tettek szert...

15,6 Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak.

Kék Szkíta 2009.12.20. 13:32:37

Végkövetkeztetés: a haladó gondolkodásotok felett már eljárt az idő

2009.12.20. 14:06:40

1. Nem, nincs hátrányban etnikai alapon, ugyanis a "magyarok" alkotják a többséget, és a többség matematikailag se lehet hátrányban. A kisebbséget segíti ez a jogszabály, mert ők vannak helyzetüknél fogva hátrányban, tehát csak kiegyenlíti az esélyeiket. Amit te itt reklamálsz, az a többség önzése.

Nem válaszolták arra, helyeselnél-e Romániában egy hasonló törvényt?

2. Tökmindegy, hogy ok vagy okozata, a "megoldása" fals.

A többi pontok oly mértékben homályosak, hogy ahhoz nem tudok hozzászólni. Talán annyit, hogy az igazságtalanság elleni lázadáshoz nem kell magyarnak lenni, a magyarság abszolút nem ezt jelenti.

valaki76 (törölt) 2009.12.20. 14:07:23

@peetmaster:

Azért azt ne felejtsük el, hogy az ún. „cigánybűnözés”, legintenzívebben a romákat sújtja. Rossz dolog egy cigánytelep mellett élni, de még rosszabb egy cigánytelepen élni…

Én a magam részéről támogatom a polgárőrség számára adott jogosítványok kiterjesztését, azzal a megszorítással, hogy összetételüknek a település etnikai összetételét kell tükröznie (pl. egy 30%-ban romák által lakott település esetében a polgárőrségnek 30%-ban romákból kell állnia)

A hivatalos csendőrség megalapítása ellen sincs kifogásom, mindössze két észrevételem lenne a dologhoz:
1. az adott település esetében az etnikai összetételt itt is követni kell…
2. a hivatalos állomány kiterjesztése esetén a finanszírozás kérdésével is foglalkozni kellene – minimum 4 millió HUF/ posztoló csendőr/ év finanszírozással kell számolni. Ez abban az esetben, ha „minden 10 felnőtt roma” mellé egy csendőrt akarunk állítani kb. 120 milliárd HUF/ év működési költséget és több tízmilliárd forint induló befektetést igényel…

És valószínűleg egyéb költségek is lesznek, pl. nyugdíj, a rend őrei nem dolgoznak sokáig…

netopi2 2009.12.20. 15:49:30

@Surko: "Talán csak nem attól tartasz, hogy esetleg az LMP lenyomja a Jobbikot, ha nem károgsz itt eleget? :))"

Úgy tudom, hogy a Jobbik legutóbb hatszor annyi szavazatot kapott mint a ti. Ennyit rólatok :)

Pollack 2009.12.20. 15:58:06

@netopi2: Csak azt ne felejtsd el, hogy a Jobbiknak ehhez 4 év kellett az alakulás után. Mi 3 hónap után értünk el ennyit.

Csak ha már szóba került, akkor gondoltam tisztába teszem a dolgokat.

netopi2 2009.12.20. 15:58:22

@valaki76: "Ez abban az esetben, ha „minden 10 felnőtt roma” mellé egy csendőrt akarunk"

Természetesen ennél kevesebb is elég, a hangsúly azon lenne, hogy tudatosuljon bennük: büntethetőek.

Jelenleg ugyanis a cigányok állami támogatással mentesülnek a felelősére vonás alól, bűneiknek nincsenek következményei;

vastagbor.blog.hu/2009/12/19/ilyen_orszag_nincs_is_reggel_eliteltek_este_kituntettek
Ezt a meghízott cigánybűnözőt pl reggel elítélték, majd este kitüntették A Magyar Köztársaság Nevében!

Persze biztos ez is tökre rendben van.

netopi2 2009.12.20. 16:00:20

@Pollack: az SZDSZ meg 20 év után érte el azt amit. Ugyanazt azt a képmutató szöveget nyomjátok --> ugyanazt az eredményt kapjátok.

darkgreen 2009.12.20. 17:55:55

@valaki76: Most azért nem tudok teljesen egyetérteni veled. A csendőrség tevékenyen részt vett a deportálásokban és ezzel olyan mértékben bemocskolódott, hogy ezzel a névvel nem kellene újraéleszteni egy szervezetet. Ráadásul hasonló funkcióval, mint rossz emlékű elődjét.

Szintén problémás számomra, hogy a még élő, volt csendőrök el is kezdtek szervezkedni. Ennek első eredménye volt Kisbarnaki rehabilitációja, ami Szálasi szárnysegédjén keresztül egyértelműen ismét a nácizmushoz köti őket.

Röviden: NEM AKAROK SOHA TÖBBET CSENDŐRÖKET!!!!

A rendőrség remekül el tudná látni ezeket a feladatokat. Csak biztosítani kellene számukra a megfelelő jogi, anyagi és személyi hátteret. Ezek egyike sincs meg jelenleg. Szerintem a polgárőrség is csak a rendőrség folyamatos szakmai és törvényességi felügyelete mellett lehet jól működő szervezet. E nélkül az önbíráskodás forrásává fog válni.

Véleményem szerint az államhatalom egyedüli jogát az erőszak monopóliumához nem szabad a leghalványabban sem elvitatni.

valaki76 (törölt) 2009.12.20. 18:28:49

@darkgreen:

Én „etnikailag korrekt” „csendőrségről” (lehet felőlem ez rendőrség is, gondolom sok emberben a régi név rossz emlékeket ébreszt…) írtam – pl. egy Csenyéte típusú „roma-faluban” néhány roma-csendőr. Egy kevert népességű faluban pedig roma és nem-roma csendőrök (vagy rendőrök) az etnikai arányoknak megfelelően:)

Ha a vidékfejlesztési politika és a vidéki munkahelyteremtés középpontjába a rendészeti ágazatot állítjuk a romák se maradjanak ki a jóból:)

Annál is inkább mivel:
1. ők az ún. „cigánybűnözés” első számú áldozatai (ők találkoznak a leggyakrabban „cigánybűnözőkkel”),
2. belülről ismerik a helyi roma közösséget,
3. jobban szót értenek a romákkal, jobban tudják kezelni őket.

Egyébként a „csendőrséggel” (hivatalos állománnyal) egyszerűen csak arra akartam célozni, hogy ez pokolian drága…

Lehet ilyen javaslatokat tenni, de akkor beszéljünk a következőkről is:
1. személyi juttatások
2. munkaadókat terhelő járulékok
3. dologi kiadások
4. intézményi beruházási kiadások

Ezek kapcsán nyugodtan lehet 4 millió HUF/ fő/év kiadással számítani… A Magyar Rendőrség kb. ilyen fejkvótával dolgozik…

darkgreen 2009.12.20. 18:39:37

@valaki76: Nem a lényeghez szóltam hozzá. Abban egyetértek veled. Szerintem a csendőrség ugyan úgy jelképpé vált, mint az árpádsáv, a turul, a nyilaskereszt vagy a horogkereszt.

darkgreen 2009.12.20. 18:47:22

@valaki76: Abban teljesen egyetértek, hogy minden munkahelynek tükröznie kellene a terület (város, falu, kistérség, vagy ami éppen releváns) munkaképes lakosságának etnikai, nemi és koreloszlását. Az USA-ban erre törvény van.

valaki76 (törölt) 2009.12.20. 18:57:22

@darkgreen: Őszintén szólva nem vagyok otthon a csendőrség története című témában:) Gondolom akkoriban a rendőrség és a katonaság is sok sötét dolgot követett el:(

valaki76 (törölt) 2009.12.20. 19:15:21

@darkgreen: A rendészeti ágazat esetében ez mindenképpen jó ötlet!

Surko 2009.12.20. 19:15:25

@darkgreen: "Szerintem a csendőrség ugyan úgy jelképpé vált, mint az árpádsáv, a turul, a nyilaskereszt vagy a horogkereszt."

Ebben nem értek veled egyet. Hibás alapállás egy gonosz ideológia miatt jelképekre haragudni.

Abban pl. kivételesen egyetértek a nacionalistákkal, hogy a turul egy ősi magyar szimbólum. Sokkal többre hivatott, és többet is jelent, semmint, hogy egy sötét klikk lejárathassa. Én nem ellenzem a turul szobrokat, az ezek körüli állóháború politizálja ugyanis át a kérdést, és ettől lesz tényleg megosztó egy szobor.
Pedig mi rossz van egy ősi totemállat tiszteletében? Ez identitásunk része.

Nagyon nem kedvelem a horogkeresztet sem, de a tiltásnak se sok értelme van. Mit változtat ugyanis az, ha Szabó Alberték piros alapon fehér körbe rajzolt fogaskerékkel vonulnak fel? Fogaskerékkel, vagy horogkereszttel ugyanazt képviselik. Semmivel sem szimpatikusabbak fogaskerékkel.

Szerintem a szimbólumok nem tehetnek arról, amire felhasználják őket. Márpedig minden szimbólumot nem lehet betiltnai. Pl. Sazbó Alberték után talán nézzek ferde szemmel minden fogaskerékre? :)

Épp ezért fáj nekem, hogy ma már a kokárdának is "többletjelentése" van. A szimbólumokat kezeljük a helyükön.

Ilyen alapon engem a Csendőrség, mint névhasználat sem zavar. De persze a lényeg nem a néven van, hanem azon, hogy kétségtelenül meg kell erősíteni a kistelepülések, falvak közbiztonságát.

darkgreen 2009.12.20. 19:22:19

@valaki76: A katonaság nem sok mindent tudott csinálni. Éppen a Don-kanyarban mészárolták őket, a maradék pedig a kiugrást készítette elő. Csak éppen elfogták őket és egy Kisbarnaki nevű alak halálra ítéltette a kiugrást előkészítő tiszteket.

valaki76 (törölt) 2009.12.20. 20:05:29

@darkgreen: A polgárőrség esetében a törvényességi felügyelet és a hatósági ellenőrzés mindenképpen kulcsfontosságú.

A csendőrség tényleg kulcsszerepet játszott több mint fél millió magyar zsidó deportálásában és lényegében félkatonai szervezet volt – hát ilyet én sem akarok:) Maradjunk a rendőrségnél!

valaki76 (törölt) 2009.12.20. 20:08:50

Azt persze említeni sem kell (hiszen totálisan evidens…), hogy a rendészet önmagában nem lesz sikeres…

darkgreen 2009.12.20. 20:44:47

@Surko: Nem vagyok a jelképrendszerek szakértője, de abban igazad van, hogy a turul még a közelmúltban sem köthető egyértelműen a nyilaskeresztesekhez. Ezzel együtt sikerül bemocskolniuk.

A jelképek szerepe egyébként éppen abban áll, hogy az emberekben érzéseket keltenek és érzelmeken keresztül hozzák létre jelentésüket. Vannak közismert jelképek, amit nagyon sokan ismernek, és majdnem mindenki számára ugyan azt jelenti. Ez amolyan közmegegyezésféle. A jelképnek tehát van jelentése, és amíg ez a jelentés ott van a köztudatban, addig a jelkép ezzel a jelentéssel bír. Ha valaki keresztet hord a nyakában, azzal azt jelzi, hogy ő pedig keresztény. Ha nyilaskeresztet, azzal azt, hogy náci. Paradox módon a jelképeket tiltjuk, pedig a nácizmust kellene. De hogyan tiltod meg azt, hogy valaki náci legyen? Ezt nyilván elég nehéz. De a minimum az, hogy a szerveződéseiket és a propagandájukat tiltjuk. A jelképrendszer pedig a propaganda része, és mint ilyen fontos manipulatív és hatalmi motívum. Nem véletlenül vették elő. Az üzenet egyértelmű és világos. Figyeld meg, hogy valamennyi, be nem tiltott nyilas jelképet lobogtatják. Hasonló (azonos) szófordulatok, azonos ellenségkép, azonos jelképek, azonos módszerek, hasonló egyenruha. A csendőrség illik a sorba.

Magam részéről úgy látom, hogy ez egy nagyon világos üzenet. Igaz, hogy sokan a Jobbik szimpatizánsai közül sem értik. Nemzeti radikálisok és nácik keverednek dominánsan náci jelképek alatt.

Azt sem hiszem, hogy a nácizmussal szemben a liberalizmus, az engedékenység és a tolerancia célravezető lenne. Pontosan úgy, ahogy azt sem gondolom, hogy a cigánybűnözés visszaszorítása kemény rendészeti eszközök nélkül lehetséges lenne. (Abban is biztos vagyok, hogy önmagában édeskevés.) Remélem, soha nem tudjuk meg, hogy melyikünknek volt igaza.

Amúgy szálasiék is azzal érveltek, hogy ők csak ősmagyar motívumokat használnak. Ezzel együtt betiltották a szervezetet. Már ameddig tudták.

darkgreen 2009.12.20. 21:23:50

@valaki76: Hát igen. Ha valakit jó felpofozol, attól még nem lesz munkája, nem lesz szakképesítése, sőt még ennie sem lesz mit.

Kék Szkíta 2009.12.20. 23:45:08

@iii: Hahó Föld hívja iii-t, iii jelentkezz !
Nem tartanék üdvösnek Erdélyben olyan törvényt, ami a maygarokat a románok fölé helyezné úhy, mint Magyarországon a cigányokat a magyarok felé. A békés együttélés alapfeltétele az, hogy nincs kivételezés. Kapjon minden etnikum ugyanolyan jogokat és elbánást. Vagy pedig értékük alapján kapják.

De Magyarországon fehéreket gyilkoló cigányokat engednek ki, és közben véresszájjal mondják, hogy a többség gonosz, irigy, lusta, csaló, hazug.

És arra még sehol senki sem tudott elfogadható maygarázatot adni, hogy mitől lesz antirasszista azaz eljárás, hogy egy palotában lakó cigány faji alapon engedményeket kap. De mondjuk életében nem volt bejelnetett munkája, de azért a magyar lesz a szemét állat szerintetek, és biztosan adót csal és piál. Jó rendben, véleményeteket felírjuk és jól megjegyezzük magunknak. Nem árt azt tudni, hogy ha nem is vagytok szedsz2, de tele vagytok szdsz-es szellemiséggel.

Kék Szkíta 2009.12.21. 00:03:10

máskülönben mire számíthatunk ?

becsülendő 2-3%-ot összekapargattok kínkeservesen, de a büvős 5% nem lesz meg. bár ki tudja lehet lesz majd láthatatlan szavazó bázisotok szadesz módra. De bízunk a demokrácia tisztaságában - bár elég ellentmondásosan hangzik. reméljük az mdf lmp szdsz az 'indultak még' kategóriába fognak esni.

De a lényeg: a Jobbik 20% körüli sikert fog elkönyvelni. Hívei megerősödnek, önbizalmuk, hangjuk, kedvük megsokszorozódik. Elhivatottabbak és elszántabbak lesznek. MAjd a korrupció néhányukat ugyan bedarálhatja, de a vérliberálisoknak itt lesz még egy nagy pofon: nem lehet őket majd a korrupcióval sem megfékezni. A fidesz tábora átszivárog egyre nagyobb számokban majd a Jobbikhoz, mert csalódni fognak. A szegfű elhervadt, a narancs pedig szétrohad.

a szép szavakat meg kell tartani, de erő nélkül csak kigúnyolják a szép szavakat.. ezt szerencsére 10-ből 9,5 radikális tudja - emiatt sem kell aggódni.

és akkor ott vannak még a magyar állampolgárságból kitagadott magyarok is, akik bizony magyarabbak mint a késelő, erőszakoló civilizálatlan agresszív hordák. A 23 millió románozásért még nem kért senki sem elnézést. (tudom most durran az agyatok).

persze tudom szappan főztek, lámpaernyőt csináltak, papír sárkányt hajtogattak, és űrhajót csináltak belőlük

Hajnali szellő 2009.12.23. 02:36:27

Egy ideje figyelemmel kísérem a blogot, de most úgy először érzem úgy, hogy érdemes lenne hozzászólnom is.

Először is egy kisebb bemutatkozásként hadd említsem meg, hogy engem az LMP létezése reménységgel tölt el, nagy mértékben tudok azonosulni az alapelveitekkel, és a programotokkal is. Eddig a politikát messze elkerültem és reménytelennek tartottam, most vagy az érési folyamatom részeként, vagy az LMP felbukkanásával egy kicsit formálódik bennem a politikával való közelebbi kapcsolat igénye, bár alapvetően elég passzív alkatom van. Mindezzel együtt szkeptikus is vagyok, egyelőre egy ígéretnek látom az LMP-t, és inkább csak figyelem az események alakulását.

Amit a bloghozzászólásokat (vagy akár -cikkeket) olvasva hiányolok sok LMP-tagból és -szimpatizánsból (és itt a legnagyobb jószándékkal próbálok kritikát megfogalmazni), az annak a végiggondolása, hogy milyen hatással vannak az írásaitok az olvasókra.

Úgy tűnik, hogy van egy csomó ember, aki valamennyi jelenlegi parlamenti párt politikájától idegenkedik. Ők általában vagy a Jobbikot, vagy az LMP-t választják. Azok között, akik a Jobbik felé húznak, mintha sok ember csak felvette volna a Jobbik ideológiáját egy-két számukra szimpatikus, támogatható javaslat alapján, és ezt az ideológiát igazából már magukhoz társították, magukénak tekintik, úgy is mondhatnám, részükké vált. Ha úgy gondoljátok/gondoljuk, hogy a Jobbik ideológiája nem megfelelő alappilléreken áll, azon a legkevésbé lehet az ő ideológiájuk "gonosz"-nak, "veszélyes"-nek titulálásával változtatni, pláne nem az ő vagy az ideológiájuk lenézésével, (vissza)sértegetésével. Mivel ezzel egy részüket támadás éri, védekezési reakciókat vált ki belőlük, és csak még inkább azonosulni fognak a nézeteikkel. És itt azokra az olvasókra is gondolok, akik az LMP-vel is szimpatizálnának, ha már nem kötelezték volna el magukat. Úgy érzem, az ebben a blogban olvasható "harcok" éppen ezért nem "jó" hatásúak. Például a könnyelmű "náci" minősítés erősítheti az illetőt abban, hogy "ja, ha én már az vagyok, akkor az nem is olyan szörnyű".

Én csak azt látom célravezetőnek, ha minden cikk és bejegyzés annyira konstruktív, tiszteletteljes és más megoldásokra nyitott, amennyire csak lehetséges, és 100%-ban mentes más véleményének, meglátásának, nézetének az _indokolatlan_ vagy _agresszív_ minősítésétől, lenézésétől, elítélésétől. Persze sokszor ez azért így is van, és ez tök jó, de úgy látom, főleg amikor valami támadás vagy minősítés ér valakit személy szerint vagy globálisan az LMP-t (sokszor igazságtalanul vagy bántó módon), többször eltér többetek ettől a szabálytól. Pedig a szabályból az is következne, hogy semmilyen nem releváns vagy sértő megjegyzésre nincs érdemi válasz. Szerintem nem is nehéz ezeket nem felvenni, figyelmen kívül hagyni, vagy legfeljebb konstruktívan válaszolni - persze könnyen beszélek, hiszen én nem éltem át még ilyen megpróbáltatásokat.

Amúgy nem vagyok se pszichológus, se szociológus, szóval ez csak az én - bizonyára vitatható - eszmefuttatásom. :)

creativecitizen 2009.12.23. 15:03:25

@Hajnali szellő:
rokonszenves álláspont, szerintem megszívlelendő ...:-))

steverubellreborn 2009.12.31. 05:07:26

A hangulatom szerint vagy szórakoztat vagy megdöbbent a YouTube alatt és különböző internetes fórumokban zsidózó, cigányozó buzizó tizenévesek hada.Többségük azt sem tudja mit beszél,kommunistázik holott az Öreg halálakor nagyrészük csak egy pajzán gondolat volt. Megdöbbent azért is,mert ahogy látom sokuknak vonzóbb csordában hörögni a rendőrsorfal előtt mint megismerni a világ sokszinűségét,utazni,nyelveket tanulni, felfedezni önmagukat.Az utazás pl. nem csupán pénzkérdés,rengeteg önkéntes vagy fizetett diáékcsere,nyári munka,EVS van amire lasszóval kell fogni a jelentkezőket.
Az egyik problémát a magyar iskolrendszerben látom,ahol mégh mindig kevés az olyan feladat ahol együtt kell dolgozni egy project jellegű feladaton ahol a diákok megtanulnak egymássl kooperálni és konfliktusokat megoldani.Szintén nagyon kevés lehetőség van arra,hogy szóban,szabadon kifejthessék a véleményüket egy őket érintő témáról,mert az iskola kevés vagy semmilyen lehetőséget nem biztosít.Holott ez egy remek alkalom lenne megtanulni érvelni,egymás véleményét tiszteletben tartani,megérteni egymást, még akkor is ha egy dolgot különbözőképepn is látnak.
Az angolszász iskolarendszer az összes jó és rossz tulajdonságával pont erre épül. A vitakultúra révén öntudatosabb és kritikusabb állampolgárokká válhatnak a diákok akiket nehezebb avitt,a történelem szemétdombjáról előrángatott jelszavakkal becsapni.
Nálunk még mindig adatokat,versértelmezéseket(!)kell biflázni és az egyéni vélemény nem fontos.Persze nem mindenhol van így,de ez egy általános jelenség.Az egyetemekre is évről-évre rosszabb felkészültségű diákok kerülnek be,akik úgy végzik el pl a jogi,kommunikációs szakokat,hogy sem beszélni sem választáskosan fogalmazni nem tudnak.De az első munkahelyükönaz is világossá válik,hogy nem elég önnállóak,keveset kockáztanak, nincs véleményük.
Második ok,hogy eltűntek,vagy nagyon kevés új épült a közösségi terekből.Ezek a srácok és lányok látható,hogy egy közösséget keresnek,tartozni szeretnének valahova. Nem véletlen,hogy pont a még önmagukban is bizonytalan útkereső kiforratlan személyiséggel,értékrenddel rendelkező 16-22 éveseket tekintette célcsoportjának a Hitlerjugend vagy a Komszomol.Közösséget adott, egyszerű világmagyarázatokat,szájbarágott féligazságokat és közeben fanatizálta a tagokat.Részben bennük találta meg a közönségét Jobbik és más,hozzá szellemiségükben közelálló szervezetek.Eligadozási pontokatadnak mert a világ szédületes tempóban változik,iszonyatos információ dömpingben ülünk,és a mókuskerék csak gyorsul.
Harmadik ok,hogy a korábban érvényes társadalmi fogodzók normák dőltek meg és nincs helyettük más. A szülők, tanárok sem azok többé mert vagy fényévekre vannak lemaradva a srácaiktól vagy avval vannak elfoglalva,hogy szinten tartsák magukat anyagilag. A srácokkal meg senki sem beszélget, a számukra fontos dolgokról: párkapcsolat, szexualitás,önmagunk megtalálása, beilleszkedés a munka világába. Tehát egyfelől van egy nagy adag tanácstalanság másik felől az olyan fogodzók adnak némi támpontot mint a médiatrógerek által megalkotott sztárnak nevezett Kiszel Tündék, Majkák, VV Évik.Akik, bár ezt a lelkük mélyén maguk is tudják,hogy egy senkik,de azt sugallják,hogy a hírnév, csillogás pénz egyenlő a boldogsággal és a sikerrel.Azonban mindenki nem lehet még öt percre sem sztár.Ami rendkívül frusztráló,főleg hogyha valakinek csak egy mcjob jut.
Különösen fiúk számára szörnyű érzés a társadalmi margializáció,hogy anyagi okoból nem tudnak a társadalom által elvárt férfiasság képnek -a gazdag, sikeres pasiénak akire buknak a nők- megfelelni.Így nem tudják betölteni a férj, apa szerepát sem.
Látszólag érthetetlen társadalmi erők irányítják a sorsukat,a társadalmi mobilitás bezárult,a diplomák leértékelődtek, 20-25 %-os az ifjúsági munkanélküliség.
Erre jöttek válaszul a 90-es évek óta meglévő jórészt rövidéletű kisgazda,skinhead, és hagyományörző szervezetek amelyek jó része mára már a feledésbe merült.
A 2006-os TV Székház ostrom volt az első nagy buli,a szélsőjobbot mitikus, nagy egységbe forrasztó esemény.
Aztán jött október 23 a rendőri brutalitás amelyre folyton revans kell,legyen az bármilyen olyan nyilvános esmény,ünnep ahol a hatalom képviselői támadhatóak.
A másik nagyon erős mobilizáló erő az Internet,és azon belül pár hír és közösségi portál.
Azóta mindig megvannak a belvárosi történelmi játékok (márc 15,okt 23) és egyéb események (Pride)ahol szimbolikusan és tettekben is kifejezhető a bátroság, megtapasztalható az összetartozásélmény.A fasiztázás valóban nem segít,mert csak tovább fanatizálja és erősití a tábort.
Az általuk tematizált témák láthatóan azok amelyek a magyar társadalom számára kibeszéletlenek,megoldatlanok még mindig sok indulat feszül egymásnak illetve ideológia törésvonalat képviselnek( Trianon,Holocaust,56, Kádár rendszer, szocializmus),Magyarország helye,jövője (multikulturalizmus,globalizáció)kisebbégek (roma-magyar együttélés,határontúli kisebbségek)alternatív együttélési módok (szexuális kisebbségek) amelyre sem az iskola,család, és maga a társadalom nem tud válaszokat adni.

steverubellreborn 2009.12.31. 05:13:55

@Yasashi Tanuki:
én is most voltam Hanukán meg jövőre is megyek.

steverubellreborn 2009.12.31. 05:18:08

@netopi2:
engem az érdekelne,hogy a Jobbik amely nem kap állami támogatást miből tart fent budapesti és vidáki irodákat, működtet rengeteg helyi weblapot,ad ki sajtótermékeket, és szervez programokat.neked nem hiányzik a válasz?

steverubellreborn 2009.12.31. 05:24:33

@Kék Szkíta: Téged olvasva,nem is kell érveket keresni az OPNI újranyitásáért.

Kék Szkíta 2010.01.02. 01:38:48

@steverubellreborn: Idézek: ""Ha ehhez a gyorsjelentéshez hozzávesszük, hogy emellett olyan jegybankelnökünk volt Surányi György személyében, aki kivitette irodájából a magyar zászlót, egy közgazdász-értelmiségi-politikus – jelesül Bauer Tamás – pedig minden botrány nélkül leírhatja, hogy „ideje szakítani azzal a magyar nézettel, hogy Trianonban súlyos igazságtalanság történt”, akkor ne csodálkozzunk hát, ha Brüsszelben a szlovákiai nyelvtörvényre utalva a (most éppen) konzervatív Bokros Lajos szlovákul szólal fel. Mertünk már kicsik lenni, most merünk szlovákok lenni. ""

Ha tiszteletben tartjátok rasszista faj/hit/elv -társaitok
"véleményét" ,akkor kérlek tartsátok tiszteletben a morcos -mert magyar, nem hülye- utca emberének esetleges véleményét, hogy szerinte meg a kék-fehérek bekaphatják és a 'azzal a nézettel kéne sokkal inkább szakítani, hogy a Holokauszt igazságtalan volt'

eddig a politikusok törtek borsot az Ön orra alá ?
most törjön Ön borsot a politikusok orra alá !
Szavazzon a J... !

hahaha mert nem fasiszták, hanem Magyarok !

Bauerek, Havas Szófiák, Eörsi Matyik... Benes-dekrétumok, nyelvtörvény, önrendelkezési jog megtagadása, stb-stb de Nektek a Jobbik a legnagyobb gondotok.

Ti a szegény és gazdagabb fehér gyerekeket egyaránt negatív helyzetbe hoznátok, szegény és gazdag cigányokat meg egyaránt előnybe. de mások már helyettetek ezt csinálják, de ők kiesnek, és majd jöttök Ti. szdsz 2.0 . mit is kívánhatna az ember ? szebb jövőt Nektek is, csak Izraleben XD. dolgozzatok inkább ott a deszegregáción a zsidók és palesztinok között. ja, vagy hogy ott a kerítést építenétek ? de legalábbis k*ssban tűrnétek ?.... meg biztos h sokatok menne is, csak a nem találják a véreteket elég tisztában "odahaza" ? vagy csak fél, meg itt kényelmesebb.

Kék Szkíta 2010.01.02. 02:02:48

akinek nem fáj Trianon az nem magyar, de ha annak hazduja magát, akkor csak egy büdös nem modnom mi lehet. ez nem előítélet hanem utóítélet. nem midnen xy iylen, de minden ilyen álmagyar xy. és erről nem én tehetek és nem a Jobbik.

és le van sz*rva, hogy terroristáztok, csőcselékeztek, burzsuáztok, náciztok. ti megtagadjátok a magyar magyaroktól az jogegyenlőséget. Slotától, Ficotól sem vesszük jó néven, de ők nem hazudják magukat legalább magyarnak. tényleg el lehet húzni Izraelbe Hannukázni (ahol viszont Karácsonyozni nem naon lehet, és metron sem lehet csárdást járni, persze ott nincs is metro). ott propagáljátok két Hannukázás között, hogy a zsidó többségnek legyen kevesebb joga mint az izraeli palesztin kisebbségnek.

Akinek nem fáj Trianon az nem magyar. Bauer nem magyar, hát akkor milyen szerzet, minek PC hívni ? magyarázzátok el nekem.

miért nem a Benes-dekrétumoakt védő nemzetellenesektől féltek ? mert egy alom egy érdek ?....

Frank'Leó 2010.01.02. 03:33:13

@Kék Szkíta:

Persze, hogy fáj Trianon. De azér' csöndesen megkérdezném, ha tudsz indulat nélkül is írni, hogy Neked mi fáj benne:
- Az, hogy magyarok lakta területeket is elcsatoltak? Mert az sima disznóság (ahogy Lenin mívesen mondta, imperialista békekötés volt).
- Az is, hogy a románok, szlovákok stb. lakta területeket elcsatolták?

Pollack 2010.01.02. 10:59:49

Sajnálom, hogy egyesek még mindig azért járnak kommentelni erre a blogra, mert így jól beszólhatnak a Szadisoknak.

Az elmúlt év végén frissen megalkotott, majd elfogadott komment policy értelmében megkérem Kék Szkítát, hogy fejezze be az utódpártozást, a zsidózást, a cigányozást, és a többi hasonszőrű tematizálást ezen a blogon.
Amennyiben egy adott bejegyzés ezekre a témákra tér ki, úgy helyénvalóak lesznek, így viszont nem. Ha nem maradsz az adott bejegyzések témájánál, akkor kitiltást érdemelsz érte.

ps: marhára unalmas már, hogy az ember a falnak beszél

Pollack 2010.01.02. 13:44:48

@steverubellreborn: A látleleteddel úgy általában egyetértek. A tiéddel együtt született itt pár olyan komment, melyek az írásommal egybefesülve igen jó leírást adhatnak a szóban forgó téma lélektanáról.

@Hajnali szellő: Alapvetően igazad van több dologban is.
Az általad leírtak alapján próbáljuk nem marginalizálni, s megbillogozni a Jobbik szavazóit, szimpatizánsait.
A gond ott van, hogy ők ezzel szemben sokszor szándékosan visszatetsző módon kommentálnak, sértegetnek és a többi, a lényeg, hogy az érdemi vitát ellehetetlenítsék. Nehéz úgy konstruktívnak, nyugodtnak maradni, hogy közben folyamat minősítik az embert. De azért próbálkozunk :)

Kék Szkíta 2010.01.02. 17:45:05

@Frank'Leó: a magyarok legyilkolása, kirablása, megalázása fáj.

az fáj nekem a mai napig Trianonban, hogy naponta megalázhatják az elcsatolt részeken élő magyarokat. Szerbiában kést szoríthatnak tizenévesek torkához, hogy többet meg ne szólaljanak magyarul az utcán. de Budapestről is számtalanszor megalázták már őket.

és tedd ide 2004.dec.05.-öt !!!!!
a kampányt, ahol a bankárkormány(!!!) azzal kampányolt, hogy X ezer FT-ba kerül egy határontúli magyar az országnak. micsoda aljas lelketlen magyarellenes szemétládák.

azt hitték sokan milyen marha okosak, hogy Orbánt démonizálják és kitartanak a magyrul bezsélő magyarellenesek mellett, de a fagyi csúnyán visszanyal. közben Orbán papa elvesztette a gerincét valahol útközben, és ő is csúszómászónak állt. és bájos is az, amikor a lepel lehull fidesz-mszp-szdsz-mdf egyetértés van, hogy a Jobbik a csúnya rossz gonosz főellenség. Azt hazudják, hogy a Jobbik a zsidók ellensége, de nem a Jobbik árult el 5 millió határontúli magyart ! de sokan erre annyit mondtak, hogy "leszarom. én a kisebbik rosszra szavazok, a vörösökre"

nem a nyilasokkal van erős párhuzam ,hanem a Tanácsköztársasággal. voltak, akik már akkor magyarul ünnepelték Trianont, mert az "a nemzetek szabad önrendelkezését biztosítja" és csuda jó dolga lesz az elcsatolt magyaroknak is.

ismerjük ezt a trükköt, hogy félévszázadon keresztül fenn tartjuk a kommunizmust gyilkosságok és terror árán is, majd azt mondjuk, hogy "mi hittünk abban, hogy jót teszünk másoknak" .

de a neoliberalizmusban is jaj ,de nagyon hittünk és kigúnyoltuk a bírálóit és mi voltunk a legokosabbak.

micsoda alávaló trükkök ezek. amik két erkölcsi felfogás és moralitás közötti -hogy úgy mondjam- piaci rés kiaknázásából fakadnak. ami bár "üzletileg" ügyes, de emberileg pocsék dolognak mondható

Kék Szkíta 2010.01.02. 17:52:29

*először a területek elrablását, majd később ünnepelték magát a "szentesítést" is

Frank'Leó 2010.01.02. 18:53:05

@Kék Szkíta:
Hosszan írsz, csupa indulattal, de nem voltál képes válaszolni a kérdésemre. Látod, ezért nem lehet előre jutni. Még magunk között sem, mert mi magyarok sem vagyunk képesek értelmes vitára. És utána csodálkozunk, hogy nehéz szót érteni mondjuk a szerbekkel.
Bár, épp most, hogy Vajdaság ismét kapott valamilyen önállóságot, úgy látszik, ott inkább szót tudtak érteni.

Frank'Leó 2010.01.02. 18:54:39

@Pollack:
Már nagyon ideje volt elfogadni azt a komment policy-t. Adhatnátok is neki valami komolyabb ismertetést. Tudod a demokrácia, meg nyilvánosság miatt is, amiért küzdötök.

Azt írod, hogy "amennyiben egy adott bejegyzés ezekre a témákra tér ki", akkor nem tiltandó a zsidózás, utódpártozás a hozzászólásokban.
Nos, itt van az én problémám: Te ebben a bejegyzésben olyan szép egysíkú gondolatmenetet fejtettél ki, amit a cigányozós, szadizók szoktak.
Itt tehát nem lehet csodálkozni, hogy rárepültek a széljobbereink (szépen meg is dicsérték az írásodat); meg hát ez alapján nehéz is lesz épp innen kitiltanod őket.

Nem könnyű a politika, és ésszel kell csinálni, hogy más legyen!

valaki76 (törölt) 2010.01.03. 14:50:52

@Kék Szkíta: Az első világháború utáni rendezés nemcsak Magyarország, hanem Közép-Európa számára is katasztrofális volt…

Teljesen értelmetlen itt vesztesekről és győztesekről beszélni, itt csak vesztesek voltak…

Külső szemlélő számára – az 1914 és 1945 között lezajlott közép-, kelet-európai változások összefüggésrendszerében – nem nehéz a határon túli magyar kisebbség sorsánál tragikusabbnak tűnő történeteket találni…

(pl. szudéta németek, erdélyi szászok, Kelet-Poroszország lakói, volgai németek, krími tatárok, szepességi cipszerek, csecsenek, örmények, ukránok, fehéroroszok és nem utolsó sorban a többnyire németül beszélő, az oroszországi letelepedési területen élő, „német” askenázi zsidók…, stb.)

steverubellreborn 2010.01.07. 01:49:52

@Pollack:
Még annyit,hogy a dilettáns ősmagyarkutatás,sumér -maygar nyelvészkedés,a Pilisi elvounlás Attila palotájának romjaihoz,a Táltos cseppek,rontáslevétel,puliszkafőzés a jurtában,Fehérlófia könyvek kiadása,magar túróstáska,ideológiai karbantartásra mind hatalmas üzlet,amellyel rengeteg hiszékeny spiritualitásra,történelemre fogékony embert vernek át.
süti beállítások módosítása